Perm – Kazaň 1:2 (kon.) | CSKA Moskva – Samara 0:2 (kon.) | Zenit – Ural 3:0 (kon.)
Lok. Moskva – Machačkala 0:2 (kon.)
konec
CSKA Moskva
0:2 (0:0)
FK Křídla Sovětů Samara
Sobota 21.11.2015, 12:00 • Arena Chimki, Chimki. Kapacita: 18000 diváků. • Ruská Premier Liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    FK KŘÍDLA SOVĚTŮ SAMARA
    Samara se momentálně nachází až na dvanácté příčce ligové tabulky se ziskem patnácti bodů. Na třináctou Ufu má náskok pouhých dvou bodů, a tak reálně bojuje o záchranu. Samara navíc čeká na vítězství v lize již sedm zápasů! Před reprezentační přestávkou sehráli svěřenci trenéra Vercauterena domácí utkání s Krasnodarem, ve kterém prohráli vysoko 0:4. V posledním utkání se Samara představila na hřišti Rubinu Kazaň, a rovněž prohrála 0:2!
     
    CSKA MOSKVA
    Armádní celek je zatím v letošní sezóně jasným lídrem ruské ligy. Na prvním místě má šestibodový náskok na druhý Rostov, a dokonce desetibodový náskok na silný Zenit, který je až na čtvrté příčce. Svěřenci Leonida Sluckého tak mají velmi dobře nakročeno k titulu! K němu však vede ještě dlouhá cesta! V posledních zápasech se však moskevskému celku příliš nedařilo. Vše odstartovala těsná prohra 0:1 v utkání LM s Manchesterem United. Následovalo ligové utkání na půdě Krasnodaru, kde CSKA prohrálo 1:2! Reprezentační přestávku vyplnilo CSKA přátelským utkáním s Dinamem. CSKA ve značně obměněné sestavě prohrálo 0:2 ... Do dnešního utkání však moskevský celek vstupuje v roli velké favorita!
     
    Příjemné sobotní poledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Ruská Premier Liga má o tomto víkendu na programu své 16. kolo. My se společně zaměříme na souboj CSKA Moskva s FK Křídla Sovětů Samara. Úvodní výkop je naplánován v hlavním městě Ruska ve 12:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev – Ignaševič, A. Berezuckij, Nababkin, Fernandes – Wernbloom, Natcho – Z. Tošić, Dzagojev, G. Milanov – A. Musa.
    Náhradníci: Čepčugov – Vasin, Pančenko, Cauņa, Golovin, Černov.

    FK Křídla Sovětů Samara: Loria – Callagov, Taranov, Burlak, Jatčenko – Nadson, Poměrko – Simaeys, Čočijev, Mollo – Jahović.
    Náhradníci: Lobancev, Božin, Konjuchov – Drahun, G. Gabulov, Rodić, Koncedalov, Gorbatěnko..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující celek vstoupil do dnešního utkání velmi aktivně, a hned v úvodní minutě vybojoval Callagov po suboji s Fernandesem rohový kop!
     
    2
    Rozehrávky úvodního rohového kopu dnešního utkání se ujal Mollo, jehož centr našel ve vápně volného José Nadsona. Brazilský stoper však zakončoval zády k brance, a Akinfejev si s jeho střelou poradil!
     
    4
    Moskevský celek pomalu přebírá iniciativu, a kombinuje na útočné polovině. Hostující tým však zatím působí velmi sebevědomím dojmem!
     
    5
    Domácí budou mít k dispozici první zajímavou standardní situaci! Obránce Callagov uklouzl před soubojem s Fernandesem, a následně musel brazilského obránce faulovat!
     
    6
    Exekuce standardní situace se ujal Natcho, který svůj centr kroutil na přední tyč, kam si nabíhal obránce Ignaševič. Postup ruského reprezentanta však zastavil obránce Jatčenka!
     
    7
    CSKA mělo k dispozici další standardní situaci, kterou velmi rychle rozehrál Natcho na nabíhajícího Ahmeda Musu. Kanonýr moskevského celku se dokázal dostat do zakončení i z těžké pozice, nicméně Loria jeho pokus dokázal vyrazit!
    7. Úvodní šance domácího celku
     
    8
    Mário Fernandes dostal zajímavou přihrávku na pravém křídle od Wenblooma, a postupoval do vápna. Svou následnou přihrávkou hledal Musu, ten byl však obsazený!
     
