Perm – Kazaň 1:2 (kon.) | CSKA Moskva – Samara 0:2 (kon.) | Zenit – Ural 3:0 (kon.)
Lok. Moskva – Machačkala 0:2 (kon.)
konec
FK Amkar Perm
1:2 (0:1)
FC Rubin Kazaň
Sobota 21.11.2015, 10:00 • Stadion Zvezda, Perm. Kapacita: 19,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! FK Amkar Perm dnes nepodal špatný výkon, avšak s FC Rubin Kazaň prohrál 1:2!

    První poločas dnešního utkání nabídl velmi zajímavý fotbal z obou stran! První vážnou šanci měl v 19. minutě domácí Peev, ten však mířil mimo. První branka přišla ve 37. minutě, kdy se prosadil Marko Děvič z penalty! Kazaň mohla své skóre navýšit z další penalty, tu však Marko Děvič neproměnil!

    Hned na začátku poločasu mohli domácí vyrovnat, nicméně Kazaň závar před svou brankou zvládla! V 54. minutě však domácí vyrovnali, když se prosadil Alichana Šavajeva! Nerozhodný stav však vydržel pouze osm minut, poté se trefil Marko Děvič! Amkar se následně ještě pokoušel vyrovnat, nicméně do žádné větší šance se nedostal!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (11:56:05)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Amkar je velmi aktivní na útočné polovině, nicméně v koncovce je to velká bída! Spolupráce Peeva s Prudnikovem nebyla přesná, a Nabiullin dokázal míč odkopnout!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby! Amkar tak má stále čas na vyrovnání!
     
    90
    Kazaň však závěru zápasu zvládá po taktické stránce velmi dobře! Navíc se Rubin dostal i do zakončení, střela Carlose Eduarda byla nepříjemně tečovaná Zanevem, ale brankář Selichov si poradil!
     
    89
    Domácí v závěru stupňují svůj tlak, a pokoušejí se vyrovnat! Ze střední vzdálenosti natáhl ke střele domácí Peev, jehož přízemní rána mířená k tyči však brankáře Ryžikova nepřekvapila!
     
    87
    A opět domácí Peev! Kapitán Amkaru si udělal prostor na levé straně, a poslal nebezpečný centr před branku! Brankář Ryžikov však šel ven z branky, a dokázal míč vyboxovat!
     
    86
    Amkar kombinoval před vápnem svého soupeře. Džikija našel na hranici vápna Peeva, který se pokooušel elegantní patičkou najít ve vápně střídajícího Prudnikova. K tomu však přihrávka neprošla ...
     
    85
    Hostující Marko Děvič se pokoušel uvolnit na levé straně obránce Kambolova. Ten však zaspal při náběhu, a u míče byl dříve bránící Čerenčikov.
     
    84
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Alexandr Salugin, přichází Alexandr Prudnikov.
     
    83
    Ve středu hřiště dostal od hostujících hráčů dostatek prostoru domácí Zanev. Následná střela ruského obránce však neměla gólové parametry, a mířila úplně mimo!
     
    82
    Perm situaci ve vlastní obraně zvládl, a mohl zamířit do protiútoku! Ten táhl po pravé straně Čerenčikov, a následně poslal do vápna centr. Na spravném místě byl však stoper Cotugno!
     
    81
    Hostující brankář Ryžikov dlouho váhal s výkopem, následně raději poslal přihrávku pouze ke stoperovi Nabiullinovi, který poslal dluhý nákop za obranu Permu.
     
    80
    Kazaň dlouho dobu kombinovala na útočném polovině, následně se z pravé strany odhodlal k centru obránce Ustinov. Obrana Amkaru odvrátila centr pouze do středu hřiště, kde se nacházel Kambolov. Jeho přízemní střelu však Selichov lapil!
     
    77
    Hostující Kazaň opět velmi symapticky kombinovala na pravé straně, nicméně chybičku si neodpustil hostující Ustinov, a u míče je domácí Perm!
     
