Havířov – Opava 3:2 (1:0 po s.n.) | Mountfield HK – Liberec 2:0 (kon.) | Zlín – Třinec 2:3 (1:2 po s.n.)
Chomutov – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Pardubice – Letňany 4:2 (kon.) | Vítkovice – Vsetín 4:2 (kon.)
HC Plzeň – Kladno 3:2 (2:1 po s.n.) | Slavia – Sparta 4:5 (po pr.) | Jihlava – Havlíčkův Brod 1:6 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 27.11.2015, 15:00 • Malá hala FORTUNA arény, Hradec Králové • Extraliga staršího dorostu • 23. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásný poslední listopadový pátek z Hradce Králové. Boj o nejlepší čtyřku ve skupinách NOEN Extraligy staršího dorostu pomalu spěchá do finiše a v nejnabitější skupině Střed nás dnes čeká další veledůležitý zápas. Třetí Mountfield HK hostí druhý Liberec, který na něj má jen dva body k dobru, a oba protivníci nutně potřebují k odehnání dalších vlčáků v tabulce vyhrát!
     
    Hradec měl po kolísavých výkonech nůž na krku, ale v posledních třech zápasech dokázal sebrat plný počet bodů. Porazil Jihlavu (3:1), Letňany (1:0) a pak dal kanára Mladé Boleslavi (6:0), dokonce na jejím vlastním ledě! Začátkem týdne se tým trenéra Jiřího Slabého vydal ke dvěma přátelským utkáním do Salcburku, z nichž první vyhrál 3:2 po nájezdech, ve druhém padl 2:5.

    Jenže Bílí Tygři šlapou ještě o kus líp, vyhráli totiž šest zápasů v řadě! Minulý víkend předvedli shodné výsledky 4:2 na půdě Mladé Boleslavi i Havlíčkova Brodu, ve středu navíc zamířili k dohrávce na Kometu. Vedoucí tým soutěže "šmikli" 4:3 po prodloužení, a to mohli klidně i vyhrát v základní hrací době, kdyby neztratili dvougólový náskok.
     
    Vzájemná bilance? Zatím 8:1 na body pro Hradec

    Pro domácí mluví dosavadní vzájemná bilance sezony, Mountfield totiž ovládl všechny tři bitvy. Pokaždé ale bylo k vidění velké drama. Hradec nejprve vyhrál v Liberci 3:2 po prodloužení, potom doma 4:2 a následně znovu na ledě soupeře 4:3. Bílí Tygři dneska mají o motivaci extra postaráno, to je jasné. Určitě nás čeká parádní zápas!
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Vomáčka (Bartozel) – Muška, Lelek, Gaspar, Pohl, Hroudný, J. Moník, Šalda – Hašek, D. Matouš, Mašín, Matějček "C", Pažourek, Jirásek, Dvořák, Štohanzl, F. Moník, Hejna, Maršík, Hidveghy, Šimůnek.

    Bílí Tygři Liberec: Žajdlík (Hrstka) – Brabec, Bednář, Krejsa, Turský, Charvát, Kunst, Korecký "C", Velechovský, Starosta, Branský, Juščák, Burda, Čermák, Wiencek, Jeník, Nezbeda, Zachar, Kotyza, Průžek, Chrtek.

    Rozhodčí: Pilný – Čížek, Křivohlavý.
     
    Rozhodčím trval nástup na led o trochu déle, za moment už ale konečně budeme moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Hradecký forčeking přidělával rozehrávajícím hostům problémy, Matěj Žajdlík nakonec raději vyrazil Matoušovo nahození od modré.
     
    00:54
    Nicméně posléze se už Bílí Tygři dostali dopředu a byl to Tomáš Nezbeda, kdo z mezikruží poprvé nebezpečně pálil na Vomáčku.
     
    01:32
    Řízný bek domácích Jakub Muška si počkal na Jiřího Průžka a pěkným hitem ho odstavil mimo hru. Liberec je aktivnější.
     
