Perm – Kazaň 1:2 (kon.) | CSKA Moskva – Samara 0:2 (kon.) | Zenit – Ural 3:0 (kon.)
Lok. Moskva – Machačkala 0:2 (kon.)
konec
FK Lokomotiv Moskva
0:2 (0:0)
Anži Machačkala
Sobota 21.11.2015, 17:00 • Stadion Lokomotiv, Moskva. Kapacita: 30,075 diváků. • Ruská Premier Liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Lokomotiv hodlá z druhé příčky stíhat vedoucí CSKA Moskva, na který aktuální ztrácí šest bodů, a pokud s ním nechce do konce podzimní části ztratit kontakt, měl by před vlastními fanoušky Machačkalu skolit. Ta je na posledním místě tabulky s pouhými osmi body na kontě.
     
    Jestli může moskevský celek něco před tímhle duelem strašit, pak je to rozhodně vzájemná bilance s Anži. Z šesti vzájemných střetnutí totiž dokázal zvítězit jen v jednom případě, a to právě na začátku této sezóny. Jinak ale není pochyb o tom, že v duelu bude jednoznačným favoritem.
     
    Machačkala má na kontě hned devět porážek, vyhrála jen v jednom případě, ale pořád má šanci udržet se v nejvyšší soutěži. Jeho ztráta na bezpečnou dvanáctou příčku, případně na ty barážové, stále není vyloženě vysoká. Jakýkoli pozitivní výsledek přivezený ze Stadionu Lokomotiv se bude brát jako velký úspěch.
     
    Uvidíme, co s oběma týmy udělala reprezentační přestávka. Zatímco hosté byli spíše rádi, že se série jeho mizerných zápasů přerušila, neboť měli čas na regeneraci a vyčištění myšlenek, domácím spíše nevyhovovala. Vždyť naposledy před vlastními fanoušky skolili silný Zenit. Jenže lauf po tomto utkání může být právě díky delší přestávce definitivně pryč.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Ďurica, Čorluka, Šiškin, Vitalij Denisov – Samedov, Tarasov – Alexej Mirančuk, Kolomejcev, Maicón – Škuletič.
    Náhradníci: Abajev – Janbajev, N'Dinga, Logašov, Kasajev, Michalik, Niasse, Barinov, Fernandes, Šešukov.

    Anži Machačkala: Pomazan – Tagirbekov, Gadžibekov, Žirov, Tigijev – Mkrtčjan, Maximov – Agalarov, Ebecilio, Chadarcev – Abdulavov.
    Náhradníci: Pesjakov, Šafinskij – Gasanov, Haruna, Moutari, H. Almeida, Lazič, Leonardo, Serderov, Ješčenko, Zotov, Boli.

    Rozhodčí: Meškov – Bogač, Veretjoškin.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Na hřišti jsme toho moc zajímavého neviděli. Lokomotivu se první akce zcela nezdařila, odkopávat od branky tak bude Pomazan.
     
    4
    Ebecilio se snažil prodrat dopředu, byl ovšem přidržený. Rozhodčí tak musel hru přerušit.
     
    6
    Lokomotiv sice drží více míč na kopačkách, k výraznému ohrožení branky Pomazana ovšem nedošlo.
     
    7
    Zase byl faulovaný ve středu pole Ebecilio. Ten je zatím asi nejaktivnějším hostujícím hráčem.
     
    9
    Ďurica teď poslal z vlastní poloviny dlouhý nákop dopředu, jenže bez úspěchu. Vzdušný prostor mělo Anži velmi dobře pohlídaný.
     
    10
    Ďurica byl nyní dvakrát faulovaný, vybojoval po druhém z nich standardku na levé straně...
     
    11
    ... standardka dopadla bez úspěchu. Kolomejcevův centr se na chvilku ohřál v šestnáctce a pak hosté míč odkopli do bezpečí.
     
    13
    Mkrtčjan se ve snaze odebrat balón Škuletičovi sám zranil. Lokomotiv sportovně přerušil svou akci, aby rozhodčí mohl zkontrolovat zdravotní stav zraněného hráče.
     
    15
    Abdulavov (MCK) je prvním potrestaným hráčem žlutou kartou. Dost si vyšlápl v útoku na soupeře, a rozhodčí ho za jeho čin náležitě odměnil.
     
