PSG – Angers 5:1 (kon.) | Guingamp – Bastia 1:0 (kon.) | Nantes – Bordeaux 2:2 (kon.)
Lille – Troyes 1:3 (kon.) | Montpellier – Caen 1:2 (kon.) | Nice – Lorient 2:1 (kon.)
konec
OGC Nice
2:1 (2:1)
FC Lorient
Sobota 23.01.2016, 20:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek definitivně vše, u dalších – nejen fotbalových – onlajnů zase někdy na počtenou! (21:55:32)
     
    Po skvělém prvním poločase přišlo po změně stran – alespoň pro nezaujatého diváka – mírné vystřízlivění. Hostům totiž začaly rychle docházet síly a Les Aiglons zápas, když to trochu přeženu, dohráli s míčem na kopačkách na polovině hřiště. Ani jeden z gólmanů příliš práce neměl, pokud nepočítáme vrásky, které přibyly na tváři Benjamina Lecomta po několika parádních průnicích neúnavného Hatema Ben Arfy.
    Radost Vincenta Koziella poté, co vstřelil vítězný gól.

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté si ale v pokutovém území počínali příliš agresivně, po zbytečném útočném faulu bude následovat odkop od Cardinaleho svatyně. Zdá se, že je rozhodnuto.
     
    90+2
    Tak pozor, Lorientští se ještě nadechují k závěrečnému tlaku a jejich gólman Benjamin Lecomte už vyběhl k půlící čáře, aby se zapojil do kombinace hostujícího celku!
     
    90+1
    Hlavní arbitr Jochem nastavil nad rámec základní hrací doby tři minuty!
     
    90
    Za bujarého potlesku vestoje opouští hřiště po dalším skvělém výkonu Hatem Ben Arfa, jehož v sestavě Les Aiglons na posledních pár minut nahradí zadák Genevois.
     
    88
    Yoan Cardinale s rozehrávkou dlouho otálí, domácí nikam nespěchají a snaží se zápas v klidu dohrát s míčem na svých kopačkách.
     
    87
    Hosté se postupně prokombinovali až do zakončení, střela Yanna Jouffreho z hranice pokutového území ale postrádala přesnost i razanci a Cardinale bez problémů zasáhl.
     
    86
    Příznivci Les Aiglons už zhruba s pětiminutovým předstihem slaví další tříbodový zisk, na hrací ploše se toho v posledních minutách mnoho zajímavého neděje. Hostům jednoduše došly síly na zvrat.
     
    85
    A znovu. Střídající Rémi Walter nedovoleně zajel do Alaina Traorého a hosté si budou moci míč hezky pěkně připravit a rozmyslet si, jak s ním naloží.
     
    84
    Lamine Gassama byl při rozehrávce faulován napadajícím Honoratem, hosté si tak budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    83
    Neúnavný Hatem Ben Arfa se znovu ocitl ve skvělé palebné pozici, bez přípravy ale poslal balon vysoko nad břevno Lecomteovy svatyně. Stadionem to jen zahučelo...
     
    82
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Walid Mesloub, přichází Alain Traoré.
     
    82
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Valère Germain, přichází Franck Honorat.
     
    80
    Už se nám rozběhla poslední desetiminutovka základní hrací doby a Cardinale už drahnou chvíli čeká na zákrok, hráči v červenočerných dresech totiž zkušeně kontrolují vývoj zápasu.
     
    79
    Hatem Ben Arfa si došel pro faul od Didiera N'Donga, domácí tak budou mít k dispozici rozehrávku ze středu hřiště, se kterou pochopitelně vůbec nespěchají.
     
    77
    Jouffre se neúspěšně pokusil přenést hru na volnou levou stranu hřiště, jeho křižného pasu se ale zmocnil Niklas Hult a Les Aiglons zakládají další protiútok.

    Vojtěch Balon

    Branky: 34. Ben Arfa (Koziello), 43. Koziello (Germain) – 23. Jouffre (Jeannot)

    Karty:   17. Pied (NIC) – 63. Koné (LOR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:9. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:15.
    OGC Nice: Cardinale – Pied, Baysse, Le Marchand, Hult – Koziello, N. Mendy (C), Seri – Caddy (62. Walter), Ben Arfa (90. Genevois), Germain (82. Honorat).
    Náhradníci: Hassen – Bodmer, Genevois, Ranieri, A. Mendy, Honorat, Walter.

    FC Lorient: Lecomte – Gassama, Z. Touré, Koné, Guerreiro – Bellugou (73. Moukandjo) – Jouffre (C), Mesloub (82. A. Traoré), N'Dong, Philippoteaux (73. Barthelme) – Jeannot.
    Náhradníci: Chaigneau – Le Goff, Abdullah, A. Traoré, Abdou Paye, Barthelme, Moukandjo.

    Rozhodčí: Jochem – Moreau, Leducq
    thejrc.org