    02:11
    Když se na druhou stranu vydali Hradečtí a Mikuláš Pohl nahazoval od modré, také musel přijmout ránu od Martinu Starosty.
     
    02:30
    Matěj Žajdlík raději podržel kotouč a poprvé v zápase přerušuje běh hry.
     
    02:59
    Tvrdou ránu Radima Šaldy zastavil liberecký kapitán Korecký, jeho brankář tak nemusel zasahovat.
     
    03:11
    Po souboji, který jsem bohužel neviděl, zůstává jeden z domácích hokejistů ležet na ledové ploše.
     
    03:11
    Jde o Patrika Hidveghyho. S pomocí spoluhráče a trenéra už dorazil na střídačku, ve vzduchu měl levou nohu. Tam bude pravděpodobně problém.
     
    03:48
    Vítek Turský směřoval od modré svou prudkou nabídku na Tomáše Nezbedu. Ten ji ale nedokázal tečovat na Vomáčku.
     
    04:32
    Naproti tomu Hradečtí vymysleli téměř gólovou kombinaci, když Dvořák zpoza brány vybídl ke skórování úplně volného Kryštofa Pažourka. Ten ale Žajdlíka z první nepřekonal!
     
    05:16
    Tomáše Vomáčku pak moc pěknou střelou přes beka otestoval Jan Jeník. Hosté jsou na kotouči silnější, Hradec se jim pokouší znepříjemnit život rychlým přístupem.
     
    05:57
    Jakmile domácí kapitán Štěpán Matějček přejel modrou čáru, bekhendem nahodil puk na Žajdlíka a zajistil svým spoluhráčům útočné buly.
     
    06:04
    Jirásek vystihl další chybu Liberce a ve stejné situaci jako před chvílí Dvořák hledal Štohanzla. Ten se ale k puku dostal hodně krkolmně a jeho střela nemohla brankáře ohrozit.
     
    06:25
    Pokus Mikuláše Pohla od modré zkontroloval Žajdlík vyrážečkou, teď už se bílé šelmy osvobozují.
     
    07:04
    Domácí výběr se dvakrát spoléhal na nahození, ale ani v jednom případě ho nestihl dojet jako první.
     
    07:37
    Každopádně Mountfield trochu přebral aktivitu. Zápas má svižní bruslivé tempo, ale hokejovosti tam zatím není až tolik.
     
    08:20
    Znovu Liberečtí drobně zaváhali v rozehrávce, ale od hradecké brusle se kotouč odrazil jen k dalšímu hráči v bílomodrém.
     
    08:44
    Liberecká obrana nechala na pravé straně úplně volného Dominika Matouše, který z úhlu napálil vzdálenější tyčku!
     
    09:03
    Matěj Žajdlík přerušuje hru. Hosté si nyní nevědí rady s rychlým hradeckým přístupem.
     
    09:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield je posledních pět minut lepším týmem a rychlým gólem deset sekund po vhazování se ujímá vedení! Filip Jirásek posunul puk na modrou čáru Radimu Šaldovi, který se do něj parádně opřel. Do jeho trajektorie ještě sáhl FILIP MONÍK a gólman Žajdlík byl bez šance zareagovat – 1:0! Asistence: Radim Šalda, Filip Jirásek.
     
    10:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    To jsou věci, ani ne za minutu navyšují Východočeši svůj náskok! Prchli ve dvou na jediného beka a protože Patrik Mašín pochyboval, že by jeho přihrávka prošla, puk prudce napálil na Žajdlíka. To bylo moc chytré, neboť brankář ho vyrazil jen před sebe a MARTIN HEJNA se zblízka nemýlil. Střílí tak svůj první letošní gól po vleklém zranění – 2:0! Asistence: Patrik Mašín.
     
