Real Sociedad – Sevilla 2:0 (kon.) | Real Madrid – Barcelona 0:4 (kon.) | Espanyol – Malaga 2:0 (kon.)
Valencia – Las Palmas 1:1 (kon.) | La Coruňa – Celta Vigo 2:0 (kon.)
konec
Real Madrid
0:4 (0:2)
FC Barcelona
Sobota 21.11.2015, 18:15 • Estadio Santiago Bernábéu, Madrid • Španělská LaLiga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Do zajímavého protiútoku se dostává Karim Benzema, který by postupoval na Piquého. Protiútoku však zastavil nedovoleným zákrokem Sergio Busquets, který dostává žlutou kartu!
    90. Nebezpečná hlavička Ronalda, kterou vyrazil výborný Bravo!
     
    90
    V posledních minutách akce střídá akci! Real se velmi rychle přesunul na útočnou polovinu, a z pravé strany poslal do vápna centr Toni Kroos. Německý záložník našel Cristiana Ronalda, jehož povedenou hlavičku však vyrazil výborným zákrokem Keilor Navas!
    89. Stoprocentní šance Munira
     
    89
    Realu se však nepovedla rozehrávka rohového kopu, a Barca se dostala do protiútoku! Po levé straně postupoval Neymar, který krásně načasoval přihrávku do vápna, kde našel zcela volného Munira. Mladý útočník však svou přízemní střelu nasměroval těsně mimo!
     
    88
    Bílý balet se dostal do zajímavého protiútoku, a ze střední vzdálenosti vystřelil Karim Benzema. Jeho rána byla tečovaná, a Real bude mít k dispozici rohový kop!
    84. Červená karta
     
    84
    Neymar si u postranní čáry na levé straně pohrával s Iscem. Španělský záložník si to nechtěl nechat líbit, a Neymara nakopl do stehna! Hlavní rozhodčí s Iscem neměl slitování, a udělil mu rovnou červenou kartu!
     
    83
    Hlavní rozhodčí David Fernández musel opět sáhnout do kapsičky pro žlutou kartu, neboť se na pravé straně prezentoval ostrým zákrokem Dani Carvajal, který poslal k zemi Neymara! Žlutá karta přišla v tomto případě zcela zaslouženě!
    81. Benzema a jeho nebezpečná hlavička
     
    81
    Karim Benzema našel na levé straně Cristiana Ronalda, který měl proti sobě Munira. Hvězdný Portugalec následně dostal míč na pravou stranu, kde se nacházel Isco. Jeho centr našel ve vápně Karima Benzemu, jehož hlavičku však Bravo dokázal vyrazit!
     
    80
    Real se velmi rychle přesunul na útočnou polovinu, a Gareth Bale hledal přihrávkou za obranou Karima Benzemu, kterého sice našel, nicméně přihrávka velšského záložníka mířila do těsného ofsajdu!
     
    77
    Luis Enrique si pro nás připravil své druhé střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Andrés Iniesta, který dnes předvedl další parádní výkon. Před svým odchodem ještě dal kapitánskou pásmu Messimu, a následně ho nahradil mladý Munir!
    74. Luis SUÁREZ - 0:4
     
    74
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak to už je doslova debakl, neboť katalánský celek se na Santiago Bernábéu prosazuje již počtvrté! Leo Messi se dokázal uvolnit ve středu hřiště, a našel skvělým pasem Neymara. Brazilský útočník poslal do úniku LUIS SUÁREZE, který si již s Navasem věděl rady, a poslal míč přesně k tyči!
     
    72
    Real chyboval při rozehrávce, a ve středu hřiště se dostal k míči Lionel Messi. Hostující super-star roztáhla hru na pravou stranu, kam si naběhl Suárez. Uruguayský útočník však nedokázal Navase překonat, kterýmu navíc pomohl Sergio Ramos, který míč vykopl!
    68. Velká šance Ronalda
     
    68
    K rozehrávce standardní situace se postavil Messi, který však trefil pouze zeď! Real následně velmi rychle otočil hru, a skvělý pas za obranu dostal Cristiano Ronaldo, proti kterému skvěle vyběhl Claudio Bravo, a jeho zakončení dokázal zneškodnit!
    66. Velká šance Messiho
     
    66
    Po delší době se Barcelona dostala do pokutového území, a hned z toho bylo nebezpečí! Leo Messi krásně načasoval přihrávku do vápna pro Suáreze, tomu však nevyšlo zpracování. Následně se míč odrazil na nohu Neymara, který předložil míč do běhu Messimu, jehož ránu však zablokoval někdo z bránících hráčů Realu!
     
