Leicester – Tottenham 0:2 (kon.) | Liverpool – Exeter City 3:0 (kon.)
konec
Leicester City
0:2 (0:1)
Tottenham Hotspur
Středa 20.01.2016, 20:45 • King Power Stadium, Leicester • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Leicester City nezvládl domácí utkání s Tottenhamam Hotspur, a po výsledku 0:2 se s FA Cupem loučí!

    První poločas dnešního pohárového utkání nabídl kombinační fotbal, a příliš zajímavého jsme toho neviděli. Tottenham od úvodu ovládal dnešního zápas, a držel míč často na svých kopačkách. Spurs se však nemohli dostat do žádné větší šance. Až ve 39. minutě se však prosadil Heung-Min Son, který krásnou ranou překonal Schmeichela!

    Ve druhém poločase se hra vyrovnala, a i Leicester měl své šance! Velmi dobrou střelu vyslal Gray, nicméně jeho pokus krásným zákrokem vyrazil Vorm! Tottenham se dostal do dvoubrankového vedení v 66. minutě, kdy šokoval domácí fanoušky Nacer Chadli. Očekávaný závěrečný nátlak domácích nepřišel ani s Jamiem Vardym, a Leicester se již prosadit nedokázal.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:40:12)
    O vítěznou branku Hotspur se postaral Heung-Min Son, který dnes podal celkově velmi dobrý výkon!

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Do pokutového území Spurs ještě přilétl zajímavý centr od Inlera, který našel volného Yohana Benalouaneho. Tuniský stoper však svou hlavičkou mířil nad branku!
     
    90+2
    Tottenham však momentálně drží míč na levém křídle, a míří za postupem! Do konce zbývají již pouze necelé dvě minuty!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Marc Albrighton však následně chyběl na pravé straně, kudy postupoval vpřed Dele Alli. Anglického mladíka poslal k zemi právě Albrighton, který vidí žlutou kartu!
    90. Závěrečná šance Albrightona zůstala nevyužita
     
    90
    V závěru základní hrací doby však přišla obrovská šance domácího celku! Na levé straně se dokázal uvolnit Benjamin Chillwell, který svým centrem našel ve vápně Albrightona, avšak jeho pohotovou střelu Vorm dokázal vyrazit!
     
    89
    Ve středu hřiště odvedl velmi dobrou práci střídající Marc Albrighton, který dokázal udržet míč před Eriksenem, a Leicester může v klidu rozehrávat!
     
    88
    Dnešní utkání již míří ke svému konci, a nic nenasvědčuje tomu, že by Leicester mohl pomýšlet na vyrovnání. Jamie Vardy zatím svůj tým nespasil, a na hřišti příliš vidět není ...
     
    87
    Tentokrát se dostal Jamie Vardy k míči za obranou Tottenhamu, nicméně mu nesedlo zpracování, a navíc mu bránil v pohybu Wimmer. Domácí kanonýr se nakonec dostal do zakončení, nicméně jeho střelu zablokoval právě Wimmer!
     
    86
    Wasilewski velmi rychle vhodil aut, a Leicester mohl jít dopředu. Okazaki našel na pravé straně Jameiho Vardyho, o toho se však velmi dobře postaral Wimmer, který raději poslal míč do zámezí!
    85. Tentokrát mířil Gray nad branku
     
    85
    Okazaki dostal míč na levou stranu pro Demaraie Graye. Domácí křídelník si následně navedl míč do středu hřiště, a vyslal další povedenou ránu. V tomto případě však míč letěl nad branku Vorma!
     
    84
    Na pravém křídle se pokoušel uvolnit Joshua Onomah, kterému se však nepodařilo přejít přes Chillwella. Domácí obránce předvedl čistý zákrok, a Leicester může zamířit vpřed.
     
    84
    Tottenham provádí své poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odhcází Heung-Min Son, který dnes podal velmi dobrý výkon, a za velkého potlesku hostujících fanoušků odchází ze hry. Na jeho místo přichází Dele Alli!
     
    82
    Okazaki vybojoval ve středu hřiště míč, a našel před vápnem Vardiho, který z první hledal Ulhou. Argentinský útočník dokázal vrátit míč před branku, nicméně pro ten si došel Vorm!
     
    81
    Jamie Vardy se až teď poprvé dotkl míče! Domácí útočník zatím ve hře není příliš vidět, a Leicesteru se čas krátí!

    Jan Havlovic

    Branky: 39. Son, 66. Chadli

    Karty:   90. Albrighton (LEC) – 20. Davies (TOT)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:13.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson (64. Albrighton), Wasilewski, Benalouane, Chilwell – King, Inler, Drinkwater (46. Okazaki) – Dyer (74. Vardy), Ulhoa, Gray
    Náhradníci: Morgan, Vardy, Albrighton, Kanté, Okazaki, Mahrez, Schwarzer

    Tottenham Hotspur: Vorm – Walker, Dier, Wimmer, Davies – Carroll, Bentaleb – Lamela (60. Kane), Eriksen, Chadli (73. Onomah) – Son (84. Alli)
    Náhradníci: Llorin, Vertonghen, Kane, Trippier, Alli, Onomah, Winks

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Sailsbury, Lennard (vš. Anglie)
    thejrc.org