Real Sociedad – Sevilla 2:0 (kon.) | Real Madrid – Barcelona 0:4 (kon.) | Espanyol – Malaga 2:0 (kon.)
Valencia – Las Palmas 1:1 (kon.) | La Coruňa – Celta Vigo 2:0 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
2:0 (2:0)
Malaga CF
Sobota 21.11.2015, 20:30 • Power8 Stadium (kapacita: 40 500) • Španělská LaLiga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že na dnešní zápas si na Power8 Stadium našlo cestu 13 293 diváků, se s Vámi loučím! Přeji dobrou noc a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (22:33:16)
     
    Utkání končí, Espanyol Barcelona poráží před vlastními fanoušky Málagu 2:0 a v tabulce alespoň do zítřka poskakuje na devátou pozici! To hosté se dále topí v krizi, s devíti body jsou sedmnácti, ovšem všechny tři týmy, které jsou na tom v tabulce horší, mají ještě jeden zápas k dobru. Výhra Barcelonských se nerodila snadno, hosté byli v první půli mírně aktivnějším mužstvem, Espanyol však využil všechny své vážnější šance, dvakrát se trefil křídelník Hernán Pérez! Ve druhém poločasu už se tolik pohledný fotbal nehrál, oba celky si shodně vypracovaly po jedné šanci. Nejprve Pérezovi po střele hlavou chyběly centimetry k hattricku, na druhé straně zase brankovou konstrukci orazítkoval střídající Ricardo Horta.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Ještě jedna žlutá karta. Víctor Sánchez hru zdržoval a dlouho otálel s vhozením autu Espanyolu – svému týmu bude domácí středopolař v příštím zápase chybět.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby sudí nastavuje dvě minuty!
     
    89
    Pérez s rozehrávkou rohového kopu nikam nespěchal, nakonec to zkusil na krátko, ovšem po souboji s Angelerim o balón téměř ihned přišel.
     
    88
    Málaga kombinuje okolo středového kruhu, směrem dopředu ale zatím nemá kudy proniknout, chybí tomu nějaký nápad. Dokáží hosté alespoň ještě vykřesat naději?
     
    87
    Burgui i levého rohového praporku sbíral cenné vteřinky pro domácí tým, nakonec byl zdvojen, ovšem i proti přesile dokázal vybojovat autové vhazování.
     
    86
    Vidíme poslední střídání dnešního zápasu. Za potlesku z ochozů stadionu hřiště opouští Asensio, kterého na poslední minutky nahradí Gerard Moreno.
     
    85
    Fornals přesným pasem našel svého kolegu Charlese, který zkrotil neposedný balón a zkusil své štěstí střelou z otočky, avšak trefil prvního hráče stojícího před sebou.
     
    83
    Horta si chtěl narazit míč s Tissonem, ten však nepochopil jeho záměr a o kulatý nesmysl přišel. Espanyol mohl přispěchat s protiakcí, místa bylo hlavně na levé straně dostatečně, avšak Burgui celou akci zbrzdil a domácí kombinují na vlastní polovině.
     
    82
    Z něj však domácí tým nevytěžil zhola nic a unikajícího Charlese byl vracející se Roco nucen zastavit opět jen za cenu nedovoleného zákroku. Na hrací ploše se začíná poměrně jiskřit.
     
    81
    Další faul, těch je nyní ve hře plno. Burguie u lajny loktem trefil obránce Rosales – volný přímý kop pro Espanyol.
     
    79
    Asensio byl z minulého zákroku lehce frustrovaný a nyní si počíhal na Tissoneho, jehož poslal tvrdě k zemi. Tentokráte je sudí nemilosrdný.
     
    79
    Fornals ve středovém kruhu ostře přibrousil Asensia, který se zvedá opravdu jen těžce. Hlavní sudí však k nespokojenosti domácích fanoušků kartu neudělili a zvolili pouze domluvu.
     
    78
    Střídání v týmu Málaga CF: ze hřiště odchází Nordin Amrabat, přichází Adnane Tighadouini.
     
    76
    Brankář López nyní s výkopem hodně otálel, sudímu Munuerovi nakonec došla trpělivost a strážce svatyně Espanyolu vidí žlutý kartónek.
    75.
     
    75
    Dobrá šance i na druhé straně! Míč si povedeně zpracoval střídající Ricardo Horta, který jej svou následnou střelou poslal do tyče Lopézovy pokladnice!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 6. H. Pérez (Asensio), 20. H. Pérez

    Karty:   40. Diop (ESB), 42. Álvaro González (ESB), 76. Pau López (ESB), 79. Asensio (ESB), 90+1. V. Sánchez (ESB) – 15. N. Amrabat (MLG), 35. Duda (MLG)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 20:16.
    Espanyol Barcelona: Pau López – Javi López (C), Álvaro González, Roco, Fuentes (46. R. Duarte) – V. Sánchez, Diop – H. Pérez, Asensio (86. G. Moreno), V. Álvarez (72. Burgui) – F. Caicedo.
    Náhradníci: Bardi – R. Duarte, Sevilla, Burgui, Abraham González, Sylla, G. Moreno.

    Malaga CF: Kameni – Rosales, Angeleri, Weligton (C), Boka (46. Ontiveros) – Tissone, Fornals – N. Amrabat (78. Tighadouini), Duda (66. Horta), J. P. Carlos – Charles.
    Náhradníci: Ochoa – Albentosa, Miguel Torres, Horta, Tighadouini, Recio, Ontiveros.

    Rozhodčí: Juan Martínez Munuera – Roberto Alonso Fernández, David Canales Cerdá

    Diváci: 13 293
    thejrc.org