    10:58
    Bílí Tygři aktuálně hradeckému tempu nestačí. Michael Gaspar si udělal útočný výlet a pak z rohu hledal Filipa Jiráska, který podle všeho bruslí nasměroval puk na Žajdlíka. Tomu tentokrát nevypadl.
     
    11:26
    Na co čekáš, hlásí ostrým tónem reprezentant Marek Zachar jednomu ze svých spoluhráčů. Další slova vynechám.
     
    11:46
    Nyní pro změnu čárový rozhodčí hlasitě komentuje svůj výrok, do vyhození sáhla liberecká střídačka a vhazuje se před Žajdlíkem.
     
    12:11
    Trochu jako v ragby se hokejisté přetahovali o kotouč u hradecké modré čáry, ale bylo to tedy kratší.
     
    12:32
    Vybojovat puk v rohu, poslat ho na modrou a jít před gólmana. Jasný recept pro Hradec, ovšem Žejdlík Pohlovu střelu z náručí nepustil.
     
    12:49
    Rozhodčí Luděk Pilný sahá k prvnímu vyloučení zápasu, které je ale velmi zvláštní. Žajdlík zcela evidentně nedržel skákavý puk, přesto sudí přerušil hru a ještě vyloučil dojíždějícího Jakuba Haška (HKM) za sekání.
     
    13:38
    Tomáš Vomáčka musel zasahovat proti pokusu z velkého úhlu, teď jeho spoluhráči drží hru bezpečně daleko od vlastní branky.
     
    14:05
    Kotouč je zašlápnut v rohu hradecké třetiny, buly po pravé ruce domácího brankáře.
     
    14:18
    Oslabení mohlo mít opačný účinek, hradecký obránce Michael Gaspar se vydal dopředu. Přestože byl tísněn, stejně musel pohotově zasáhnout levým betonem Žajdlík!
     
    14:59
    Hradec je v plném počtu. Mezitím ještě inkasoval nepříjemný úder Martin Starosta, který na střídačce odhodil helmu, drží se za nohu a je nazlobený. Věřme, že se do hry brzy vrátí.
     
    15:53
    Hned po návratu z trestné prověřil Žajdlíka právě Hašek, potom Mountfield znovu vyrazil dopředu a Pažourek donutil brankáře přerušit hru.
     
    16:29
    Na druhé straně si Bílí Tygři vypracovali přečíslení, Marek Zachar to zkusil z levé strany sám. Ale Vomáčka mu u tyče nenechal ani kousek místa.
     
    17:18
    Gasparovu prudkou nabídku tečoval Hidveghy, který je tak zpátky ve hře. Jakmile je Hradec v pěti, hosté si s ním znovu příliš nevědí rady.
     
    18:05
    Teď už to bylo lepší, hosté mohutně forčekovali a nakonec pálil od modré Vítek Turský. Vomáčka neviděl, tak udělal univerzální zákrok, nicméně puk nešel na branku.
     
    19:08
    Severočeši jsou nyní o něco aktivnější, rádi by ještě do přestávky reagovali.
     
    19:38
    Mohlo se to povést Tomáši Nezbedovi, ten ale nezachytil zpomalenou střelu od modré podle představ a hradeckého brankáře nakonec neohrozil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část důležité bitvy se lépe povedla domácím. První minuty spíše vyčkávali, ale potom začali soupeři přidělávat velké problémy a vyústěním byly dvě slepené trefy Filipa Moníka s Martinem Hejnou. Sledujeme svižnou bitvu, které neschází tvrdé souboje, ale gólových šancí zatím není k vidění tolik. Bílí Tygři se určitě do soupeře ještě zakousnou.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Petr Wiencek vrazil do hradeckého pásma a z levé strany prověřil Vomáčku. Hosté pak ale nedokázali vybojovat puk v rohu třetiny.
     
    21:08
    Z podobné pozice pálil i Ivan Korecký. Tohle jsou kotouče, které brankář reprezentační sedmnáctky Tomáš Vomáčka bezpečně chytá.
     
