Club Brugge – Waregem 3:0 (kon.) | Leuven – Genk 1:3 (kon.) | Waasland-Beveren – Sint-Truiden 2:1 (kon.)
konec
Oud-Heverlee Leuven
1:3 (0:2)
KRC Genk
Sobota 21.11.2015, 20:00 • Stadion Den Dreef, Heverlee • Belgická Jupiler Pro League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Pěkný zbytek víkendu! (22:03:06)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:1. Rohy: 7:3.
     
    Je dobojováno! Genk poráží Heverlee Leuven na jeho hřišti 3:1! O svém vítězství rozhodli hosté už v první půli, kdy se prosadili Kebano a Bailey. Domácí si poté sice vytvořili optickou převahu, která však nevedla k vážnějšímu ohrožení Kotelesovy svatyně. Hosté v úvodu druhé půle přidali třetí branku zásluhou de Camarga. Po hodině hry sice dokázal snížit střídající Cerigioni, ale tato branka už přišla pro domácí příliš pozdě. Genk si v klidu pohlídal svůj náskok a veze si domů tři body. Hosté se díky vítězství posunou na šestou příčku, zatímco domácí zůstávají předposlední.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V akci byl znovu Dewaest. Stoper Genku nyní schytal ránu loktem do obličeje. Hosté budou rozehrávat a pro domácí to znamená definitivní ztrátu šance na vyrovnání.
     
    90+2
    K exekuci přímého kopu se postavil Bostock. Svým centrem našel jen Dewaestovu hlavu. Domácí rozehrají rohový kop.
     
    90+1
    Nastavují se 3 minuty!
     
    90
    Trossard se vrhl do souboje hned s trojicí obránců. Dva sice obešel, ale třetí už byl nad jeho síly.
     
    89
    K ráně z velké vzdálenosti se odhodlal Le Postollec. Jeho projektil byl sice razantní, ale postrádal přesnost.
     
    88
    Walsh vyzval na sprinterský souboj Trossarda. Domácí rychlonožka nedala obránci Genku žádnou šanci a uzmula míč pro sebe.
     
    87
    Prudký centr nebezpečně poletoval mezi těly hráčů obou týmů před brankou Heverlee. Nakonec však vyplaval v rukavicích Rioua.
     
    86
    Buffel obešel v souboji Volovyka a tomu nezbývalo nic jiného, než svého protivníka faulovat. Genk rozehraje přímý kop z blízkosti rohového praporku.
     
    85
    Na tribunách to vře více a více. De Camargo nejprve fauloval Volovyka a poté zakopl míč v přerušené hře. Rozhodčí nechává tento přestupek bez povšimnutí.
     
    84
    Vysokou přihrávku do pokutového území odhlavičkoval Walsh. Domácí nemohou najít cestu přes dobře pracující obranu Genku.
     
    83
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Kebano, přichází Schrijvers.
     
    82
    Remacle si nepohlídal zpracování míče u půlící čáry. Hosté budou vhazovat.
     
    81
    Stejný hráč se pokoušel svou chybu napravit střelou zpoza pokutového území. Jeho rána přímým nártem ohrozila spíše diváky za brankou.
     
    80
    Ngawa poslal přetažený centr do pokutového území. Trossard byl úplně volný, ale nejevil zájem o hru. Obrovská škoda pro domácí!
     
    79
    Riou se hněvá na své spoluhráče. Ti nechali příliš prostoru de Camargovi. Naštěstí pro Leuven mířil útočník Genku mimo tři tyče.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Cerigioni (Oud-Heverlee Leuven).
     
    78
    Genk zahrával další standardní situaci v blízkosti velkého vápna. Pro centrovaný míč si tentokrát došel Riou a nikým neatakován jej sebral ze vzduchu.
     
    77
    Hosté zahrávali přímý kop. Před naskakujícím Dewaestem odhlavičkoval na zadní tyči míč pozorný Volovyk.
     
    76
    Obrana Genku nechala příliš prostoru Walshovi. Ten se s míčem prosmýkl až do pokutového území, ale přihrávkou pod sebe nenašel nabíhajícího Trossarda.
     
    75
    Střídání v týmu Oud-Heverlee Leuven: ze hřiště odchází Bailey, přichází Buffel.
     
    74
    Na další centr do pokutového území Heverlee nevyskočil nikdo z hráčů na hřišti a míč propadl až na aut. Domácí budou rozehrávat.
     
