Bologna – AS Řím 2:2 (kon.) | Juventus – AC Milán 1:0 (kon.)
konec
Bologna FC
2:2 (1:0)
AS Řím
Sobota 21.11.2015, 18:00 • Stadio Renato Dall'Ara • Italská Serie A • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký podvečer! Vítejte u sledování duelu, který odšpuntuje třinácté kolo Serie A. Od 18 hodin se utkají Bologna FC se slavným AS Řím. Tak si to nenechte ujít!
     
    Bologna se v poslední době může pyšnit výtečnou formou, stále se však pohybuje ve spodních patrech tabulky a na sestupové příčky má náskok jediného bodu. Celek z regionu Emilia-Romagna zvítězil ve třech z posledních čtyř utkání, když porazil Carpi, Atalantu a naposledy i Hellas Veronu, nestačil jen na druhý Inter Milán.

    Římské AC je v tabulce těsně pod zmiňovaným Interem, tedy na třetí příčce. Forma Tottiho a spol. postavení v tabulce odpovídá, hráči z Věčného města v Serii A ovládli čtyři z posledních pěti duelů a stejně jako Bologna nestačili jen na Inter. Před týdnem si AS v prestižním městském derby poradilo v poměru 2:0 s Laziem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Bologna FC: Mirante – Rossettini, Gastaldello, Maietta, Masina – Donsah, Diawara, Brighi – Giaccherini, Destro, Mounier.
    Náhradníci: A. Da Costa, Stojanović – Morleo, Ferrari, Crisetig, Oikonomou, Mbaye, Falco, Brienza, Mancosu, Rizzo, Taïder.

    AS Řím: Szczęsny – Maicon, Manolas, Rüdiger, Digne – Pjanić, S. Keita, Nainggolan – Florenzi, Džeko, Iturbe.
    Náhradníci: De Sanctis, Lobont – Falqué, Torosidis, Emerson, Uçan, Castán, Umar, Gyömbér, Vainqueur, Ponce, D'Urso.

    Rozhodčí: Rocchi – Vuoto, Crispo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned na začátku musím podotknout, že hřiště v Bologni je v hodně špatném stavu a trávník po vytrvalém dešti připomíná spíše bažinu, v níž se nyní utopil Seydou Keita.
     
    2
    Centr mířící na římského ostrostřelce Džeka nebyl přesný, hosté však budou alespoň vhazovat – jmenovitě se o to postará Lucas Digne.
     
    3
    Hráči v červenomodrých dresech si poprvé budou moci zahrát souvisleji s míčem, Rüdiger totiž fauloval nedaleko půlící čáry.
     
    4
    Bolognští však s balonem na kopačkách nevymysleli vůbec nic a následovat bude pouze vhazování, které obstará hostující zadák Maicon.
     
    5
    Z tribun se ozývá pískot, divákům se předváděná hra obou mužstev zatím příliš nelíbí. Ale hráči za to nemohou, v tak šílených podmínkách prostě pohledný fotbal praktikovat nelze...
     
    7
    Z uctivé vzdálenosti zkusil štěstí bosenský snajpr Edin Džeko, jeho pokus však mířil přímo do Miranteho rukavic.
     
    8
    Ani jeden tým se za osm minut hry nedostal k jediné souvislejší kombinační akci, nicméně hráči z Věčného města jsou díky chybujícím fotbalistům Bologni u míče častěji.
     
    9
    No a domácí mohli jít z ojedinělé šance do vedení! Defenzíva Říma měla den otevřených dveří a Emanuele Giaccherini se dostal ke střele z hranice pokutového území, Szczęsného svatyni však netrefil!
     
    10
    Domácím příznivcům pořádně zatrnulo, jelikož Miranteho odkop od branky trefil jen opodál stojícího Iturbeho. Naštěstí pro Bolognu si však forvard AS nedokázal balon zpracovat.
     
