Montreal – Pittsburgh 1:3 (kon.) | Ottawa – Boston 2:1 (po pr.) | Columbus – Carolina 3:4 (po pr.)
San Jose – Toronto 7:0 (kon.) | Dallas – Minnesota 1:2 (kon.) | Arizona – Nashville 4:0 (kon.)
Vancouver – Tampa 2:3 (po pr.) | Los Angeles – St. Louis 1:2 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Buffalo 2:4 (kon.)
po prodl.
Columbus Blue Jackets
3:4 (0:1, 1:2, 2:0 - 0:1)
Carolina Hurricanes
Neděle 10.01.2016, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jordan STAAL - 3:4
     
    62:45
    Carolina právě vstřelila branku!
    Rychlé prodloužení je u konce. Po pravé straně se do kontru dostal JORDAN STAAL, využil volného prostoru a z kruhu pro vhazování prostřelil Korpisala. Asistence: Jaccob Slavin.
    Josh ANDERSON - 3:3
     
    51:54
    Columbus právě vstřelil branku!
    Náskok Caroliny je pryč, domácí vyrovnali na 3:3. Po chybné rozehrávce se puku chopil Rychle, přihrál na najíždějícího JOSHE ANDERSONA a ten už neměl problém trefit odkrytou branku. Tohle byla opravdu rychlá a povedená kombinace a pro střelce vůbec první gól v NHL. Asistence: Kerby Rychel, Brandon Dubinsky.
    Alexander WENNBERG - 2:3
     
    44:23
    Columbus právě vstřelil branku!
    Jak je důležité jít za pukem, to teď ukázal domácí tým. . Ward už se totiž chystal přikrýt kotouč lapačkou, když se uvolnil ALEXANDER WENNBERG, brankáři puk vypíchl a zasunul do odkryté branky. Asistence: Brandon Saad, David Savard.
    Cam ATKINSON - 1:3
     
    35:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    Oj, teď to hosté přehnali z kombinací, CAM ATKINSON jim na modré vypíchl puk a své sólo chladnokrevně proměnil blafákem do forhendu. Bez asistence.
    John-Michael LILES - 0:3
     
    27:32
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tohle je už pro domácí tým nepříjemné, ztrácí totiž už tři góly. Po střele od modré tečoval puk J. Staal, Nordströmovu střelu ještě Korpisalo zvládl zneškodnit, ale na dorážku v podání JOHNA-MICHAELA LILESE už byl ale krátký. Asistence: Joakim Nordström, Jordan Staal.
    Kris VERSTEEG - 0:2
     
    21:27
    Carolina právě vstřelila branku!
    A je to o dvě branky. Po rychlém přesunutí hry přihrál E. Staal od levého mantinelu na KRISE VERSTEEGA, ten naznačil kličku a pustil puk pod přemisťujícího se gólmana. Asistence: Eric Staal, Justin Faulk.
    Andrej NESTRAŠIL - 0:1
     
    10:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovku. Po kombinaci v pásmu přišla přihrávka do pravého kruhu pro vhazování, kde stál volný ANDREJ NESTRAŠIL a ten střelou z první propálil Korpisala. Asistence: Elias Lindholm, Noah Hanifin.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 36. Atkinson, 45. Wennberg (Saad, Savard), 52. Anderson (Rychel, Dubinsky) – 11. Nestrašil (Lindholm, Hanifin), 22. Versteeg (E. Staal, Faulk), 28. Liles (Nordström, J. Staal), 63. J. Staal (Slavin)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Forsberg) – Jones, Murray, Savard, Johnson, Falk, Tjutin – Atkinson, Dubinsky, Jenner – Saad, Wennberg, Hartnell – Anderson, Karlsson, Rychel – Boll, Campbell, Bourque. Trenér: John Tortorella.
    Carolina Hurricanes: Ward (Läck) – Faulk, Hainsey, Pesce, Liles, Slavin, Hanifin – Lindholm, E. Staal, Versteeg – Nestrašil, J Staal, Nordström – Terry, Nash, Skinner – Malone, McClement, McGinn. Trenér: Bill Peters.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, McCauley – Miller, Murray
    ocianews.com