    75
    Středopolař Ozdojev vyrazil do rychlého protiútoku, a dokázal centrem najít na pravé straně volného Kanunnikova. Ruskému křídelníkovi však míč utekl, a následně fauloval Peeva!
     
    74
    Aktivní Džikija dokázal ve středu hřiště obejít Kambolova, a uvolnil Jovičiće. Střídající hráč se opřel do míče, a vyslal nebezpečnou střelu, tu však zablokovala hostující obrana!
     
    72
    Na levé straně se nepříjemně střetl domácí Džikija, který před bránícím Kambolovem podklouzl. Hůře to vypadalo s domácím borcem, avšak oba by měli být v pořádku!
     
    72
    Nepřesný centr Džikija dokázala obrana Kazaně odvrátit, následně se však za vápnem dostal k míči Jovičić, jehož ránu však dokázala obrana hostů zablokovat!
     
    70
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Blagoj Georgiev, přichází Dinjar Biljaletdinov.
     
    69
    Domácí celek je v posledních minutách aktivní, a pokouší se srovnat! Útočník Salugin našel ve vápně Šavajeva, který se dokázal obtočil kolem stopera Ustinova, a vyslal přízemní střelu. Ryžikov však jeho slabou střelu dokázal lapit!
     
    68
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Fegor Ogude, přichází Branko Jovičić.
     
    67
    I následné exekuce rohového kopu se ujal Peev, jehož centr mířil na přední tyč! Obrana Kazaně si však dokázala poradit ... Na trávníku však zůstal ležet Georgiev, a přibíhají k němu lékaři!
     
    66
    Středem hřiště si to namířil domácí Peev, který byl nejprve sražen k zemi Eduardem, faul se však nepískal. Domácí kapitán se však nevzdal, dostal se k míči, a vyslal nebezpečnou ránu. Ryžikov míč raději poslal na rohový kop!
     
    65
    Na pravé straně se dokázal uvolnit Čerenčikov, který poslal do vápna Kazaně zajímavý centr. Problém byl, že nikdo z domácích před branku Ryžikova nenaběhl!
     
    63
    Hned po druhé brance Kazaně dostává žlutou kartu domácí obránce Čerenčikov, který poslal nedovoleným způsobem k zemi pronikajícího Kanunnikova!
    62. Marko DĚVIČ - 1:2
     
    62
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Kazaň potřebovala osm minut, aby si ztracené vedení vzala zpět! Na polovině hřiště předvedl obrovskou chybu při rozehrávce stoper Zanev, který nabídl míč Děvičovi. Ukrajinský útočník následně zakombinoval s Ozdojevem, a právě MARKO DĚVIČ překonal Selichova, a vrací svému týmu vedení!
     
    61
    Další žlutá kartu dostává hostující záložník Georgiev, který nestíhal v souboji s Šavajevem, a tak domácího záložníka chytil za rameno, a poslal k zemi!
     
    59
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Oleg Kuzmin, přichází Vitalij Ustinov.
     
    59
    Rohového kopu se ujal Peev, jehož centr našel na hranici malého vápna hlavu Zaneva. Hlavička domácího stopera však mířila mimo branku Ryžikova!
     
    58
    Perm je rázem v posledních minutách velmi aktivní! Tentokrát zaúřadoval ve středu hřiště Ozdojev, který dostal míč na pravou stranu, kam si naběhl Ogude. Jeho centr byl sražen na rohový kop!
     
    56
    Oleg Kuzmin tentokrát nestačil v souboji s Džikijou, a poslal ostrým způsobem domácího stopera k zemi! Za odměnu dostává žlutou kartu!
    54. Alichan ŠAVAJEV - 1:1
     
    54
    Amkar Perm právě vstřelil branku!
    A z následného protiútoku se domácí prosazují, a srovnávají na 1:1! Na začátku celé akce byla ztráta obránce Kuzmina, kterého obral o míč Čerenčikov. Ruský obránce následně dostal míč na pravou stranu, kam si naběhl Butko. Jeho přízemní centr našel ve vápně ALICHANA ŠAVAJEVA, který lehkou tečí poslal míč do branky!
     