    10
    Domácí celek teď předvedl krásnou kombinaci před vápnem, kdy Wernbloom našel ve vápně Natcha, a ten poslal míč pod sebe pro Musu. Kanonýr CSKA však branku Lorii minul!
     
    11
    CSKA se po výkopu hostujcíí brankáře dostalo k míči, a opět kombinovalo na útočné polovině. Aktivní Mário Fernandes se dostal k centru z levé strany, ten však zblokovala obrana Samary na rohový kop!
     
    12
    Exekuce druhého rohového kopu domácího celku se ujal opět Natcho, který svůj centr přetáhl, a míč dolétl až na pravou stranu, kde se nacházel Ignaševič. Ruský obránce vrátil míč do vápna, obrana hostů se však dokázala ubránit!
     
    14
    Zoran Tošić tentokrát diktoval tempo hry na útočné polovině. Srsbký reprezentant hledal křížným pasem ve vápně Musu, ten byl však obsazený Burlakem!
     
    15
    CSKA začíná ukazovat svou větší kombinační kvalitu, a má velkou územní převahu! Na konci útoku domácího celku byl Natcho, který zrychlil ve středu hřiště, a vyslal povedenou střelu. Brankář Loria byl však na místě!
    15. Nebezpečná střela Natcha
     
    16
    Sergej Ignaševič si pokoušel pohrát na pravém křídle s bránícím Jatčenkem. Ruský obránce se však nenechal oklamat, a svého soupeře dál nepustil.
     
    18
    Moskevský celek kombinoval na pravé straně, kde operoval s míčem Zoran Tošić. Srbského reprezentanta však o míč připravil dobře bránící Jatčenko!
     
    19
    Křídla Sovětů se hned po zisku míče vydaly do útoku, a pokoušely se dostat do zakončení. Obrana CSKA však včas zareagovala, a postup hostů zastavila!
     
    21
    CSKA šlo do zajímavého protiútoku, který táhl středem hřiště švédský záložník Wernbloom. Jeho následná přihrávka našla v pravé části vápna Zorana Tošiće, který trochu zbytečně dělal kličku do středu, a o míč po souboji s Burlakem přišel!
     
    22
    Z levé strany se podařilo odcentrovat Fernandesovi, jehož centr však obrana Samary odvrátila. Burlak však poslal míč přesně do míst, kde se nacházel Wernbloom. Švéd poslal míč opět na Tošiće, kterému však nesedlo zpracování!
     
    23
    Domácí celek má zatím v dnešním utkání jasnou převahu, avška ve finální části to není dobré. Natcho tentokrát vystihl přihrávku ve středu hřiště, a pokoušel se vyslat do rychlého protiútoku Musu, přihrávka však nebyla přesná!
     
    25
    Hostující Samara se také pokoušela udeřit z rychlého protiútoku! Simaeys vyslal po levé straně Jahoviće, který se sice dostal ke střele, ta však mířila hodně vysoko nad branku!
     
    26
    Alan Dzagojev se zmocnil míče ve středu hřiště, a postupoval vpřed. Následně ruský reprezentant poslal míč do běhu pro Zorana Tošiće, ten se však přes obranu Samary neprokličkoval!
     
    27
    Samara se dostala k míči ve středu hřiště po další chybě domácího celku. Čočijev se rozhlédl, a posílal přihrávku za obranu, kam si nabíhal Jahović! Na moldavského útočníka však centr byl příliš dlouhý!
     
    28
    Hostující celek je v posledních minutách velmi aktivní, Samara měla k dispozici velmi zajímavou standardní situaci! Z pravé straně se jí ujal Mollo, jehož centr byl však přetažený, a na zadní tyči na míč těsně nedosáhl Burlak!
     
    30
    Alan Dzagojev našel přesným centrem na levém křídle Ahmeda Musu, který měl proti sobě José Nadsona. Domácí kanonýr si však s brazilským stoperem nedokázal poradit!
     
    31
    Samara se opět dokázala velmi symapticky dostat do kombinace na útočné polovině. Po přihrávce Molla se na levé straně otevřel prostor pro Simaeyse. Jeho centr hledající Jahoviće však přesný nebyl!
     
