Genk – Gent 0:1 (kon.) | Charleroi – Lokeren 1:2 (kon.) | Kortrijk – Waasland-Beveren 3:1 (kon.)
Sint-Truiden – Mouscron 0:1 (kon.)
konec
Sporting Charleroi
1:2 (0:1)
Sporting Lokeren
Sobota 28.11.2015, 20:00 • Stade du Pays de Charleroi (kapacita: 14.956) • Belgická Jupiler Pro League • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ale už v jednu hodinu v noci se na vás budu těšit u hokejového on-line přenosu ze zápasu mezi Torontem a Washingtonem. Pro tento okamžik se však s vámi loučím. (21:58:19)
     
    Utkání belgické Jupiler league je tedy u konce a tři body nakonec přeci jenom získávají hosté. Charleroi sice do druhé půle vstoupilo velmi aktivně, avšak z ojedinělé akce hostujícího celku se v 69. minutě prosadil Marko Mirić a domácí už deset minut před koncem řádné hrací doby dokázali jen korigovat výsledek gólem Dieumerciho Ndongaly. Lokeren tak pokračuje ve výborných výsledcích ve venkovních zápasech. Chtělo by to však přidat i body z domácích utkání.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po hodně nepovedeném odkopu Mandandy se sice domácí po chvíli dostali až do blízkosti pokutového území, jenže před N'Gangou míč sebral Verhulst.
     
    90+2
    Nyní sice byl pískán faul Baby, nicméně nepřesné rozehrání volného kopu zamířilo jen do náruče Mandandy. Domácí brankář už opravdu spěchá a rychle chce rozehrát.
     
    90+1
    Již v první nastavené minutě se k odraženému míči dostal jeden z domácích hráčů, avšak jeho dělovka mířila hodně vysoko nad bránu. Defenzíva Lokerenu si může oddechnout.
     
    90
    Nepovedená kombinace domácích končí u brankáře Verhulsta a další snaha Ndongaly se s úspěchem rovněž nesetkala. Charleroi bude aspoň vhazovat.
     
    89
    Jenže rychlé rozehrání se hostům nevyplatilo a k míči se dostávají opět domácí hráči. Ti se rychle snaží dostat hru před šestnáctku Lokerenu.
     
    88
    Javi Martos je sice s rozhodnutím sudího hodně nespokojen, ale i přesto je mu pískán faul. Lokeren bude rozehrávat přibližně z poloviny hřiště.
     
    87
    Prudký přízemní centr sice beci Lokerenu dokázali odvrátit, ale další míč už skončil na hrudi Polleta, který se snažil rychle zakončit, avšak nepovedená střela dolétla jen do náruče Verhulsta.
     
    86
    Útočný faul jednoho z hostujících hráčů dává možnost rozehrání útočné akce domácím. Těm se ale čas hodně krátí.
     
    85
    Hostům se znovu podařilo dostat až na útočnou polovinu a Rassoul si dokonce vymodlil faul, po kterém Lokeren bude zahrávat standardní situaci.
     
    84
    Mohlo být vyrovnáno! Hned z přízemní přihrávky do pokutového území pálil Jérémy Perbet, ale jeho slabé zakončení z hranice malého vápna skončilo u Verhulsta.
     
    82
    Domácí byli zase u míče, avšak po chvíli se Lokerenu daří přenést hru na polovinu soupeře. Hostující hráči se snaží našetřit vteřiny zdlouhavější kombinací.
    80. Dieumerci NDONGALA - 1:2
     
    80
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    A nově příchozí Niňaj byl přivítán gólem domácího týmu! Skvělý centr z levé strany propadl celým pokutovým územím až k DIEUMERCIMU NDONGALOVI, který si zaběhl na zadní tyč a poté zakončil do odkryté části brány. V závěru nás čeká drama!
     
    79
    Druhou změnu Lokerenu obstaral slovenský hráč Branislav Niňaj, který vbíhá na hřiště místo Tičinoviće.
     
    78
    Ani další obléhání Verhulstovy brány k zakončení nevedlo. Míč se sice poté rychle dostal od půlící čáry k volnému Ndongalovi, avšak tomu byl odmáván a odpískán ofsajd.
     
    77
    Domácí se sice drží na útočné polovině, ale ke střele na bránu se jim zatím prosadit nedaří.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 80. Ndongala – 34. Ngolok, 69. Marić

    Karty:   19. Tičinović (LOK)


    Sporting Charleroi: Mandanda – Willems, Martos, Tainmont, Diandy (46.Pollet) – Marinos, Perbet, Geraerts (75.Marcq), Sağlık (75.Baby) – N'Ganga, Ndongala
    Náhradníci: Penneteau – Dessoleil, Zajkov, Baby, Marcq, Pollet, Stevance

    Sporting Lokeren: Verhulst – Odoi, Marić, Overmeire, Persoons – Patosi, Ingason, Tičinović (79.Niňaj), Mirić – Ngolok (72.Rassoul), Jajá
    Náhradníci: Barry – Melnjak, Niňaj, Bolbat, Rassoul, Starzyński, Abdurahimi

    Rozhodčí: Christof Virant – Peter Hermans, Vito Divincenzo
    thejrc.org