    11
    Anthony Mounier po Giaccheriniho přesné přihrávce z bezprostřední blízkosti dostal míč do branky a domácí se užuž radovali ze vstřeleného gólu, ten však pro neexistující ofsajd nebyl uznán!
     
    12
    Hodně kuriózní moment teď prožil Wojciech Szczęsny, jemuž po mokrém trávníku projel pod nohama nákop z poloviny hřiště, míč ale naštěstí pro něj nemířil mezi tři tyče.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Konstantinos Manolas (AS Řím).
     
    14
    Bologna právě vstřelila branku!
    Domácí se proti jasnému favoritovi ujímají vedení, tak takový start by si před zápasem tipnul málokdo! Po rohovém kopu z levé strany vznikl před Wojciechem Szczęsnym obrovský závar, v němž se nejlépe zorientoval Maietta a takovým dloubáčkem oslovil ADAMA MASINU, který se nemýlil!
    14. Adam MASINA - 1:0
     
    15
    No a vzápětí to mohlo být o dva góly! Destrův přízemní centr římská defenzíva odvrátila jen na kopačku nikým nehlídaného Amadoua Diawary, který z hranice šestnáctky pálil těsně vedle!
     
    17
    Hráči AS jsou pod dekou, takový start si na hřišti týmu, který má na sestupové pásmo náskok jediného bodu, nepředstavovali. Edin Džeko se nyní provinil naprosto zbytečným útočným faulem.
     
    18
    Římané pochopili, že postupnou kombinací dnes cesta nepovede, a stejně jako jejich soupeř se začínají uchylovat k dlouhým nakopávaným míčům.
     
    19
    Mounierův nepřesný pas skončil v zámezí, a následovat tak bude pouze odkop od svatyně Wojciecha Szczęsného.
     
    20
    Digne dostal u postranní čáry ošklivě naloženo od důrazného Mouniera, který může být rád, že ušel karetnímu trestu.
     
    22
    Z následného přímého kopu hosté nevytěžili vůbec nic a na druhou stranu se vydal Domenico Maietta, jemuž se však zhruba na polovině hřiště míč zamotal pod nohy.
     
    23
    Domácí se však nevzdali a vybojovali míč zpět do své moci, následně dokonce přišel přízemní centr z levé strany, s tím si ale Wojciech Szczęsny poradil.
     
    24
    Ježkovy zraky. Edin Džeko hanebně nasimuloval pád po "souboji" s s Danielem Gastaldellem, a vybojoval tak pro svůj tým přímý kop z poměrně nadějné pozice... Teď by se však měl exteplický snajpr stydět.
     
    25
    Exekuce nařízené standardky se ujal Miralem Pjanić, k velké radosti domácích příznivců však napálil míč pouze do zdi.
     
    26
    Tentokrát už se o faul Bolognského hráče jednoznačně jednalo a Godfred Donsah navíc vidí žlutou kartu.
     
    27
    Z následného přímáku ani rohového kopu Římané nevytěžili vůbec nic, jejich kolosální (jaká to náhoda, že?) trápení tak nadále pokračuje.
     
    29
    Manolas takovým přižďuchnutím poslal unikajícího hráče Bologni do bahenní koupele a může být rád, že za to nevidí další žlutou kartu. Ta už by znamenala odchod řeckého reprezentanta do šaten...
     
    30
    Po následném přímém kopu vznikl v pokutovém území AS obrovský závar, ze všech nejrychleji se v něm však zorientoval Antonio Rüdiger a důrazným odkopem poslal míč do bezpečí.
     
    31
    Půlhodina hry je za námi a nyní není k vidění vůbec nic zajímavého, hřiště je stále v horším a horším stavu a současná předváděná hra je vinou hřiště-oraniště zhruba na úrovni 1. B třídy.
     
    33
    Po nevinně vyhlížejícím souboji ve sředu hřiště po sobě jako dva čertíci vyjeli horkokrevní Gastaldello a Nainggolan, sudí to vyřešil šalamounsky a oběma udělil napomenutí žluté barvy.
     
