Kolín – Vrchlabí 5:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Trutnov 4:1 (kon.) | Písek – Děčín 7:6 (2:1 po s.n.)
Klášterec nO – Tábor 2:1 (kon.) | Nový Jičín – Vsetín 3:2 (1:0 po s.n.) | SHK Hodonín – Technika Brno 2:0 (kon.)
Opava – SK Karviná 8:3 (kon.) | Mor. Budějovice – Poruba 2011 3:5 (kon.) | Val. Meziříčí – Frýdek-M. 1:5 (kon.)
Klatovy – Řisuty 6:2 (kon.) | Sokolov – Žďár n/S 2:1 (2:1 po s.n.) | Jindř. Hradec – Bílina 3:7 (kon.)
Pelhřimov – Nymburk 1:4 (kon.) | Jablonec n/N – Kobra 4:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
HC Trutnov
Sobota 16.01.2016, 17:00 • Zimní stadion Kotlina • 2. liga skupina Západ • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bruslaři ve třetí periodě ještě podtrhli svůj velmi důležitý triumf, když se trefili přesně do černého Filip Beneš a Lukáš Endál. Havlíčkův Brod tak protáhl sérii vítězství za tři body už na čtyři zápasy, naopak vítězná šňůra Trutnova dnes po výsledku 4:1 končí. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. Na shledanou! (19:22:56)
     
    Konec zápasu.
     
    59:06
    Lukáš Endál si sjel do předbrankového prostoru, kam dostal dobrou nahrávku. Jeho rána zápěstím však netrefila svůj cíl, to byla dobrá pozice!
     
    58:35
    Domácí hokejisté kontrolují zápas a pokračují v tlaku. To jim naprosto vyhovuje, brankář Novák jen sleduje dění před sebou bez zasahování do hry.
     
    58:20
    Pavel Fedulov si vybruslil do levého kruhu a zápěstím vypálil, ale jen do náruče brankáře Nováka u bližší tyčky.
     
    58:06
    Hosté drží útočné pásmo a ještě zkouší s výsledkem něco udělat.
     
    57:35
    Potrestaný hráč hostů je na ledě, Trutnov se ubránil a ještě má alespoň malinkatou šanci na zdramatizovaní zápasu.
     
    57:18
    Východočeši po vhazování ukořistili kus černé gumy a rychle ho odpálili do bezpečí.
     
    57:08
    Tomáš Chlubna přebral puk mezi kruhy a zkusil štěstí. Brankář Jeschke předvedl dobrý zákrok a puk ztlumil na hrudi. Hra je přerušena.
     
    56:35
    Soubor z Kotliny už znovu okupuje útočné pásmo, kde rozjíždí svůj přesilovkový kolotoč. Pevným krokem si jde pro další důležité vítězství.
     
    56:11
    Domácí hokejisté ztratili puk při útočné kombinaci a Draci toho využili k vyhození.
     
    55:48
    Havlíčkův Brod kombinuje v útočném pásmu, ale nemá teď přesnou mušku. Trutnov se v pohodě brání a brankář Jeschke nemá moc práce.
     
    55:35
    Jeden z hráčů hostů je vyloučen za podražení Lukáš Kastner (TRU). Na stadionu je neskutečný hluk a není slyšet hlasatelku.
     
    54:42
    David Smékal se protáhl do útočného pásma a z okraje kruhů zkusil štěstí. Neměl však dobrou mušku a minul bránu. Zápas sleduje 626 fanoušků.
     
    54:18
    Tomáš Chlubna si najel na osu hřiště a mezi kruhy číhal na nahrávku, jíž skutečně dostal! Jeho rána z první neměla špatné parametry, ale mezi tři tyče se nevešla!
     
    53:59
    Broďáci pokračují v tlaku a dál na ledě jasně vládnou. Hosté teď už hodně odpadli a budou to už mít nesmírně těžké, aby zápas zdramatizovali.
     
    53:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Elitní útok Bruslařů se vydal do protiútoku a výsledkem je navýšení vedení na 4:1! Patrik přidal zatáhl puk po levém křídle do útočného pásma a nahrál před bránu LUKÁŠI ENDÁLOVI, jenž byl už v těžkém úhlu, ale se štěstím propasíroval puk k přední tyčce! Asistence: Patrik Přidal.
     
    52:48
    Draci už se musí hodně bránit, to samozřejmě za stavu, kdy prohrávají o dvě branky, rozhodně nechtějí. A čas jim ubíhá a ubíhá...

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 6. Přidal (Endál), 40. Kulhánek, 50. Beneš (Duben, Třetina), 54. Endál (Přidal) – 12. Šamolin (Karlík, Chytráček)


    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Zvolánek) – T. Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Duben "A", Vala, Kořínek, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kozlík, Kuchta, F. Beneš – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Hlídek, Cejpek, Ludvík
    HC Trutnov: Jeschke (Hlubuček) – P. Beneš, Píša, Karlík "C", Kubica, Vácha, Suvorov – L. Novák, J. Novák, Šamolin, Fedulov, Uchin, Janoušek, Malý, Chytráček "A", Perutek, Kastner, Smékal

    Rozhodčí: František Held – Pavel Kříž, Ivan Čuňočka

    Diváci: 626
    thejrc.org