Novokuzněck – Dynamo Moskva 1:4 (kon.) | Omsk – Nižněkamsk 1:4 (kon.) | Barys – Čeljabinsk 5:4 (1:0 po s.n.)
Novosibirsk – Viťaz 5:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Ufa 3:2 (po pr.) | Chanty-Mansijsk – Magnitogorsk 4:2 (kon.)
Toljatti – Soči 1:3 (kon.) | Kazaň – Jaroslavl 2:3 (1:2 po s.n.) | N.Novgorod – Spartak Moskva 7:2 (kon.)
Čerepovec – Jokerit 1:2 (kon.) | Minsk – Petrohrad 3:2 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 0:5 (kon.)
konec
Dinamo Riga
0:5 (0:0, 0:2, 0:3)
CSKA Moskva
Středa 27.01.2016, 18:30 • Arena Riga, Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je u konce a já můžu jenom konstatovat, že vítězství CSKA nemělo být asi tak výrazné, jako bylo, ale zároveň si domácí body dnes rozhodně nezasloužili. V poslední třetině totiž Riga naprosto odpadla, inkasovala třikrát po chybách beků a logicky tak už neměla jakoukoliv šanci na zvrat. Postupně se prosadili Makarov, Kugryšev a nakonec i Stoljarov. To je ode mne pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám hezký zbytek týdne. (20:49:20)
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Fandové už houfně opouštějí tribuny a vypadá to, že Riga vážně dohraje druhý zápas za sebou s nulou na svém kontě. Sorokin tak asi potvrdí pozici nejlepšího gólmana KHL a udrží další, celkem snadné, čisté konto.
     
    58:37
    Riga vážně duel jenom dohrává a útočí v jednom nebo dvou lidech. Na druhé straně lapil nahození Eriksson a už to vypadá, že toho mnoho nestane.
     
    57:19
    Logicky tak přichází pískot, který se zvedá v aréně v Rize, domácí nejsou aktivní a skoro to působí, že je jim už jedno, jak tento duel dopadne.
     
    56:29
    Přesilovka Rigy plyne a zatím toho lotyšský celek moc nevymyslel, spíše si nahrává ve vlastní třetině a čeká, co se stane.
     
    55:58
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Kiril Petrov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    55:41
    Teď Erikssonovi sice vypadl nahozený puk, ale jeho obránci si tentokrát poradili, takže se skóre zatím nemění a Riga si může oddechnout.
     
    54:49
    Zápas už se dohrává a je jen otázkou, o kolik CSKA vyhraje. Riga přišla o jakoukoliv motivaci a tak se soustředí spíše na to, aby nedostala ještě větší příděl.
     
    53:54
    CSKA stále výrazně tlačí svého lotyšského soupeře, ale to vířivé přihrávání vyústilo pouze v nejistý zákrok Erikssona, který musel puk krotit nadvakrát.
     
    53:19
    Nakonec tedy hosté hrají ještě jednu přesilovku, jejich tlak je ale prozatím přerušen tím, že jeden z hráč armádního celku stál v brankovišti.
     
    52:41
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Seigo – 2 min., krosček).
    Gennady STOLJAROV - 0:5
     
    51:51
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Toto už je snad příliš kruté pro domácí celek, který není horší o pět branek, přesto ale právě o tento rozdíl prohrávají. Platt vyslal svého kolegu GENNADYHO STOLJAROVA, který ujížděl do přečíslení 2 na 1, ale ten se po náznaku přihrávky rozhodl zakončovat sám, což se povedlo dokonale a vymetl horní roh Erikssonovy brány! Asistence: Geoff Platt.
     
    50:39
    Přesilovka moskevského týmu už je u konce, ale mírný tlak CSKA pokračuje, protože Riga už viditelně rezignovala. Nahození z dálky nakonec kryl Eriksson, který je vážně v permanenci.
     
    50:09
    Tělegin se po dlouhé akci dostal ke střele, která ale nakonec skončila zákrokem Erikssona, který jeho střelu nadvakrát ztlumil.
     
    49:21
    Tak minutu přesilovky má CSKA skoro za sebou, ale zatím Erikssona skoro neohrozilo, protože zvolilo hodně pasivní přístup a spíše jsou to nahrávky, než nějaké bezhlavé ostřelování.
     
    48:23
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Kristaps Sotnieks – 2 min., podražení).

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 28. Tělegin (Pivcakin, Kurgyšev), 30. Petrov (Ožiganov), 42. Makarov (Pihlstrom, Blažijevskij), 46. Kugryšev (Naumenkov, Platt), 52. Stoljarov (Platt)


    Dinamo Riga: Eriksson (Sedláček) – Seigo, Galvinš, Sotnieks, Kristapš, Ševčenko, Cibulskis, Jass – Skvorcovs, Džerinš, Indrašis – Darzinš, Pavlovs, Kulda – Redlihs, Berzinš, Saulietis – Razglas, Bičevskis, Galoha
    CSKA Moskva: Sorokin (Treťjak) – Denisov, Naumenkov, Ožiganov, Kiselevič, Panin, Vorobjov, Blažijevskij, Pivcakin – Telegin, Kugryšev, Andronov – Stoljarov, Petrov, Platt – Ljubimov, Makarov, Pihlstrom – Žarkov, Kvartalnov, Kuzmenko

    Rozhodčí: Sergejev, Konc – Metalnikov, Sirotkin
    thejrc.org