    16
    První větší šance tohoto utkání! Samedov rozehrál přímý volný kop se Šiškinem, následná střela prvního jmenovaného mířila pod břevno, ale nakonec ve vzduchu zaplachtil gólman Pomazan, jenž míč vyrazil do bezpečí.
     
    18
    Anži se zatím v Moskvě celkem slušně slušně drží. Ale je předčasné nyní něco hodnotit. Zatím se hosté jen brání.
     
    19
    Gadžibekov nyní vypadá nějak otřeseně, ale neměly by z toho být větší problémy. Hostující stoper by měl být v pořádku.
     
    20
    Abdulavov napadal Tarasova a zase si nepočínal úplně v rukavičkách. Měl by si dávat pozor, jednu žlutou kartu už přece má.
     
    22
    Škuletič se pokusil vypálit z levé strany, jeho pokus byl ale hodně nepovedený. Zatím není vidět na hře Lokomotivu jakási jiskra.
     
    24
    Maicon předvedl úchvatné sólu, u lajn ho ale sestřelil Gadžibekov (MCK). Po právu uviděl žlutou kartu.
     
    25
    Ďurica na levé straně bojoval o míč, co to šlo, jako by ale svůj zápal tak trošku přepískl. A následně se dopustil faulu.
     
    26
    Vidíme zatím hodně přestupků proti pravidlům, rozhodčí často musí hru přerušovat. Ostatně jako v tomto případě, kdy se ocitl na trávníku Agalarov.
     
    28
    Fauly, fauly, fauly... Jinak se diváci ničeho zajímavého v posledních třech minutách nedočkali.
     
    29
    Teď měli domácí celkem štěstí! Abdulavov dostal pěknou přihrávku do šestnáctky a mohl střílet. Naštěstí pro Lokomotiv ho dokázal odzbrojit Ďurica.
     
    31
    Zase si Ebecilio pomohl faulem zezadu. Domácí měli k dispozici další standardku, jenže Samedov jí rozehrál naprosto příšerně.
     
    33
    A další nedovolený zákrok. Tarasov byl v souboji o něco aktivnější, a i proto musel rozhodčí hru přerušit.
     
    34
    Agalarov (MCK) zatáhl za dres Denisova a obdržel po právu další žlutou kartu.
     
    35
    Tohle nemyslel Denisov vůbec zle. Vypálil z velké dálky svou levačkou a Pomazan se musel natáhnout ke své tyčce. Kdyby byla prudší, kdo ví, zda-li by neskončila v síti.
    35. Denisov protáhl hostujícího brankáře povedenou střelou!
     
    37
    Agalarov se dostal do šprajcu se Škuletičem a ocitl se v bolestech na zemi. Zase by ale z toho nemělo být nic dramatického. Hostující záložník vypadá v pořádku.
     
    38
    Co tento rohový kop, který bude rozehrávat Mirančuk? Uvidíme, jestli domácím z téhle standardky zaprší...
     
    39
    ... v žádném případě. Centr odvrátil hostující brankář Pomazan, následně navíc Ďurica (LMO) obdržel žlutou kartu za ostřejší zákrok.
     
    42
    Tři minuty do konce prvního poločasu. Upřímně mnoho fotbalové krásy opravdu nenabídl.
     
    43
    Maicon se na levé straně snažil rozjet útok, jenže jeho spoluhráč následně zbytečně přišel o míč. Ve hře Lokomotivu je i dost nepřesností.
     
    44
    Tagirbekov se postavil k exekuci přímého kopu, a to celkem ze slušné pozice. Jenže jeho pokus byl dost nepovedený, obavy domácího brankáře Guilhermeho byly zcela zbytečné.
     
    45
    Rozhodčí nastavil první půli o jednu minutu.
     
    45+1
    Mizerná koncovka teď znemožnila Lokomotivu dostat se do vedení. Z pravé strany velmi dobře pálil Mirančuk, jenže jeho střela skončila vedle vzdálenější tyčky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Lokomotiv zatím drží daleko více míč na kopačkách, na některých statistických webech se dokonce objevují taková čísla jako 74% na 26%, ale na vytvořené šance to žádný velký rozdíl není. Domácí musejí být po výhře hladovější, jinak jejich cesta za stíháním vedoucí příčky může nabrat nečekané komplikace.
     
