Zlín sledge – Karlovy Vary 4:0 (kon.) | Dolný Kubín – Litvínov 6:0 (kon.) | HC Sparta Praha Sledge – SOHO Olomouc 12:0 (kon.)
konec
Bencont Dolný Kubín
6:0 (1:0, 2:0, 3:0)
HC Litvínov (sledge)
Neděle 10.01.2016, 10:30 • Zimní stadion Púchov • Česká para hokejová liga • 12. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Vážení športoví priaznivci, česká exraliga v sledge hokeji pokračuje ďalším stretnutím, v ktorom sa predstaví slovenský zástupca Bencont Dolný Kubín, ktorý hráva domáce zápasy na štadióne v Púchove. Súperom slovenského tímu bude Litvínov.

    Dolný Kubín v sobotňajšom stretnutí podľahol v gólovo bohatom stretnutí Karlovým Varom 5:7. V priebežnej tabuľke je náš zástupca na 5. priečke so ziskom 15 bodov.

    Litvínov sa nachádza na priebežne poslednej, 10. priečke ligovej tabuľky, kde nazbieral 3 body za jediné víťazstvo. Tabuľkové postavenie teda jasne favorizuje Slovákov.

    V prvom vzájomnom stretnutí sa lepšie darilo Dolnému Kubínu, ktorý Litvínov zdolal jednoznačne 8:0.

    My vám zo zápasu prinesieme podrobný priamy prenos, pozývame vás k jeho sledovaniu.
     
    Úvodné zostavy:

    Bencont Dolný Kubín: Pastucha (Lepáček) – Štít, Stašák, Kardoš – Joppa (C), Rauš, Zanovit, Ferenčík, Večerek, Gotthardt

    HC Litvínov (sledge): Weser (Kokeny) – Kesselhut, Žižka, Záluský (C) – Resch, Štiber, Veselý, Očenášek

    Rozhodca: Hus, Hodoň.
     
    Vážení športoví priaznivci, prajem vám príjemné predpoludnie zo zimného štadióna v Púchove, kde sa o malú chvíľu začne stretnutie českej extraligy v sledge hokeji medzi Dolným Kubínom a Litvínom. Oba tímy už na ľade, domáci v čierno-zelenej farebnej kombinácii, Litvínov v typických bielo-žltých dresoch.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    V úvode obrovská šanca domácich! Kapitán Joppa zakončoval osamotený z ľavej strany, brankár hostí Kokeny vytasil parádny zákrok a v páde zasiahol!
     
    01:38
    Dolný Kubín sa hneď v úvode snaží potvrdiť úlohu favorita. Stredom útočného pásma prenikol opäť Joppa a zakončoval pod brvno, Kokeny vymrštil lapačku a prikryl v nej puk!
     
    02:12
    Ďalšia vydarená akcia slovenského tímu, Joppa z ľavej strany dával pred bránkovisko Kardošovi, toho pri zakončení z bezprostrednej blízkosti vychytal Kokeny.
     
    03:08
    Prvý raz v akcii aj Litvínov, Resch sa presadil cez obranu a dokonca vystrelil puk na bránu, mieril však vedľa pravej žrde a Lepáček zasahovať nemusel.
     
    04:17
    Sledujeme aj osobné súboje pri mantineloch, veru radosť pozrieť sa na športové nadšenie týchto hokejistov. Po prihrávke Joppu zakončoval spomedzi kruhov Štít, jeden z obrancov zrazil puk maskou do rohu klziska.
     
    05:09
    Máme tu prvé vylúčenie na strane Litvínova, Miroslav Štiber inkasuje menší trest za "téčko," čiže nabúranie do protihráča hrotom saní. Je tu presilová hra Dolného Kubína!
     
    06:12
    Hostia sa zatiaľ bránia veľmi dobre, vyhodili puk cez všetky čiary. Dolný Kubín teda musí začínať až od vlastnej brány. Máme za sebou už minútu domácej presilovky, zatiaľ bez strely na bránu.
     
    07:09
    Bencont Dolný Kubín právě vstřelil branku!
    Presne v čase, kedy skončila presilovka domácich, sa Dolný Kubín ujíma vedenia a strieľa dôležitý úvodný gól! Po akcii z ľavej strany zakončoval zblízka MIROSLAV STAŠÁK a strelou pod brvno nedal brankárovi šancu!
    Asistencia: Miloš Večerek
     
    08:05
    Hosťujúci brankár Kokeny je zatiaľ mimoriadne často zamestnaný, zasahoval aj teraz pri akcii domácich, ktorá smerovala po pravej strane. Vhadzuje sa pred bránkou Litvínova.
     
