Třinec – Chomutov 4:3 (2:1 po s.n.) | Plzeň – K. Vary 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 2:4 (kon.)
Litvínov – Zlín 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Vítkovice 5:2 (kon.) | Olomouc – Sparta 5:1 (kon.)
Kometa Brno – Liberec 1:2 (3:4 po s.n.)
konec
Mountfield HK
5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 11.12.2015, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Jaroslav Kudrna (MHK) a Vojtěch Tomi (VIT).
     
    59:36
    Zápas se pravděpodobně dohraje v počtu čtyřech hráčů na obou stranách. Za seknutí do Svobodovy lapačky je totiž potrestán Peter Ölvecký.
     
    58:29
    Ještě přesilovka pro hosty. Peter Frühauf putuje na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    57:49
    Adam Svoboda se teď předvedl! Odražený puk od domácího beka se dostal až na hůl Petra Strapáče, který měl před sebou volnou klec. A i když prudce vystřelil po zemi, Svoboda jeho záměr perfektně vystihl a levý beton postavil přesně vstříc puku.
     
    57:15
    Dnešní utkání sleduje 4129 diváků.
    47:12 Jaroslav BEDNÁŘ - 5:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    47:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    JAROSLAV BEDNÁŘ znovu ukázal, jak šikovné má ruce. Hradec využil toho, že se opět dokázal usadit v pásmu soupeře. Po sérii přihrávek se puk dostal právě až k hradecké šestadvacítce, která z mezikruží poslala puk vstříc Kantorovi, jenž tentokrát zasáhnout nedokázal – 2:5. Asistence: Martin Pláněk.
     
    36:07
    Antonín Honejsek je vyloučen za sekání, Vítkovice tak mají dobrou šanci, aby se pokusil skóre zkorigovat.
    32:24 Brian IHNAČÁK - 4:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    32:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    A přihlížející Peter Ihnačák musí mít radost. Karel Pilař dostal puk přesně na pravý kruh. Využil ale rozhozené vítkovické obrany a namísto střely našel na druhém kruhu osamoceného BRIANA IHNAČÁKA, který se nemohl zmýlit – 4:2. Asistence: Karel Pilař, Jaroslav Kudrna.
     
    31:15
    Současně je tedy vyloučen Michael Vandas (podražení) a Hradec si zahraje přesilovku.
    31:15 Karol SLOBODA - 3:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    31:15
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak tohle se jen tak nevidí! Hradec Králové měl ponechanou výhodu, jenže sám inkasoval. Jiří Šimánek chtěl nahrávat zpět na modrou čáru, ale trefil se přesně mezi dva beky a puk skončil až v opuštěné domácí kleci! Za autora branky je označen MICHAEL VANDAS. Bez asistence.
    23:37 Rastislav DEJ - 3:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    23:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak už je to pro domácí opět veselejší. RASTISLAV DEJ ukázal, že svého bývalého spoluhráče dobře zná. Kantora krásně vymíchal a trestné střílení zakončil nekompromisní forhendovou ranou zápěstím – 3:1. Bez asistence.
     
    23:37
    Rastislav Dej opět ukázal své rychlé nohy, ale v úniku byl faulován a je to trestné střílení pro Hradec Králové!
     
    21:47
    Ondřeje Kacetla tak v domácí brance nahrazuje Adam Svoboda.
    21:47 Vojtěch TOMI - 2:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    21:47
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    VOJTĚCH TOMI se trochu nečekaně dostal k puku prakticky v nulovém úhlu vůči brankové konstrukci, i tak jej ale dokázal rychle zasunout za záda Ondřeje Kacetla. Ten se navíc snažil rychle přitisknout k tyči, ale při tomto úkonu si způsobil zranění, které mu nedovolí pokračovat v utkání. Asistence: Marek Hovorka.
     
    19:39
    Knotek napříč pásmem našel přesně hůl Jiřího Šimánka, kterému dnes narostla křídla. Hradecká dvaadvacítka ihned vypálila, Kantor puk se štěstím vyrazil před sebe, ale ještě notnou chvíli si nebyl polohou kotouče jistý. Naštěstí pro něj ho ale domácí hráči do branky dorazit nedokázali.
     
    15:30
    Hradec si zahraje devadesát sedm vteřin trvající přesilovku pět na tři, za Vítkovice se totiž prakticky ihned po Burgerovi provinil taktéž sekáním Tomáš Pastor.
     
    15:07
    Jiří Burger je potrestán dvěma minutami taktéž za sekání, přesilovku si tak vyzkouší i Mountfield.
     
    12:20
    První přesilovka zápasu! Zahrají si hosté poté, co Karel Pilař sekl jednoho ze svěřenců trenéra Svozila.
     
    10:45
    A už to mohlo být 3:0! Šimánek je dnes opravdu při chuti. Výborný golfový nápřah na pravém kruhu vyslal projektil tak rychlý, že Kantor neměl moc šancí zareagovat. Naštěstí pro něj měl dobře postavenou tyč, od které se puk odrazil zpět do hřiště.
    07:42 Jiří ŠIMÁNEK - 2:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    07:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    A teď znovu! JIŘÍ ŠIMÁNEK předvedl dobré napadání v rozehrávce soupeře a donutil vítkovického hráče k nepřesnému pasu na brusle spoluhráče. Puk tak získal Jaroslav Kudrna, od nějž se dostal právě k jeho parťákovi z prvního útoku. Ten si Kantora položil ukázkovým bekhendem a poslal puk do horní části branky! Asistence: Jaroslav Kudrna.
     
    06:52
    Šance se ale urodila i na druhé straně. Kovář tečoval střelu jednoho ze svých spoluhráčů, Kacetlovi puk tancoval po zádech, ale nakonec skončil mimo třemi tyčemi!
    Rudolf ČERVENÝ - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    05:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Adam Courchaine dobře napadl v rohu rozehrávku Vítkovic. Následně udělal dva tři rychlé kroky směrem k brankovišti a předložil precizní pas na hůl RUDOLFA ČERVENÉHO, který dokázal puk zasunout za Kantora dříve, než se mohl přemístit – 1:0. Asistence: Adam Courchaine.
     
    04:48
    Velké šance Hradce! Nejprve Hronek pálil nikým nekrytý od modré čáry, následně Bednář tečoval Dietzův pokus. V obou případech však Kantor nemusel zasahovat.
    Marken.cz

    Lukáš Štěrovský

    Branky a nahrávky: 6. Červený (Courchaine), 8. Šimánek (Kudrna), 24. Dej (TS), 33. Ihnačák (Pilař, Kudrna), 48. Bednář (Pláněk) – 22. Tomi (Hovorka), 32. Vandas


    Mountfield HK: Kacetl (22. Svoboda) – Pláněk, Vydarený "C", K. Pilař, Frühauf, Dietz, Vašíček, Hronek – Kudrna, Knotek, Šimánek – Bednář, Kukumberg, Dej – Červený, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Honejsek, Beránek. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Vítkovice Ridera: Kantor (Dolejš) – Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Kovář, Pastor – Szturc, Strapáč, Ölvecký – Vandas, Kolouch, Němec – Hovorka, Burger "C", Tomi – Štencel, Jáchym, Húževka. Trenér: Ladislav Svozil.

    Rozhodčí: Hodek, Lacina – Barvíř, Blümel

    Diváci: 4129
    thejrc.org