Detroit – Montreal 3:2 (kon.) | Tampa – Ottawa 4:1 (kon.) | Florida – Washington 4:1 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 2:4 (kon.) | Nashville – Chicago 5:1 (kon.) | Winnipeg – Columbus 6:4 (kon.)
Calgary – Buffalo 4:3 (kon.)
konec
Calgary Flames
4:3 (0:0, 2:0, 2:3)
Buffalo Sabres
Pátek 11.12.2015, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Sean Monahan (CGY) (2 + 1)
    Rasmus Ristolainen (BUF) (3 + 0)
    Joe Colborne (BUF) (0 + 1) (05:49:19)
     
    Československá stopa v utkání

    Michael Frolík (CGY) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 12:22)
    Ladislav Šmíd (CGY) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 12:05)
     
    Střely na branku v zápase

    Calgary Flames: 32

    Buffalo Sabres: 30
     
    Pokud jste viděli jen první třetinu zápasu, pravděpodobně vás duel mezi Calgary a Buffalem nenadchnul. Další dvě periody ale stálo za to sledovat. Nejdříve Flames ztratili vedení o dvě branky, aby se ve třetí části svedla přetahovaná o vítězství v utkání. Necelých pět minut před koncem pak za vyrovnaného stavu 3:3 udeřil mladíček Johnny Gaudreau, aby zasadil rozhodující trefu střetnutí. Buffalský Rasmus Ristolainen si tak sice připsal hattrick, ale ani jeho tři trefy na body pro Sabres nestačily. Calgary Flames tak mají další domácí výhru a bodově si polepší. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Zatím se ale Sabres vůbec nemohou dostat na kotouč a zdá se, že domácí muži mají závěr zápasu herně pod kontrolou.
     
    59:06
    Běží poslední minuta, Buffalo si dalo na čas s odvoláním brankáře, ale teď už riskuje při hře v šesti mužích na ledě.
     
    58:23
    Giordano a jeho střela z dálky, možná spíše nahození. Další vhazování v útoční třetině Calgary.
     
    58:03
    Už začaly poslední dvě minuty základní hrací doby, puk ze své třetiny vyvážejí domácí hokejisté, aby se drželi daleko od svého zařízení.
     
    57:25
    O'Reily a Reinhart spolupracovali vepředu v útočné šanci, ale obrana Flames je nepustila do zakončení.
     
    57:02
    Flames teď nikam nespěchají, v klidu dostřídali a poslali na led čerstvé síly. Teď se budou soustředit zejména na obranu.
     
    56:12
    Johnson raději podržel puk v lapačce a zařídil nové buly po své levé ruce.
     
    55:40
    Buffalo se snažilo co nejdříve dostat do útoku, ale moc dlouho tam nevydrželo, místo toho na druhé straně hrací plochy šance pro Raymonda.
    55:10 Johnny GAUDREAU - 4:3
     
    55:10
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak tomuto se říká třetina plná branek. Diváky v hale musí hokej zaručeně bavit, protože v závěrečné dvacetiminutovce padá jedna branka za druhou a výsledek se stále převažuje. Teď mají znovu Plameny zpátky své hubené vedení o jednu branku, když se prosazují necelých pět minut před koncem základní hrací doby. Rozdílovou trefu má na svědomí šikovný mladíček JOHNNY GAUDREAU, který asi překvapil gólmana Johnsona střelou mezi jeho betony. Poměrně hbitá akce a teď bude zajímavé sledovat, jak se k situaci Sabres postaví. Asistence: Sean Monahan, T. J. Brodie.
     
    54:33
    Následuje komerční pauza, po jejím konci pokračujeme.
    54:15 Rasmus RISTOLAINEN - 3:3
     
    54:15
    Sabres právě vstřelili branku!
    Jenže to už teď znovu neplatí, i když se zdálo, že Calgary Flames mají hru pod kontrolou a v obraně nedělají tolik chyb jako na začátku třetí části. Skóre na kostce v hale je znovu vyrovnané, asi nikoho pak nepřekvapí, že třetí puk do sítě Calgary v tomto utkání dopravil znovu RASMUS RISTOLAINEN, jenž tak dosahuje hattricku a je zároveň jediným střelcem svého týmu v zápase. Teď nádherně vykroužil zpoza braky a nejspíš ještě s tečí někoho z domácích hokejistů poslal touš za brankovou čáru, zajímavý počin. Asistence: Matt Moulson, Zach Bogosian.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 26. Monahan (Wideman, Bollig), 40. Granulnd (Hamilton, Colborne), 50. Monahan (Gaudreau, Giordano), 56. Gaudreau (Monahan, Brodie) – 43. Ristolainen (Reinhart, O'Reilly), 45. Ristolainen (O'Reilly), 55. Ristolainen (Moulson, Bogosian)


    Calgary Flames: Hilller (Rämo) – Giordano, Brodie, Wideman, Hamilton, Šmíd, Engelland – Gaudreau, Monahan, Jones – Bennett, Granlund, Ferland – Raymond, Backlund, Frolík – Bollig, Stajan, Colborne
    Buffalo Sabres: Johnson (Ulmark) – Gorges, Ristolainen, Weber, Franson, Colaiacovo, Bogosian – McGinn, O'Reilly, Reinhart – Kane, Eichel, Gionta – Larsson, Girgensons, Moulson – Deslauriers, Legwand, Foligno

    Rozhodčí: Rehman, Watson – Rody, Sharrers

    Diváci: 18 565
    thejrc.org