Marseille – Montpellier 2:2 (kon.) | Bordeaux – Guingamp 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Rennes 1:1 (kon.)
konec
Olympique Marseille
2:2 (0:1)
Montpellier HSC
Neděle 06.12.2015, 14:00 • Stade Vélodrome (kapacita: 67 394), Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (16:18:43)
    Tento záběr jasně ukazuje, že druhá branka domácího celku uznána být neměla!

     
    Utkání je u konce, oba celky si dnes do tabulky Ligue 1 připíšou po jednom bodíku, konečný stav totiž zní – 2:2! Nesledovali jsme vůbec špatný zápas, k vidění byla řada šancí na obou stranách, aktivnějším celkem byli podle očekávání domácí, Montpellier hrozil především z rychlých brejků. V úvodu první půle spálil jasnou tutovku Batshuyai, sudí pak hostům upřel penaltu, ovšem těm to vadit nemuselo, poněvadž ve dvaatřicáté minutě je do vedení poslal Casimir Ninga!

    Do druhého poločasu vstoupila Marseille se dvěma změnami a už po dvou minutách se zásluhou Rémyho Cabelly dočkala vyrovnání. Skóre 1:1 však na Stade Vélodrome příliš dlouho nevydrželo, o osm minutek později předvedl hrubou chybu ve vlastní šestnáctce Rekik, čehož pohotově využil Casimir Ninga a vrátil hostům vedení! Olympique poté vsadil vše na ofenzivu a i napodruhé se dočkal vyrovnávací branky, prosadil se Bouna Sarr. Nutno ovšem poznamenat, že tento gól neměl být uznán, jelikož centrující N'Koudou už balón nezastihl před přechodem do zámezí, tudíž měl následovat odkop od branky Montpellieru. Sudí však rozhodli jinak, ovšem jsem si jistý, že po zhlédnutí záznamu hry nebude v táboře hostí vůbec veselo...
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Batshuyai to v malém vápnu přehnal s důrazem a nepříjemně se srazil s brankářem Pionnierem. Ten je lehce otřesený a zpátky na nohy se mu příliš zvedat nechce.
     
    90+2
    Samozřejmě přichází taktické střídání na straně Montpellieru, odpracováno má Boudebouz, v závěrečných vteřinkách do dnešního mače nakoukne Mamadou N'Diaye.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat dvě minuty!
     
    90
    Exekuce se ujal Michy Batshuayi, který však trefil pouze dobře postavenou zeď soupeře. Hosté se přiřítili s okamžitou protiakcí, na jejímž konci ale nepřesně nahrával Sanson a Montpellierští se musí rychle vracet zpět.
     
    89
    Deplagne zbytečně fauloval Sarra – domácí budou zahrávat volný přímý kop z velice nadějně vypadající pozice.
     
    88
    Druhé střídání na straně Montpellieru, hřiště opouští dnes hodně aktivní Dabo, na závěrečně minutky jej nahradí Morgan Sanson.
     
    87
    Dabo lehkým obloučkem hledal Roussilliona, ten však kvůli ofsajdovém postavení hrát nemohl, a kulatý nesmysl tak doskákal až k Mandandovi.
     
    86
    Teď si mohou domácí hluboce oddychnout, jejich obraně totiž dnes už poněkolikáté pláchl Ninga, naštěstí pro Marseille se ale včas vrátil N'Koulou a skvělým obranným zákrokem zažehnal hrozící nebezpečí.
    85.
     
    85
    Fantastický Pionnier! Sarr zvedl hlavu a ideálním pasem našel na hranici šestnáctky volného Rémyho Cabellu, který pořádně protáhl brankáře soupeře, ten však míč konečky prstů vyrazil na rohový kop!
     
    84
    Pěkný fotbalový moment! Isla byl hodně pod tlakem, tlačili na něj hned dva protihráči, ale zkušený záložník se jich šikovným manévrem zbavil a následně hru přenesl na brankáře Mandandu.
     
    83
    Po Mendyho faulu zahrávali hosté přímý kop. Na Rémyho centrovaný balón si vyskočil Dabo a lehce jej tečoval, ovšem Mandanda byl připraven a předvedl pohodový zákrok.
     
    82
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Abdelaziz Barrada, přichází Lucas Silva.
     
    81
    Marseille mohla poprvé v zápase vést! Cabellův centr totiž dopadl před Karima Rekika, který do balónu jen tak lehce šťouchl, avšak ranou do protipohybu Pionniera nepřekvapil!
     
    80
    Do konce utkání zbývá deset minut plus nějaké to nastavení. Dočkáme se ještě branky, nebo si soupeři dnes body rozdělí?

    Vojtěch Tůma

    Branky: 48. Cabella (Batshuayi), 72. B. Sarr (N'Koudou) – 32. Ninga (Boudebouz), 56. Ninga

    Karty:   36. Romao (OMA), 40. Batshuayi (OMA) – 49. Ninga (MON)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:13.
    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Dja Djedjé, N'Koulou, Rekik, Manquillo (46. Mendy) – Isla, Romao (46. B. Sarr) – Barrada (82. Silva), Cabella, N'Koudou – Batshuayi.
    Náhradníci: Pelé – Mendy, Ocampos, Rolando, B. Sarr, Silva, Sparagna.

    Montpellier HSC: Pionnier – Deplagne, Congré, Hilton (C), Bensebaini (78. Camara) – Rémy, Martin – Dabo (88. Sanson), Roussillon, Boudebouz (90+2. N'Diaye) – Ninga.
    Náhradníci: Ligali – N'Diaye, Sanson, Saihi, M. Yatabaré, Camara, Bakar.

    Rozhodčí: Bartolomeu Varela – Huseyin Ocak, Ludovic Leducq
    thejrc.org