    08:46
    Kapitán Dolného Kubína Joppa opäť v akcii, natlačil sa stredom a strieľal po ľade, Kokeny vyrazil. Hostia potom vyhodili cez všetky čiary, pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    09:49
    Litvínovu nemožno uprieť sympatickú snahu, navyše, je to stále len o gól a preto sú hostia v hre o body. Teraz vyrazili dopredu popri pravom mantineli, spoľahlivo sa však vrátil Štít a stihol ešte aj rozohrať spoluhráčovi.
     
    10:24
    Vyložená príležitosť domácich! Joppa už ako tradične prišiel cez obranu a zblízka strieľal, Kokeny vyrazil pred seba. Tam z hranice bránkoviska dorážal Stašák, Kokeny sa skvele roztiahol na čiare a skrotil puk v lapačke!
     
    11:51
    Domáci sa už tešili, brankár Kokeny však opäť zmrazil ich radosť. Stašák zakončoval na pravom kruhu, strela bola ešte zrejme tečovaná a nabrala takú trajektóriu, že puk pekne smeroval pod brvno. Kokeny bol ale proti a vytasil parádny semafor. Pekný hokejový moment.
     
    12:43
    Náznak protiútoku v podaní Litvínova, boli tam dvaja hráči, to by však proti nesmel stáť Joppa, ktorý sa dobre vrátil a zastavil črtajúcu sa príležitosť hostí.
     
    13:57
    Opäť Joppa, kapitán Dolného Kubína preukázal veľkú rýchlosť, prešiel cez dvoch protihráčov a zakončoval spomedzi kruhov, Kokeny v páde hokejkou vyrazil!
     
    14:49
    Tretina sa dohráva v obrannom pásme Dolného Kubína, už sa zrejme nedočkáme ďalšej gólovej príležitosti.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou, videli sme v nej prevahu domácich sledge-hokejistov, ktorí si vypracovali množstvo streleckých príležitostí a Litvínov zachránil od väčšieho prídelu len skvelý brankár Kokeny. Jediný presný zásah zaznamenal v 8. minúte presnou strelou domáci Stašák. Druhá tretina sa začne približne od 11:02.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:39
    Druhá tretina začala o niečo skôr, než bolo plánované. Dolný Kubín pokračuje v útočnej aktivite, Stašák pálil z pravého kruhu, mieril nad brvno.
     
    16:30
    Nepríjemný okamih v obrannom pásme Litvínova. V bolestiach ostal na ľade kapitán Záluský, zdá sa však, že bude môcť pokračovať. Tak veríme, že nepôjde o nič vážne, teraz odchádza Záluský striedať.
     
    17:32
    Dolný Kubín bude hrať druhú dnešnú presilovú hru! Martin Kesselhut inkasuje menší trest za držanie protihráča.
     
    17:39
    Bencont Dolný Kubín právě vstřelil branku!
    Tak to bola rýchla záležitosť, domáci po siedmich sekundách využívajú presilovú hru! MARTIN JOPPA sa konečne dočkal, zúročil svoju dnešnú aktivitu a presnou koncovkou po vyhranom buly nedal brankárovi šancu!
    Asistencie: Miroslav Stašák, Slavomír Ferenčík
     
    18:58
    V akcii opäť brankár Litvínova Kokeny, ten sa dnes veru musí často činiť. Tentoraz úspešne zlikvidoval strelu Joppu z pravého kruhu.
    Takto vyzerá nástup hráčov
     
    19:46
    Hostia mohli vo väčšom počte postupovať dopredu, predsa len, gól by si za sympatický výkon zaslúžili. Zastavilo ich však postavenie mimo hry.
     
    20:13
    Litvínov má príležitosť znížiť stratu v presilovej hre! Marek Zanovit sa pri mantineli previnil nedovoleným bránením a inkasuje menší trest.
     
    20:21
    A okamžite sa Litvínov dostal do príležitosti, hostia vyhrali buly a Veselý zakončoval z dobrej streleckej pozície, Lepáček vytiahol dobrý zákrok a pochvalne mu zatlieskali aj spoluhráči.
     
    21:04
    Dolný Kubín sa snaží útočiť aj v oslabení. Kto iný, ako všadebol Joppa zaviezol puk do pásma, a vyzval na strelu na úrovni modrej Rauša. Ten vyslal polovysokú strelu k pravej žrdi, Kokeny kryl do lapačky.
     
