Real Sociedad – Sevilla 2:0 (kon.) | Real Madrid – Barcelona 0:4 (kon.) | Espanyol – Malaga 2:0 (kon.)
Valencia – Las Palmas 1:1 (kon.) | La Coruňa – Celta Vigo 2:0 (kon.)
konec
Deportivo La Coruňa
2:0 (1:0)
Celta de Vigo
Sobota 21.11.2015, 22:05 • Estadio Municipal de Riazor • Španělská LaLiga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:05.
     
    Krásný sobotní večer přeji všem fotbalovým nadšencům. Poslední fotbalové utkání, jemuž se dnes budeme na onlajnech věnovat, si připravilo atraktivní střet dvou celků z horní poloviny tabulky španělské Primera División – Deportivo La Coruña a Real Club Celta de Vigo. Tak se dobře bavte!
     
    Deportivo je v posledním době jakýmsi remízovým králem celé ligy, celek ze severozápadu Pyrenejského poloostrova totiž z posledních pěti zápasů "plichtil" hned ve čtyřech případech! Lacoruñští nestačili pouze na trápící se Málagu, ke zmiňované dělbě bodů došlo proti Granadě, Bilbau, madridskému Atléticu a naposledy i Levante. Navzdory dlouhatánského čekání na výhru se Deportivo drží v horní polovině tabulky, momentálně je deváté.

    To Celta je na tom ještě u poznání lépe, kometa letošní sezóny Primera División je totiž čtvrtá za giganty Barcelonou, Realem Madrid a Atléticem! Venku se navíc Los Celestes v poslední době náramně daří, Real Club totiž v posledních dvou vystoupeních na hřištích soupeřů vyplenil stadiony Villarealu i Realu Sociedad! Doma to už taková sláva není, nicméně vyzrát na Real Madrid či Valencii není žádná procházka růžovým sadem...
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo La Coruňa: Lux – Juanfran, Arribas, Sidnei, F. Navarro – Cani, Bergantiños, Mosquera, Luisinho – Lucas, Jonathan Rodríguez.
    Náhradníci: Manu – O. Riera, Laure, Cartabia, Fajr, Lopo, Gutiérrez.

    Real Club Celta de Vigo: S. Álvarez – Mallo, Sergi Gómez, Fontàs, J. Castro – Augusto Fernández, Wass – Orellana, P. Hernández, Nolito – Aspas.
    Náhradníci: Blanco – Guidetti, Dražić, Madinda, Planas, Señé, B. Fernández.

    Rozhodčí: Álvarez – Gallego, Marco.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Estadio Municipal de Riazor je dnes velmi solidně zaplněn, diváci hned v úvodu zápasu budou přihlížet rohovému kopu Celty.
     
    2
    Hosté neuvěřitelně zaspali v rozehrávce a Lucas měl na kopačce úvodní gól zápasu, tutovou šancí však pohrdl a tváří v tvář poloodkryté svatyni Real Clubu přestřelil!
    2.
     
    3
    Pablo Hernández zbytečným útočným faulem srazil k zemi Arribase, domácí tak budou mít na rozehrávku přehršel času.
     
    5
    Lucas poslal do vápna další zajímavý míč, nicméně Cani byl od něj příliš daleko a ještě k tomu si pomohl přistrčením Daniela Wasse, což sudí vyhodnotil jako nedovolený zákrok domácího středopolaře.
     
    6
    Po přihrávce Juanfrana měl Lucas na kopačce další šanci, tentokrát však jeho pokus na Álvareze ani neprošel.
     
    7
    Deportivo je v úvodu jednoznačně lepším týmem, čtvrtý tým tabulky se na hřišti zatím hledá...
     
    8
    Nyní skvělý start La Coruni poněkud pokazil Alejandro Arribas, který při pokusu o odkop míče do bezpečí komicky upadl, nicméně domácí si nakonec poradili.
     
    9
    Nolito se dral do ojedinělé šance Celty Vigo, nicméně vyběhnuvší brankář Deportiva Germán Lux byl u míče dříve.
     
    10
    Lucas tak trochu zaspal a u míče byl příliš pozdě. Svou chybu zkusil napravit, ale jeho zákrok na Jonathana Castra byl posouzen jako nedovolený.
     
    11
    Stadionem to jen zahučelo. Caniho centr z levé strany si jeden z hostujících zadáků málem srazil do vlastní branky, nakonec z toho bude rohový kop pro Deportivo.
     
    12
    Z něj už žádné nebezpečí pro Álvareze a spol. neplynulo, hosté odkopli míč až na opačný konec hřiště.
     
    14
    Jonathan Rodríguez na polovině hřiště zbytečně fauloval Jonathana Castra, hráči Celty tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    15
    Iago Aspas si ve vápně počínal příliš agresivně a srazil jednoho z domácích zadáků k zemi. Hostující forvard sice s rozhodnutím sudího vůbec nesouhlasí, ale o faul se bezpochyby jednalo.
     
