Sokolov – Varnsdorf 3:0 (kon.) | Třinec – Pardubice 0:1 (kon.) | Karviná – Znojmo 3:0 (kon.)
Ústí n. L. – Olomouc B 2:1 (kon.) | Vlašim – Vyšehrad 3:0 (kon.) | Opava – Č. Budějovice 2:2 (kon.)
konec
FK Třinec
0:1 (0:0)
FK Pardubice
Sobota 21.11.2015, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    89
    Málkovu povedenou střelu přes zeď k pravé tyči vyráží Knobloch na roh! Fantastický zákrok pardubického brankáře, roh pro Třinec.
     
    88
    Samotný závěr utkání bude ještě zajímavý. Jan Jeřábek (PCE) vidí za faul na Bedecse žlutou kartu a ještě slovenského fotbalistu na zemi popichuje.
     
    88
    Pardubice mají ještě dvě střídání k dobru, to první nyní využívají. Ze hry odchází střelec jediné branky Daewon Kim, nastupuje devatenáctiletý Daniel Kovář.
     
    75
    Kayamba se středem hřiště probil až na polovinu hřiště, kde ho zastavil Hloch. Ještě předtím fauloval Konžana Jiří Janoščín (TRI) a je potrestán žlutou kartou.
     
    74
    Třinec vystřídal potřetí. Trenéři stáhli ze hřiště Petra Joukla a nastupuje Mario Latocha. Devatenáctiletý útočník se představí třineckému publiku ve druhé lize poprvé.
     
    68
    Obrovská dávka adrenalinu před brankou Třince! Kayamba si povodil obránce a přihrál Řezníčkovi, který se přes Janoščína dostal k zakončení! Pod nohy mu ovšem skočil Paleček a nebezpečí na chvilku odložil. Další Řezníčkův centr hlavičkoval domácí Velner jen těsně vlastní branky na roh!
     
    67
    Po rohu Kudrny hlavičkoval v těžké pozici mimo Fousek. Třinec připravil dvojité střídání. Václava Mozola vystřídal Jaroslav Málek, Lukáš Salachna zase vystřídal Miroslava Cepláka.
     
    66
    Kim to na pravé straně znovu udělal skvěle a prostrčil míč na Kakrdu! Tomu dopřáli domácí beci tolik času, že se mohl otočit a vystřelit na branku. Paleček reflexivně vyrazil k Čelůstkovi, od něhož šel míč na roh.
     
    63
    Pardubice hned po vstřelené brance vystřídaly a ze hry byl stažen Michal Petráň. Na jeho místo nastupuje mladý konžský fotbalista Joel Ngandu Kayamba.
     
    62
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Nedáš, dostaneš! Sportovní klišé se znovu ukazuje v celé kráse! Třinečtí svou šanci zahodili a po dvou minutách inkasovali. Petráň získal odražený balon a se štěstím jej posunula na DAEWONA KIMA! Ten napálil skákavý míč na branku a od Čelůstky se balon odrazil do sítě – 0:1!
     
    60
    Velner uviděl skulinku v obraně Pardubic a přihrál do běhu Dedičovi. Ten postupoval sám na branku, ale míč si ukopl a zakončení se mu nepovedlo! Po kontaktu s Knoblochem ještě marně zkoušel vykouzlit penaltu.
     
    57
    Čelůstka odehrál hlavou v souboji s Petráněm do zámezí. Třinec se brzy dostal do útoku, Martin Šejvl (PCE) fauloval Teplého a obdržel žlutou kartu.
     
    44
    Dedičova hlavička byla po prvním Mozolově rohu tečovaná nad branku a Mozol rozehrál od praporku ještě jednou. Teplý vrátil míč hlavou do ohně, Bedecs se pokoušel tečovat a Knobloch s velkou porcí štěstí udržel balon před čárou!
     
    43
    Teplý se protáhl mezi bránícími Šejvlem a Kakrdou do největší třinecké šance! Při zakončení už měl míč na dlouhou nohu a Knobloch střelu vyrazil na roh!
     
    25
    Třinečtí chybovali v rozehrávce a k míči se dostal Řezníček. Zasekl na levé straně a přihrál pod sebe Petráňovi, jenž v další vyložené šanci střílel jen do levé tyče!
     
    24
    Třetí gólová šance Pardubic a znovu skvělý Paleček! Třinecký gólman nejdříve vyrazil Fouskovu povedenou střelu přes zeď před sebe a následně vyčapal také dorážku Kakrdy!
     
    15
    Jeřábek si těsně za hranicí pokutového území narazil s Kimem a mířil do horního rohu Palečkovy branky! Balon skončil těsně vedle, ale střela vypadala hodně nebezpečně a kdoví, jestli by plachtící Paleček byl schopen zasáhnout.
     
    4
    První žlutou kartu utkání vidí už ve čtvrté minutě Miroslav Ceplák (TRI). Slovenský záložník na obranné polovině ostře fauloval Kudrnu.
     
    2
    Na druhé straně se do zakončení dostal Joukl, ale Knobloch neměl s jeho nedůraznou střelou potíže. To Pardubice mohly otevřít skóre! Petráň se octl sám před Palečkem, avšak třinecký gólman jeho střelu vyrazil!

    Ondřej Zoubek

    Branky: 62. Kim

    Karty:   4. Ceplák (TRI), 75. Janoščín (TRI) – 57. Šejvl (PCE), 88. Jeřábek (PCE)


    FK Třinec: Paleček – Velner, Čelůstka, Hloch (C), Janoščín – Bedecs – Joukl (74. Latocha), Mozol (67. Málek), Ceplák (67. Salachna), Teplý – Dedič. Trenér: Karel Kula.
    Náhradníci: Bruk – Salachna, Málek, Knötig, Samiec, Kučera, Latocha.

    FK Pardubice: Knobloch – Šejvl, Pospíšil, Vencl, Kakrda – Kim (88. Kovář), Řezníček, Jeřábek (C), Kudrna, Fousek – Petráň (63. Kayamba). Trenér: Jaroslav Michal.
    Náhradníci: Ptáček – Prokopec, Pánek, Mandutz, Kovář, Valenta, Kayamba.

    Rozhodčí: Jan Machálek – Petr Antoníček, Petr Caletka

    Diváci: 311 (16 % celkové kapacity)
    ocianews.com