    32
    Po několika minutách se moskevský celek také dostal do kombinace ve vápně! Ahmed Musa sklepl míč pro Dzagojeva, do jehož rány však vložil nohu Burlak!
    32. Zblokovaná střela Dzagojeva
     
    33
    O další střelecký pokus domácího celku se postaral Natcho, pro kterého vytvořil pozici bulharský křídelník Milanov. Střela brazilského záložníka však brankáře Loriu nepřekvapila!
     
    34
    Georgij Milanov se však po přihrávce nepříjemně srazil se středopolařem Simaeysem, a zůstal ležet na trávníku. Po ošetření to však vypadá, že by měl pokračovat ve hře!
     
    35
    Armádní klub obléhat vápno svého soupeře, a pokoušel se najít nějakou mezírku v obraně Samary! Zoran Tošić následně vyslal přihrávku na nabíhajícího Fernandese, který však podklouzl, a míč skončil v zámezí!
     
    36
    I Samara však umí být nebezpečná! Po výkopu svého brankáře se hosté dostali do zajímavého přečíslení, a míč se dostal na pravou stranu, kam si naběhl obránce Callagov. Ruský obránce následně prošel až do vápna, ale svou přízemní střelou Akinfejeva příliš nevystrašil!
    36. Odvážný průnik Callagova
     
    38
    Samara měla k dispozici velmi zajímavou standardní situaci, které se ujal francouzský středopolař Mollo. Jeho přímá střela však mířila mimo branku ruského reprezentačního brankáře!
     
    40
    Moskevský celek se zatím nemůže dostat zpět ke své hře, a v posledních minutách je jednoznačně aktivnější Samara! Útočník Jahović tentokrát skvěle napadal Berezuckého, který poslal míč do zámezí, a budou vhazovat hosté!
     
    41
    Armádní klub následně velmi dobře napadal, a dostal se k míči. Protiútoku domácího celku táhl po levé straně Fernandes, jehož přízemní centr dokázala obrana Samary odvrátit.
     
    42
    Moskvané se opět dostali ke své okupaci vápna Samary! Akci nakonec na sebe vzal Alan Dzagojev, který udržel míč před dvojicí protihráčů, a už to vypadalo, že vystřelí. Nakonec poslal nepřesnou přihrávku na Natcha!
     
    43
    Alan Dzagojev byl i o minutu později v akci moskevského celku velmi aktivní, nicméně ani tentokrát nedokázal ruský středopolař vyslal přesný pas!
     
    44
    Teď předvedl velký důraz Ahmed Musa, kterému se podařilo vybojovat míč v souboji s Burlakem. Domácí kanonýr se dostal do ostrého úhlu, a tak poslal míč pod sebe, kde Ignaševiče obral Mollo. Celou situaci zachránil stoper Berezuckij, který musel faulovat!
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Domácí favorit tohoto utkání vstoupil do prvního poločasu velmi aktivně, a hned v sedmé minutě měl šanci Musa, nicméně Loria byl pozorný! Aktivní hra CSKA pokračovala, a o další nebezpečnou střelu se postaral Natcho! Následně se však také ukázala Samara, která byla velmi aktivní na útočné polovině, avšak kromě střely Callagova si žádnou příležitost nevytvořila!

    Druhý poločas začne za bezbrankového stavu přibližně v 13:02!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí fotbalisté! Centr na levé křídlo dostal Georgij Milanov, kterého však následně o míč obral dobře napadající Callagov!
     
    48
    Za dlouhým nákopem od stopera Burlaka mířil útočník Jahović, který si však v souboji s Ignaševičem pomohl nedovoleným zákrokem, a hra je přerušena!
     
    49
    Domácí celek si vybojoval rohový kop, kterého se ujal Natcho. Centr domácího středopolaře našel na hranici vápna Dzagojeva, který však střelu opět opřel pouze o bránícího hráče!
     
    50
    Moskevský celek stupňuje svůj tlak, a pokouší se dostat do vedení! Dzagojev poslal zajímavý pas na pravou stranu pro Fernandese, který odcentroval, nicméně nikdo z domácích se k hlavičce nedostal!
     