    54
    Kazaň se následně dostala opět do kombinace na útočné polovině. Z pravé strany centroval Kuzmin, který našel Děviče, jehož hlavička skončila těsně mimo!
     
    53
    Kanunnikov dostal míč na pravém křídle, a dobře načasovanou přihrávkou našel ve vápně Děviče. Ukrajinský útočník se však nechal od míče odstrčit!
     
    52
    Domácí se dostali do zajímavého protiútoku, který táhl středem hřiště útočník Salugin. Jeho následná přihrávka na Peeva nebyla chytrým řešením, neboť domácí středopolař byl zablokovaný.
     
    51
    Perm měl po nedovoleném zákroku Kuzmina k dispozici standardní situaci, které se ujal Peev. Jeho centr byl však přetažený, a míč dolétl do zámezí.
    50. Situace před brankou Ryžikova
     
    50
    Domácí celek vybojoval rohový kop, a hned z toho byl rozruch před brankou Kazaně! K hlavičce se na přední tyči dostal Džikija, jehož pokus však Ryžikov vyrazil! Následnou dorážku Salugina zablokoval bránící hráč!
     
    49
    Domácí vstoupili do druhého poločasu daleko aktivněji, a kombinovali na útočné polovině. Spolupráce mezi Golem a Balanovičem však příliš užitku nepřinesla, a Perm přišel o míč!
     
    48
    O první střelecký pokus druhého poločasu se postaral domácí středopolař Ogude, který však nemířil příliš přesně, a Ryžikov nemusel zasahovat!
     
    46
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Guillermo Cotugno, přichází Carlos Eduardo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas dnešního utkání nabídl velmi zajímavý fotbal z obou stran! První vážnou šanci měl v 19. minutě domácí Peev, ten však mířil mimo. První branka přišla ve
    37. minutě, kdy se prosadil Marko Děvič z penalty! Kazaň mohla své skóre navýšit z další penalty, tu však Marko Děvič neproměnil!

    Druhý poločas začne přibližně v 11:04!
     
    45+3
    První poločas skončil.
    45+2. Děvič svou druhou penaltu kopl hodně špatně!
     
    45+2
    Domácí celek teď však podržel brankář Selichov! K exekuci pokutového kopu se postavil Marko Děvić, který však penaltu kopl otřesně, a Selichov se stal hrdinou okamžiku!
     
    45+2
    Kazaň velmi rychle rozehrávala, a zajímavý pas za obranu dostal Ozdoev. Ruského útočníka následně poslal k zemi brankář Selichov, který vidí žlutou kartu!
     
    45+1
    Druhá penalta pro hostující Kazaň!
     
    45
    Velmi pěkný signál domácích! Rohového kopu se ujal Peev, jehož centr našel na hranici vápna naběhlého Butka, který se opřel do míče z voleje, ale jeho střela mířila nad branku!
     
    44
    Domácí hráči dokázali dostat opět míč na útočníka Salugina, který neváhal, a poslal míč do vápna. Jeho centr však našel pouze Nabiullina, který míč poslal na rohový kop!
     
    43
    Domácí momentálně kontrolují míč na útočné polovině, a kombinují. Perm se snaží najít nějakou mezírku v obraně Kazaně, ta však dnes brání zatím velmi zodpovědně!
     
    42
    Perm se dočkal zajímavé standardní situace, kterou si vzal na starost obránce Zanev. Jeho centr našel ve vápně Gola, jehož hlavička však mířila pouze do středu branky!
    40. Souboj Salugin x Kvěrkvelija
     
    40
    Teď domácí cítí velkou křivdu! Útočník Salugin vybojoval po tvrdém souboji s Kvěrkvelijou míč, a mohl postupoval na Ryžikova. Hlavní rozhodčí však jeho postup zastavil, neboť se domácí útočník provinil faulem!
     
