Kazaň – Sion 2:0 (kon.) | FK Krasnodar – Dortmund 1:0 (kon.) | Dinamo Minsk – Plzeň 1:0 (kon.)
Lazio – Dněpropetrovsk 3:1 (kon.) | Rosenborg – Saint-Étienne 1:1 (kon.) | Lok. Moskva – Sporting 2:4 (kon.)
Besiktas – Skënderbeu 2:0 (kon.) | Basilej – Fiorentina 2:2 (kon.) | Belenenses – Lech Poznaň 0:0 (kon.)
Monaco – Anderlecht 0:2 (kon.) | Karabach – Tottenham 0:1 (kon.) | Schalke – APOEL 1:0 (kon.)
Sparta – Asteras 1:0 (kon.) | Alkmaar – Partizan Bělehrad 1:2 (kon.) | Augsburg – Ath. Bilbao 2:3 (kon.)
Molde – Fenerbahce 0:2 (kon.) | Celtic – Ajax 1:2 (kon.) | Liverpool – Bordeaux 2:1 (kon.)
PAOK – Qäbälä 0:0 (kon.) | Legia – Midtjylland 1:0 (kon.) | Club Brugge – Neapol 0:1 (kon.)
Villarreal – Rapid 1:0 (kon.) | Braga – Liberec 2:1 (kon.) | Marseille – Groningen 2:1 (kon.)
konec
FC Basilej
2:2 (1:2)
ACF Fiorentina
Čtvrtek 26.11.2015, 19:00 • St. Jakob-Park, Basilej • Evropská liga • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Basilej dokázala v zápase s ACF Fiorentinou smazat dvoubrankové vedení soupeře, a zápas nakonec skončil remízou 2:2!

    První poločas nabídl velmi zajímavou podívanou! Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří se dostali do vedení již ve 23. minutě zásluhou Federica Bernardeschiho! O tři minuty později však byl hostující Roncaglia vyloučený! Ve 36. minutě však oslabená Fiorentina navýšila své vedení! Svůj druhý gól v zápase vstřelil Federico Bernardeschi! Ve 40. minutě však na 1:2 snižil český reprezentant Marek Suchý!

    Ve druhém poločase jsme již příliš šancí neviděli. Domácí celek se pokoušel vyrovnat, a svého soupeře jasně přehrával. Basilej se dočkala až v 74. minutě, kdy se prosadil Mohamed Elneny! Basilej si tak dnešní remízou zajistila postup do jarní fáze EL, Fiorentina bude muset ještě bojovat v posledním zápase s Belenenses!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic! (20:55:20)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po pravé straně postupoval hostující Vecino, kterého však velmi dobře bránil domácí Safari. Obránce Basileje odvedl velmi dobrou práci, a následuje odkop od branky Vailatiho!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Další ze soubojů Suchý – Kalinič tentokrát dopadl lépe pro domácího hráče, kterého chorvatský kanonýr fauloval. Domácí tak zůstanou u míče!
     
    89
    Exekuce následného rohového kopu se ujal Zuffi, jehož centr se snesl na přední tyč, kde se však k hlavičce žádný z domácích hráčů nedostal, a obrana Fiorentiny se dokázala ubránit!
     
    88
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Birkir Bjarnason, přichází Zdravko Kuzmanović.
     
    87
    Střídající Calla dostal zajímavou přihrávku do vápna od Safariho. Švýcarský záložník byl však velmi rychle napadán Alonsem, od kterého se míč odrazil do zámezí, a je z toho roh!
     
    85
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Milan Badelj, přichází Gilberto.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Federico Bernardeschi, přichází Khouma Babacar.
     
    84
    Basilej opět velmi sympaticky kombinovala na útočné polovině, a dostala se dokonce do zakončení. Ve středu hřiště zakombinoval Zuffi s Jankem, a míč se dostal do prostoru, kde se nacházel Calla. Střídající hráč však mířil nad branku!
     
    83
    Italský celek kombinoval na útočné polovině, nicméně poté vzal akci na sebe Vecino, který o míč přišel, a následně mu faulovat Bjarnasona!
     
    82
    Fiorentina svého soupeře tlačí, a pokouší se vstřelit rozhodující branku, která by domácím zajístila postup! Obrana Fiorentiny však zatím odolává ...!
     
    81
    Ve středu hřiště si udělal prostor Bernardeschi, který se pokoušel najít za obranou Kaliniče. Brankář Vailati však výborně četl hru, a u míče byl jako první!
     
    80
    Hostující stoper Gonzalo Rodríguez se prezentoval ostrým zákrokem, po kterém skončil na zemi Embolo. Domácí záložník byl následně ošetřován, nicméně by měl pokračovat ve hře!
     
    78
    Nikolu Kaliniče tentokrát poslal k zemi švýcarský středopolař Zuffi. Hlavní rozhodčí mu následně udělil žlutou kartu!
     
    77
    Na levém křídle si dokázal udělat prostor obránce Safari, který dokázal odcentrovat přes Rodrígueze, a svým centrem našel Embola, jehož hlavička však mířila mimo!
     
    75
    Na druhé straně svedl další souboj Marek Suchý s Nikolou Kaliničem. Český stoper opět fauloval, a Borja Valero si u hlavního rozhodčího stěžoval, že Suchý nedostal druhou žlutou. Slovenský sudí tak udělil žlutou právě Valerovi!
    74. Mohamed ELNENY - 2:2
     
    74
    Basilej právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Domácí Basilej po celý druhý poločas svého soupeře tlačí, a necelých patnáct minut před koncem se dočkává vyrovnání! Domácí zahrávali rohový kop, kterého se ujal Zuffi. Jeho centr zasáhl na přední tyči Marek Suchý, nicméně míč propadl za vápno, kde se do míče opřel MOHAMED ELNENY, a jeho střela zamířila přesně k tyči!

    Jan Havlovic

    Branky: 40. Suchý (Embolo), 74. Elneny (Suchý) – 23. Bernardeschi (Valero), 36. Bernardeschi (N. Kalinič)

    Karty:   23. Safari (BAS), 27. Bjarnason (BAS), 45+1. Janko (BAS), 65. Suchý (BAS), 78. Zuffi (BAS) – 45+1. Gonzalo Rodríguez (FIO), 45+3. Badelj (FIO), 75. Valero (FIO)   26. Roncaglia (FIO)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 27:17.
    FC Basilej: Vailati – Xhaka, Lang, Suchý (C), Safari – Embolo, Bjarnason (88. Kuzmanović), Elneny, Zuffi, Boëtius (60. Callà) – Janko.
    Náhradníci: Salvi – Traoré, Samuel, Delgado, Kuzmanović, Al. Ajeti, Callà.

    ACF Fiorentina: Sepe – Roncaglia, Gonzalo Rodríguez (C), Astori, Alonso – Bernardeschi (85. Babacar), Vecino, Badelj (85. Gilberto), Valero, Iličić (33. Tomović) – N. Kalinič.
    Náhradníci: Tătăruşanu – Gilberto, Tomović, Verdú, Rossi, Pasqual, Babacar.

    Rozhodčí: Kružliak – BAlko, Brendza (vš. Slovensko)
    bahis siteleri