Chomutov – Ústí n/L 3:0 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 4:3 (1:0 po s.n.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 1:5 (kon.)
Č. Budějovice – Žďár n/S 5:0 (kon.) | Letňany – PZ Kladno 3:1 (kon.) | Sparta – Kladno 2:4 (kon.)
HC Plzeň – Liberec 2:0 (kon.) | K. Vary – Slavia 1:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:5 (0:3, 1:2, 0:0)
HC Dukla Jihlava
Neděle 10.01.2016, 12:00 • ZS Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Ve třetí třetině jsme branku už neviděli, hosté si tak připisují přesvědčivé vítězství a vezou si z Kotliny plný počet bodů.

    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek nedělního dne. U dalších onlajnů se s vámi těším na počtenou. (13:55:20)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Do poslední šance vyslal Radim Pejchal Michala Kyncla, který si z pravé strany stáhl puk blíže k ose hřiště a vystřelil zápěstím, Ondřej Chaloupek ale předvedl další ze svých zákroků a holí posunul kotouč do rohu kluziště.
     
    58:54
    Viktor Horák se vrátil do hry a Havlíčkův Brod je kompletní. Jihlava znovu přesilovou hru nevyužila a moc nechybělo, aby naopak inkasovala.
     
    58:20
    Jihlava se dostala do útočného pásma, kde dokázala dobře kombinovat. Na vrcholku levého kruhu se pak uvolnil Jan Úlovec, jeho střelu zápěstím ale dobře vyklekl a zablokoval Pavel Zvěřina.
     
    57:25
    Domácí se osvobodili a ve vlastním oslabení dokonce nebezpečně zahrozili. Puk se z rohu jihlavského pásma dostal před brankoviště k Richardu Cachnínovi, který střelou zápěstím zazvonil na levou tyč hostující klece!
     
    56:54
    Havlíčkův Brod ve vlastním pásmu vybojoval kotouč a vrhl se dopředu, ve středním pásmu o něj ale zase přišel a navíc se provinil faulem. Viktor Horák (HRB) je vyloučen na 2 minuty za vysokou hůl.
    55:20 Hokejky je třeba mít co nejkvalitnější :)

     
    55:20
    Tomáš Kulhánek byl šikovnější než jeho protihráč a dokázal zpracovat neposedný kotouč ve středním pásmu, dostal se za obránce, v tísni ale nedokázal zakončit. V akci ještě mohli pokračovat jeho spoluhráči, ale ani oni se do zakončení nedostali.
     
    54:06
    Lukáš Pokorný se protáhl mezi dvojicí bránících hráčů a mířil sám na brankáře. Toho si dokázal roztáhnout a položit na zem, puk za jeho záda ale nedopravil.
     
    52:51
    Adam Najman se ocitl v dobré příležitosti, když se hbitě prosmýkl za havlíčkobrodskou obranu, byl už ale v příliš ostrém úhlu a Jakub Kružík si svoji pravou tyč pohlídal.
     
    52:14
    Radim Pejchal vedl útok po pravé straně hřiště a rozhodl se, že celou situaci zakončí sám. jeho střelu z pravé strany ovšem Ondřej Chaloupek podržel a nechal přerušit hru.
     
    51:17
    Jihlava už není zdaleka tak aktivní, jako v předchozích dvou třetinách, domácím se ale ani přesto nedaří vytvořit nějakou nebezpečnou situaci, ze které by mohli vstřelit branku.
     
    50:00
    Domácí se tlačili do útoku, přechod přes modrou čáru jim ale nevyšel podle představ a jejich postup byl zastaven hvizdem sudího pro ofsajd.
     
    49:17
    Hosté přišli o svoji stoprocentní úspěšnost přesilových her v tomto utkání. Bruslaři se ubránili a Tomáš Kulhánek už znovu brázdí ledovou plochu.
     
    49:05
    To se jí podařilo, ale hra je přerušena, protože za bránou Jakuba Kružíka zůstal ležet Jaroslav Musil. Ten se jen těžko zvedá a s bolestivou grimasou za pomoci svých spoluhráčů míří na střídačku.
     
    48:22
    Hosté se dostali do pásma, na chvíli se zde usadili, ke střele se ale nedostali a Havlíčkův Brod se osvobodil. Jihlava musí dobývat útočné území znovu.
     
    47:39
    Havlíčkův Brod vybojoval kotouč a vyvezl jej až do pásma Dukly, kde se snaží pobýt co největší dobu, aby zkrátil početní výhodu svého soupeře.
     
    47:17
    Dukla si zahraje třetí přesilovou hru, vyloučen je Tomáš Kulhánek (HBR) na 2 minuty za hákování.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 33. Plíhal (Pejchal) – 12. Úlovec (Najman, Vala), 17. Najman (Vala), 19. Úlovec (Najman), 21. Vala (Trávník, Piskač), 28. Musil (Juda, Rašín)


    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (od 28. Kružík) – Krejčí, Dvořák, Adam, Zvěřina, Horák, Škareda, Smolko – Kohout, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Rybáček, Krajíček, Dudek, Teplý, Pejchal, Kyncl
    HC Dukla Jihlava: Chaloupek – D. Piskač, Rusňák, Juda, Trávník, Brož, Rašín – T. Vala, Zadražil, Úlovec, Musil, Daňhel, Kardoš, Najman, Filip

    Rozhodčí: Martin Homola – Jaroslav Kuřítko, Tomáš Krejčí
    thejrc.org