Riga – Omsk 1:2 (kon.) | Soči – Viťaz 5:4 (kon.)
konec
HK Soči
5:4 (2:1, 1:0, 2:3)
HC Viťaz Moskevská oblast
Čtvrtek 14.01.2016, 17:30 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání je u konce! HK Soči podalo v domácím zápase s HC Viťaz dobrý výkon, a nakonec se raduje z výhry 5:4!

    První třetina nabídla hned tři branky, a rozhodně jsme se nenudili! Hned od úvodu nasadili rozhodčí velmi přisný metr, a bylo k vidění hodně vyloučení. První branku jsme však viděli při rovnovážném počtu hráčů na ledě. V deváté minutě se prosadil Maxim Afinogenov po ukázkové přihrávce Horáka! Soči se však nenechalo zahanbit, a o tři minuty srovnal tečí Denis Kazionov. Na jeho branku navázal ještě Ilja Krikunov, a Soči vedlo 2:1!

    Domácí Soči ve druhé třetině navázalo na svůj dobrý výkon z úvodní třetiny, a svého soupeře přehrávalo. Ze třetí branky se však fanoušci mohli radovat až ve 30. minutě, kdy se prosadil střelou od modré Renat Mamašev. Poté měl domácí celek k dispozici minutu dlouhou přesilovku pět na tři, v té se však prosadit nedokázal.

    Ve třetí třetině se Viťazu podařilo bleskově dohnat dvoubrankovou ztrátu zásluhou Vjačeslava Soloduchina a Igora Musatova! Hned poté však domácím vrátil vedení Denis Kazionov. S domácími to vypadalo ještě lépe v 51. minutě, kdy se trefil Igor Ignatuškin. V závěru ještě utkání zdramatizoval Dmitrij Šitikov, avšak vyrovnat už Viťaz nedokázal!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Roman Horák (CEC) 0+1, 1 střela, TOI – 16:36

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (19:50:29)
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Hned po vhazování se ke střele od modré dostal Teemu Eronen. Tvrdá rána finského obránce však skončila v lapačce Barulina!
     
    59:24
    Domácí však vyhráli vhazování, a mohli vyhodit. To také Dmitrij Kazionov udělal, nicméně kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    59:14
    Hostující celek si vzal oddechový čas, a bude to zkoušet bez brankáře!
     
    59:14
    Teď však hostující celek měl obrovskou šanci! Od modré vypálil Eronen, jehož ránu však Barulin vyrazil přímo na hokejku Soloduchina, ale jeho dorážka mířila mimo!
     
    58:59
    Viťazu se stále nedaří dostat do útočného pásma, a stále kombinuje ve středním pásmu!
     
    58:29
    Velkou chybu udělal na vlastní modré Ježov, který málem daroval kotouč Kazionovi. Autor dnešních dvou branek však upadl, a kotouč mu utekl!
     
    58:06
    Domácím však zatím vychází obranná práce na jedničku! Viťazu se zase nedaří dostat do útočného pásma!
     
    57:37
    Viťaz momentálně drží kotouč ve vlastním pásmu, a obránce Ježov čeká na dostřídání svých spoluhráčů!
    Dmitrij ŠITIKOV - 5:4
     
    57:02
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Tak to bude ještě drama! Tři minuty před koncem se totiž Viťaz dotahuje na rozdíl jedné branky, a v závěru to určitě bude zkoušet bez brankáře! Za brankou vybojoval kotouč Makejev, který jej dostal na DMITRIJE ŠITIKOVA, na jehož přesnou střelu pod břevno byl Barulin krátký! Asistence: Alexej Makejev, Jegor Voronkov.
     
    55:54
    Přesilová hra hostujícího celku se pomalu blíží ke svému konci, a kotouč je momentálně v pásmu hostujícího celku!
     
    54:44
    Viťaz si zatím nepočíná při přesilové hře ideálně, a domácím se podařilo již dvakrát vyhodit kotouč až k brance Saprykinem.
     
    54:02
    V závěru si ještě Viťaz zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Ben Maxwell, který ve vlastním pásmu hákoval Vjačeslava Soloduchina!
     
    53:41
    Hostům se tentokrát nepodařilo přejít do útočného pásma, a museli kotouč přenechal kvůli signalizovanému ofsajdu domácím. Soči však nikam nespěchá, a kombinuje ve vlastním pásmu.
     
    53:19
    V samotném závěru přesilové hry od modré vypálil Jäläsvaara, jehož ránu dokázal zablokovat Igor Musatov. Ruský útočník je očividně hodně otřesený, a odchází do kabiny za asistence lékařů!
     
    53:06
    Za brankou Saprykina se dostal ke kotouči Petersson, který následně najel před Saprykina. Švédský útočník měl však problémy se zakončením, a hra je nakonec přerušena!
     
    52:54
    Viťaz teď skvěle brání modrou čáru, a domácím se nedaří dostat do útočného pásma.

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 12. Denis Kazionov (Dmitrij Kazionov, Glazkov), 14. Krikunov (Ignatuškin), 30. Kosticyn (Mamašev, Ignatuškin), 44. Denis Kazionov (Dmitrij Kazionov, Ščegolkov), 51. Ignatuškin (Krikunov) – 9. Afinogenov (Horák, Lukin), 41. Soloduchin (Lukin), 43. Musatov, 58. Šitikov (Makejev, Voronkov)


    HK Soči: Barulin (Gavrilov) – Jäläsvaara, Bernackij, Pajgin, Wilson, Malevič, Mamašev, Glazkov – Krukunov, Ignatuškin (C), Kosticyn – Petersson, Maxwell (A), Skačkov – D.Kazionov, D.Kazionov (A), Sčegolkov – Morozov, Jakubov, Šerbina
    HC Viťaz Moskevská oblast: Saprykin (Sateri) – Eronen, Ježov, Lukin, Davydov, Vornkov, Buchanko, Kostromitin – Afinogenov, Kempe, Horák (A) – Soloduchin (C), Abdullin, Koroljov – Švec-Rogovoj, Makejev, Šitikov (A) – Musatov, Drugov, Vyglazov

    Rozhodčí: Beljajev, Olenin – Medveděv, Raming
    thejrc.org