    39
    Domácí Amkar se pokoušel velmi rychle odpovědět na úvodní branku, a z pravého křídla vyslal do vápna centr Butko. Do vápna si nabíhal Salugin, ten se však k míči nedostal!
    37. Marko DĚVIČ - 0:1
     
    37
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Tak to bylo hodně těsné! K exekuci pokutového kopu se postavil MARKO DEVIĆ, který poslal míč přesně k tyči, nicméně Selichov se natahoval velmi dobře. Kulatý nesmysl se nakonec odrazil od tyče, a těsně skončil v brance!
    36. Nedovolený zákrok Ogudeho
     
    36
    Na levé straně operoval s míče Kisljak, který následně našel ve vápně Kambolova. Tomu lehce přišlápl patu Ogude, a ruský útočník "šel" k zemi! Hodně těžké rozhodnutí pro hlavního rozhodčího ....
     
    35
    Penalta pro hostující Kazaň!
     
    34
    Nedovolených zákroků v posledních minutách přibývá! Tentokrát nezahrál "fér" domácí obránce Čerenčikov, který poslal k zemi Kisljaka.
     
    33
    Hostující celek si dal s rozehrávkou standardní situace opravdu na čas! Nejprve Georgiev "lišácky" přeběhl míč, avšak následná střela Kisljaka mířila pouze do zdi!
     
    31
    Tak hlavní rozhodčí dnešního zápasu si schovával žlutou kartu pro domácí Zaneva, ten zastavil nedovoleným způsobem postup pronikajícího Kanunnikova. Kazaň má navíc k dispozici hodně zajímavou standardní situaci!
    30. Těsný ofsajd domácího Salugina
     
    30
    Domácí celek se mohl dostat do velmi zajímavé příležitosti! Balanovič skoro přesně načasoval pas na Salugina, ten však vybíhal z těsného ofsajdu, a akci zastavil hvizd rozhodčího!
     
    29
    Z následného protiútoku se ke střele dostal i domácí Perm! Peev dostal od obrany Kazaně "volno" na levé straně, a tak se odhodlal ke střele. Prudká rána ruského záložníka však neměla přesné parametry!
     
    28
    Ale, ale, ale! Pronikajícího Nabiullina poslal ostrý skluzem k zemi Balanovič, a zde měla, dle mého názoru, přijít žlutá karta. Hlavní rozhodčí byl však jiného názoru ...
     
    27
    Střelecké pokus Kazaně jsou dnes opravdu velmi přesné! Třetí střelu hostující celku vyslal Georgiev, a jeho střela mířila mezi tři tyče. Bohužel pro hosty, střela bulharského záložníka mířil do míst, kde byl připravený Selichov!
     
    26
    Úvodní rohového kopu dnešního utkání se ujal Kisljak, jehož krátký centr dolétl pouze na přední tyč, kde míč odhlavičkoval připravený Gol!
     
    25
    Domácí celek si neodpustil následnou chybu ve středu hřiště, a Kazaň šla do protiútoku. Míč doputoval až na pravou stranu, odkud zkoušel odcentrovat Kuzmin. Pokus ruského zadáka však zblokoval Butko na roh!
     
    24
    Zajímavý centr na levé křídlo dostal Džikija, jeho postup však neměl dlouhého trvání, neboť měl proti sobě bránícího Kuzmin, a ten dokázal poslat míč do autu.
     
    22
    Rubin se následně opět dostal do zajímavé kombinace na útočné polovině. Po ztrátě Georgieva však šel Perm do protiútoku, který táhl středem hřiště Peev. Za záchranou brzdu sáhl Kambolov, žlutý kartonek však nepřišel ...
     
