Slavia – Přerov 4:3 (kon.) | Benátky n/J – Motor ČB 4:1 (kon.) | Prostějov – Kladno 3:4 (po pr.)
Kadaň – Šumperk 3:2 (po pr.) | Třebíč – Ústí n/L 3:1 (kon.) | Most – Litoměřice 1:4 (kon.)
Jihlava – Havířov 2:4 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
4:3 (0:1, 2:2, 2:0)
HC ZUBR Přerov
Sobota 09.01.2016, 15:00 • ZS Eden • Chance liga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše, loučím se s vámi a brzy se těším na shledanou. (17:35:03)
     
    Dnešní zápas je minulostí. Viděli jsme parádní podívanou, které nechybělo takřka nic. Slávisté se dokázali odrazit po výhře v Šumperku a dnešní utkání dovedli do vítězného konce. Přerovští se v Praze sice ujali dvoubrankového vedení, domácí ovšem pečlivým a kvalitním výkonem dokázali srovnat na 2:2 a následně i otočit utkání na konečných 4:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Icing Přerova a zdá se, že Slavia už dovede dnešní utkání do vítězného konce!
     
    59:30
    A do třetice jedna velká mela! Puk poskakoval u Hylákova betonu a kolem něj se sjeli téměř všichni hráči. Nakonec slávisté se štěstím dokázali kotouč odpálit do rohu, nutno podotknout, že v tomto případě hrály roli opravdu centimetry!
     
    59:06
    A další velký závar před Hylákem ihned po buly! Opět dokázal gólman Slavie celou situaci ustát! Následně se strhla menší šarvátka, zdá se ale, že se vylučovat nebude.
     
    58:59
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:59
    Obrovskou možnost měl Dostálek, z mezikruží vystřelil z otočky, avšak jeho pokus zastavil Hylák betonem. Následně vyhodili slávisté na zakázané uvolnění.
     
    57:55
    Pražané dostávají puk do střední třetiny, kde s ním ale hrají Zubři.
     
    57:48
    Přerov to zkouší s prázdnou branku a se šesti muži v poli!
     
    57:47
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:39
    Jako bych to zakřikl. Záhy se totiž ve velké šanci zjevil Stoklasa, kterému se puk odrazil ideálně proti holi v prostoru mezi kruhy, vystřelil ale jen do Hylákovy masky.
     
    57:05
    Sešívaní se opravdu neuchylují jen k vyhazování kotoučů z vlastní třetiny, naopak se snaží vstřelit ještě jeden gól, nyní si ovšem nepohlídali přechod přes modrou.
     
    56:17
    Do protiútoku se vydal David Hruška, který ale přestřelil.
     
    55:33
    Nápor svých soupeřů ale zatím zvládají Pražané bravurně. Naopak dokázali sami zahrozit, konkrétně to byl Andrlík, kdo vypálil od modré, jeho střela byla ale sražena mimo.
     
    54:37
    Utkání se chýlí ke konci, iniciativu začínají přebírat hosté, kteří by si jistě přáli alespoň prodloužení. Nyní je v rozletu ale zastavil ofsajd.
     
    53:51
    A další zakázané uvolnění domácích.
     
    53:16
    Dnešní utkání sleduje 1655 diváků.
     
    53:11
    Nyní jim ale nevyšla rozehrávka a po icingu se vrací hra před Hyláka.
    Marken.cz

    Adam Kolář

    Branky a nahrávky: 31. Šafránek (Čermák, Knot), 35. Krstev (Hruška), 45. Bahenský (Andres), 52. Robinson (Vas) – 8. Procházka (Pšurný), 28. Ferenc (Pšurný, Klimeš), 40. Dostálek (Pšurný, Grof)


    HC Slavia Praha: Hylák (Král) – Krstev, Knot, M. Hruška, Pavlin, Andrlík, Růžička, Drahorád – Čermák, Šafránek, D. Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Bahenský, Kašpařík, Tejral – Ondráček, Andres
    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Řehoř) – Chmelíř, Grof, Pala, Vágner, Novotný, Ferenc, Hořava – Procházka, Pšurný, Dostálek – Sikora, Sýkora, Stoklasa – Goiš, Popelka, Kovařík – Blinka, Král, Š. Kratochvíl

    Rozhodčí: Zubzanda – Beneš, Štofa

    Diváci: 1655
    thejrc.org