    52
    Samara právě vstřelila branku!
    Tak to je obrovský šok pro domácí fanoušky, neboť hosté jdou do vedení! Ve středu hřiště chyboval při rozehrávce Ignaševič, a k míči se dostal Čočijev, který krásně načasoval přihrávku na ADISE JAHOVIĆE, jenž oklamal Akinfejeva, a poslal míč do opuštěné branky!
    52. Adis JAHOVIĆ - 0:1
     
    54
    Armádní klub se však snaží velmi rychle odpovědět, nicméně se domácím nedaří ve finální fázi! Na levé straně se otevřel prostor pro Iganševiče, nicméně jeho centr skončil pouze v rukavicích Lorii!
     
    55
    Alan Dzagojev dostal přihrávku na hranici vápna, obešel Molla, a mohl vystřelit. Ruský reprezentant však udělal zbytečnou kličku navíc, a o míč přišel!
     
    57
    Georgij Milanov si velmi chytře kryl míč přes napadajícím Callagovem. Nakonec však bulharský záložník podklouzl, a od jeho nohy se míč odrazil do zámezí.
     
    58
    Sergej Ignaševič se vydal na útočný výlet, a po narážečce s Dzagojevem se pokoušel najít křížnou přihrávkou ve vápně Ahmeda Musu. Na domácího kanonýra byla přihrávka příliš rychlá ...
     
    59
    Tentokrát si to namířil do vápna Ahmed Musa, který však proti sobě měl obránce Callagova. Ten odvedl naprosto parádní práci, Musu nepustil do zakončení, a navíc se bude odkopávat od branky hostujícího celku!
     
    60
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Kirill Nababkin, přichází Kirill Pančenko.
     
    61
    Teď však bude mít domácí celek velkou příležiost na vyrovnání! Alan Dzagojev opět operoval s míčem před vápnem soupeře, avšak následně byl poslán k zemi bránícím Burlakem, a je z toho standardní situace!
     
    62
    Domácí celek hodně váhal s rozehrávkou standardní situaci, nakonec se rozběhl Zoran Tošić, kterému se však střela příliš nepovedla. Srbský středopolař poslal míč nad branku Lorii!
    62. Standardní situace Zorana Tošiće
     
    64
    Samara se po delší době opět podívala na útočnou polovinu. Francouzský středopolař se pokoušel projít přes levou stranu do vápna, kolem Pančenka přešel, jenže Berezuckij jeho postup dobře načasovaným skluzem zastavil! Vhazovat však bude Samara!
     
    66
    Samara právě vstřelila branku!
    Tak tohle opravdu nikdo nečekal! Samara se ujímá v 66. minutě již dvoubrankového vedení, a je velmi blízko vítězství! CSKA ztratilo míč u vápna Samary, a pohotový obránce Callagov poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu, kam si naběhl ADIS JAHOVIĆ, který odrazem o tyč překonal Akinfejeva!
    66. Adis JAHOVIĆ - 0:2
     
    67
    Moskevský celek je v pořádném šoku, nicméně svěřenci Leonida Sluckého zbraně neskládají, a opět míří do útoku!
     
    69
    Penalta pro hostující Samaru!
     
    69
    Alan Dzagojev opět nevystřelil před vápnem, a přišla ztráta! Samara šla do protiútoku, a Pomerko poslal míč na Mollo, který byl faulovaný Pančenkem, a je z toho penalta!
     
    70
    K penaltě se však postavil hostující Čočijev, který vedení svého celku nenavýšil! Jeho tvrdá rána trefila pouze břevno, a domácí žijí!
    70. Neproměněná penalta Čočijeva
     
    71
    Na druhé straně dostal ve středu hřiště prostor Alan Dzagojev, který se konečně rozhodl pro střelu, a hned z toho bylo nebezpečí pro hostující branku! Loria však dokázal zasáhnout!
     
    72
    Tak teď měl domácí celek velkou smůlu! Z levé strany poslal do pokutového území nadýchaný centr Dzagojev, který našel hlavičku Wernblooma, který trefil břevno!
    72. Wernbloom trefil břevno
     
    73
    Před Loriou je opravdu v posledních minutách horko! Švédský záložník se však nevzdal, a naskočil si tentokrát na centr Natcha. Proti jeho hlavičce však zasáhl Loria! Bude z toho rohový kop ...
     
