Watford – Manchester Utd. 1:2 (kon.) | West Brom – Arsenal 2:1 (kon.) | Everton – Aston Villa 4:0 (kon.)
Swansea – Bournemouth 2:2 (kon.) | Newcastle – Leicester 0:3 (kon.) | Chelsea – Norwich 1:0 (kon.)
Southampton – Stoke 0:1 (kon.) | Manchester City – Liverpool 1:4 (kon.)
konec
Manchester City
1:4 (1:3)
Liverpool FC
Sobota 21.11.2015, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (20:27:26)
     
    Manchester City se dnešní porážkou propadl až na třetí místo. Na prvním místě nyní najdeme Leicester, na druhém největšího rivala domácích Manchester United. Předtím druhý Arsenal je nyní čtvrtý.
    Sergio Agüero si dnešním zásahem připsal pětaosmdesátý gól, což z něj dělá nejlepšího střelce z Jižní Ameriky v historii celé Premier League!

     
    Máme dobojováno, Liverpool zaskočil Manchester City na Etihad Stadium a připisuje si výhru 1:4!. Ve druhém poločase jsme viděli už jen jednu branku, kterou si připsal slovenský bek Martin Škrtel. Ten v 82. minutě po rohovém kopu vyslal pořádnou dělovku přímo za záda Joa Harta. Joe Hart dnes sice inkasoval 4 branky, jinak byl ale excelentní. Mimochodem, pro Manchester City to je teprve druhá porážka na Etihad, ve které obdrželi domácí fotbalisté 4 branky. Naposledy se tomu tak stalo v roce 2012, když Citizens podlehli Aston Ville 2:4. Jürgen Klopp oslavuje další výhru, Liverpool vyhrál zaslouženě.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ani z rohového kopu nic nevzešlo a oba celky už spíše vyčkávají závěrečný hvizd, který toto klání ukončí.
     
    90+3
    Manchester City má zřejmě jednu z posledních šancí na snížení, jelikož bude zahrávat rohový kop. Tribuny Etihad Stadium jsou již poloprázdné. Tedy, až na sekci fanoušků Liverpoolu, ta je v extázi.
     
    90+2
    Utkání už se spíše dohrává. U míče je sice Liverpool, ovšem už nehraje tak urputně ofenzivní stylem. Spíše si vychutnává poslední okamžiky tohoto zápasu.
     
    90+1
    Nastavovat se budou 4 minuty nad rámec řádné hrací doby!
     
    90
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Adam Lallana, přichází Kolo Touré.
     
    90
    Raheem Sterling se opět dostal k míči, jenže mu hodně clonil Alberto Moreno. Rozhodl se tak pro pas na Fernandinha, který nedokázal propasírovat míč za záda Mignoleta a poslal jej těsně vedle levé tyče.
     
    89
    Fabian Delph si dlouho držel míč, jenže nic víc s ním předvést nedokázal. Zhruba metr před vápnem mu jej odebral skvěle hrající Dejan Lovren poctivým a hlavně čistým skluzem.
    Slovenský bek Martin Škrtel skóroval proti Manchesteru City už počtvrté. Tolik gólů nedal žádnému jinému celku v celé Premier League!

     
    87
    V závěru utkání drží Manchester míč vesměs na své polovině. Domácí se ještě letmo snaží o snížení, ovšem Liverpool je odhodlán udržet si vysoký náskok.
     
    86
    Kevin De Bruyne se zmocnil míče a ihned z toho byla šance! Šikovný Belgičan našel skvěle postaveného Raheema Sterlinga, který ovšem nějakým zázrakem dokázal poslat míč do ležícího Simona Mignoleta.
     
    85
    Kelechi Iheanacho si nabíhal na centr od Mangaly. Centrovaný míč se na něj sice snášel, ovšem mladičký útočník prohrál v hlavičkovém souboji s Dejanem Lovrenem.
     
    84
    Raheem Sterling se s míčem dral dopředu, jenže se nedokázal dostat až do zakončení přes obránce Liverpoolu. Fanoušci hostí už oslavují, utkání se dohrává vesměs už jen z formality.
     
    83
    Manuel Pellegrini doslova nemůže uvěřit svým očím, někteří fanoušci už opouštějí Etihad. Domácí jsou sice u míče, ovšem nic závratného nyní nevymýšlejí.
    82. Martin ŠKRTEL - 1:4

    Karel Janeba

    Branky: 44. Agüero – 8. Mangala (Firmino R.) (vla.), 23. Coutinho (Firmino), 33. Firmino, 82. Škrtel (Benteke)

    Karty:   38. Lucas Leiva (LIV), 47. Can (LIV)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 5:2. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 5:13.
    Manchester City: Hart – Sagna, Demichelis, Mangala, Kolarov – Y. Touré (46. Fernandinho), Fernando – Navas (46. Delph), De Bruyne, Sterling – Agüero (66. Iheanacho).
    Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Delph, Clichy, Fernandinho, Otamendi, Iheanacho.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Škrtel, Lovren, A. Moreno – Can, Lucas Leiva – Milner, Coutinho (68. Ibe), Lallana (90. K. Touré) – Firmino (77. Benteke).
    Náhradníci: Bogdán – K. Touré, Benteke, Sturridge, Allen, Ibe, Randall.

    Rozhodčí: Jonathan Moss – Simon Bennett, Edward Smart, Kevin Friend
    thejrc.org