Watford – Manchester Utd. 1:2 (kon.) | West Brom – Arsenal 2:1 (kon.) | Everton – Aston Villa 4:0 (kon.)
Swansea – Bournemouth 2:2 (kon.) | Newcastle – Leicester 0:3 (kon.) | Chelsea – Norwich 1:0 (kon.)
Southampton – Stoke 0:1 (kon.) | Manchester City – Liverpool 1:4 (kon.)
konec
Manchester City
1:4 (1:3)
Liverpool FC
Sobota 21.11.2015, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Manchester City se dnešní porážkou propadl až na třetí místo. Na prvním místě nyní najdeme Leicester, na druhém největšího rivala domácích Manchester United. Předtím druhý Arsenal je nyní čtvrtý.
     
    90
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Adam Lallana, přichází Kolo Touré.
     
    90
    Raheem Sterling se opět dostal k míči, jenže mu hodně clonil Alberto Moreno. Rozhodl se tak pro pas na Fernandinha, který nedokázal propasírovat míč za záda Mignoleta a poslal jej těsně vedle levé tyče.
     
    86
    Kevin De Bruyne se zmocnil míče a ihned z toho byla šance! Šikovný Belgičan našel skvěle postaveného Raheema Sterlinga, který ovšem nějakým zázrakem dokázal poslat míč do ležícího Simona Mignoleta.
    82. Martin ŠKRTEL - 1:4
     
    82
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Nejspíše je rozhodnuto. Po rohovém kopu se dostal k míči MARTIN ŠKRTEL. Slovenský obránce ve službách Liverpoolu propálil naprosto vše, co mu stálo v cestě a dost pravděpodobně rozhodl o výhře svého celku – 1:4!
     
    81
    Na druhé straně se po pasu od Philippa Coutinha dostal do skvostné šance Christian Benteke! Hrotový útočník se dostal do samostatného úniku, jenže byl na poslední chvíli vychytán bravurním zákrokem od Joa Harta.
     
    80
    Simon Mignolet musel hodně vyběhnout ze své branky, aby sebral na poslední chvíli míč z nohy Iheanacha. Kdyby se brankář Liverpoolu o chvilinku zpozdil, Kelechi Iheanacho by už měl jednoduchou úlohu.
     
    77
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Christian Benteke.
     
    75
    Kevin De Bruyne viděl nabíhajícího si Kelechiho Iheanacha a pokoušel se mu posunout míč. Kulatý nesmysl ovšem stihl skluzem na poslední chvíli poslat na rohový kop pro domácí City Dejan Lovren.
     
    71
    Hostům byl přidělen rohový kop, po kterém se míč vznesl akorát tak na hlavu Mangaly. Jenže, od něj se míč dostal na Roberta Firmina, který ovšem s touto šancí evidentně moc nepočítal. Na Harta tak letěla spíš taková žabička, kterou v pohodě zneškodnil. Mezi Firminem a Hartem byla vzdálenost menší než jeden metr, Liverpool by toto ještě mohlo mrzet.
     
    68
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Jordon Ibe.
     
    66
    Sergio Agüero dnes dohrál. Navrátilce do sestavy nechce Manuel Pellegrini hned zatěžovat celým zápasem, proto místo něj posílá na hřiště Kelechiho Iheanacha.
     
    64
    Tak tohle může domácí hodně mrzet! James Milner předvedl neskutečnou hrubku, po které se uvolnil Fabian Delph. Ten stál v dost ostrém úhlu tváří v tvář Mignoletovi, jenže raději si počkal na nabíhajícího si Agüera, kterému posunul míč. Sergio Agüero pálil ovšem přímo do rukou Mignoleta, který tak famózním zákrokem odvrátil snížení Manchesteru na jednu branku.
     
    63
    Roberto Firmino si připsal další gól, když si nádherně obešel Harta a bez problému trefil odkrytou klec. Jenže byl útočník Liverpoolu v dost zřetelném ofsajdu, gól se tedy nemůže počítat.
     