    Hráči se již trousí zpátky na hřiště, co nevidět by měl druhý poločas začít.
     
    46
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Petar Škuletić, přichází Baye Oumar Niasse.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas začal v rytmu toho prvního – Lokomotiv se směrem dopředu snaží něco vymyslet, Anži je na vlastní polovině a brání.
     
    49
    Náhradník Niasse si předkopl míč dopředu a snažil se vniknout do vápna. Přes robustního soupeře ovšem neprošel, takže gólman Pomazan nemusel výrazněji plašit.
     
    51
    Abdulavov dostal dlouhý pas dopředu, včas ale u něj byl Ďurica, který znemožnil jakékoli podnikání. Míč skončil nakonec v autu.
     
    52
    Maximov se dokázal protáhnout ve vápně kolem dvou protihráčů, pak si ale míč předkopl, a tak Guilherme u něj byl dříve. Anži z téhle možnosti nic nevytěžilo.
     
    53
    Maicón upadl ve vápně po souboji se Žirovem, vše bylo, alespoň tedy podle rozhodčích, v regulích fotbalu. Anži brání šestnáctku stále velmi dobře.
     
    54
    Niasse nyní upadl ve vápně, tentokráte vše vypadalo na jasný pokutový kop. Drcnutí zezadu od protihráče ale rozhodčí zase nevyhodnotili jako nedovolený zákrok.
     
    55
    Machačkala právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic soupeř udeřil na druhé straně. Hosté rozehráli rychlý brejk, jako tank se řítil na branku soupeře Maximov, jehož žádný ze soupeřů nedokázal odstavit, míč pak přihrál na hranici ofsajdu na ISLAMNURA ABDULAVOVA, jenž sám zamířil z levé strany přesně na bližší tyčku. Asistence: Ilja Maximov.
    55. Islamnur ABDULAVOV - 0:1
     
    57
    Tohle je velká rána do řad Lokomotivu. Jednou v utkání měl mezeru v obraně a hned inkasoval. I takový je občas fotbal.
     
    58
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Islamnur Abdulavov, přichází Yannick Boli.
     
    60
    Anži se ještě více soustředí na bránění, doslova a dopísmene zaparkovalo svůj autobus ve vlastní šestnáctce. Těžko se domácím bude prosazovat.
     
    61
    Tagirbekov lehce podrazil Niasseho, domácí tak budou mít k dispozici standardku z dobrých dvaceti pěti metrů. Například Samedov si s těmito situacemi umí poradit...
     
    62
    Tyčka zazvonila u ucha natahujícího se gólmana Pomazana! Samedov rozehrál přímý volný kop parádně, zakroutil míč kolem zdi, jenže k jeho smůle zkrátka trefil boční stranu brankové konstrukce.
     
    62
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Lorenzo Ebecilio, přichází Andrej Ješčenko.
     
    63
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Marques Maicón, přichází Alan Kasajev.
     
    64
    Šiškin se ocitl na pravé straně vápna v nebezpečné pozici, snažil se ještě přihrát blíže do středu, jenže Pomazan jeho snažení dokázal vyřešit pohotovým skokem po balónu.
     
    66
    Zase to nyní byla taková nicotná akce Lokomotivu bez myšlenky. Dlouhý míč prostě pouze přeletěl vápno a zamířil za brankovou čáru do zámezí.
     
    67
    Niasse si ukousl příliš velké sousto. Nemohl jednoduše projít přes čtveřici bránících hráčů.
     
    68
    Střídající Kasajev na levé straně nic kloudného nevymyslel, a tak míč zase posunul jen dozadu. Anži stále brání dost urputně a hlavně pozorně.
     
