Kolín nad Rýnem – Stuttgart 1:3 (kon.) | Hannover – Darmstadt 1:2 (kon.) | Hertha – Augsburg 0:0 (kon.)
Hoffenheim – Leverkusen 1:1 (kon.) | Ingolstadt – Mohuč 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Dortmund 1:3 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
1:3 (1:1)
VfB Stuttgart
Sobota 23.01.2016, 15:30 • Rhein-Energie-Stadion, Köln • Německá Bundesliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno! Ve druhém poločase byli hosté pány na hrací ploše, což demonstrovaly přesné zásahy z kopaček Tima Wernera a Christiana Gentnera. Zdálo se, že je o výsledku rozhodnuto, ovšem v závěru měli hosté tři obrovské možnost. Když ale neuspěli Modeste ani Osako, museli domácí před svým sokem sklonit hlavu. Stuttgart zdolal Köln přesvědčivě 3:1. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 4:8 (17:28:46)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Další neskutečná branková příležitost, v níž se ocitl Osako. Domácí středopolař ale tváří v tvář Tytońovi nedokázal optimálně zakončit. Nutno podotknou, že hostující brankář předvádí fantastický výkon.
     
    90+2
    Závěrečné střídání také na straně hostí. Místo Kostiće naskakuje na trávník Baumgartl.
     
    90+1
    Ve velkém vápně Stuttgartu nastal obrovský závar, který ale domácí nedokázali zužitkovat. Po sérii zmatků a nepřesností nasměroval Modeste balon pouze do připraveného Tytońa.
     
    90
    K základní hrací době zápasu se budou nastavovat tři minuty.
     
    90
    Ještě jeden rohový kop si domácí zasloužili. Následný centr nejprve odhlavičkoval hostující borec do zámezí, ovšem druhý pokus již zakončoval Maroh. Stoper Kölnu ale mířil přesně do Tytońových rukavic.
     
    89
    Osako byl nedaleko od středového kruhu faulován, a tak budou mít domácí možnost rozehrávky. Pravděpodobně se jim již ale zvrátit utkání nepovede.
     
    88
    Již pouze minutky zbývají do konce zápasu. Stuttgart si hlídá výsledek, Köln působí poněkud odevzdaným dojmem. Vzmůže se ještě k nějaké ofenzivní akci?
     
    87
    Hosté střídají. Místo Ruppa naskočí do zbytku utkání Klein.
     
    86
    Další faul domácích. Maroh se velmi zlobí, ovšem to na výroku hlavního arbitra nic nemění. Stuttgart bude v poklidu rozehrávat na polovině svého soka.
     
    85
    Po Kostićově nedovoleném zákroku rozehrávali domácí volný kop, na jehož konci stál Anthony Modeste. Ani tentokráte však forvard Kölnu nedokázal zakončit podle svých představ.
     
    84
    Momentálně se hraje ve středu pole, kde ani jednomu z celků žádné vážnější nebezpečí nehrozí. Uvidíme, zda zápas ještě ukáže něco zajímavého.
    83. Christian GENTNER - 1:3
     
    83
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Tak to byla laskomina v podání hostující družiny. Rupp se výtečně protáhl na levou stranu velkého vápna, kde se neukvapil a přihrál zcela volnému CHRISTIANU GENTNEROVI. Kapitán Stuttgartu poté neomylně zakončil do prázdné branky. Troufám si říci, že je o vítězi rozhodnuto.
     
    83
    Didavi se znovu dostal do slibného zakončení, ovšem Horn celou situaci přečetl a stáhl si míč do své moci. Následně v poklidu rozehrál.
     
    82
    Kostić se prodral až kupředu, kde jej domácí nakonec faulovali. Hosté jsou spokojení, Köln běsní. Zlobit se však může pouze sám nad sebou. Sudí Gräfe byl ještě hodně benevolentní, zakopnutí míče si žlutou kartou zcela jistě dalo ocenit.
     
    81
    Schwaab fauloval, a tak budou mít domácí k dispozici volný kop. Jedná se o zajímavou, leč ne výrazně nebezpečnou pozici. Jojić ji nakonec rozehrál pouze do Tytońových rukavic.
     
    80
    Köln má míč na svých kopačkách, přičemž mu již příliš mnoho času nezbývá. Uvidíme, jak se s touto situací vypořádá.

    Libor Kucza

    Branky: 19. Modeste (pen.) – 36. Didavi, 51. Werner (Kostić), 83. Gentner (Rupp)

    Karty:   17. Niedermeier (STU)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 8:4. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 8:12.
    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Hector, Heintz, Maroh, Olkowski (52. Zoller) – Vogt (71. Jojić), Lehmann (C) – Bittencourt (66. Mladenović), Osako, Risse – Modeste.
    Náhradníci: Kessler – Gerhardt, Hosiner, Jojić, F. Sørensen, Zoller, Mladenović.

    VfB Stuttgart: Tytoń – Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Emiliano Insúa – Gentner (C), Die – Kostić (90+2. Baumgartl), Didavi, Rupp (87. Klein) – Werner (77. Kravec).
    Náhradníci: Langerak – Baumgartl, Klein, Kravec, R. Kruse, Maxim, Tašči.

    Rozhodčí: Gräfe – Borsch, Fischer
    thejrc.org