    34
    Domácí se přihrnuli do další šance, o tu se však vinou faulujícího Anthonyho Mouniera připravili.
     
    35
    Nainggolan znovu a opět fauloval. Bologna poté zahrávala přímý kop, který se domácí rozhodli vyřešit přímou střelou, ta ale nebyla vůbec přesná.
     
    36
    Pokud je ve vás trochu škodolibosti, tak je poměrně zábavné sledovat dění na trávníku, každou chvíli totiž někdo na hrozném povrchu komicky uklouzne a vykoupe se v blátě.
     
    38
    Centr z pravé strany mířící na Mattiu Destra hostující defenzíva dokázala odvrátit, Bologna bude zahrávat rohový kop.
     
    38
    Domácí gólman Mirante vyběhl proti k němu směřujícímu míči až za hranici svého pokutového území a instinktivně zahrál balon rukou, za což mu sudí samozřejmě udělil žlutou kartu.
     
    39
    Exekuce nařízeného přímého kopu se ujal Miralem Pjanić a trefil to skvěle k levé tyči, nicméně ještě skvělejší byl Antonio Mirante, jenž vytáhl bravurní reflexivní zákrok a konečky prstů zabránil jistému gólu!
    39.
     
    40
    Z následného rohového kopu už Římané nic nevytěžili, následovat bude pouze odkop od Miranteho svatyně.
     
    41
    Godfred Donsah dostal naloženo špunty soupeřova hráče, k nelibosti domácích příznivců však sudí odpískal faul jemu!
     
    42
    Tentokrát už Pjanić neměl seřízená mířidla a pálil vysoko nad, pískot z tribun však vytrvale přetrvává.
     
    43
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka se nezadržitelně blíží ke konci, ani jednomu týmu se nyní nedaří vymyslet nic smysluplného.
     
    44
    Tribuny po dalším hodně sporném zákroku – tentokrát na Nainggolana – opět bouří, sudí je zatím tak trošku malinko proti Bologni...
     
    45
    Rozhodčí Rocchi nad rámec první půle nastavil jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Ta je nyní u konce a domácí příznivci bučí, pískají a řvou nepublikovatelné fráze, ačkoliv vedou 1:0. Na vině je sudí Rocchi, který Bolognu připravil o jednoznačně regulérní branku a poté ještě domácímu celku odpískal několik velmi sporných zákroků. Do šaten se jde díky trefě Masiny za stavu 1:0 a nutno říct, že tento stav dění na hřišti zhruba odpovídá. V Bologni hustě prší a hráči se spíš válejí v blátě než hrají. Tento blátivý duel bude pokračovat v 19:08.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Oba celky vstoupily do druhé půle bez jakýchkoliv změn, na hřišti i nadále bojují základní jedenáctky.
     
    48
    Římští začali zhurta a po Džekově efektní patičce se do zakončení prodral Miralem Pjanić, jehož pokus byl sražen do zámezí.
     
    49
    Z následného rohového kopu hráči z Věčného města nevymysleli vůbec nic a do rychlého protiútoku se vydal Mattia Destro, který postupoval úplně sám na Szczęsného, ale unáhlil se a vypálil příliš brzo, hostující gólman si tak s jeho ranou poradil!
    49.
     
    50
    Szczęsny byl znovu v pohotovosti, ale tentokrát mu stačilo být ve správný čas na správném místě.
     
    51
    Emanuele Giaccherini na dvojnásobnou přesilu hráčů v bílých dresech nevyzrál, aktivně hrající Bologni to ani tentokrát nevyšlo.
     
