Liberec – Třinec 3:1 (kon.) | Vítkovice – Plzeň 2:4 (kon.) | Zlín – Pardubice 2:1 (kon.)
Litvínov – Sparta 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Olomouc – Chomutov 2:1 (3:2 po s.n.)
K. Vary – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Středa 30.12.2015, 16:10 • Home Credit Arena, Liberec. • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bílí Tygři zdolali Třinec 3:1 a natáhli svoji vítěznou šňůru už na deset zápasu. K vidění byl dnes hodně bojovný duel, který rozhodla trefa obránce Šimka z druhé třetiny. Třinec nebyl bez šance, ale ztroskotal na dobře chytajícím Lašákovi. Přeji příjemný zbytek večera. (18:46:19)
     
    Konec zápasu.
    59:32 Jakub VALSKÝ - 3:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    59:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hrubec nakonec na střídačku přeci jen odjel a hosté brzy inkasovali do prázdné branky třetí gól. Postaral se o něj JAKUB VALSKÝ, jenž získal puk po dobrém forčekingu a z otočky od mantinelu ho poslal do prázdné brány. Bez asistence – 3:1.
     
    59:03
    Domácí si náskok zkušeně hlídají. Ocelářům se nedaří usadit v pásmu, tím pádem ani nemohou sáhnout ke hře bez brankáře.
     
    58:08
    Mohlo být rozhodnuto. Šimkovu střelu tečoval u brankoviště dobře postavený Vampola jen několik centimetrů vedle pravé tyčky. Hrubec by byl bezmocný.
     
    57:59
    Ofsajd Třince byl posouzen jako úmyslný. Vhazování před Hrubcem.
     
    57:40
    Méně než dvě a půl minutu do konce. Třinec už vzadu riskuje, ale útočná fáze vázne. Hosté mají problém s přechodem přes modrou čáru.
     
    56:32
    Liberec má častěji na puk na holích, hosté teď vyhodili jen za cenu icingu. Tygři se snaží být v závěru utkání aktivní a přidat pojistku.
     
    55:48
    Žejdl se snažil prosadit invidiuálně, ale skrz beky se neproháčkoval. Z protiútoku dopadla neslavně i tvrdá střela Bulíře.
     
    55:26
    Třinecký brankář má střelu Bulíře ve své lapačce. Vhazuje se v útočném pásmu domácích a Tygři tak mohou našetřit další cenné vteřinky.
     
    54:00
    Polanský naskočil do hry, Oceláři jsou v plném počtu. Šest minut do konce základní hrací doby. Udrží Liberec nejtěsnější možný náskok?
     
    53:12
    Kopecký obral o puk váhavého Jelínka, pak střílel nepřesně. Tygři hrají v přesilovce mizerně, Hrubec na těžší zákrok čeká.
     
    51:59
    Liberec si vyzkouší hru v početní převaze. Útočník Polanský vyfasoval menší trest za hákování.
    Martin Adamský dnes po dlouhé době prolomil střeleckou smůlu, jeho tým ale opět prohrává

     
    51:30
    Dravecký pálil z úhlu a kotour prolétl kolem klečícího Výtiska až na branku. Lašák ale prostor u své tyčky dobře utěsnil a připsal si další zákrok.
     
    50:11
    Liberečtí přidali a probralo se i trochu ospalé publikum. K dalšímu střeleckému pokusu se dostal Bulíř. Hrubec jen pohledem kontroloval, jak kotouč letí nad.
     
    49:10
    Linhart v souboji za vlastní klecí přetlačil Vampolu, nicméně Liberec posléze přeci jen zahrozil zásluhou Valského. Střela letěla těsně vedle.
     
    47:48
    Mojžíšova prudká, ale nepřesná přihrávka byla tečovaná, takže se icing nepíská. Adamský poté střílel slabě z kruhu do brankářovy lapačky.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 3. Birner (Vampola, Řepík), 34. Šimek (Radivojevič, Krenželok), 60. Valský – 16. Adamský (Kopecký)


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk "C", Plutnar – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Jelínek, Krenželok – Stránský, Jonák, Vlach.
    Trenér: Filip Pešán.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Nosek, Linhart, Roth, Galvas, Slovák, Hrabal, Klesla "C", Doudera – Svačina, Žejdl, Dravecký – Jašek, Polanský, Tybor – Kopecký, Plíhal, Adamský – Rufer, Matuš, Růžička.
    Trenér: Jiří Dopita.

    Rozhodčí: Šindler, Úlehla – Bláha, Špůr.

    Diváci: 7 500 (vyprodáno)
    thejrc.org