New Jersey – Boston 1:4 (kon.) | Carolina – Columbus 4:1 (kon.) | Chicago – Buffalo 3:1 (kon.)
Colorado – Nashville 5:3 (kon.) | Edmonton – Tampa 2:3 (kon.) | Anaheim – St. Louis 4:3 (2:1 po s.n.)
NY Rangers – Washington 3:4 (po pr.) | Philadelphia – NY Islanders 4:0 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
New York Islanders
Sobota 09.01.2016, 19:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ve Wells Fargo Center dnešní utkání sledovalo 19 874 diváků, bylo vyprodáno! S touto informací se s Vámi pro tuto chvíli loučím, znovu se budu těšit zhruba za tři hodinky u online přenosu z atraktivního střetnutí mezi Montrealem a Pittsburghem. Do té doby na počtenou. (21:54:59)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Matt Read (PHI) – 1+2
    2. Steve Mason (PHI) – 20 zákroků, úspěšnost 100 %
    3. Jevgenij Medveděv (PHI) – 1+0

    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) – 0+0, 4 střely, čas na ledě 19:06
    Radko Gudas (PHI) – 0+1, 5 střel, čas na ledě 20:19
     
    Je konec, Philadelphia poráží New York Islanders poměrem 4:0! Sledovali jsme zajímavý duel, v němž byli domácí jasně lepším týmem a za první dvě třetiny svého soupeře v podstatě k ničemu nepustili. V závěrečné dvacetiminutovce sice Ostrované trošku ožili, ovšem jejich tlak žádnou branku nepřinesl, načež se v jednapadesáté minutě trefil Matt Read, muž dnešního klání, a čtvrtý hřebíček do rakvičky Islanders přidal Sean Couturier.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    V samotném závěru se ještě k ráně od modré čáry dostal Hickey, avšak trefil jen obětavě blokujícího Gudase, tudíž už je jasné, že Steve Mason dnes vychytá své druhé čisté konto v této sezoně.
     
    59:29
    Hosté se ještě snaží o vstřelení čestné branky, z velmi ostrého úhlu své štěstí zkusil Clutterbuck, ovšem Mason se přimáčkl k bližší tyči, co to šlo a předvedl dobrý zásah.
     
    59:01
    Ve Wells Fargo Center běží poslední minuta třetí třetiny a zároveň i celého utkání.
     
    58:48
    Islanders ale zůstali zabydleni v obranné třetině svého oponenta, vše nakonec vyústilo v ránu z hole Brocka Nelsona, ale vypadá to, že Mason dnes zůstane nepřekonán.
     
    58:32
    Martin zadovkou našel Nielsena, který obkroužil Masonovu svatyni a nakonec ještě hledal volného Cizikase, ten se však přes důsledného Medveděva k puku nedostal.
     
    57:50
    Po sérii nepřesností na obou stranách se o sóloakci pokusil Raffl, který se vrhl mezi dva protihráče, ale nakonec se ukázalo, že si ukousl až příliš velké sousto.
     
    56:59
    Nyní ale neuhlídali dravého Clutterbucka, který se od levého mantinelu dostal až mezi kruhy, odkud bekhendem jen těsně minul horní tyč domácí svatyně!
     
    56:29
    Domácí už se nikam tlačit nemusejí a také tak nečiní. Naopak hrají velice chytře a zkušeně si hlídají velice komfortní náskok.
     
    55:46
    V závěru utkání, když už o vítězi je rozhodnuto, diváky zvedl ze sedadel pěstní souboj. Po několikavteřinovém pošťuchování nakonec rukavice schodili Manning a Lee, souboj to byl vyrovnaný, nakonec z něj jako vítěz vyšel domácí borec, který za potlesku z ochozů Wells Fargo Center odchází do kabiny. Oba kohouti samozřejmě inkasují pětiminutový trest.
    Sean COUTURIER - 4:0
     
    55:14
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Nyní už je to naprosto jasné, Flyers dnes vyhrají! Po zmatcích v obranné hře hostí se k puku dostal Raffl a poslal jej na hůl Gudase, jehož nahození z otočky ještě těsně před Halákem lehce tečoval SEAN COUTURIER, který kus černé pryže usměrnil přesně k levé tyči! Asistence: Radko Gudas, Michael Raffl.
     
    54:54
    Hosté předvedli další minelu v neutrální zóně, Simmonds zvedl hlavu a pěknou žabičkou nahrál Braydenu Schennovi, jehož rána nebyla vůbec špatná, ale puk mířil pouze doprostřed branky, kde stál pozorný Jaroslav Halák.
     
    54:29
    Ve středním pásmu si drzý manévr dovolil Clutterbuck, ale poněvadž neuspěl, tak se domácí hnali do přečíslení, na jehož konci Read nahrával Umbergerovi, do rány útočníka Letců se ale obětavě položil obránce Pelech.
     
    53:59
    Bellemare našel volného VandeVeldeho, ten byl ale zastaven sudími, poněvadž Ryan White byl v ofsajdu.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 22. Raffl (Couturier, Read), 29. Medveděv (Read, Zotto), 51. Read (Streit, Laughton), 56. Couturier (Gudas, Raffl)


    Philadelphia Flyers: Mason (Neuvirth) – Schultz, Streit "A", Del Zotto, Gudas, Medveděv, Manning – Voráček, Giroux "C", Simmonds "A" – Raffl, Couturier, Schenn – VandeVelde, Bellemare, White – Read, Laughton, Umberger. Trenér: Jack Capuano.
    New York Islanders: Halák (Greiss) – de Haan, Leddy, Hickey, Strait, Mayfield, Pelech – Lee, Tavares "A", Bailey – Kuljomin, Nielsen "A", Okposo "A" – Nelson, Grabovskij, Strome – Martin, Cizikas, Clutterbuck. Trenér: Dave Hakstol.

    Rozhodčí: Trevor Hanson, Eric Furlatt – Shandor Alphonso, Scott Driscoll

    Diváci: 19 874
    bahis siteleri