Boston – Anaheim 2:6 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 2:0 (kon.) | Carolina – Chicago 5:0 (kon.)
Ottawa – Buffalo 2:3 (kon.) | Florida – Toronto 5:1 (kon.) | Montreal – Columbus 2:5 (kon.)
Winnipeg – Arizona 5:2 (kon.) | Vancouver – Nashville 1:2 (kon.) | San Jose – Colorado 6:1 (kon.)
konec
San Jose Sharks
6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Colorado Avalanche
Středa 27.01.2016, 04:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Patrick Roy se do výstroje nakonec navléct nemusel.

     
    Tři hvězdy utkání

    Joe Thornton (SJS) (0 + 2)
    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 1)
    Martin Jones (SJS) (22 zásahů) (06:52:44)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 1, 2 střely, čas na ledě 13:32)
    Roman Will (COL) (3 zásahy)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 24

    Colorado Avalanche: 22
     
    Máme za sebou utkání plné branek mezi San Jose Sharks a Colorado Avalanche, ve kterém se však radovali především domácí hokejisté. Mužstvo pod vedením trenéra DeBoera dalo rovnoměrně v každé periodě dvě trefy a bere si výhru 6:1, je tu tedy další duel, ve kterém dokázali San Jose Sharks bodovat. V brance Avalanche si ve druhé půlce utkání vyzkoušel první minuty v rámci NHL český gólman Roman Will, jenže také on inkasoval. Po utkání v Kalifornii se s vámi loučím a přeji hezkou středu.
     
    Konec zápasu.
    Dylan DEMELO - 6:1
     
    59:04
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak tu máme ještě jednu trefu v poslední minutě základní hrací doby a navíc jednu premiérovou trefu, kterou zaznamenává hokejista Sharks DYLAN DEMELO. Poměrně jednoduchá akce, která jen potvrdila, jak si dnes San Jose v klidu věří a dává jeden gól za druhým. DeMelo vyslal puk do horní části Willovy klece, český brankář ve službách Colorada už nestačil zasáhnout. To byl pravděpodobně poslední gól, který jsme dnes mohli vidět Kanadský bod k dobru má i Tomáš Hertl. Asistence: Tomáš Hertl.
     
    58:51
    Ještě jednou vyloučení, ze strany Colorada. John Mitchell (COL) je nucen pykat dvě minuty za vražení na hrazení. Ještě tedy možnost pro San Jose vylepšit už tak dobrý výsledek. Navíc ještě desetiminutový trest pro Codyho McLeoda.
     
    58:03
    Už začaly poslední dvě minuty třetí třetiny, hraje se převážně ve středním pásmu, ale také druhá formace Colorada ještě zkusila zaskočit Jonese v domácím zařízení.
     
    57:51
    Až nyní hra přerušena, po zákrok Martina Jonese. Budeme pokračovat po komerční přestávce.
     
    57:25
    Trojice hokejistů v tyrkysových trikotech zvažovala, zda ještě zaútočit, ale už byla na ledě příliš dlouho, takže raději poslala na led čerstvé síly.
     
    56:50
    Stále se ještě nepřerušilo, také proto Skille mohl přes modrou čáru do útoku. Jenže tam neměl nikoho do kombinace.
     
    56:18
    Joel Ward získal puk pro svůj celek v rohu, Roman Will si následně musel připsat dobrý zákrok, aby zabránil další inkasované brance.
     
    55:39
    Melker Karlsson se hnal kupředu přes modrou čáru, ale teď měl i štěstí, že se nedostal do postavení mimo hru. Jde vidět, že Sharks už tolik spěchat nemusejí.
     
    55:03
    Stále ještě rozhodčí nemusel přerušit hru a hraje se ve vysokém tempu, do dobré možnosti se dostal Joonas Donskoi, ale netrefil prostor pod horní tyčkou.
     
    54:08
    Colorado nyní zkouší tlačit na domácí klec a zatím se to hostům poměrně daří. Střely ale nejsou tolik přesné, jak by si si Avalanche představovali.
     
    53:30
    Už se hraje poměrně dlouho bez přerušení, Cody McLeod se dostal do zakončení z pravého kruhu, ale na Martina Jonese si tentokráte nepřišel.
     
    52:58
    Joe Thornton se málem dostal do samostatného úniku na branku, až na poslední chvíli byl zastaven na modré čáře.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 7. Karlsson (Burns.), 11. Hertl (Vlasic, Thornton), 36. Pavelski (Thornton, Marleau), 37. Ward, 49. Martin, 60. DeMelo (Hertl) – 52. MacKinnon (Tanguay, Johnson)


    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Hertl, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Couture, Wingels – Karlsson, Tierney, Zubrus
    Colorado Avalanche: Pickard (40. Will) – Beauchemin, Johnson, Holden, Barrie, Redmond, Bigras – Tanguay, MacKinnon, Duchene – Landeskog, Söderberg, Comeau – Martinsen, Grigorenko, Iginla – McLeod, Mitchell, Skille

    Rozhodčí: Dwyer, Charron – Sharrers, Berg
    thejrc.org