Montreal – Pittsburgh 1:3 (kon.) | Ottawa – Boston 2:1 (po pr.) | Columbus – Carolina 3:4 (po pr.)
San Jose – Toronto 7:0 (kon.) | Dallas – Minnesota 1:2 (kon.) | Arizona – Nashville 4:0 (kon.)
Vancouver – Tampa 2:3 (po pr.) | Los Angeles – St. Louis 1:2 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Buffalo 2:4 (kon.)
konec
Dallas Stars
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Minnesota Wild
Neděle 10.01.2016, 02:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Thomas Vanek dnešní duel rozhodl.

     
    Československá stopa v utkání:

    Radek Faksa (DAL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 10:28 (04:50:58)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Devan Dubnyk (MIN) 34 zák., 1 gól, 97,1%
    2. Antti Niemi (DAL) 23 zák., 2 góly, 92,0%
    3. Ryan Suter (MIN) 0+0
     
    Minnesota Wild si během druhé části dnešního zápasu vytvořila dvoubrankové vedení, které se v závěru zápasu otřásalo v základech, ale i přes gól Jamieho Benna necelé čtyři minuty před koncem v přesilové hře a při hře bez brankáře ho hosté dokázali ustrážit. Fantastické utkání odchytal Devan Dubnyk, který určitě nebude chybět mezi nejlepšími třemi hvězdami zápasu. Obránce Minnesoty Mike Reilly si dnes odbyl debut v NHL a jeho premiéra byla vítězná. Konečný výsledek. Dallas Stars 1 Minnesota Wild 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    John Klingberg ještě napřáhl od modré čáry na pravém křídle ke tvrdé střele, ta ale byla zablokována a v dnešním zápase se už nic nestane.
     
    59:54
    Minnesota Wild vyhodila puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění a ještě jednou se bude vhazovat před bránou Devana Dubnyka.
     
    59:46
    Tyler Seguin měl u levé tyče čas na to, aby nechal hráče Minnesoty proklouznout, jenže se rozhodl pro přihrávku a tu Wild odvrátili mimo bezprostřední nebezpečí. Teď to Dallas překombinoval.
     
    59:00
    Jamie Benn se z ničeho nic ocitl před bránou ve slibné šanci a bez přípravy se střelou na dlouhou hůl snažil zamířit z mezikruží mezi betony Devana Dubnyka, ten ale jeho střelu vyrazil a poté si poradil i s následnou dorážkou Antoineho Roussela z bezprostřední blízkosti!
     
    58:51
    Dallas Stars si zaslouží obrovskou pochvalu za bojovnost.
     
    57:59
    Dallas Stars to udělal skvěle, při přesilové hře odvolal brankáře a vzápětí byl za risk odměněn kontaktním gólem. Domácí jsou ovšem stále gól pozadu, na to nezapomínejme.
    Jamie BENN - 1:2
     
    56:47
    Dallas právě vstřelil branku!
    Kapitán JAMIE BENN využívá při hře bez brankáře přesilovou hru a svým 25. gólem v letošní sezóně NHL vrací Dallas Stars zpět do zápasu!! Devan Dubnyk pochytal několik střel domácího týmu, proti následné dorážce Jamieho Benna už byl ale bezmocný. Kapitán Dallasu Stars v blízkosti pravé tyče nabral puk na čepel hole a z téměř nulového úhlu ho poslal pod horní tyč. Asistence: Patrick Sharp, Jason Spezza.
     
    56:01
    To se ale rychle změnilo! Antti Niemi už je na střídačce a Dallas Stars to zkutečně zkouší v přesilové hře bez brankáře. Není na co čekat a nyní se Lindy Ruff rozhodl pro správné řešení.
     
    55:51
    Dallas podle mě zvažoval, zda to nezkusí už nyní bez brankáře, Antti Niemi ale zůstává zatím v bráně.
     
    55:51
    Útok Dallasu Stars na pravém křídle zastavilo postavení mimo hru a hlavní trenér Lindy Ruff si vyžádal oddechový čas.
     
    55:46
    Jamie Benn vzápětí sám vypálil z levého kruhu pro vhazování, jeho střela ale zamířila pouze doprostřed brány, kde si s ní hravě poradil Devan Dubnyk.
     
    55:27
    Jamie Benn mohl pálit z mezikruží, ještě se ale rozhodl roztáhnout hru doprava na Patricka Sharpa, který vypálil vedle přední pravé tyče.
     
    55:06
    Justin Fontaine (MIN) dostal menší trest, 2 minuty vysoká hůl.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 57. Benn (Sharp, Spezza) – 24. Carter (Haula, Stoll), 32. Vanek (Coyle)


    Dallas Stars: Niemi (Lehtonen) – Goligoski (A), Klingberg, Oduya, Demers, Jokipakka, Oleksiak – Benn (C), Spezza, Nikuškin – Janmark, Seguin, Sharp – Roussel, Eakin, Sceviour – Faksa, Fiddler (A), Eaves. Hlavní trenér: Lindy Ruff.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Kuemper) – Suter (A), Spurgeon, Scandella, Dumba, Brodin, Reilly – Parise (A), Koivu (C), Zucker – Niederreiter, Granlund, Pominville, Vanek, Coyle, Fontaine – Carter, Stoll, Haula. Hlavní trenér: Mike Yeo.

    Rozhodčí: Garrett Rank, Kelly Sutherland – Trent Knorr, Pierre Racicot
    thejrc.org