Buffalo – Detroit 0:3 (kon.) | Carolina – NY Rangers 1:4 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 2:5 (kon.)
Florida – Chicago 4:0 (kon.) | Colorado – St. Louis 2:1 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – Vancouver 5:4 (kon.)
San Jose – Minnesota 4:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
2:5 (0:1, 2:1, 0:3)
New York Islanders
Sobota 23.01.2016, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    OKPOSO - 2:5
     
    54:00
    Islanders právě vstřelili branku!
    Zvlášť, když za Hammondem končí pátý puk! Po rychlém přechodu do útoku se puk dostal na levou stranu, kde měl trochu prostoru KYLE OKPOSO a i když se při hledání pozice dostal trochu z úhlu, tak vystřelil tak šikovně, že trefil domácího Cowena a od něj se puk odrazil do odkryté branky. Asistence: Nikolaj Kuljomin, Frans Nielsen.
    TAVARES - 2:4
     
    47:03
    Islanders právě vstřelili branku!
    Teď už to ale hostům vyšlo a je to 2:4. Po rychlé akci přišla Hamonicova střela, kterou Hammond pouze vyrazil, puku se chopil JOHN TAVARES a zblízka trefil odkrytou část branky Ottawy. Asistence: Travis Hamonic.
    HAMONIC - 2:3
     
    42:58
    Islanders právě vstřelili branku!
    No vida a hosté už opět vedou. Po vhazování se hráčům New Yorku podařilo založit kombinaci a po tvrdé ráně od modré se mohl radovat TRAVIS HAMONIC. Asistence: John Tavares, Michajl Grabovskij.
    CLUTTERBUCK - 2:2
     
    31:10
    Islanders právě vstřelili branku!
    Dlouho ale domácím vedení nevydrželo, neboť New York se ihned pustil do protiakce a před brankovištěm se nejlépe zorientoval CAL CLUTTERBUCK a neposedný puk propasíroval za Hammondova záda. Bez asistence.
    KARLSSON - 2:1
     
    30:51
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí otáčí skóre a vedou 2:1. Po delším zámku přišla zpoza branky Lazarova bekhendová přihrávka na pravý kruh a ERIK KARLSSON střelou z voleje propálil Haláka. Asistence: Curtis Lazar, Matt Puempel.
    RYAN - 1:1
     
    22:05
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno. Martin se ještě nestačil vrátit do centra dění, když domácí rozjeli kombinaci, BOBBY RYAN dostal puk na pravou stranu a prudkou střelou vymetl horní roh Halákovy branky, ten toho moc neviděl, Stone mu velice dobře clonil. Asistence: Erik Karlsson, Mika Zibanejad.
    LEDDY - 0:1
     
    03:49
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak tohle byla bleskově využitá přesilovka! Hosté se po buly rozestavěli a po Nielsenově zadovce pálil od modré NICK LEDDY. Jeho tvrdá rána skončila přesně pod horní tyčkou. Asistence: Frans Nielsen, Kyle Okposo.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 23. Ryan (Karlsson, Zibanejad), 31. Karlsson (Lazar, Puempel) – 4. Leddy (Nielsen, Okposo), 32. Clutterbuck, 43. Hamonic (Tavares, Grabovskij), 48. Tavares (Hamonic), 54. Okposo (Kuljomin, Nielsen)


    Ottawa Senators: Hammond (Anderson) – Karlsson (C), Borowiecki, Ceci, Wiercioch, Wideman, Cowen – Ryan, Zibanejad, Michálek – Stone, Smith, Hoffman – Lazar, Prince, Puempel – Neil, McCormick, Pageau. Trenér: Dave Cameron.
    New York Islanders: Halák (Greiss) – de Haan, Hamonic, Židlický, Hickey, Strait, Leddy – Strome, Tavares (C), Grabovskij – Okposo, Nielsen, Kuljomin – Bailey, Nelson, Lee – Clutterbuck, Cizikas, Martin. Trenér: Jack Capuano.

    Rozhodčí: O'Halloran, Rank – Nansen, Wheler

    Diváci: 18 305
    thejrc.org