    16
    Navarro nic nevymýšlel a zahrál míč na jistotu k brankáři Luxovi, který kulatý nesmysl dlouhatánským odkopem poslal až na polovinu soupeře.
     
    18
    Úvodní tlak Deportiva poněkud ustál, v posledních minutách sledujeme velmi vyrovnaný fotbal plný osobních soubojů na (či za) hranici pravidel.
     
    19
    Lucas znovu zvedá ruce nevěřícně k nebi, domácí forvard si totiž ve vápně nedokázal zpracovat centr mířící přesně na jeho kopačku.
     
    20
    S nepříliš prudkým hlavičkovým pokusem (spíš se jednalo o takové odevzdání míče) Aspase si Germán Lux bez problémů poradil a s rozehrávkou si dává pořádně na čas.
     
    22
    Domácí kombinují na útočné polovině a ženou se za úvodním gólem.
     
    23
    La Coruňa právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení! Hráči Deportiva rozjeli parádní přímočarou kombinaci, na jejímž konci měl stát Álex Bergantiños, vyběhnuvší Álvarez mu však zamezil ve skórování. Míč se poté ale odrazil k nikým nehlídanímu LUCASOVI PÉREZOVI, jenž bez problémů uklidil míč do odkryté hostující svatyně!
    23. LUCAS - 1:0
     
    23
    Žlutou kartu dostává Lucas (Deportivo La Coruňa).
     
    24
    A pozor, po zákroku na jednoho z hráčů Celty v pokutovém území budou hosté zahrávat penaltu!
    24.
     
    25
    Germán Lux ještě vidí za protesty žlutou kartu.
     
    26
    K exekuci pokutového kopu se postavil Nolito, který dlouho vyčkával, ale nakonec mu to nebylo nic platné – psychologickou bitvu mezi Nolitem a Germánem Luxem vyhrál domácí brankář, který vystihl směr střely a bez problémů ji vyrazil!
    26. Penalta
     
    28
    Mohli jsme být svědky dvou gólů v krátkém časovém sledu, nicméně nestalo se tak a aktivně hrající Deportivo díky skvělému Luxovi stále vede a nyní se žene do dalšího rychlého protiútoku.
     
    29
    Zdá se, že neproměněná penalta hosty nabudila. Hráčů v černých dresech je plné hřiště a hráči Deportiva se pouze brání.
     
    30
    Nyní se však na pravém křídle uvolnil Lucas Pérez a namířil si to do pokutového území, nakonec se však do pořádného zakončení ani neprotlačil.
     
    32
    Za hromového pískotu z tribun byl nařízen rohový kop pro Celtu Vigo, čtvrtý tým tabulky, který v městě v severozápadním cípu Španělska trochu překvapivě prohrává.
     
    33
    Domácí defenzíva odvrátila centr z levé strany do zámezí, Aspas si tak exekuci rohového kopu bude moci zopakovat.
     
    34
    Nolito to neudělal vůbec špatně! Člen širšího kádru španělské reprezentace se z levé strany prodral až do pokutového území a pokusil se vystřelit, trefil však jen prvního hráče stojícího před ním.
     
    35
    Ani do třetice všeho dobrého to však Real Clubu od rohového praporku nevyšlo podle představ, ze všech nejvýš vyskočil Germán Lux a stáhl si míč do své moci.
     
    36
    Deportivo mohlo udeřit z dalšího rychlého protiútoku! Jonathan Rodríguez přesprintoval hostující zadáky a dostal se až do pokutového území, odkud vypálil, ale Álvarezovu svatyni těsně přestřelil!
     
    38
    Luisinho si zkušeně došel pro faul, Deportivo bude zahrávat přímý kop z levé strany.
     
    39
    Z něj však domácí nic kloudného nevytěžili, defenzíva čtvrtého celku Primera División odvrátila míč do bezpečí.
     
    40
    Vracející se Pablo Hernández zatáhl za záchrannou brzdu a za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    42
    Někteří příznivci už pomalu opouštějí svá místa a míří do front na občerstvení, což znamená jediné: první půle už se rychle blíží ke svému konci.
     
    43
    Hráči Celty Vigo v závěrečných minutách úvodní pětačtyřicetiminutovky si vyměňují přihrávky na vlastní polovině a už se nikam neženou, do kombinace se dokonce zapojil i gólman Álvarez.
     
