Lech Poznaň – Ufa 1:1 (kon.) | Jagiellonia – Wigry 1:2 (kon.) | Zabrze – Miedź 0:3 (kon.)
Podbrezová – Šaľa 4:1 (kon.) | Keşla FK – Slovan Bratislava 0:2 (kon.) | Michalovce – Lok. Košice 0:0 (zruš.)
Gdańsk – Vaduz 2:4 (kon.) | Atlantas – Górnik Ł. 0:0 (kon.) | Plzeň – Duisburg 0:1 (kon.)
Brno – Dunajská Lužná 2:1 (kon.) | Senica – Rohožník 0:0 (zruš.) | Dortmund – Sparta 3:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
3:1 (1:0)
AC Sparta Praha
Úterý 19.01.2016, 19:05 • Stadion Essen, Essen • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že na dnešní přátelské utkání si v Essenu našlo cestu rovných 5 000 diváků, se s Vámi loučím. Hezký zbytek večera! (21:15:15)
    Poslední generálku před víkendovým utkáním proti Hříbatům z Mönchengladbachu v rámci Bundesligy Dortmundští zvládli a Spartu poměrně s přehledem porazili 3:1!

     
    Sudí Winkmann neměl důvod nastavovat nějaké minuty navíc, utkání je tedy u konce! Borussia ukázala svou kvalitu a naprosto zaslouženě porazila Spartu poměrem 3:1! Sledovali jsme kvalitní přípravný mač, v němž byli Dortmundští po drtivou většinu hrací doby jasně lepším celkem – po několika spálených šancích je do vedení v jednačtyřicáté minutě dostal Pierre-Emerick Aubameyang. Druhá půle už se odehrála v klidnějším duchu, branek jsme ale viděli více. Nejprve zničehonic srovnal kanonýr David Lafata, svěřenci Thomase Tuchela poté ale naprosto převzali zápasové otěže a zásluhou Pierra-Emericka Aubameyanga a Henrika Mchitarjana přidali ještě dvě trefy!

    Z kádru Pražanů podal velice solidní výkon na pravém beku hrající Zahustel. Na druhé straně lze těžko někoho vypíchnout, nutno ale poznamenat, že ve velmi dobrém světle se ukázali mladí hráči věkem okolo sedmnácti, osmnácti let, kteří dostali příležitost v průběhu závěrečné půlhodinky.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Další rychlý brejk svěřenců Thomase Tuchela! Tentokráte přišel z pravé strany, kde Frýdkovi pláchl Stenzel, adresátem jeho centru byl Serra, ten ale ve vápně podklouzl, a do zakončení se tak nakonec vůbec nedostal.
     
    88
    Frýdek přelstil Durma a nakonec i nacentroval, ve vápně si však sebevědomě počínal Mats Hummels, který k hlavičce zkušeným způsobem nepustil mladého útočníka Juliše.
    87. Frýdek zaskočil Bičíka
     
    87
    Čtvrtý gól Borussie nebyl daleko! Na levé straně Sparta zapomněla na volného Passlacka, jenž se nakonec dostal až do šestnáctky, kde milimetrově přesným pasem oslovil Larsena, ten však ranou z první místo poloprázdné svatyně trefil pouze blokujícího Martina Frýdka!
     
    86
    Sparťané obrali o míč unikajícího Leitnera a zkusili přispěchat s okamžitou odpovědí, Zahustelův individuální průnik ale úspěšný nebyl, proti se totiž postavil kapitán Dortmundu Hummels.
     
    85
    Nyní se svěřenci Zdeňka Ščasného řítili do zajímavě vypadající možnosti, na jejímž konci však Šural svým nepřesným pasem zahnal Krejčího, který kulatý nesmysl už nestihl zastihnout před přechodem přes postranní lajnu.
     
    84
    Utkání už se opravdu jen dohrává, Pražané se na útočnou polovinu už nějakou dobu nepodívali. Mladí hráči v dresu Borussie hýří aktivitou a obranu soupeře zaměstnávají jednou nebezpečně vypadající akcí za druhou.
     
    82
    Passlack nedokázal obejít přes Zahustela, míč však získal zpět a posunul jej k Leitnerovi, který zvedl hlavu a stříleným centrem se pokusil najít rozběhnutého Serru, ten se natahoval, jak nejvíce mohl, ale na balón nedokázal dosáhnout.
     
    81
    Passlack přenechal míč Durmovi, jehož centr svými zády nešťastně tečoval Frýdek, načež se kulatý nesmysl dostal přesně k Moritzi Leitnerovi, ten však nezvládl zpracování, a v dobré pozici tak nakonec ani nezakončil.
     
    80
    Teď už německý sudí nedovolený zákrok odpískal, ve středu hřiště totiž o míč přišel Šural a chvíli nato jej získal zpět od Hummelse jen za cenu faulu. Tady klidně mohla přijít karta...
     
    79
    Sedmnáctiletý Pulisic nasadil jesle Costovi, následně se ve vápně poroučel k zemi po souboji s Jakubem Brabcem, ovšem sudí Winkmann to viděl správně a dortmundskému mladíkovi na jeho etudu neskočil.
     
    78
    Matějovský roztáhl hru doleva, kde se Krejčí takovým lehoučkým obloučkem pokusil vyslat vpřed Šurala, ten se však k balónu díky pozornému a důslednému Ginterovi nedostal.
     
    77
    Téměř ihned po svém příchodu na hřiště se k míči dostal Passlack, který ještě hledal svého kolegu Serru, ten si však opravdu o vlásek nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    76
    Kromě Parka a Weigla jsou ze hry staženi i dnešní jediní střelci dortmundské Borussie, tedy Aubameyang a Mchitarjan. Do dnešního utkání zasáhnou i další nadějní mladíci, jmenovitě Felix Passlack, Pascal Stenzel, Jacob Larsen a Janni Serra.
     
    75
    Německý celek si se svým soupeřem dělá doslova co chce! Moritz Leitner teď sparťanskou obranou pronikl jako nůž máslem, ovšem trefil pouze clonícího Costu.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 41. Aubameyang, 65. Aubameyang, 68. Mchitarjan – 49. Lafata

    Karty:   55. Frýdek (SPA)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:0. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 2:8. Fauly: 7:11.
    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek (61. Durm), Papastathopoulos (61. Ginter), Hummels "C", Park (76. Passlack) – Weigl (76. Larsen), Gündoğan (61. Subotić) – Mchitarjan (76. Stenzel), Castro (61. Pulisic), Reus (61. Leitner) – Aubameyang (76. Serra)
    Náhradníci: Weidenfeller – Durm, Subotić, Stenzel, Leitner, Ginter, Serra, Larsen, Passlack, Pulisic

    AC Sparta Praha: Bičík – Zahustel, Nhamoinesu, Brabec, Frýdek – Fatai (46. Krejčí), Mareček (69. Jiráček), Vácha (46. Matějovský), Dočkal, Šural – Lafata "C" (66. Juliš)
    Náhradníci: Štěch – Juliš, Krejčí, Holek, Matějovský, Mazuch, Jiráček

    Rozhodčí: Guido Winkmann

    Diváci: 5 000
    thejrc.org