    21:41
    Litvínovu presilovka príliš nevychádza, okrem úvodnej príležitosti sa hostia prakticky ani nedostali do pásma. Trest Zanovita sa o chvíľu skončí.
     
    22:13
    Zanovit späť na ľade, prvá presilová hra českého celku teda ostáva nevyužitá, momentálne puk najmä v strednom pásme.
     
    22:59
    Kuriózny moment v strednom pásme, rozhodca Hus pri spätnom pohybe zavadil o útočníka Litvínova Očenášeka a poriadne nepríjemne spadol na ľad. Muž v pruhovanom sa netváril práve nadšene, bolesť to asi bola poriadna.
     
    23:38
    Technické previnenie na strane domácich. Tí hrali so šiestimi hráčmi a ich hráčska lavica inkasuje menší trest za príliš veľa hráčov na ľade. Trest si odsedí Miloš Večerek.
     
    24:18
    Litvínovu ani táto početná prevaha príliš nevychádza. Strelecky sa naopak presadili domáci, strelu Joppu vyrazil Kokeny.
     
    24:46
    Bencont Dolný Kubín právě vstřelil branku!
    Dolný Kubín sa ujíma trojgólového náskoku v oslabení! Litvínov úplne prepadol v strednom pásme a domáci kapitán MARTIN JOPPA mal priam vydláždenú cestu k nezadržateľnej koncovke. Joppa si brankára skutočne vychutnal a krásne zavesil puk do siete!
    Bez asistencie.
     
    24:46
    V rovnakom čase zmena na brankárskom poste v domácom tíme, miesto Eduarda Lepáčka prichádza Miroslav Pastucha.
     
    25:39
    Oslabenie Dolného Kubína sa skončilo, Litvínov si počas svojej presilovej hry nevypracoval vážnejšiu príležitosť, naopak, ešte aj inkasoval gól z hokejky Joppu.
     
    26:33
    V sledge hokeji je zaujímavé aj to, že hráči pri striedaní nesedia na hráčskej lavici, ale sú priamo na ľade opretí o mantinel. Niekedy prichádza ku kurióznym situáciám, ako napríklad teraz, kedy jeden z oddychujúcich hráčov takmer schytal náraz od vlastného spoluhráča.
     
    27:34
    Séria obrovských príležitostí domácich! Nebezpečný tam bol najmä Rauš, ktorý obkrúžil bránku a dvakrát zblízka dorážal do siete, Kokeny v oboch prípadoch zachránil na bránkovej čiare!
     
    28:46
    Blížime sa k záveru druhej tretiny, domáci v nej podčiarkli svoju prevahu a zdá sa, že stretnutie už budú schopní bez problémov doviesť do víťazného konca.
     
    29:24
    Vydarená akcia D. Kubína, Joppa od pravého mantinelu vyslal ideálnu krížnu prihrávku na voľného Večereka, ktorého však v páde vychytal výborný Kokeny!
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá tretina priniesla dva presné zásahy, oba v sieti Litvínova. Najprv presilovú hru expresne rýchlo využil Joppa, aby potom ten istý hráč skóroval v oslabení. Východisková pozícia tímov pred treťou tretinou je jasná, uvidíme, či ešte Litvínov dokáže zápas zdramatizovať. Tretia tretina sa začne o niekoľko minút, prestávka bude skrátená.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:51
    Dolný Kubín začína tretiu tretinu aktívne, Joppa sa predral cez protihráčov a podarilo sa mu zakončiť, Kokeny v páde vyrazil pred seba ku Stašákovi, ktorý vo vyloženej pozícii dorážal len do ležiaceho brankára!
     
    31:54
    Zatiaľ nám pokračuje obraz hry, ktorý sme sledovali v predchádzajúcich dvoch tretinách. To znamená, že domáci majú hernú prevahu, Litvínov sa statočne bráni a snaží sa hroziť z brejkov.
     
    32:48
    Domáci skúsili dlhú prihrávku cez stredné pásmo až k bráne súpera, Štít tam však puk nezachytil, dopredu teda mohli ísť hráči Litvínova.
     
    33:50
    Bencont Dolný Kubín právě vstřelil branku!
    Máme tu hetrik! Domáci kapitán MARTIN JOPPA korunuje svoj výborný výkon hetrikom, keď sa uvoľnil na ľavom kruhu a šikovným oblúčikom umiestnil puk do pravého horného rohu!
    Asistencia: Slavomír Ferenčík
     
    34:27
    Dobrá práca litvínovského Petra Očenášeka, na útočnej modrej čisto zastavil rodiaci sa brejk domácich, ktorí by dvaja sami postupovali na bránu.
     