    62
    Exekuce rohového kopu se ujal právě Isco, jehož dlouhý centr našel na zadní tyči Sergia Ramos. Španělský stoper poslal míč před branku, kde se nacházel Raphaël Varane, jehož hlavička ze záklonu však nebyla dostatečně razantní!
     
    59
    Rafael Benítez provádí o pár minut později další své střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází obránce Marcelo, který patřil jednoznačně k nejaktivnějším hráčům na trávníku! Na jeho místo přichází Dani Carvajal!
     
    57
    Velmi důležitý moment pro fanoušky Barcelony přichází právě teď! Na trávník právě přichází Lionel Messi, který se do sestavy Barcelony vrací po dvou měsících! Na hřišti nahrazuje Ivana Rakitiće!
     
    56
    Rafael Benítez právě provádí své první střídání! Ze hřiště odchází James Rodríguez, kterého nahrazuje Isco!
     
    55
    Další velkou šanci měl Luis Suárez, který dostal přihrávku do levé části vápna. Uruguayský útočník však mířil pouze do boční sítě!
    53. Andrés INIESTA - 0:3
     
    53
    Barcelona právě vstřelila branku!
    To je ještě větší šok pro domácí fanoušky, neboť Realu začátek poločasu vyšel, nicméně Barcelona se prosazuje již potřetí, a pravděpodobně rozhoduje o svém vítězství! ANDRÉS INIESTA dostal míč ve středu hřiště, narazil si před vápnem s Neymarem, a poslal míč přesně pod břevno! Keilor Navas byl bez šance!
     
    52
    Barcelona měla k dispozici nebezpečnou standardní sitauci, ke které se postavil pochopitelně Neymar! Brazilský útočník se do střely ideálně položil, a míč mířil pod břevno! Navas však střelu vyrazil nad břevno!
     
    51
    Do statistik se teď zapsal španělský stoper Sergio Ramos, který nestíhl zasáhnout do postupu Sergia Roberta, tedy on španělský reprezentant zasáhl, nicméně zasáhl nedovoleným způsobem, a uviděl žlutou kartu!
     
    48
    Real se do toho opravdu opřel, a přišla další šance! Gareth Bale rozběhl akci svého celku středem hřiště, a následně posunul míč do běhu pro Jamese Rodrígueze. Jeho povedená střela byla velmi dobře mířená, nicméně Claudio Bravo vyrazil míč na rohový kop!
    47. Krásná individuální akce Marcela
     
    47
    Ale, ale, ale! Real mohl hned na začátku druhého poločasu snížit! Brazilský obránce Marcelo na levé stran pláchl Dani Alvesovi, následně si přehodil i Piquého. Jeho následná střela však mířila pouze do boční sítě!
    45+2. Marcelo zachránil Real od třetí inkasované branky
     
    45+2
    Barcelona opět Real svou pomalou kombinací uspala, a poté udeřil Neymar, který se dokázal uvolnit na levém křídle, a postupoval do vápna. Brazilský útočník krásně načasoval přihrávku na Luis Suáreze, jehož střela mířila do branky, na brankové čáře však skvěle zasáhl Marcelo! Následná střela Rakitiće mířila mimo!
    39. NEYMAR - 0:2
     
    39
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Nedáš, dostaneš! Real promarnil velkou šanci, a přichází zasloužený trest v podobě druhé branky katalánského celku! Ve středu hřiště dostal hodně prostoru Andrés Iniesta, který skvěle načasoval přihrávku na NEYMARA, který procpal míč pod tělem padajícího Keilora Navase!
     