    52
    Penalta pro AS! Jeden z hráčů Bologni hrál podle sudího rukou v pokutovém území!
     
    52
    AS Řím právě vstřelil branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil MIRALEM PJANIĆ a poslal míč po zemi k pravé tyči. Mirante směr jeho střely vystihl, balon mu však smolně proklouzl pod rukama!
    52. Miralem PJANIĆ - 1:1
     
    53
    Adam Masina vrazil v hlavičkovém souboji do Pjaniće a vykoupal ho v bahně, hosté tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    54
    Pjanić znovu v roli faulovaného, tentokrát si na něj vyšlápl Maietta a už to bude za žlutou kartu pro donácího zadáka.
     
    55
    Utkání rázem dostalo úplně jinou zápletku, doposud jasně lepší hráči Bologni po inkasované brance znervózněli a do jejich hry se začalo vkrádat přespříliš nepřesností a chyb.
     
    57
    "Nový Messi" Juan Iturbe hodně nešetrně srovnal se zemí unikajícího soupeře, za což je po právu postrestán kartonkem žluté barvy.
     
    58
    Domácí však o míč vzápětí přišli a Giaccherini navíc fauloval Seydoua Keitu. Szczęsny už si staví balon k rozehrávce.
     
    59
    Tak to byla obrovská šance AS. Edin Džeko měl na hlavě vedoucí branku, ze skvělé pozice pár metrů od Miranteho svatyně však mířil příliš vysoko!
     
    60
    Keita ochotně spadl na zem po souboji s Destrem a boloňský forvard zkušeného středopolaře Římských ostentativně zvedá z trávníku.
     
    62
    Do konce nám zbývá zhruba půlhodina a téměř veškerý děj se odehrává ve středu hřiště, oba týmy se spoléhají na rychlé protiútoky.
     
    63
    Hosté posílají na trávník čerstvé síly. Keitu nahrazuje William Vainqueur, místo Maicona si pak zahraje Vasilis Torosidis.
     
    64
    Další šance Říma: Mirante vyběhl příliš pozdě, a tak byl u míče dříve Edin Džeko, který balon posunul doprava na volného Pjaniće, jenž ale těsně přestřelil!
     
    65
    Do dalšího rychlého protiútoku se přihnal Alessandro Florenzi, nicméně vyběhnuvší Antonio Mirante byl u míče dříve.
     
    67
    Hráči z Věčného města jsou v poslední době jasně lepším týmem, naopak Bologna jako by po inkasovaném gólu přestala hrát. Dopředu jsou domácí jaloví a ani jejich defenzíva nefunguje tak, jak by měla.
     
    68
    Teď se to pokusil změnit Mattia Destro, jenže ocitl se v těsném ofsajdu, což neuniklo pozornosti pomezního sudího.
     
    70
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Godfred Donsah, přichází Saphir Taïder.
     
    70
    Po souboji s Rossettinim upadl v pokutovém území Juan Iturbe a sudí neváhal nařídit už druhou penaltu pro Řím!
    70.
     
    72
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, hosté se díky dvěma gólům z penalt ujímají vedení! Tentokrát u puntíku vystřídal Pjaniće EDIN DŽEKO a trefil se nechytatelně k pravé tyči!
    72. Edin DŽEKO - 1:2
     
    73
    Domácí jsou na sudího hodně nazlobení, dvacet minut před koncem totiž budou muset dohánět...
     
    75
    Na hrací ploše se nic převratného neděje, hosté se spokojují se soustavným odkopáváním míčů co nejdál od Wojciecha Szczęsného.
     
    76
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Anthony Mounier, přichází Luca Rizzo.
     
    77
    Maietta se válí v bolestech na trávníku poblíž vlastního gólmana a nevypadá to, že by se měl mít k tomu, aby se zvedl po svých...
     
    79
    Domenico Maietta odkulhal ze hřiště, na posledních deset minut ho na trávníku nahradí Matteo Mancosu.
     
    80
    Právě střídající Mancosu se přihnal do zajímavé šance a užuž to vypadalo, že půjde sám na Szczęsného, nicméně vinou ofsajdu v akci pokračovat nemůže.
     
