FK Krasnodar – Rostov 2:1 (kon.) | Dynamo – Lok. Moskva 2:2 (kon.) | Kazaň – Spartak 2:2 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
2:2 (1:0)
FK Lokomotiv Moskva
Pondělí 30.11.2015, 17:00 • Arena Chimki, Chimki. Kapacita: 18000 diváků. • Ruská Premier Liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápase je u konce! FK Dinamo Moskva nakonec dokázalo v zápase s FK Lokomotivem Moskva uhrát cennou remízu 2:2!

    První poločas moskevského derby příliš atraktivní podívanou nenabídl! Hned v osmé minutě zahrozil ze standardní situace domácí Ionov, avšak to byla na dlouho dobu poslední šance, kterou divácí v Aréně Chimki viděli. Až ve 34. minutě byl ve vápně faulovaný Ionov, a kopala se penalta! K té se postavil domácí Vitalij Djakov, který poslal svůj tým do vedení!

    Druhý poločas opravdu nabídl lepší podívanou, a hned čtyři minuty po začátku druhého poločasu srovnal Alexandr Samedov! Aktivní výkon Lokomotivu pokračoval, a velké šance neproměnili Maicón a Niasse! Lokomotiv se však dočkal v 76. minutě, kdy se trefil právě Marques Maicón! Domácím však vyšel závěrečný tlak, ze kterého srovnal Vitalij Djakov svým druhým gólem v zápase!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (18:56:40)
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+2. Vitalij DJAKOV - 2:2
     
    90+2
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    V nastaveném čase se domácí celek dočkává vyrovnání, a v řadách domácích fanoušků vypuká velká euforie! Dinamo vybojovalo rohový kop, a na přední tyči prodloužil centr Kuzmin. K hlavičce se dostal Zobnin, nicméně Guilherme dokázal zasáhnout. Na následnou dorážku VITALIJE DJAKOVA byl však brazilský brankář krátký!
     
    90+1
    Meztím neudržel nervy na levé straně zkušený Jurij Žirkov, který nakopl míč do reklamních banerů, a dostává od hlavního rozhodčí žlutou kartu!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Ve středu hřiště dostal přihrávku Roman Zobnin, který se dokázal uvolnit, a vyslal povedenou přízemní střelu. Do té však včas vložil nohu bránící Taras Michalik, který střelu zablokoval!
     
    89
    Dinamo se však nepodařila kombinace na útočné polovině, a možnost rozehrávky měl hostující celek. Odkop Vedrana Ćorluky však nebyl příliš přesný, a míč skončil u stopera Djakova!
     
    88
    Lokomotiv se velmi rychle dostal na útočnou polovinu, nicméně hru přerušil útočník Niasse, který poslal nedovoleným způsobem k zemi stopera Tomáše Hubočana!
    87. Střela Kuzmina skončila těsně vedle levé tyče
     
    87
    Obránce Renat Janbajev nezvládl situaci na pravé straně, a poslal míč do zámezí. Následně mělo Dinamo k dispozici rohový kop, který však dokázala obrana Lokomotivu odvrátit! Následně se za vápnem opřel do míče Kuzmin, jehož rána prolétla těsně mimo!
     
    86
    Oumar Niasse navíc skvěle napadal rozehrávku domácího Dinama, a hned po zisku míče byl takticky faulovaný stoperem Djakovem. Lokomotiv tak má možnost standardní situace!
     
    85
    Dinamo kontroluje hru na vlastní polovině, nicméně dobře postavená hostující obrana domácím hráčů nedovoluje se dostat na dostřel branky Guilhermeho!
     
    83
    Hodně prostoru měl na pravé straně obránce Alexej Kozlov, ke kterému však velmi rychle přispěchal Maicón. Po dobré práci brazilského hráče skončil míč v zámezí, a bude se odkopávat od branky Lokomotivu!
     
    82
    Lokomotiv však zatím závěr zápasu zvládá velmi dobře, a svého soupeře do žádné šance nepouští. Do konce utkání zbývá již je něco málo přes deset minut, a Dinamo tak již příliš času nemá ...
     
    81
    Hostující celek provádí své druhé střídání v dnešním utkání! Ze hřiště odchází obránce Grigori Morozov, kterého nahrazuje ofenzivně laděný Obolski. Trenér Andrej Kobelev tak v posledních minutách bude sáze vše na ofenzivu!
     
    79
    Následné standardní situace se ujal Jurij Žirkov, na jehož nebezpečný centr si nabíhala dvojice Djakov – Hubočan. Oba však vypekl brankář Guilherme, který si s ledovým klidem pro míč došel!
     
    78
    Na Hubočanovu přihrávku si ve středu hřiště naběhl Alexej Ionov, kterého však velmi rychle fauloval středopolař Delvin N´Dinga!
     
    77
    Brankář Guilherme posílal dlouhý nákop na útočnou polovinu, na který si nabíhal útočník Maicón. Autora zatím poslední branky dnešního utkání však k míči nepustil stoper Djakov!

    Jan Havlovic

    Branky: 35. Djakov (pen.), 90+2. Djakov – 49. Samedov (Niasse), 76. Maicón (Niasse)

    Karty:   13. Sosnin (DMO), 90+1. Žirkov (DMO) – 34. Guilherme (LMO)


    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 0:5. Rohy: 7:3.
    Dynamo Moskva: V. Gabulov – Kozlov, Djakov, Hubočan, Morozov (81. Obolski) – Zobnin, Žirkov – Ionov, Sosnin, Tašajev – Pogrebňak (66. Kuzmin).
    Náhradníci: Šunin, Leščuk – Kuzmin, Živogljadov, Katrič, Levin, Obolski.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Janbajev, Ćorluka, Michalik, Vitalij Denisov – N'Dinga, Tarasov (46. Alexej Mirančuk) – Samedov, Kolomejcev, Kasajev (65. Maicón) – Niasse.
    Náhradníci: Abajev – Fernandes, Pejčinović, Maicón, Šešukov, Logašov, Ďurica, Škuletić, Barinov, Alexej Mirančuk.
    thejrc.org