    21:55
    Hradečtí odpověděli rychlým ťukecem, který nebyl až tak přesný. Potom se ani oni nedokázali usadit v útočném pásmu.
     
    22:47
    Dlouhý pas Jakuba Moníka propadl o mantinel za libereckou branku, tam byl znovu úspěšnější bránící se tým.
     
    23:34
    Václav Maršík podržel puk pod svým tělem u hrazení. Zatím ve druhé třetině sledujeme spíš jenom boj o kotouč.
     
    23:58
    Marek Zachar se parádně vyhnul hradeckému hitu, prudce nahodil puk na Vomáčku a pak se spoluhráči dorážel. Gólman ale zasáhl včas.
     
    24:27
    Zato kdyby Ivan Korecký z dobré pozice mířil pod břevno, a ne nad něj, asi by byl brankář bez šance.
     
    24:59
    Hosté jsou aktivnější, trenéři je nabádají: Jednoduše, jednoduše!
     
    25:31
    A teď to Bílí Tygři vymysleli skvěle, Jiří Průžek se protáhl kolem hradeckého beka a pak z levé strany napálil hned dvě tyčky. Jeho střela se od břevna odrazila do levé tyče a pak ven!
     
    25:52
    Východočeši se dopustili icingu, ale hned po buly vyvezli kotouč a už zvládli dostřídat svou sestavu.
     
    26:27
    Abych doplnil informace z první třetiny, liberecký dlouhán Martin Starosta je v pořádku a zase hraje. Teď dojel puk, který znamenal hradecké zakázané uvolnění.
     
    26:52
    Radim Šalda prokázal za svou brankou velký přehled, poté rozehrál a Hradečtí bleskovým útokem donutili Žajdlíka přerušit hru.
     
    27:18
    Teď to byl znovu Šalda, kdo narýsoval přesný pas na rozjetého Martina Hejnu. Jeho střelu Žajdlík vyrazil a o zbytek se postarali spoluhráči.
     
    27:35
    Na druhé straně prověřil levý Vomáčkův beton aktivní Jiří Průžek, kterého hradecký bek nepustil do lepší pozice.
     
    28:23
    Čtveřice hráčů se za libereckou brankou přetahovala o kotouč. Ten nakonec získali hosté, jejichž rychlou akci zakončoval Michal Juščák. Jeho střela z levého kruhu byla zpomalena a brankář to měl snadné.
     
    28:47
    Zbytečného zakázaného uvolnění se dopustil domácí výběr, tento prohřešek není ve druhé třetině zdaleka první. To samozřejmě znamená plusové bodíky pro soupeře.
     
    29:04
    Hradec se ale po vlastním icingu nedostává pod tlak, vždy vyveze kotouč rychle dopředu. Teď si nabruslil do vynikající pozice Martin Štohanzl, Žajdlík mu zmenšil úhel a vyrazil střelu do ochranné sítě!
     
    29:51
    Přečíslení tentokrát vzniklo na hradecké polovině. Starosta však musel překonat domácí blok vysokým pukem, který jeho spoluhráči nezpracovali.
     
    30:44
    Teď už to Liberci ve dvou na jednoho vyšlo. Jiří Průžek ideálně přenechal puk Václavu Burdovi, ale proti němu se fantasticky přesunul Tomáš Vomáčka a tutovou šanci zlikvidoval!
     
    31:37
    Ke gólu teď moc nechybělo zase na druhé straně. Hosté včetně svého gólmana hodně váhali při rozehrávce, puk vybojoval za brankou Mašín, který ho poslal Martinu Hejnovi. Jeho svižný pokus udržel Žajdlík v náručí.
     
    32:37
    Rozjetý Petr Wiencek nedokázal v souboji jeden na jednoho oblafnout Jakuba Moníka. O pár chvil později vyletěl kotouč mimo ledovou plochu, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    32:59
    Hosté se mohli u modré čáry přetrhnout, ale odpískanému ofsajdu stejně nezvládli zabránit.
     