    44
    Domácí se zmohli jen na dalekonosný odkop míče do zámezí, hráči v černých dresech tak budou vhazovat z pravé strany hřiště.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní půle je za námi. K vidění v ní byl poměrně atraktivní a záživný fotbal, oba celky totiž vstoupily do utkání ofenzivně. Domácí si vytvořili několik šancí a za svou aktivitu byli odměněni gólem Lucase Péreze, jen o dvě minuty později však byla nařízena penalta pro Celtu Vigo, kterou ale Nolito neproměnil. Do šaten se tak jde za stavu 1:0. Změní se ještě skóre po změně stran? Na to si počkejme do 23:09.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhé půle oba celky vstoupily bez jakýchkoliv změn, na hřišti jsou stále obě základní jedenáctky.
     
    48
    Co se rohových kopů týče, Celta Vigo jednoznačně dominuje. Hosté nyní budou zahrávat už svůj osmý rohový kop, zatímco Deportivo mělo k dispozici jediný!
     
    49
    Ani tentokrát však k nějakému vážnějšímu ohrožení Luxovy svatyně nedošlo, hráči v modrobílých dresech se bez problémů ubránilli.
     
    51
    Unikající Juanfran byl sražen k zemi Jonathanem Castrem, hra však plyne dál bez přerušení.
     
    53
    Za svůj zákrok na Augusta Fernándeze ve středu hřiště vidí Mosquera žluté napomenutí. A o pár sekund později byl ještě potrestán Jonathan Rodríguez...
     
    53
    Stále se nehraje, domácí se slétli kolem sudího a s trestem pro Mosqueru nejsou vůbec spokojeni.
     
    54
    Sudí dlouho držel v ruce žlutou kartu, nakonec ji však nikomu z klubka protestujících neudělil, a tak můžeme pokračovat dál.
     
    55
    Tak tohle byla další obrovská šance La Coruni! Jonathan Rodríguez pronikl po pravém křídle až do šestnáctky a tvrdě vypálil, možná však vsadil na razanci až příliš na úkor přesnosti, jeikož Álvarez jeho ránu vleže výtečně vytěsnil!
    55.
     
    57
    Tentokrát už akce Deportiva tak povedená nebyla, balon se stal snadnou kořistí Sergia Álvareze.
     
    58
    Andreu Fontàs má odpracováno, na jeho místo nastupuje Carles Planas.
     
    59
    Jonathan Rodríguez se teď hodně zlobí. Domácí forvard byl těsně před hranicí pokutového území sražen k zemi vracejícím se Fernándezem, ale podle sudího se jednalo o čistý zákrok.
     
    61
    Fernando Navarro se svíjí v bolestech na zemi, ale píšťalka pana Álvareze opět mlčí, což se domácím příznivcům vůbec nelíbí a z tribun se ozývá hlasitý pískot. Z Navarrovy ruky dokonce teče krev.
     
    62
    Domácí zadák už je na nohou a zdá se, že to nakonec nic hrozného nebylo, Germán Lux si nyní staví míč k rozehrávce.
     
    64
    Příznivci Deportiva už hlasitými chorály slaví, ale na oslavy je ještě spoustu času, vždyť do konce zbývá odehrát ještě téměř třicet minut...
     
    65
    Daniel Wass přistrčil unikajícího Luisinha, a poslal ho tak k zemi, což nemohlo ujít pozornosti hlavního arbitra.
     
    66
    Následná standardní situace se už ale domácím vůbec nepovedla, defenzíva Celty Vigo bez jakýchkoliv potíží odvrátila míč do bezpečí.
     
    67
    Hra je opět přerušena, tentokrát se v obležení svých spoluhráčů válí na trávníku Cani...
     
    68
    No a bývalý hráč Zaragozy či Villarealu Cani nakonec po svých odkulhal ze hřiště, na jeho místo nastupuje Fayçal Fajr.
     
    69
    Zkušený Luisinho vypálil z nějakých osmnácti metrů od Álvarezovy svatyně, tu však o několik metrů přestřelil a míč skončil v ochranné síti.
     
    70
    Fabián Orellana si ukousl příliš velké sousto a proti přesile dvou hráčů v modrobílém neuspěl. Míč se mu zamotal pod nohy a defenzíva Deportiva si poradila.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Luisinho (Deportivo La Coruňa).
     
    72
    Pablo Hernández má pro dnešek odpracováno, jeho místo na place zaujme talentovaný John Guidetti.
     
    73
    Hostům se čas na vyrovnání začíná povážlivě krátit, do konce zápasu už zbývá jen necelých dvacet minut.
     
    74
    Tak tohle se hodně nepovedlo. Nolitovi nezbývá, než se Orellanovi za svůj nepřesný pas omluvit.
     
    75
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Jonathan Rodríguez, přichází Laure.
     
    76
    No a už to málem bylo o dva góly! Jeden z domácích hráčů tvrdě vypálil z uctivé vzdálenosti a arénou to jen zahučelo – míč proletěl těsně vedle Álvarezovy svatyně!
     
