Riga – Minsk 3:5 (kon.)
konec
Dinamo Riga
3:5 (0:2, 2:1, 1:2)
HC Dinamo Minsk
Neděle 13.12.2015, 16:00 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek všechno, přeji příjemný zbytek večera. (18:29:01)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Kundrátek (RIG) – 0b, 1 s. čas na ledě: 21:09
    Lukáš Krajíček (MIN) – 0b, čas na ledě: 22:57
     
    Dnešní atraktivní "šestibodové" utkání tedy nakonec ovládli hokejisté Dinama Minsk. Nedá se říci, že by byli lepším mužstvem než domácí hokejisté. Při hře pět na pět to byli paradoxně domácí, kteří měli o trochu více ze hry, doplatili ovšem na svou nedisciplinovanost. Hosté vstřelili hned tři ze svých pěti branek v početních převahách, naproti tomu domácí hráli za celé utkání jedinou přesilovku. Běloruský celek tak získává důležité tři body do tabulky a devátému Záhřebu se vzdaluje právě na rozdíl dnes získaných třech bodů. Naproti tomu Dinamo Riga si dnes výrazně zkomplikovalo cestu za postupem do play off. Na Minsk ztrácí po tomto klání již dvanáct bodů.
     
    Konec zápasu.
    KALJUŽNYJ - 3:5
     
    59:30
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Hostům se povedlo dostat puk do středního pásma, kde ALEXEJ KALJUŽNYJ zachoval chladnou hlavu a neomylně trefil prázdnou bránu. Asistence: Matt Ellison.
     
    59:22
    Darzinš napřáhl na modré a vypálil, Glassovi vypadl puk, tam ale nestál nikdo, kdo by toho využil.
     
    58:47
    Puk v hledišti, vhazovat se bude v útočném pásmu. Fanoušci i někteří hráči Rigy reklamovali, že obránce Minsku poslal puk mimo led, aniž by se dotkl mantinelu, a tak mělo být odpískáno zdržování hry.
     
    58:30
    Znovu se povedlo hostům osvobodit.
     
    58:21
    Domácí nedokázali po vhazování udržet kotouč v útočném pásmu, dostal se k němu Ellison, který obloučkem jen těsně minul prázdnou bránu. Zakázané uvolnění a další buly před Glassem.
     
    58:10
    Brána Rigy zůstává po oddechovém času prázdná, domácí to zkouší v šesti.
     
    58:10
    Oddechový čas pro rižské Dinamo.
     
    58:10
    Nejprve Darzinš pálil u tyče do připraveného Glasse, následně to od modré zkusil Krisjanis Redlihs, ale opět narazil na brankáře Minsku.
     
    58:00
    Začaly se poslední dvě minuty třetí třetiny, domácí hrají v útočném pásmu.
     
    57:23
    Darzinš prováhal při přečíslení správný okamžik k zakončení, a tak objel bránu a snažil se zakončit z pravého kruhu, jeho pokus byl nepřesný.
     
    56:57
    Pavlovs se rozjel proti několikanásobné převaze hráčů Minsku, a tak alespoň vybojoval útočné pásmo pro svůj tým, když bekhendem nahodil puk na Glasse, který skryl puk v lapačce.
     
    56:43
    Ač to zní neuvěřitelně, tak rozhodčí v tuto chvíli odpískal snad první zakázané uvolnění celého utkání. Dopustili se jej hostující hokejisté.
     
    56:00
    V těchto chvílích rižská Arena mohutně žene své oblíbence dopředu, ti se ale nedokážou v těchto chvílích usadit v útočném pásmu.
     
    55:20
    Čas Rigy se krátí, stejně jako se snižuje šance lotyšského celku na play off. Pokud dnes prohrají, budou ztrácet na vyřazovací boje už 12 bodů.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 28. M. Redlihs (Pavlovs), 33. Sestito (Indrašis, Sotnieks), 46. Skvorcovs (Sestito, Indrašis) – 5. Stěpanov (Kaljužnyj), 19. Stěpanov (Kaljužnyj, Materuchin), 37. Vesce (Ellison), 45. Ellison (Vesce, Gunderson), 60. Kaljužnyj


    Dinamo Riga: Eriksson (36. – 37. Sedláček) – Kundrátek, K. Redlihs, Seigo, Galvinš, Jerofejevs, Sotnieks, Jass – M. Redlihs, Pavlovs, Darzinš – Skvorcovs, Sestito, Indrašis – Džerins, Leino, Meija – Locans, Bičevskis, Kulda.
    HC Dinamo Minsk: Glass (Milčakov) – Nogačjov, Šinkevič, Filičkin, Krajíček, Gunderson, Znacharenko, Ustiněnko – Kaljužnyj, Stěpanov, Materuchin – Ellison, Vesce, Cheechoo – Drozd, Pavlovič, Meleško – Ambrožejčik, Kolcov, Michaljov.

    Rozhodčí: Bělov (RUS), Konc (SVK) – Otmachov (RUS), Sysujev (RUS)

    Diváci: 7986
    thejrc.org