    33:32
    Hroudného těžkou přihrávku Jirásek nezpracoval, nicméně rozhodčí domácím neodpískali icing a nechali hru plynout.
     
    33:45
    Naopak je tu další postavení mimo hru v podání Bílých Tygrů.
     
    34:04
    Michael Gaspar obkroužil liberecké pásmo, jeho kotouč pak ale nenašel na kruzích žádného spoluhráče.
     
    34:35
    Za kruhy si o přihrávku klepl Michal Juščák. V poslední chvíli ho domácí vyrušili a znemožnili střelu, která mohla být hodně nebezpečná.
     
    35:08
    Ztečovaný kotouč zamířil do hradecké ochranné sítě. Zatím sledujeme velmi čistý zápas, rozhodčí dosud vylučovali jen jednou.
     
    35:28
    Hradecký kapitán Štěpán Matějček nahodil puk od modré, Žajdlíkovi k dojíždějícím hráčům nevypadl.
     
    35:38
    Další blesková akce, další zákrok libereckého gólmana. Ten předvedl rychlý tygří skok, jak mu jméno týmu káže.
     
    36:08
    Tomáš Vomáčka i s přispěním štěstí vyrazil tečovanou libereckou střelu, dojíždějící hráč pak v tísni nedokázal dorazit puk do branky!
     
    36:34
    Na druhé straně to skvěle provedl Jakub Muška, který svou jízdu zakončil parádním pasem na volného Filipa Jiráska. Ten tváří v tvář Žajdlíkovi neuspěl!
     
    37:16
    Teď už to jsou zase hosté, kdo se snaží zabušit na gólový stav. Ale Hradečtí jim nenechávají prostor, teď je navíc Liberci odpískán úmyslný ofsajd.
     
    37:28
    Bílé šelmy vyhrály vhazování a Michal Juščák mířil na druhý růžek. To ovšem jen byla šance pro Vomáčku, aby lapačkou vytáhl zákrok pro své fanoušky.
     
    37:48
    Po prudké ráně Hroudného se před Žajdlíkem nejlépe zorientoval Matouš, dorážka šla vedle. Potom už gólman musel zasahovat při další pumelenici Kryštofa Hroudného.
     
    38:18
    Filip Jirásek je před brankou čilý jako rybka, teď dvakrát přidělal hostům velké potíže. Vždy po nebezpečném nahození Jakuba Mušky.
     
    38:40
    Matěji Žajdlíkovi teď čárečky na kontě zásahů naskakují celkem rychle, Hradec ho zasypává řadou střel. Nyní to z levé strany zkoušel Radim Šalda.
     
    38:51
    A je to právě Radim Šalda (HKM), kdo je druhým vyloučeným hráčem zápasu za domácí tým. Na hrazení poslal Tomáše Nezbedu. Tohle může být pro hosty hodně důležitý moment.
     
    39:36
    Dělovku Marka Zachara nedokázal žádný jeho spoluhráč tečovat a Hradec se osvobozuje.
     
    39:51
    Navíc je tu zakázané uvolnění Liberce a konec šancí, tedy alespoň pro tuto třetinu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Škoda, že nám druhá část nepřinesla žádnou změnu skóre! Nejdřív byl blízko Liberec, když Průžkovu střelu odrazily rovnou dvě tyčky, ale šance měli i domácí. Ti byli zase aktivnější v závěru třetiny, a co je pro ně hlavní, stále drží dvougólové vedení. Zajímavý zápas každopádně ještě není rozhodnutý a jeho vyvrcholení nás teprve čeká.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Hradec zahájil zbývající část oslabení aktivně a osvobodil se.
     
    40:54
    Domácí jsou v plném počtu. Po dvou hodinách v hradecké malé hale už jsou rukavice nezbytnou součástí, a teď rozhodně nemyslím ty hokejové.
     