    73
    Právě Ndidi odcentroval na hranici malého vápna, kde se po míči natahoval Kabasele. Míč však končí v rukavicích Rioua.
     
    72
    Ndidi si píchl míč mezi dva bránící hráče a poté upadl. Rozhodčí mu jeho divadlo spolkl a hosté budou rozehrávat přímý kop. Na tribunách to pořádně bouří.
     
    71
    A právě Remacle rozehrával autové vhazování, po kterém míč odevzdal obraně Genku. Domácí diváci si na svého hráče pořádně ulevili.
     
    70
    Domácí se znovu řítili do otevřené obrany. Remacle by musel být o hodně rychlejší, aby nepřesnou přihrávku doběhl na hrací ploše.
     
    69
    Ngawa se vytáhl až k rohovému praporku, elegantně obešel Monteyneho a odcentroval do pokutového území. Diváci se dožadovali penalty, ale Kabasele zasáhl míč hrudí.
     
    68
    Leon Bailey se znovu ocitl za hranicí velkého vápna. Znovu se opřel do skákajícího míče, jenže tentokrát jeho ránu přizvedl jeden z obránců do rukavic Rioua.
     
    67
    Remacle tvrdě zajel do soupeře a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    66
    De Camargo se dostal do pokutového území. Přihrávkou pod sebe hledal lépe postaveného Baileyho, jenže míč skončil jen na noze Volovyka.
     
    65
    Domácí cítí po vstřelené brance šanci a vrhají všechny síly do útoku. Kabasele musel před Cerigionim hodně zrychlit, ale nakonec míč stihl odkopnout.
    63. Alessandro CERIGIONI - 1:3
     
    63
    Leuven právě vstřelilo branku!
    Domácí se přeci jen dočkali vstřelené branky. Jeden z hráčů Leuvenu rychle rozehrál standardní situaci, míč se dostal až k ALESSANDRU CERIGIONIMU, který se štěstím překonal Kotelese.
     
    62
    Bailey se tentokrát k míči nedostal. Ngawa přečetl kolmou přihrávku Kebana a včas zakročil.
     
    61
    De Camargo se ocitl zcela osamocený za obranou Leuvenu! Nadšení hostů však brzdí zdvižený praporek asistenta rozhodčího.
     
    60
    Leon Bailey dnes motá obráncům Heverlee hlavu! Střelec druhé branky znovu získal míč u postranní čáry a svými rychlými nohami obešel hned dvojici obránců.
     
    59
    Střídání v týmu Oud-Heverlee Leuven: ze hřiště odchází Sula, přichází Bostock.
     
    58
    Z rohového kopu domácí nezahrozili a Genk rychle vyrazil do protiútoku. Bailey upadl po souboji se Sulou, ale rozhodčí pokutový kop nepíská!
     
    57
    Na krásný centr z pravé strany si do vápna Genku nabíhali hned dva domácí hráči. Ani jeden z nich se k zakončení nedostal a Dewaest raději odkopl na rohový kop.
     
    56
    Na druhé straně s centru málem dostal obránce Walsh, jenže v poslední chvíli se mu míč zamotal mezi nohama.
     
    55
    Remacle šel na hranici malého vápna neohroženě do hlavičkového souboje. Před dvojicí skákajících hráčů sebral míč ze vzduchu Koteles.
     
    54
    Volovyk dlouho otálel s rozehrávkou a nakonec dostal špatnou přihrávkou pod tlak kolegu ze stoperské dvojice Rougalase. Hosté jsou opět u míče.
     
    53
    Domácí fotbalisté po obdržené brance zalezli na vlastní polovinu a jen odkopávají míče do zámezí. Na stadionu jsou slyšet jen fanoušci Genku.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Tshimanga (KRC Genk).
    51. Igor de CAMARGO - 0:3
     
    51
    Genk právě vstřelil branku!
    Genk nejspíše definitivně rozhoduje o svém vítězství! Leon Bailey poslal načechraný centr do pokutového území, na který si naskočil střídající IGOR DE CAMARGO a přesnou hlavičkou k tyči zvyšuje náskok svého týmu.
     
    50
    Remacle hledal z první lépe postaveného Trossarda. Včas k němu stihl přistoupit Walsh a zabránil míči v průniku.
     
    49
    Poprvé v druhém poločase se na polovinu soupeře podívali i hosté. Baileyho centr do vápna nenašel nabíhajícího De Camarga.
     
