Vítkovice – K. Vary 5:2 (kon.) | Litvínov – Pardubice 3:2 (1:0 po s.n.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Mountfield HK – Zlín 3:1 (kon.) | Liberec – Olomouc 4:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Berani Zlín
Pátek 15.01.2016, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Dnešní utkání sleduje 4775 diváků. Ti nyní aplaudují domácím vestoje.
    59:23 Rudolf ČERVENÝ - 3:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    59:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ševci už to zkusili bez brankáře, ale Hradec je okamžitě ztrestal a rozhoduje o svém vítězství! Nejdřív si vzal puk na hokejku Ondřej Kacetl a chtěl trefit prázdnou bránu, to se mu nepovedlo. Od Bednáře se ale dostal kotouč k RUDOLFU ČERVENÉMU, který s tím neměl od útočné modré čáry žádný problém – 3:1! Asistence: Jaroslav Bednář, Ondřej Kacetl.
     
    57:15
    Ale Ševci jsou dál v pásmu, Jiří Ondráček těsně míjí druhou tyčku!
     
    56:44
    A Ondřej Kacetl musel vytáhnout svůj nejdůležitější zákrok večera! Bukarts našel zpoza branky Říčku, jehož střelu Kacetl chytil a nebyl si jistý, jestli mu puk nevypadl. Ale nevypadl!
     
    54:58
    A pozor. Napadání Rastislava Deje (HKM) posoudil rozhodčí Vladimír Šindler jako nedovolené, domácího útočníka vyloučil za hákování.
     
    54:12
    Domácí zblokovali také nebezpečnou střelu Kotvana. Potom pálil Bukarts, Kacetl by asi nic neviděl, ale puk o kousek minul jeho tyčku!
     
    53:23
    Mountfield opravdu vypnul a zase namazal soupeřům puk úplně zbytečně. Hradečtí museli Tomáši Čachotskému doslova naskákat pod nohy, aby jeho možnost zastavili!
     
    51:14
    Po Hronkově ráně puk Kašíkovi vypadl a na straně brankoviště ho doráželi Honejsek s Ihnačákem. Zlínskému gólmanovi museli pomoci spoluhráči, kteří s ním zuby nehty brankovou čáru udrželi!
     
    47:29
    Hradec pak zase chyboval v rozehrávce, čehož mohl využít Oldrich Kotvan. Střílel ale přece jenom z dálky a Kacetl znovu výtečně zasahuje.
     
    46:54
    Oba celky nedokázaly větší prostor na ledě využít, až poslal Kukumberg kotouč před branku, kam dojížděl Karel Pilař. Kašík jeho teč chytá.
     
    46:22
    Po přerušení se do drobné potyčky pustili Ondřej Kopta a Filip Čech, který ji inicioval. Pro oba kohouty to znamená menší trest za hrubost, vylučuje se po víc než půlhodině hry. 4 na 4.
     
    45:06
    To mohl být pro Hradec osudový kiks! Martinu Pláňkovi ujel puk z hokejky a gólovku měl Tomáš Čachotský. Jeho dělovku ale Kacetl chytil!
     
    40:45
    Za hradeckou obranu dostal puk Bukarts, vedle sebe měl ale Pilaře, a tak musel pálit. Kacetl secvakl betony včas.
     
    38:22
    Ani volný Roman Kukumberg si na zlínského čaroděje nepřišel, Kašík vykopl jeho střelu do prázdné brány!
     
    37:36
    Obrovské šance hradeckého týmu pokračují! Bednář nejdřív nezakončil přečíslení, potom zase střílel z levé strany Ihnačák. Libor Kašík si dalším neuvěřitelným skokem podal další přihlášku do Zlaté helmy!
     
    36:10
    A další šanci domácí promrhali! Kudrna vrátil Courchainovi, jenže ten místo střely ještě posílal puk zpátky Kudrnovi, který už byl ve velkém úhlu a nečekal to.
     
    35:24
    Ofenzivní vrátka jsou otevřená a stadion je ve varu. Proti Kukumbergovi pomohl gólmanovi obránce, pak se do podobné přihrávky netrefil mezi kruhy Bednář!
     
    34:46
    Ani Petr Holík se nechce nechat zahanbit, jeho střelu vytáhl Kacetl konečkem betonu. Naštěstí pro domácí pak žádný soupeř nestihl situaci dojet!
     
    33:53
    A teď vyzval Ihnačáka Honejsek. Hradecký útočník střílel krkolomně z první a Kašík musel předvést další fantastický zákrok na hraně všech možností!
     
    32:24
    Další skvělý zákrok Kašíka proti ráně Pláňka, potom Courchaine tečoval puk jen těsně vedle prázdné branky!
     
    32:06
    Po delší době jsme se dočkali dobré šance. Domácí uháněli dopředu ve dvou, Jaroslav Kudrna to vzal na pravém křídle za sebe. Kašík reflexivně máchl lapačkou a jeho střelu zastavil!
     