    21
    Na druhé straně se také předvedla Kazaň! Útočnou akci hostujícího celku rozběhl Devič, který dostal míč do středu, kam si naběhl Ozdojev. Následná střela ruského útočníka však mířila do středu branky, kde se nacházel připravený Selichov!
    19. Zajímavá střela Peeva, která mířila mimo
     
    19
    Teď však měl domácí celek velkou šanci! Na pravé straně podnikl opět zajímavý průnik Peev, jehož přízemní centr byl odvrácen za vápno. V tomto prostor však vybojoval míč aktivní Gol, a ke střele se dostal Peev. Jeho přízemní rána však mířila mimo!
     
    18
    Perm měl následně k dispozici standardní situaci, které se ujal Peev, jehož centr hledal ve vápně Ogudeho. Domácí středopolař se však do zakončení nedostal!
     
    17
    Butko se pokoušel na těžkém terénu o prohození stopera Cotugna, ten však nechtěl dopustit soupeřovo protiútoku, a tak raději zahrál rukou.
     
    16
    Po pravé straně si to namířil vpřed obránce Kuzmin, který se dostával do zajímavé pozice. Následně ho však nedovoleným způsobem obral o míč Salugin, a je pochopitelně pískáno.
    Na Stadionu Zvezda je dnes kvůli pařížskému útoku více policistů

     
    14
    O první zápais do statistik se dnes postaral domácí Ogude, který ostrým způsobem poslal k zemi pronikajícího Georgieva, a zcela zaslouženě přichází žlutá karta!
     
    13
    Perm je v poslední době opět nastěhován na soupeřově polovině, a pokouší se ohrozit branku Ryžikova. Hostující celek však brání velmi dobře!
     
    12
    Obránce Butko hledal ve vápně útočníka Salugina, ten se však nechal předskočit stoperem Cotugnem. Navíc zde byl další problém, neboť se Salugin nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    10
    Hostující celek vhazoval z pravé strany, a Kuzmin našel přesně naběhnutého Georgieva, který vyslal přízemní střelu. Tu však brankář Selichov v pohodě lapil!
     
    10
    Ve vápně Kazaně byl tentokrát příliš důrazn´ý útočník Salugin, který došlápl na nohu Cotugna, a následoval hvizd rozhodčího.
    V Permu dnes panují opravdu nízké teploty
     
    8
    O zajímavý průnik přes pravé křídlo se postaral středopolař Gol, jehož přízemní přihrávka před brankou nikoho nenašla. Hostující stoper Nabiullin však odvrátil míč pouze k Šavajevovi, jehož následná rána byla zablokovaná!
     
    8
    Hostující Cotugno ostře zajel pod nohy Balanoviče, a je odpískán nedovolený zákrok. Domácí rozehrávají standardní situaci na krátko, a jdou do postupného útoku!
     
    6
    Salugin zakombinoval na hranici vápna s Balanovičem, a následnou přihrávkou hledal ve vápně Šalajeva. Na ruského útočníka však byla přihrávka příliš rychlá!
     
    5
    Perm využil své pomezní výhody na útočné polovině, a dostal se k první střele v tomto utkání. Ze střední vzdálenosti natáhl Ogude, jehož ostrá rána však nemířila mezi tři tyče!
     
    4
    Salugin vzal akci na levém křídle na sebe, avšak míč po dobrém skluzu Ozdojeva ztratil. Do protiútoku tak šla Kazaň, po pravé straně postupoval Děvič. Jeho následná přihrávka do středu však přesná nebyla.
     
    3
    Následně se provinil ostrý nedovoleným zákrokem hostující Georgiev, který poslal k zemi Ogudeho. Perm velmi rychle rozehrál, a dlouhý míč šel na Šavajeva, toho si však pohlídal stoper Cotugno!
     
    2
    Domácí celek zatím jasně vede co se týče držení míče, teď však na pravé straně chyboval Šavajev, a hosté mohli jít do protiútoku, ten však zastavila obrana Permu.
     