    69
    Maximov to udělal chytře, došel si pro faul, jelikož přepadl přes Denisova. Standardku rozehraje Chadarcev...
     
    70
    Machačkala právě vstřelila branku!
    A další nečekaná branka v síti hostů. Chadarcev míč z přímého kopu rozehrál naprosrto skvěle na hranici malého vápna, kde se ocitl YANNICK BOLI, jenž hlavou pohotově zakončil k tyči. Z opakovaných záběrů je vidět, že si Boli možná pomohl při skórování rukou, rozhodčí však porušení pravidel neviděli a gól uznali. Asistence: Batraz Chadarcev.
    70. Yannick BOLI - 0:2
     
    73
    Teď už to s nadějemi domácích nevypadá moc dobře. Anži je v tuhle chvíli velmi blízko teprve svému druhému vítězství v sezóně.
     
    75
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Dmitrij Tarasov, přichází Manuel Fernandes.
     
    77
    Denisov se zase rozhodl vypálit z dálky, trefil však jen obránce před sebou. Tentokráte jeho levačka tak nebezpečná nebyla.
     
    78
    Samedov nyní fauloval, u míče tak bude Machačkala. Ta si v tuhle chvíli drží pohodlný náskok.
     
    80
    Do konce utkání zbývá ještě deset minut plus nějaké nastavení. Lokomotiv by potřeboval vzpruhu v podobě nějakého gólu. Teď působí na hřišti dost malátně.
     
    81
    Chadarcev se nyní ocitl na zemi, zvedat z ní se mu příliš nechce. Střídání nebo nějaká nosítka ale potřeba určitě nebudou.
     
    83
    Tagirbekov nyní vyčinil asistentovi rozhodčího, že proti němu signalizoval hlavnímu arbitrovi faul. Není to vyloženě špatná pozice přímého volného kopu pro Lokomotiv...
     
    84
    ... Manuel Fernandes posílal míč do ohně, jenže Anži je prostě ve vzduchu skvělé. Ani tahle standardka domácím nevyšla podle představ.
     
    86
    Další nedovolený zákrok Lokomotivu, rozehrávat bude brankář Pomazan. Jako by už domácí byli naprosto smíření s porážkou. Vůbec nemají chuť hrát.
     
    87
    Krásně se nyní hosté zbavili tlaku soupeře. Tagirbekov skvěle zapracoval s Tigijevem, následně se do úniku hnal Chadarcev, ale o míč přišel.
     
    89
    Je to jedno velké trápení Lokomotivu. Uvidíme, třeba se mu ještě podaří zdramatizovat utkání ze standardky z levé strany po faulu od Ješčenka...
     
    90
    ... bez šance, centr Manuela Fernandese nebezpečí pro Anži neznamenal. Obránci si s ním hravě poradili ve vzduchu.
     
    90
    Rozhodčí Meškov nastaví druhý poločas o tři minuty.
     
    90+3
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Batraz Chadarcev, přichází Šamil Gasanov.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Lokomotiv zaznamenal opravdu hodně nečekanou ztrátu. Před domácími fandy předvedl naprosto tragický výkon a Anži díky dvěma brankám slavilo zaslouženě teprve své druhé vítězství v sezóně. O góly se postarali Abdulavov a Boli.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 22:23.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (19:00:10)

    Patrik Sandev

    Branky: 55. Abdulavov (Maximov), 70. Boli (Chadarcev)

    Karty:   39. Ďurica (LMO) – 15. Abdulavov (MCK), 24. Gadžibekov (MCK), 34. Agalarov (MCK)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 22:23.
    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Ďurica, Ćorluka, Šiškin, Vitalij Denisov – Samedov, Tarasov (75. Fernandes) – Alexej Mirančuk, Kolomejcev, Maicón (63. Kasajev) – Škuletić (46. Niasse).
    Náhradníci: Abajev – Janbajev, N'Dinga, Logašov, Kasajev, Michalik, Niasse, Barinov, Fernandes, Šešukov.

    Anži Machačkala: Pomazan – Tagirbekov, Gadžibekov, Žirov, Tigijev – Mkrtčjan, Maximov – Agalarov, Ebecilio (62. Ješčenko), Chadarcev (90+3. Gasanov) – Abdulavov (58. Boli).
    Náhradníci: Pesjakov, Šafinskij – Gasanov, Haruna, Moutari, H. Almeida, Lazić, Leonardo, Serderov, Ješčenko, Zotov, Boli.

    Rozhodčí: Meškov – Bogač, Veretjoškin
    bahis siteleri