    48
    Agilní Trossard si znovu řekl o míč, který okamžitě narazil Remaclemu. Ten si nedokázal poradit s Walshem a o míč přišel.
     
    47
    Leuven zůstane u míče. Na polovině hřiště se zákrokem proti pravidlům provinil Buyens.
     
    46
    Domácí vtrhli do druhé půle útočně. Z pravé strany postupoval do pokutového území Trossard. Tshimanga k němu dobře přistoupil a nedovolil mu odcentrovat.
     
    46
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Unal, přichází De Camargo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí. Domácí vstoupili do utkání aktivněji, vytvořili si tlak, ale byli to hosté, kdo jako první otevřel skóre. Hned z první šance Genku vstřelil úvodní branku utkání Kebano. Domácí po inkasovaném gólu malinko polevili a po zásluze přišel trest. Zpoza pokutového území se nádhernou střelou prosadil Bailey a díky jeho brance odcházejí do kabin spokojenější hosté.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Nyní už to pro domácí vypadalo nadějně. Remacle se uvolnil na pravé straně a dokonce nebezpečně odcentroval. Na hranici malého vápna odhlavičkoval míč s vypětím všech sil Dewaest.
     
    45+2
    Přeci jen se domácí ještě dostali k pokutovému území Genku. Ani jeden z centrů nepřinesl pro obranu hostů vážnější nebezpečí.
     
    45+1
    S tou však naložili bídně a Genk po rychlém protiútoku vybojoval rohový kop. Z toho však nebezpečí pro domácího brankáře nepřišlo.
     
    45
    Buyens se podle rozhodčího dostal k míči za pomoci šlapáku. Domácí dostanou ještě jednu možnost k ohrožení Kotelesovy svatyně.
     
    44
    Le Postollec hledal vysokým míčem nabíhajícího Trossarda. Před nejaktivnějším hráčem Leuvenu odhlavičkoval míč do bezpečí Walsh.
     
    43
    Domácí zahrávali rohový kop. Kabasele odvrátil jen k Trossardovi, který se ještě snažil natlačit zpět do pokutového území, ale v souboji s důrazným Walshem nedostal ani metr prostoru.
     
    42
    Koncovka první půle patří Heverlee. Domácí kombinují s míčem na útočné polovině. Zatím však nemohou najít cestičku do pokutového území.
     
    41
    Skvělou práci v defenzivě odvedl Walsh, který dobře věděl o napadajícím Monteynovi a raději odkopl míč na aut.
     
    40
    Leon Bailey potáhl míč na polovinu hřiště, odkud chtěl přihrávat na rozběhnutého Pozuela. Nadějný protiútok Genku zmařil skvělým obranným zákrokem Volovyk.
     
    39
    Kebano znovu hledal rozběhnutého Pozuela. Hrotový útočník Genku se ani na druhý pokus nedostal před rychlostně skvěle vybaveného Rougalase.
     
    38
    Na rozdíl od Asamoaha na druhé straně odchází Dawaest po svých a bude schopen v utkání pokračovat.
     
    37
    Na trávníku to začíná pěkně jiskřit. Po šlapáku zůstává před pokutovým územím Genku ležet s bolestivou grimasou v obličeji stoper Dewaest.
     
    35
    Střídání v týmu Oud-Heverlee Leuven: ze hřiště odchází Asamoah, přichází Cerigioni.
     
    35
    Po rohu si na hlavičku nabíhal Dawaest, který však ve výskoku nedovoleně atakoval domácího brankáře. Sudí píská nedovolený zákrok.
     
    34
    Agilní Leon Bailey se vrhl do souboje u pravé postranní čáry. První hráče obešel a druhý mu míč odkopl na rohový kop.
     
    33
    Přesně tak, zdravotníci už zraněného hráče Leuvenu odnášejí na nosítkách ze hřiště. Hra může pokračovat.
     
    32
    Na hřiště už vstupují zdravotníci s nosítky. Pro zraněného hráče dnešní utkání končí již v první půli.
     
    31
    Ndidi si na polovině hřiště vyšlápl na Asamoaha. Domácí záložník zůstává po tvrdém souboji ležet na hrací ploše.
     
    30
    Genk rozehrával přímý kop z blízkosti rohového praporku. Míč si postavil Ndidi, jenže přihrával k přední tyči, kde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    29
    Spoustu prostoru měl před sebou Ngawa, který si potáhl míč kupředu a poté odcentroval před branku. Jeho přetažený centr prodloužil mimo vápno vracející se Volovyk.
     