    38
    Tak to bylo velká šance Realu na vyrovnání! Domácí dostali míč na pravou stranu, kam si naběhl Luka Modrić. Centr chorvatského záložníka propadl až na zadní tyč, kde se nacházel Karim Benzema, francouzský útočník však promáchl!
     
    31
    Hlavní rozhodčí následně udělil Dani Alvesovi žlutou kartu! Dani Alves je však stále v péči lékařů, neboť inkasoval od Ronalda úder loktem. Brazilský bek by však měl být v pořádku!
     
    28
    Claudio Bravo chyboval při rozehrávce, a Toni Kroos se ve středu hřiště zmocnil míče. Německý reprezentant následně poslal míč na pravou stranu, kde se uvolnil James, a nebezpečně vystřelil. Bravo však přízemní střelu lapil!
     
    27
    Barcelona je nucená poprvé v tomto zápase vystřídat! Javier Mascherano si přivodil nějaké zranění, které mu nedovoluje pokračovat ve hře! Na jeho místo tak přichází francouzský stoper Mathieu!
    25. Velká šance Sergi Roberta
     
    25
    Barcelona je však v dnešním zápase zatím jednoznačně lepší! Hned po rozehrávce Navase se katalánský celek dostal k míči, a byla z toho další velká šance! Ve vápně dostal přihrávku Sergi Roberto, který se dokátal uvolnit, a pokoušel se ohrozit branku Navase. Jeho střela však mířila vysoko nad!
     
    24
    K rozehrávce standardní situace se postavil Brazilec Neymar, který vyslal tvrdou střelu na zadní tyč. Míč málem tečoval Luis Suárez, nicméně Keilor Navas byl velmi pozorný, a míč u levé tyče lapil!
     
    23
    Barcelona opět rozjížděla svůj kombinační kolotoč na vlastní polovině. Následně se však dostal pod tlak Piqué, který poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu. K míči se dostal Neymar, který udělal kličku do středu, a James musel faulovat! Sudí Fernández poprvé v zápase vytahuje žlutou kartu!
     
    15
    Geniální přihrávku za obranu vyslal Andrés Iniesta, který hledal našel za obranou zcela volného Sergi Roberta. Odchovanec katalánského celku se však na malý moment zastavil, a Marcelo se stihl vrátit. Roberto následně poslal míč do běhu pro Rakitiće, jehož střela mířila vysoko nad branku!
    11. Luis SUÁREZ - 0:1
     
    11
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak to je pro domácí fanoušci totální šok, neboť Barcelona svou pomalou kombinací Real uspala, a následně krásným průnikem udeřila! Sergi Roberto nabral rychlost ve středu hřiště, potáhl míč, a následně našel ve vápně LUISE SUÁREZE, který dostal od Sergia Ramose trochu místa, a poslal míč přesně k tyči!
    7. První střela Neymara v tomto zápase
     
    7
    Do první šance dnešního utkání se dostala hostující Barcelona! Na začátku akci byl Jordi Alba, který poslal z levé strany přízemní centr do vápna. Luis Suárez krásně sklepl míč pro Neymara, jehož střela však mířila vysoko nad branku!

    Jan Havlovic

    Branky: 11. L. Suárez (Roberto), 39. Neymar (Iniesta), 53. Iniesta (Neymar), 74. L. Suárez (Neymar)

    Karty:   23. James Rodríguez (REA), 51. Ramos (REA), 83. Carvajal (REA) – 31. Dani Alves (BAR), 90+2. Busquets (BAR)   84. Isco (REA)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 11:10. Střely mimo: 2:7. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:10.
    Real Madrid: Navas – Danilo, Varane, Ramos (C), Marcelo (59. Carvajal) – Modrić, Kroos – James Rodríguez (56. Isco), Bale, Ronaldo – Benzema.
    Náhradníci: Casilla – Pepe, Casemiro, Carvajal, Kovačić, Jesé, Isco.

    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano (27. Mathieu), Alba – Rakitić (57. Messi), Busquets, Iniesta (C) (77. Munir) – Roberto, L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Messi, Munir, Ramírez, Adriano, Vermaelen, Mathieu.

    Rozhodčí: David Fernández – Raúl Cabañero, DIego Barbero (vš. Španělsko)
    bahis siteleri