    41:46
    Aktivita Hradce vedla k nadějným okamžikům. Štohanzlovu střelu musel vytáhnout Žajdlík, potom hýřil pohybem Václav Maršík.
     
    42:44
    Rána od modré byla tečována, ale naštěstí pro libereckého brankáře mimo jeho svatyni.
     
    43:12
    Hradecké rozehrávce vypomohl i Tomáš Vomáčka. Ten na World Hockey Challenge v Kanadě obdivoval práci s holí v podání zámořských gólmanů, teď se je snažil napodobit.
     
    43:39
    Bílí Tygři spustili značný provoz kolem hradecké klece, Vomáčka si situaci s přehledem pohlídal.
     
    43:54
    Štepán Matějček se po vyhraném buly vydal dopředu a zkusil to na druhou tyčku. Žajdlík zasáhl lapačkou, ovšem kotouč mu z ní vypadl, ale stačil ho ještě přikrýt.
     
    44:49
    Hra je přerušena po dlouhém boji o kotouč v hradeckém pásmu. Za chvíli začne hostujícím mladíkům čas utíkat rychleji, než by si představovali.
     
    45:06
    Icing Mountfieldu. Zdravotnice mezitím za střídačkami ošetřuje Jakuba Haška, který před pár minutami utrpěl drobný šrám na ruce.
     
    45:49
    Petr Wiencek si u druhé tyčky dobře počkal na nabídku Marka Zachara, ale ve velké rychlosti a s bekem na zádech ji nedokázal tečovat do branky.
     
    46:24
    Nyní se mezi obránci probíjel dopředu Jiří Průžek, jenže ho nepustili. Hradec se trochu stáhl, napadá už jen ve dvou.
     
    47:19
    Štohanzl zavezl puk po levé straně a vybídl Patrika Mašína. Ten to ale měl přes ruku, proto napálil jen boční síťku.
     
    47:55
    A teď to zajímavě zkoušel Dominik Matouš, liberečtí strážci ovšem po jeho nahození nedopustili dorážku.
     
    48:24
    Martin Štohanzl si pořádně povyskočil, aby rukou stáhl libereckou přihrávku. Potom ale hrál puk Filip Moník, takže je hra přerušena.
     
    49:03
    Jaroslav Dvořák se zaklínil do Marka Zachara. Trochu si koledoval, nicméně s libereckým špílmachrem udržel krok, a tak jeho zákrok nebyl na dvě minuty.
     
    49:37
    Po souboji v hradeckém pásmu zůstává na ledě ležet jeden z hostujících borců.
     
    49:42
    Šlo o Jana Bednáře, který vypadá otřesen, nicméně teď už je na střídačce. Snad bude v pořádku, zato hradecký Jakub Hašek se se zraněním ruky odebral do kabin.
     
    50:30
    Před libereckou střídačkou dlouho nikdo nevěděl, kde je puk. A tak sudím nezbývalo než zapískat.
     
    51:11
    Hradecký bek Michael Gaspar zavezl puk až do útočného rohu, tam o něj ovšem zase rychle přišel.
     
    51:44
    Jan Jeník skočil na led příliš brzy a Liberec hrál chvíli v šesti, rozhodčí to ovšem ponechali bez povšimnutí.
     
    52:05
    A tak musí znovu zasahovat Tomáš Vomáčka. Zatím může své obránce pochválit, protože na něj jdou jen střely z uctivé vzdálenosti. Liberec to musí vymyslet jinak.
     
    52:48
    Patriku Mašínovi střela z levé strany nesedla a dopředu zase pílí aktivnější hosté.
     
    53:04
    No a Bílí Tygři dostávají ideální možnost, jak ještě zabojovat o body. Martin Hejna (HKM) je vyloučen za napadení Tomáše Nezbedy, Liberec má třetí přesilovku!
     