    26:04
    První formace opravdu táhne Zlín kupředu, teď si to hasil sám na Kacetla Petr Holík. Brankář výborně vytáhl jeho zakončení vyrážečkou či držadlem hole!
     
    25:37
    Zato jedovka Bukartse hned po vyhraném buly měla mnohem lepší parametry!
     
    20:50
    Ovšem na druhou stranu zase spěchala první formace hostů. Bukarts hledal u tyčky spoluhráče, ale ten na puk nedosáhl!
     
    20:15
    Hradec po přestávce pokračoval, Bednář hledal před brankou Kukumberga. Tomu hosté v poslední chvíli sebrali kotouč.
    18:13 Adam COURCHAINE - 2:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    18:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tohle je pro zlínské borce pořádně studená sprcha. Hradečtí si sice za svou hru vyrovnání zasloužili, ovšem pouhých 33 sekund poté rovnou obracejí skóre! Jaroslav Kudrna vpadl do třetiny, kotouč přenechal Filipu Hronkovi. Ten narýsoval krásnou přihrávku do brakoviště na ADAMA COURCHAINA, kterému stačilo nastavit hokejku a poslat puk do prázdné klece – 2:1! Asistence: Filip Hronek, Jaroslav Kudrna.
    17:40 Antonín HONEJSEK - 1:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    17:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Útok to byl velmi rychlý, a hlavně gólový! Po ledě se teď prohnala Honda, která vyrovnává skóre. Ano, jde o bývalého útočníka Zlína ANTONÍNA HONEJSKA, který na modré čáře převzal ideální pas od Karla Pilaře, po boku Kotvana se protlačil dopředu a střelou z levého kruhu našel u bližší tyčky místo v Kašíkově postoji – 1:1! Asistence: Karel Pilař.
     
    13:10
    Z náporu domácích rezultuje druhá přesilovka. Tomáš Žižka (ZLN) pyká za faul loktem, kterým se provinil vůči Tomáši Knotkovi.
     
    13:10
    Na Frühaufovu ránu si před brankovištěm počkal Jaroslav Kudrna, ale byl v příliš velkém úhlu. Proto nezvládl poslat dorážku do odkryté části zlínské branky!
     
    11:02
    Rudolf Červený chytrou přihrávkou mezi hráči poslal dopředu Briana Ihnačáka. Ten nakonec střílel po zemi, ale Kašíkův beton nepřekonal.
     
    08:37
    Zlín může děkovat všem bohům, protože Hradec sehrál přesilovku skvěle. Jenže to už je teď minulostí, protože domácí hráli v šesti. Trest odpyká Filip Hronek (HKM).
     
    08:31
    Ani teď! Proti jedné střele se skvěle přesunul Libor Kašík, potom Jaroslav Bednář napálil tyčku!
     
    07:56
    Hradec má drtivý nápor! Bednář, Kukumberg a Kudrna se navezli do brankoviště, ale gólem to nekončí.
     
    06:55
    Jenže domácí hokejisté přispěchali s rychlou odpovědí a velkým tlakem na svého soupeře. Martin Cibák (ZLN) je vyloučen za nedovolené bránění, takže stejnou možnost má nyní Hradec.
    06:06 Petr HOLÍK - 0:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    06:06
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani přesilovku využívají a předvedli to opravdu nádherně! Roberts Bukarts posunul od modré čáry na pravé křídlo Tomáši Žižkovi, který okamžitě našel křižným pasem PETRA HOLÍKA. Ten si ještě stihl zpracovat puk a pak vypálil do odkryté části branky, kam se Kacetl neměl šanci přesunout – 0:1! Asistence: Tomáš Žižka, Roberts Bukarts.
     
    04:56
    Jan Maruna se protahoval za hradeckou brankou a byť to pak někteří fanoušci viděli jako podklouznutí, zlobí se zbytečně. Martin Pláněk (HKM) odchází pykat za podražení a Zlín jde na první přesilovku.
     
    01:35
    Kostka zamrzla a utkání bude měřeno stopkami. Za nedostatky v časových údajích se tak předem omlouvám.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 18. Honejsek (K. Pilař), 19. Courchaine (Hronek, Kudrna), 60. Červený (Bednář, Kacetl) – 7. P. Holík (Žižka, Bukarts)


    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – K. Pilař, Čáp, Pláněk, Jank, Hronek, Frühauf, Dietz, Vašíček – Bednář "C", Kukumberg, Dej – Honejsek, Ihnačák, Červený – Kudrna, Knotek, Courchaine – Berger, R. Pilař, Kopta. Trenér: Vladimír Kýhos.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec – Bukarts, P. Holík, Říčka – Ondráček, Maruna, Kubiš – Čachotský, Vlach, Veselý "C" – Sýkora, Cibák, Čech. Trenér: Rostislav Vlach.

    Rozhodčí: Šindler, Svoboda – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 4775
    thejrc.org