    75
    Exekuce rohového kopu se ujal Golovin, jehož centr byl odvrácen obranou Samary. Za vápnem však natáhl ke střele Alan Dzagojev, jehož povedená rána mířila těsně nad břevno hostujícího branky!
     
    77
    CSKA je v posledních minutách velmi aktivní! Tentokrát se dostal ke střele Natcho, nicméně jeho pokus byl zablokovaný, a bude z toho rohový kop!
     
    78
    Hostující středopolař Čočijev fauloval ve středu hřiště Fernandese, a bude z toho hodně zajímavá standardní situace pro hostující celek!
     
    79
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Adis Jahović, přichází Milan Rodić.
     
    79
    Rozehrávky standardní situace se ujal Zoran Tošić, jehož centr však dokázal odvrátit Taranov! Za vápnem se však míč odrazil na nohu Fernandese, jehož rána však nebyla přesná!
     
    81
    Na levém křídle si udělal prostor Iganševič, který odcentroval, nicméně jeho pokus skončil v rukavicích hostujícího brankáře!
     
    82
    Hostující celek měl k dispozici standardní situaci, které se ujal středopolař Čočijev. Jeho střela nebyla vůbec špatně mířená, nicméně Akinfejev byl na svém místě včas!
     
    82
    První žlutou kartu dnešního utkání dostává hostujcíí Simaeys!
     
    84
    Moskevský celek v závěru stupňuje svůj tlak, a pokouší se alespoň snížit, nicméně čas se krátí! Obrana Samary navíc pracuje skvěle!
     
    86
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Alan Čočijev, přichází Stanislaw Drahun.
     
    87
    Z pravé strany tentokrát zahrozil obránce Ignaševič, který poslal nebezpečný centr, na který si nabíhal Wernbloom. Švédský záložník se však nakonec k hlavičce nedostal!
     
    88
    Domácím se krátí čas, navíc hostující celek momentálně kombinuje na vlastní polovině, a snaží se šetřit čas!
     
    89
    Ze střední vzdálenosti to zkusil střídající Pančenko, jehož rána však mířila opravdu hodně vysoko nad branku!
     
    90
    V samotném závěru ješět dostává žlutou kartu hostující Rodić!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Moskevský celek se však v posledních minutách nemůže dostat do kombinace poblíž vápna hostujícího celku...
     
    90+3
    CSKA vybojoval dvě minuty před koncem rohový kop, kterého se ujal Alan Dzagojev. Centr ruského reprezentanta však skončil v zámezí!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! CSKA Moskva dnes hodně překvapivě prohrálo s FK Křídla Sovětů Samara 0:2!

    Domácí favorit tohoto utkání vstoupil do prvního poločasu velmi aktivně, a hned v sedmé minutě měl šanci Musa, nicméně Loria byl pozorný! Aktivní hra CSKA pokračovala, a o další nebezpečnou střelu se postaral Natcho! Následně se však také ukázala Samara, která byla velmi aktivní na útočné polovině, avšak kromě střely Callagova si žádnou příležitost nevytvořila!

    Hned na začátku druhého poločasu přišel šok pro domácí fanoušky, když se z rychlého protiútoku prosadil Adis Jahović! V 66. minutě navíc ještě přidal druhou branku Adis Jahović, který svůj tým výrazně přiblížil výhře! V závěru se ještě CSKA pokoušelo snížit, avšak obrana Samary odolala!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (13:53:51)

    Jan Havlovic

    Branky: 52. Jahović (Čočijev), 66. Jahović (Callagov)

    Karty:   82. Simaeys (KSS), 90. Rodić (KSS)

    Neproměněná penalta: 70. Čočijev (KSS), mimo


    CSKA Moskva: Akinfejev – Ignaševič, A. Berezuckij, Nababkin (60. Pančenko), Fernandes – Wernbloom, Natcho – Z. Tošić, Dzagojev, G. Milanov – A. Musa.
    Náhradníci: Čepčugov – Vasin, Pančenko, Cauņa, Golovin, Černov.

    FK Křídla Sovětů Samara: Loria – Callagov, Taranov, Burlak, Jatčenko – Nadson, Poměrko – Simaeys, Čočijev (86. Drahun), Mollo – Jahović (79. Rodić).
    Náhradníci: Lobancev, Božin, Konjuchov – Drahun, G. Gabulov, Rodić, Koncedalov, Gorbatěnko.
    thejrc.org