    1
    Úvodní výkop dnešního utkání měli k dispozici fotbalisté domácího celku, kteří se pokoušeli hned na začátku o dlouhý nákop na útočnou polovinu, obrana Kazaně však byla pozorná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Amkar Perm: Selichov – Čerenčikov, Džikija, Zanev, Butko – Peev, Šavajev – Ogude, Gol, Balanovič – Salugin.
    Náhradníci: Gerus – Zajcev, Prudnikov, Anene, Idowu, Jovičić, Uzochukwu, Arzumanjan.

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Kuzmin, Nabiullin, Cotugno, Kambolov – Ozdojev, Georgiev – Kisljak, S. Kvěrkvelija, Kanunnikov – Děvič.
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko – Lemos, Šejdajev, Eduardo, Biljaletdinov, Ďaďun, Ustinov, Achmetov, Sorokin..
     
    Příjemné sobotní ráno všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Ruská Premier Liga má o tomto víkendu na programu své 16. kolo. My se společně zaměříme na souboj FK Amkaru Perm s FC Rubinem Kazaň. Úvodní výkop je naplánován v 10:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    FK AMKAR PERM
    Perm se momentálně nachází na jedenácté příčce tabulky se ziskem šestnácti bodů. Na třináctou Ufu má náskok pouhých tří bodů, tudíž by se dnešní výhry týmu trenéra Gadžijeva hodila! Před reprezentační přestávkou sehrál Perm dva ligové duely. Nejprve v domácím prostředí přivítal Těrek Groznyj, divácí v tomto utkání viděli pouze jednu branku, a z vítězství se nakonec radoval domácí celek. V posledním ligovém utkání se Amkar představil na půdě Ufy. Důležitý souboj, ve kterém šlo o důležité body o záchranu, zvítězil domácí celek 2:1! Do dnešního utkání vstupuje Perm v pozici mírného outsidera, nicméně by domácí celek mohl překvapit!
     
    FC RUBIN KAZAŇ
    Rubin Kazaň zažil velmi povedenou loňskou sezonu, a následně se kvalifikoval do základní skupiny Evropské ligy. V lize však zatím svěřenci trenéra Čalyho tápou. Nachází se až na desáté příčce tabulky, a mají stejný bodový zisk jako jejich dnešní soupeř. Před reprezentační přestávkou sehrál Rubin dva duely ve třech dnech. Nejprve v domácím prostředí přivítal v rámci Evropské ligy Liverpool. Senzační remíza 1:1 z Anglie se neopakovala, a favorit zvítězil 1:0 po brance Ibeho z 52. minuty. V posledním ligovém kole Perm přivítal Křídla Sovětů, a v utkání zvítězil 2:0!

    Jan Havlovic

    Branky: 54. Šavajev (Butko) – 37. Děvič (pen.), 62. Děvič (Ozdojev)

    Karty:   14. Ogude (AMP), 31. Zanev (AMP), 45+2. Selichov (AMP), 63. Čerenčikov (AMP) – 56. Kuzmin (RKZ), 61. Georgiev (RKZ)

    Neproměněná penalta: 45+2. Děvič (RKZ), brankář Selichov zneškodnil


    Střely na branku: 11:7. Střely mimo: 8:2. Rohy: 4:3.
    FK Amkar Perm: Selichov – Čerenčikov, Džikija, Zanev, Butko – Peev, Šavajev – Ogude (68. Jovičić), Gol, Balanovič – Salugin (84. Prudnikov).
    Náhradníci: Gerus – Zajcev, Prudnikov, Anene, Idowu, Jovičić, Uzochukwu, Arzumanjan.

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Kuzmin (59. Ustinov), Nabiullin, Cotugno (46. Eduardo), Kambolov – Ozdojev, Georgiev (70. Biljaletdinov) – Kisljak, S. Kvěrkvelija, Kanunnikov – Děvič.
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko – Lemos, Šejdajev, Eduardo, Biljaletdinov, Ďaďun, Ustinov, Achmetov, Sorokin.
    thejrc.org