    81
    Na Stadio Renato Dall'Ara se rozběhla poslední desetiminutovka zápasu a vše nasvědčuje tomu, že si hosté odvezou letadlem do Říma tříbodový zisk.
     
    82
    Na hřišti se totiž už nic převratného neděje a domácím fotbalistům se na podmáčeném trávníku kombinuje hodně těžko.
     
    84
    Žlutá karta dnes nemine ani střídajícího Vasilise Torosidise.
     
    85
    Před pokutovým územím AS vznikla nefalšovaná kaluž, v níž se nyní míč dokonale utopil...
     
    86
    No a pozor, po faulu Torosidise bude Bologna také zahrávat pokutový kop!
    86.
     
    87
    Bologna právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno, na Stadio Renato Dall'Ara propukla nefalšovaná euforie! Exekuce penalty se ujal MATTIA DESTRO, jenž se trefil do protipohybu Wojciecha Szczęsného a nakonec to vypadá, že dojde na dělbu bodů!
    87. Mattia DESTRO - 2:2
     
    88
    Sudí musel už podeváté vytáhnout ze své kapsičky žlutou kartu, tentokrát potrestal skórujícího Destra, který si na oslavu gólu svlékl dres.
     
    89
    Už se nám rozběhly poslední dvě minuty základní hrací doby. Veškerý děj se odehrává na polovině hřiště a hra je hodně rozkouskovaná, nyní fauloval Vainqueur.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby nás čeká hned šest nastavených minut!
     
    90+2
    Hosté zahrávali další rohový kop, nicméně nic smysluplného z něj nevytěžili a následovat bude pouze odkop od Miranteho svatyně.
     
    90+3
    Nainggolan na polovině hřiště ztratil míč a Bolognští se vydali do rychlého protiútoku, ten však poměrně brzy ztroskotal.
     
    90+4
    Nastavený čas se přechýlil do své druhé poloviny a vše napovídá tomu, že dojde k – vzhledem k průběhu zasloužené – dělbě bodů.
     
    90+5
    Gastaldello srazil k zemi Edina Džeka, hosté tak ještě v samém závěru budou zahrávat přímý kop.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, že to nakonec ale bylo pořádné drama! Po přestávce hosté dokázali otočit nepříznivý stav díky gólům Pjaniće a Džeka z pokutových kopů, v závěru se však – rovněž z penaltového puntíku – prosadil Mattia Destro, který tak rozhodl o dělbě bodů!
     
    Z mé strany je to již vše, přeji hezký zbytek večera a příště na počtenou! (20:08:42)

    Vojtěch Balon

    Branky: 14. Masina (Maietta), 87. Destro (pen.) – 52. Pjanić (pen.), 72. Džeko (pen.)

    Karty:   26. Donsah (BLG), 33. Gastaldello (BLG), 38. Mirante (BLG), 54. Maietta (BLG), 88. Destro (BLG) – 12. Manolas (ASR), 33. Nainggolan (ASR), 57. Iturbe (ASR), 84. Torosidis (ASR)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 16:17.
    Bologna FC: Mirante – Rossettini, Gastaldello, Maietta (79. Mancosu), Masina – Donsah (70. Taïder), Diawara, Brighi – Giaccherini, Destro, Mounier (76. Rizzo).
    Náhradníci: A. Da Costa, Stojanović – Morleo, Ferrari, Crisetig, Oikonomou, Mbaye, Falco, Brienza, Mancosu, Rizzo, Taïder.

    AS Řím: Szczęsny – Maicon (63. Torosidis), Manolas, Rüdiger, Digne – Pjanić, S. Keita (63. Vainqueur), Nainggolan – Florenzi, Džeko, Iturbe.
    Náhradníci: De Sanctis, Lobont – Falqué, Torosidis, Emerson, Uçan, Castán, Umar, Gyömbér, Vainqueur, Ponce, D'Urso.

    Rozhodčí: Rocchi – Vuoto, Crispo
    thejrc.org