    28
    Genk se znovu řítil do otevřené obrany domácích. Kebano zazdil celé přečíslení příliš pomalou přihrávkou na rozběhnutého Baileyho.
     
    26
    Domácí chtěli rychle odpovědět. Po rohovém kopu naskakoval na míč Rougalas. Jenže právě stoper Leuvenu si v souboji pomohl nedovoleným způsobem.
    25. Leon BAILEY - 0:2
     
    25
    Genk právě vstřelil branku!
    No a pozor! Genk navyšuje své vedení. A nutno uznat, že šlo o parádní branku. Do odraženého míče se zpoza hranice pokutového území opřel LEON BAILEY a jedovatou ranou k tyči překonal Rioua!
     
    24
    Nádhernou kombinaci domácího celku na jeden dotek se obloučkem na Asamoaha snažil vyšperkovat Trossard. Provedení přihrávky však nesneslo přísnější parametry.
     
    23
    Domácí napadali Ndidiho u postranní čáry. Šikovný fotbalista Genku se z těžké pozice elegantně prokličkoval a ještě konstruktivně rozehrál.
     
    22
    Domácí zachybovali v rozehrávce. Monteynemu se naskytla šance odcentrovat, což také učinil. Jeho přihrávka mířila jen do míst, kde byli obránci Heverlee.
     
    21
    Pozuelo se řítil s míčem do pokutového území. Před rozběhnutým útočníkem Genku skvěle zasáhl Volovyk a tělem odstavil soupeře ze šance.
     
    20
    Kebano se znovu ocitl v pozici přihrávajícího hráče. Tentokrát hledal vysokou přihrávkou Baileyho. Ten nepochopil jeho úmysl a míč končí v zámezí.
     
    19
    Na druhé straně vysunul Kebano parádním obloučkem Pozuela. Útočník Gentu se v době přihrávky nacházel za obranou Leuvenu a asistent rozhodčího signalizuje ofsajd.
     
    18
    Snaha Heverlee o vyrovnání končí nepřesnou přihrávkou na dobře obsazeného Asamoaha. Míč se dostal až ke Kotelesovi, který s rozehrávkou nespěchá.
     
    17
    Genk rozehrával rohový kop. Krátký centr na hranici malého vápna odhlavičkoval do bezpečí Volovyk.
     
    16
    Domácí fotbalisté jsou po inkasované brance poněkud pasivní a nyní jsou to hosté, kdo kralují s míčem na kopačkách.
     
    15
    Kabasele utržil v hlavičkovém souboji úder loktem a svíjí se v nefotbalové pozici. Zdá se, že stoper Genku bude schopný v zápase pokračovat.
    14. Neeskens KEBANO - 0:1
     
    14
    Genk právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Genk využívá hned svou první šanci a ujímá se vedení! Po kombinaci před pokutovým územím se míč dostal ke NEESKENSI KEBANOVI, který střelou na zadní tyč překonal Rioua!
     
    13
    Hosté se po tlaku domácího týmu snaží uklidnit hru a nyní kombinují s míčem na vlastní polovině.
     
    12
    Domácí promarnili obrovskou šanci. Na Kotelese postupoval z pravé strany nikým neatakovaný Remacle, ale brankář Genku vytáhl perfektní zákrok.
     
    11
    Asamoah hledal přihrávkou do strany Houdreta. Jeho pas byl příliš pomalý, a proto se jej zmocnil bránící Kabasele.
     
    10
    Za dlouhou přihrávkou sprintoval Unal. Riou přečetl celou situaci, vyrazil z branky až na hranici pokutového území a míč ukryl.
     
    9
    Domácí hrají s velkým sebevědomím. Rougalas si troufl na riskantní kličku před vlastní šestnáctkou a ještě se navíc nechal faulovat.
     
    8
    Po delší době se do útoku vydali i hosté. Buyensův postup však ztroskotal hned na polovině hřiště, kde mu stopku vystavil Sula.
     
    7
    Heverlee je v úvodu utkání jednoznačně lepším týmem. Po další standardní situaci si na hranici malého vápna naběhl Remacle, kterému ve skluzu chyběl metr.
     
    6
    Ovace tribun si vysloužil Sula, který zůstal na polovině hřiště, kde se vrhl do souboje se dvěma obránci a díky velkému nasazení vybojoval faul.
     
