Třinec – Mladá Boleslav 7:0 (kon.) | Litvínov – Olomouc 1:2 (kon.) | Plzeň – Zlín 1:4 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 2:3 (kon.) | Liberec – Vítkovice 2:0 (kon.)
Sparta – Chomutov 7:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:0 (2:0, 4:0, 1:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 22.01.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Oceláři oslavili nejvyšší vítězství se svými fanoušky a zmizeli v kabině. Ani gólman Šimon Hrubec si pro dnešek žádnou speciální oslavu čistého konta a drtivého vítězství nepřipravil, pouze se domácím fandům uklonil a smekl masku.

    Ode mě už je to pro dnešek vše a budu se s vámi muset rozloučit. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji vám příjemný páteční večer a pohodový víkend. Někdy příště se těším, na počtenou! (19:41:08)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Oceláři dnes přehráli svého soupeře zcela jednoznačně, ale v tabulce prozatím zůstávají na desátém místě. Mladá Boleslav zůstane po dnešku na páté příčce. V příštím kole budou hrát Oceláři v neděli 24. ledna od 17:00 na ledě Olomouce. Bruslaři přivítají na domácím ledě v rámci 39. kola v tentýž den v 17:30 pražskou Spartu.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 42 (14, 21, 7) – 30 (10, 6, 14)
    Střely mimo: 7 (3, 1, 3) – 9 (2, 3, 4)
    Hity: 21 (7, 9, 5) – 18 (6, 5, 7)
    Vyhraná vhazování: 42/75 (15, 12, 15) – 33/75 (12, 12, 9)
    Úspěšnost na vhazování: 56 % – 44 %
    Trestné minuty: 35 (2, 6, 27) – 16 (6, 4, 6)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Vladimír Svačina – TRI (2+0)
    Tomáš Urban – MBL (0+0)

    Nejlepším hráčem domácího celku byl vyhlášen útočník Vladimír Svačina. Svačina hýřil aktivitou a zaznamenal dva body za dvě vstřelené branky. Na opačné straně byl vyhlášen Tomáš Urban.
     
    Ve třetí třetině přidal Třinec ještě jednu branku navrch. Na začátku třetí periody se nepovedlo snížit Musilovi ani Jarůškovi v přesilovce. V oslabení pak ujeli do přečíslení Trončinský s Klepišem, avšak střelu prvně jmenovaného lapil Hrubec. Třinecký gólman pokračoval ve skvělém výkonu. Očima vytlačil další Trončinského střelu a uspěl také proti dvěma nebezpečným pokusům Bárty. Na druhé straně vykopl Noskovu střelu Růžička a Polanskému se dorážka nepovedla.

    Na začátku poslední desetiminutovky utkání rozezvučel Kopecký svou dělovkou pouze břevno, sedmého gólu se Třinec dočkal za tři minuty v přesilové hře. Irgl přihrál zcela neobsazenému Kleslovi, jenž si srovnal kotouč a neomylně zamířil mezi betony Růžičky. V posledních minutách pochytal Hrubec ještě několik šancí hostů, včetně Klepišovy střely, a o nulu už nepřišel. Na opačné straně neproměnil samostatný únik Dravecký, ale tolik ho to mrzet nemusí. Oceláři slaví své nejvyšší vítězství v sezoně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Utkání se dohrává symbolicky před Růžičkou. Třinečtí drží puk a počítají poslední sekundy zápasu.
     
    59:30
    Teď mu ale práci příliš neulehčili. Po laciné ztrátě střílel z mezikruží Hruška, třinecký gólman střelu vyrazil.
     
    58:53
    Lenc se dostal k odraženému puku v útočném pásmu, ale Bártovu střelu vzápětí zablokoval Klesla. Třinečtí obránci pomáhají Hrubcovi v cestě za čistým kontem.
     
    58:14
    Hrabal přibrzdil Hruškovu střelu a do poslední dvouminutovky zápasu vstupuje po přihrávce Kopeckého s pukem na holi.
     
    57:50
    Hrubec chytil další střelu od mantinelu a blíží se druhé vychytané nule v aktuálním ročníku. Na tribunách se rozjíždí mexická vlna.
     
    57:31
    Zakázané uvolnění Mladé Boleslavi, hra se vrací zpět před Růžičku. Třinečtí fanoušci mezitím oslavují nejvyšší vítězství v sezoně.
     
    56:33
    Domácí jsou v plném počtu a mohli velký náskok ještě navýšit. Dravecký využil chyby hostů v rozehrávce, jel sám na Růžičku, ostrou střelu příklepem však mezi tři tyče nenapasoval!
     
    56:13
    Přeci jen se hosté propracovali až ke střele. Jarůšek ovšem po přihrávce Klepiše nemířil přesně.
     
    55:49
    Do Klepišovy přihrávky na Výborného sáhl Hrabal a Mladá Boleslav na zakončení čeká. Stále ale drží pásmo.
     
    55:14
    Mladá Boleslav se v přesilové hře drží v útočné třetině. Trončinského pokus se odrazil od Hrubce, ale Středočeši pokračují v kombinaci.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 7. Nosek (Linhart, Polanský), 13. Svačina (Plíhal, Klesla), 24. Kopecký (Tybor, Slovák), 28. Meidl (Polanský, Roth), 31. Sýkora, 36. Svačina (Plíhal, Klesla), 54. Klesla (Irgl, Dravecký)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Svoboda) – Linhart, Nosek, Hrabal, Roth, Klesla (C), Slovák, L. Doudera – Dravecký, Žejdl, Irgl – Sýkora, Kopecký (A), Tybor – Svačina, Plíhal, Růžička – Adamský, Polanský (A), Meidl.
    Trenér: Jiří Dopita.

    BK Mladá Boleslav: Rittich (od 24. Růžička) – Stříteský, Voráček, Trončinský (A), Rýgl, Ovčačík, Kučný – Jarůšek, Výborný (C), Bárta – Hyka, Klepiš, Lenc – Klimenta (A), Urban, Pacovský – Musil, Hruška, Rys.
    Trenér: František Výborný.

    Rozhodčí: Roman Mrkva, Robin Šír – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 4 722 (91 % celkové kapacity)
    thejrc.org