    77
    Juanfran upadl v souboji u postranní čáry a poté se u střídaček strhla neuvěřitelná mela, do které se zapojily obě téměř kompletní střídačky včetně trenérů a i několik hráčů přímo ze hřiště!
     
    79
    Nakonec jsou z toho žluté karty pro Jonnyho Castra a právě Juanfrana.
     
    80
    Právě Juanfran nyní opouští hrací plochu, na jeho místo nastupuje Jonás Gutiérrez.
     
    82
    Do pokutového území Deportiva po dlouhé době proletěl poměrně nebezpečný centr, který ale vyběhnuvší Lux ve spolupráci s Navarrou odvrátil do bezpečí.
     
    83
    Emoce se nám začínají projevovat, hra je plná zbytečně agresivních zákroků a diváci lační po "krvi" hostujících fotbalistů...
     
    84
    Nyní to přehnal s důrazem Nolito, který bude po dnešním výkonu asi hodně kritizován – neproměněná penalta, poměrně nevýrazný výkon a ještě k tomu žlutá karta mluví za vše.
     
    85
    Germán Lux musel po delší době zasahovat, ale s pokusem Aspase z hranice pokutového území mířícím přímo doprostřed brány si poradil doslova levou zadní.
    85.
     
    87
    Domácí se velmi svědomitě brání a nedovolují čtvrtému týmu tabulky, aby se dostal k závěrečnému tlaku. Nyní se to pokusil změnit John Guidetti, ale ani střídající útočník Celty Vigo nepochodil.
     
    88
    Před námi už jsou poslední minuty základní hrací doby a hráči v modrobílých dresech posílají na soupeřovu polovinu jeden míč za druhým. Zdá se, že o vítězi je rozhodnuto.
     
    89
    Nyní se hosté přeci jen dostali k souvislejší kombinaci, ale obětavě se vrátil Bergantiños a na pravé straně získal míč zpět pro barvy La Coruni.
     
    90
    Už známe i délku nastavení, to bude hned pětiminutové!
     
    90+2
    John Guidetti tvrdě narazil na zeď jménem Pedro Mosquera, který se poté zbavil hned dvou hráčů soupeře a založil další rychlý protiútok Deportiva.
     
    90+3
    Domácí znovu odkopli míč do bezpečí a zdá se, že o vítězi je už rozhodnuto.
     
    90+4
    La Coruňa právě vstřelila branku!
    O vítězi galicijského derby je rozhodnuto díky neuvěřitelnému gólu, který jsem v životě neviděl! Álvarez vyběhl daleko za hranici pokutového území, ale JONNY CASTRO si myslel, že je stále ve své svatyni, a tak zahrál jakousi "malou domů", která samozřejmě skončila až v síti! Něco tak bizarního jsem už nějaký ten pátek neviděl...
    90+4. Jonathan CASTRO - 2:0
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Galicijské derby je u konce! Sledovali jsme velmi atraktivní utkání se šancemi na obou stranách a velkým množstvím osobních soubojů – prostě galicijské derby, jak má být! V závěru se sice hosté nadechovali k tlaku, ale Deportivo nakonec vstřelilo druhý gól. Nebo takhle – nevstřelilo, on si ho totiž dal Jonathan Castro bizarním způsobem sám...
     
    S konstatováním, že dnešní duel sledovalo 30666 diváků se s vámi loučím a přeji dobrou noc! (00:13:25)

    Vojtěch Balon

    Branky: 23. Lucas, 90+4. J. Castro (vla.)

    Karty:   23. Lucas (DEP), 25. Lux (DEP), 53. Mosquera (DEP), 53. Jonathan Rodríguez (DEP), 70. Luisinho (DEP), 79. Juanfran (DEP) – 40. P. Hernández (CVG), 79. J. Castro (CVG), 84. Nolito (CVG)

    Neproměněná penalta: 26. Nolito (CVG), brankář Lux zneškodnil


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:1. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:13.
    Deportivo La Coruňa: Lux – Juanfran (80. Gutiérrez), Arribas, Sidnei, F. Navarro – Cani (68. Fajr), Bergantiños, Mosquera, Luisinho – Lucas, Jonathan Rodríguez (75. Laure).
    Náhradníci: Manu – O. Riera, Laure, Cartabia, Fajr, Lopo, Gutiérrez.

    Celta de Vigo: S. Álvarez – Mallo, Sergi Gómez, Fontàs (58. Planas), J. Castro – Augusto Fernández, Wass – Orellana, P. Hernández (72. Guidetti), Nolito – Aspas.
    Náhradníci: Blanco – Guidetti, Dražić, Madinda, Planas, Señé, B. Fernández.

    Rozhodčí: Álvarez – Gallego, Marco

    Diváci: 30666
    thejrc.org