    5
    Domácí zahrávali rohový kop. Míč se podivně odrazil od jednoho z obránců. Diváci se dožadovali pokutového kopu, ale rozhodčí zůstává v klidu.
     
    4
    Do šestnáctky Genku lítá jeden centr z druhé strany. Trossard si tentokrát nabíhal na přihrávku z pravé strany, ale ta byla příliš dlouhá.
     
    3
    Heverlee se znovu dostalo před pokutové území Genku. Centrem z levé strany hrozil Trossard, jenže nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    2
    Po faulu jednoho z hostujících hráčů zahrávali domácí přímý kop. Pro sražený centr vyrazil z branky Koteles a v pohodě jej lapil.
     
    1
    Hosté obstarali výkop dnešního utkání. Kabasele s Dewaestem kombinují na vlastní polovině a vyčkávají na náběh spoluhráčů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Před utkáním ještě celý stadion uctí minutou ticha oběti teroristických útoků v Paříži.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu. Domácí budou hrát v bílých dresech, zatímco Genk nastoupí v černé sadě.
     
    Úvodní sestavy:

    Oud-Heverlee Leuven: Riou – Monteyne, Ngawa, Rougkalas, Volovyk, Bostock, Le Postollec, Tapoko, Gerigioni, Remacle, Trossard
    Náhradníci: Lenaerts, Vandenbroeck, Houdret, Gillekens, Azevedo, Asamoah, Din Sula, Kostovski

    KRC Genk: Koteles – Dawaest, Kabasele, Tshimanga, Walsh, Buyens, Ndidi, Pozuelo, Bailey, Unal, Kebano
    Náhradníci: Bizot, Heynen, Castagne, Gerkens, Schrijvers, Buffel, Okriašvili, De Camargo

    Rozhodčí: De Welde – Walschap, Waroux.
     
    Vzájemná utkání

    Dnešní soupeři se spolu střetli hned v úvodu ligového ročníku. Genk zvládl pozici favorita a na domácí půdě zvítězil rozdílem dvou branek 3:1.
     
    Oud-Heverlee Leuven

    Leuven je na tom v tabulce ještě hůře. Nováček soutěže zatím drží předposlední 15. místo. V patnácti zápasech získal Leuven pouze 12 bodů. ale dokázal zvítězit třeba na půdě Lokerenu. Stejně jako soupeř z Genku budou domácí chtít ukončit sérii čtyř prohraných utkání v řadě. Leuven však padl se soupeři z čela tabulky. V posledním utkání zajížděl Leuven na půdu vedoucího Oostende, kde nedržel s lídrem tabulky krok a nakonec prohrál 3:0.
     
    KRC Genk

    Genk zaostává v první polovině soutěže za očekáváním. V patnácti zápasech získal jen 20 bodů a patří mu 9. příčka. Z posledních čtyř zápasů navíc vždy fotbalisté Genku odešli poraženi. Nejprve schytali doma debakl 0:4 s Mousron Peruwelz, poté nestačili na vedoucí Oostende ani na Lokeren a v minulém kole prohráli nejtěsnějším možným rozdílem v Bruggách. Dalším vykřičníkem pro hosty je, že ve venkovních utkáních získali pouhých 5 bodů.
     
    Dobrý večer,
    vítejte u sledování přenosu z 16. kola belgické Jupiler Pro League. Společně se dnes zaměříme na souboj mezi Oud-Heverlee Leuven a KRC Genk. Výkop je naplánován na 20:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 63. Cerigioni – 14. Kebano, 25. Bailey, 51. De Camargo

    Karty:   67. Remacle (LEU), 79. Cerigioni (LEU) – 52. Tshimanga (GNK)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:1. Rohy: 7:3.
    Oud-Heverlee Leuven: Riou – Ngawa, Volovyk, Rougalas, Le Postollec – Houdret, Sula, Monteyne – Trossard, Asamoah, Remacle
    Náhradníci: Lenaerts, Vandenbroeck, Kostovski, Gillekens, Azevedo, Asamoah, Bostock, Cerigioni

    KRC Genk: Koteles – Walsh, Dewaest, Kabasele, Tshimanga – Buyens, Ndidi, Kebano – Unal, Pozuelo, Bailey
    Náhradníci: Bizot, Heynen, Castagne, Gerkens, Schrijvers, Buffel, Okriašvili, De Camargo

    Rozhodčí: De Welde – Walschap, Waroux
    thejrc.org