Vítkovice – Zlín 3:2 (2:0 po s.n.) | Kometa Brno – Mountfield HK 5:1 (kon.) | Pardubice – Litvínov 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Mountfield HK
Úterý 24.11.2015, 17:20 • DRFG Arena • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:51
    Ještě jedno vyloučení, tentokrát na obou stranách. Za hrubost jdou za katr Čermák a Červený.
     
    53:35
    Dnešní utkání sleduje 6920 diváků.
     
    50:41
    Další dvě minuty pro Hradec. Za příliš mnoho hráčů na ledě dostává trest Honejsek.
     
    50:35
    Kometa se málem dočkala šestého zářezu. Burian ujížděl s Káňou a druhý jmenovaný ani nadvakrát neprotlačil puk do hostující sítě. Zkoušel to vtipně zadovkou, ale chyběl kousek.
     
    48:55
    Vylučovat se bude i na druhé straně, Dej inkasuje menší trest za vražení na hrazení.
     
    47:38
    Mrázek fauloval Červeného a budou z toho rovnou čtyři minuty za vysokou hůl.
    40:45 Leoš ČERMÁK - 5:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    40:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    No tak to byla paráda a zkušenost kapitána LEOŠE ČERMÁKA. Ten se vydal v oslabení do brejku, obelstil obránce a také Adama Svobodu, kterého si položil a poslal kotouč do horních pater brány. Asistence: Jan Hanzlík.
     
    Štindl vyloučen za hákování, Hradec bude hrát na začátku třetí třetiny přesilovku.
     
    34:29
    Alois Hadamczik si bere oddechový čas, jeho tým se dvakrát dopustil icingu a čtvrtá lajna byla pod tlakem. Je tedy pravděpodobné, že chtěl své hráče nechat odpočinout.
     
    32:41
    Hradec se ubránil a ihned se dostal do přečíslení, znovu to vypadalo nadějně, ale Červený sám před Čiliakem minul o kousek cíl.
     
    32:09
    Teď to však byla další obrovská šance. Koreisovu střelu ještě Svoboda vyrazil, ale pak napřáhl Burian a hosté měli pořádnou dávku štěstí, že kotouč nezapadl do jejich brány popáté.
     
    31:00
    Tutovka jako hrom. Obránce Kováčik dostal přihrávku od Rašky, dostal se na levý kruh a střelou z voleje orazítkoval břevno Svobodovy brány.
     
    27:10
    Na vyloučené 1:1. Na trestnou teď usedá David Ostřížek – podražení.
    23:55 Leoš ČERMÁK - 4:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    23:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Když se daří, tak se daří, to si dnes mohou domácí v klidu popěvovat. Pátá střela a čtvrtý gól. V podstatě každý pokus Brna skončil v síti. Němec přihrál na mezikruží, kde byl LEOŠ ČERMÁK a jemu stačilo plácnout do puku a ten opět skončil v síti. Otřel se ještě o tyč a je to 4:1. Kacetla střídá v bráně brněnský rodák Adam Svoboda. Asistence: Vojtěch Němec, David Ostřížek.
    22:19 Jakub KOREIS - 3:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    22:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Čtvrtá střela na bránu a třetí gól v síti hostujícího brankáře. Od modré nahodil puk obránce Kováčik a dráhu letu kotouče změnil lehkou tečí JAKUB KOREIS, který se dočkal první branky v letošním ročníku extraligy. Asistence: Jozef Kováčik.
    18:30 Roman KUKUMBERG - 2:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    18:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Kometa přestala hrát aktivně a hosté toho využívají. Nejprve měl tutovku Dej, to však ještě minul domácí klec. Pak už dostal ROMAN KUKUMBERG prostor mezi kruhy a trefil se naprosto přesně. Čiliak neměl nárok zasáhnout. Asistence: Jaroslav Bednář, Rastislav Dej.
     
    07:28
    Káňa byl však podražen brankářem Kacetlem a inkasuje dvě minuty. To znamená jediné, přesilovku pro domácí mužstvo.
     
    07:28
    Obrovská šance Komety. Hanzlík nahazoval puk před bránu, kde se po sérii odrazů dostal do šance Káňa, ale Kacetl dokázal zasáhnout u své levé tyče.
     
    05:38
    Zkusí to teď, Courchaine přihrál na Červeného, který byl sám před Čiliakem a brněnský brankář musel poprvé vytáhnou těžký zákrok.
    03:46 Vojtěch NĚMEC - 2:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    03:46
    Kometa právě vstřelila branku!
    Rychlá akce Komety a druhý gól v síti Kacetla, který si ještě nesáhl na puk a už ho dvakrát vytahoval ze svatyně. Perfektní přihrávku vyslal z levé strany Ostřížek na VOJTĚCHA NĚMCE, jehož střela z předbrankového prostoru končí v síti. Asistence: David Ostřížek, Jan Hanzlík.
     
    01:47
    Tak to je úvod panečku. Kometa se dostala k první střele a ihned udeřila. Není to však rozhodně konec, před malou chvílí střílel z mezikruží nebezpečně Burian, ale těsně přestřeluje Kacetlovu klec.
    00:26 Petr ŠTINDL - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    00:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nahození od modré čáry znamená velmi brzkou branku v síti Ondřeje Kacetla. Po šestadvaceti vteřinách se prosadil prudkou pumelicí PETR ŠTINDL, pro kterého je to první gól v dresu Komety. Hradecký gólman vůbec nic neviděl a může lovit kotouč ze své sítě. Asistence: Vojtěch Němec.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 1. Štindl (V. Němec), 4. V. Němec (Ostřížek), 23. Koreis (Kováčik), 24. Čermák (V. Němec, Ostřížek), 41. Čermák (Hanzlík) – 19. Kukumberg (Bednář, Dej)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Štindl, Kaberle, Kuboš, Hanzlík, Kováčik, Malec – V. Němec, J. Hruška, Ostřížek – T. Svoboda, Čermák (C), Káňa – H. Zohorna, Koreis, Burian – Raška, Dočekal, Mrázek – R. Zohorna. Trenér: Alois Hadamczik.
    Mountfield HK: Kacetl (24. A. Svoboda) – Vydarený, Pláněk, Frühauf, Pilař, Jank, Dietz, Čáp – Šimánek (C), Knotek, Ihnačák – Dej, Kukumberg, Bednář – Courchaine, Honejsek, Červený – Kopta, Köhler, Pavlík. Trenér: Peter Draisaitl.

    Rozhodčí: Čech, Pešina – Jindra, Zika

    Diváci: 6920
    thejrc.org