    60
    Roberto Firmino se dostal do naprosto dokonalé šance! Po pasu od Coutinha stál zcela sám před Joem Hartem, jenže gólman Manchesteru City vytasil další parádní zákrok a drží tak naděje Manchesteru City při životě.
     
    47
    Fernandinho se ihned hrnul dopředu podél postranní čáry, jenže byl zastaven dosti drsným skluzem. Emre Can – autor skluzu – si připisuje žlutou kartu.
     
    46
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Yaya Touré, přichází Fernandinho.
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Jesús Navas, přichází Fabian Delph.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavil dvě minuty nad rámec řádné hrací doby.
    44. Sergio AGÜERO - 1:3
     
    44
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Citizens se dočkali snížení! Po nepovedeném rozehrání Škrtela se k míči dostal navrátilec do sestavy SERGIO AGÜERO, který zpoza vápna vyslal ukázkovou ránu přímo do šibenice za záda Mignoleta – 1:3!
     
    38
    Máme zde první žlutou kartu. Tu si vysloužil Lucas Leiva za svoje až příliš urputné bránění.
     
    36
    A opět Roberto Firmino! Tentokrát mířil jeho projektil jen těsně vedle vzdálenější tyče Joa Harta. Toto by anglický gólman nechytil, kdyby Firmino pálil o půl metru více doleva.
     
    35
    Roberto Firmino mohl přidat čtvrtou branku! Nicméně nyní se Joe Hart vyznamenal výtečným zákrokem nohou proti hrotovému útočníkovi Liverpoolu.
    33. Roberto FIRMINO - 0:3
     
    33
    Liverpool právě vstřelil branku!
    A už je to o tři góly, neskutečné! Lullana předvedl naprosto úchvatnou patičku na Coutinha, který už stál sám s ROBERTEM FIRMINEM před Joem Hartem. První jmenovaný posunul na druhého a bylo vymalováno – 0:3!
     
    31
    Sergio Agüero se dostal až do pokutového území Liverpoolu, kde ovšem Škrtel nejspíše zahrál rukou! Domácí příznivci se dožadovali penalty, Jonathan Moss ovšem rozhodl v pokračování utkání bez přerušení.
    23. Philippe COUTINHO - 0:2
     
    23
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Toto je veliký šok pro Manchester City, který už prohrává o dvě branky! Liverpool se dostal do rychlého protiútoku. Roberto Firmino skvěle našel PHILIPPA COUTINHA, který excelentní patičkou posílá Liverpool do dvoubrankového vedení – 0:2!
     
    19
    Po pasu od Lallany se dostal ke střele Philippe Coutinho! Projektil brazilského záložníka letěl jen kousínek nad klec dost vytíženého Joa Harta.
    8. Eliaquim MANGALA - 0:1
     
    8
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Liverpool jde do vedení! Bacary Sagna byl při rozjíždějícím se útoku obrán Coutinhem o míč. Coutinho posunul míč na Roberta Firmina, který hledal svým pasem nabíhajícího si Coutinha, jenže pas na něj zarazil ELIAQUIM MANGALA, který si v té rychlosti skopl míč za záda překvapeného Harta – 0:1!

    Karel Janeba

    Branky: 44. Agüero – 8. Mangala (Firmino R.) (vla.), 23. Coutinho (Firmino), 33. Firmino, 82. Škrtel (Benteke)

    Karty:   38. Lucas Leiva (LIV), 47. Can (LIV)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 5:2. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 5:13.
    Manchester City: Hart – Sagna, Demichelis, Mangala, Kolarov – Y. Touré (46. Fernandinho), Fernando – Navas (46. Delph), De Bruyne, Sterling – Agüero (66. Iheanacho).
    Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Delph, Clichy, Fernandinho, Otamendi, Iheanacho.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Škrtel, Lovren, A. Moreno – Can, Lucas Leiva – Milner, Coutinho (68. Ibe), Lallana (90. K. Touré) – Firmino (77. Benteke).
    Náhradníci: Bogdán – K. Touré, Benteke, Sturridge, Allen, Ibe, Randall.

    Rozhodčí: Jonathan Moss – Simon Bennett, Edward Smart, Kevin Friend
    thejrc.org