    35:25
    Obrovská šanca Dolného Kubína na piaty gól v súperovej sieti, dvaja hráči domácich boli sami v útočnom pásme, pred nimi bol len brankár Kokeny. Joppa vyslal krížnu prihrávku Ferenčíkovu, tomu zakončenie príliš nevyšlo a len vyprášil položený betón brankára!
     
    36:13
    Puk v útočnom pásme domácich, Štít tam strieľal z ľavého kruhu a prudkým švihom k ľavej žrdi tesne minul. Z dorážky potom neuspel ani Joppa
     
    37:15
    Dolný Kubín môže zvýšiť svoj náskok v presilovej hre! Obranca Litvínova Martin Kesselhut inkasuje menší trest za nedovolené bránenie.
     
    37:54
    Domáci vyhrali vhadzovanie a Štít nastreľoval puk od modrej čiary, puk preletel ponad brvnom a skončil na zadnom mantineli.
     
    38:21
    Brankár Litvínova Kokeny si skutočne za dnešok zaslúži absolutórium. Predviedol sa aj teraz, keď do lapačky stiahol strelu Ferenčíka od modrej čiary.
     
    39:15
    Vylúčenie Kesselhuta sa končí, Litvínov v plnom počte hráčov. Dolný Kubín teda nevyužil presilovú hru, vytvoril si v nej však dobré príležitosti a stále zostáva v útočnom pásme.
     
    39:51
    Začínajú nám pribúdať tresty, zrejme už aj pre fyzickú únavu hráčov, veď Litvínov má na striedanie len dvoch hráčov. Teraz je vylúčený Martin Kesselhut z tímu hostí za "téčko" čiže narazenie do protihráča hrotom saní.
     
    40:43
    Bencont Dolný Kubín právě vstřelil branku!
    Veľké predstavenie domáceho kapitána MARTINA JOPPU pokračuje! V presilovej hre vošiel do pásma, s ľahkosťou si obhodil dvoch obrancov a už sám pred brankárom krásne zavesil pod brvno!
    Bez asistencie.
     
    41:54
    O víťazovi už je rozhodnuté, riešiť budeme už len výšku konečného skóre. Aktívnejší je stále Dolný Kubín, ktorý hrá pukom v útočnom pásme.
     
    42:55
    Bencont Dolný Kubín právě vstřelil branku!
    Výsledok uz začína pripomínať debakel, pre hostí snáď aj trochu krutý. Sledovali sme individuálnu akciu MIROSLAVA STAŠÁKA, ktorý zakončil z pravej strany presne k žrdi!
    Bez asistencie.
     
    44:00
    Do konca stretnutia zostáva jedna minúta, hra sa odohráva pred bránkou Litvínova, ktorý sa snaží už hlavne neinkasovať, na ohrozenie súperovej brány to momentálne nevyzerá.
     
    44:27
    Ešte jedna príležitosť, v páde zakončoval z ľavej strany útočník domácich Gotthardt, Kokeny tentoraz úspešne zakročil pri ľavej žrdi.
     
    Konec zápasu.
     
    Dolný Kubín dnes potvrdil úlohu favorita a Litvínov zdolal jednoznačne 6:0. Štyri góly zaznamenal kapitán domácich Martin Joppa, dvakrát skóroval Stašák. V tíme hostí zlikvidoval množstvo príležitostí brankár Kokeny, na disponovaných domácich však v šiestich prípadoch jednoducho nestačil.
     
    S konštatovaním, že Dolný Kubín zdolal v stretnutí českej extraligy v sledge hokeji Litvínov 6:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (11:55:21)

    Branky a nahrávky: 8. Stašák (Večerek), 18. Joppa (Stašák, Ferenčík), 25. Joppa, 34. Joppa (Ferenčík), 41. Joppa, 43. Stašák


    Bencont Dolný Kubín: Lepáček (25. Pastucha) – Štít, Stašák, Kardoš – Joppa (C), Rauš, Zanovit, Ferenčík, Večerek, Gotthardt
    HC Litvínov (sledge): Kokeny (Weser) – Kesselhut, Žižka, Záluský (C) – Resch, Štiber, Veselý, Očenášek

    Rozhodčí: Hus, Hodoň
    thejrc.org