    53:26
    Hradecká brána je posunutá, rozhodčí museli přerušit hru. Vhazuje se po Vomáčkově levé ruce.
     
    53:56
    Domácí hokejisté nedokázali odklidit puk do bezpečí, a tak se dál musí bránit.
     
    54:09
    Nahození Vítka Turského mělo zajímavé parametry, ale to by ho musel někdo tečovat nebo dorazit. To druhé hradečtí zadáci nedopustili.
     
    54:17
    Vomáčka znovu zasahuje, potom tam ještě Jakub Muška vyřizoval Tomáši Nezbedovi, jak se v hradeckém brankovišti (ne)má chovat.
     
    54:38
    Domácí vyvezli puk, pak ho vrátili zpátky a znovu vyhodili. Ušetřili tak cennou porci vteřinek.
     
    55:06
    Znovu to samé v podání hradeckých barev, které už jsou kompletní.
     
    55:34
    A když je puk zašlápnutý u libereckého hrazení, pochopitelně to víc svědčí Mountfieldu.
     
    55:58
    Dobrý pokus Michala Juščáka minul vzdálenější hradeckou tyčku, posléze Vomáčka snadno zastavuje hru.
     
    56:28
    Vratislav Kunst tedy před vlastním gólmanem pořádně zariskoval, ale zvládl to. Všechna čest za takovou odvahu v rozehrávce.
     
    57:20
    Dvořák hledal Maršíka, potom otestoval Žajdlíkovu pozornost z velkého úhlu Jakub Moník. Liberecký brankář musel zasáhnout po pořádně dlouhé době!
     
    57:56
    Hradec nahodil puk za libereckou branku, už se blíží důležitému vítězství.
     
    58:26
    No a aktivní hokejisté domácích teď přinutili soupeře k zakázanému uvolnění. Tohle budou mít Tygři hodně složité.
     
    58:44
    Vomáčka zastavil nahození a kotouč rovnou rozehrál. To je přehled.
     
    59:06
    Hradec má puk na hokejkách.
     
    59:21
    Václav Maršík mohl rozhodnout, byl však podražen. Liberec dnes neměl ani jedno vyloučení, a to platí i nadále!
     
    Konec zápasu.
     
    Hradec tak v důležitém zápase vítězí 2:0 a dál pokračuje jeho skvělá bilance. Brankář Tomáš Vomáčka vychytal třetí čisté konto v řadě, neinkasoval už 182 minut a 19 sekund! To je opravdu husarský kousek.
     
    Domácím hokejistům stačila k rozhodnutí jedna jediná minuta v první třetině, během které dali góly Filip Moník s Martinem Hejnou. Jejich obrana ve třetí třetině nepustila aktivnější Liberec do žádné gólové šance, Bílým Tygrům tak končí série šesti vítězství v řadě.

    Mountfield díky výhře střídá svého soupeře na druhé příčce skupiny Střed a zase o kousek blíž se posouvá k postupu. Ale ještě není nic rozhodnutého.

    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji za pozornost a někdy příště se těším zase na počtenou! (17:18:00)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 10. F. Moník (Šalda, Jirásek), 11. Hejna (Mašín)


    Mountfield HK: Vomáčka (Bartozel) – Muška, Lelek, Gaspar, Pohl, Hroudný, J. Moník, Šalda – Hašek, D. Matouš, Mašín, Matějček "C", Pažourek, Jirásek, Dvořák, Štohanzl, F. Moník, Hejna, Maršík, Hidveghy, Šimůnek.
    Bílí Tygři Liberec: Žajdlík (Hrstka) – Brabec, Bednář, Krejsa, Turský, Charvát, Kunst, Korecký "C", Velechovský, Starosta, Branský, Juščák, Burda, Čermák, Wiencek, Jeník, Nezbeda, Zachar, Kotyza, Průžek, Chrtek.

    Rozhodčí: Pilný – Čížek, Křivohlavý.
    bahis siteleri