Angers – Monaco 3:0 (kon.) | Troyes – Nantes 0:1 (kon.) | Lorient – Remeš 2:0 (kon.)
GFC Ajaccio – Montpellier 0:4 (kon.) | Bastia – Lyon 1:0 (kon.) | Toulouse – Guingamp 1:2 (kon.)
konec
SC Bastia
1:0 (0:0)
Olympique Lyon
Sobota 30.01.2016, 20:00 • Stade Armand Césari • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit u některého z dalších onlajnů francouzské Ligue 1. Ta má v týdnu na programu vložené kolo, pro dnešek se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (22:06:24)
     
    Statistiky utkání:

    Střely celkem: 7:9
    Střely na branku: 3:3
    Držení míče: 37% – 63%
    Rohové kopy: 1:6
    Ofsajdy: 3:2
    Fauly: 13:18
    Momentky z utkání z tvorby domácího celku

     
    V dnešním utkání se potvrdilo, že předzápasový favorit ještě nemá vyhráno a Lyon v tomto utkání padl! Bastia dokázala ve druhém poločase vsítit branku, po které ubránila hned několik šancí soupeře, čímž si zasloužila vyhrát. Naopak Olympique byl často u míče, ale v prvním poločase byl nevýrazný a ve druhém doplatil na produktivitě. Rozdíl mezi Lyonem a domácím SC se zmenšil na dva body. Hostujícímu týmu patří po dnešních zápasech desátá pozice a Bastia se po výhře dokázala posunout na třináctou příčku.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Pětiminutové nastavení už je minulostí a hraje se kvůli ošetření ještě dál. Diváci opět spustili hlasitý pískot a chtějí, aby hlavní sudí zapískal konec utkání.
     
    90+4
    Mostefa dostal "koňara" od soupeře a pochopitelně se mu ze zeleného pažitu na nohy nechce. Na hrací plochu opět přichází lékařská služba, aby hráče ošetřila.
     
    90+3
    Střídající Maboulou se dostal k míči na levé straně a mohl jít do rychlého brejku proti poslednímu obránci a brankáři, ale místo toho jen ušetřil nějaké vteřiny a následně o balon přišel.
     
    90+2
    Lyon je sice u balonu, ale jen na vlastní polovině hrací plochy. Navíc se snaží o dlouhý pasy za obranu, ale domácí hráči je stíhají odvracet.
     
    90+1
    K postranní čáře přichází čtvrtý rozhodčí, který na své tabulce ukazuje, že se bude hrát o pět minut déle než je normální hrací doba. To se pochopitelně nezdá domácím příznivcům, kteří spustili hlasitý pískot.
     
    90
    Střídání v týmu SC Bastia: ze hřiště odchází Gaël Danic, přichází Abdoulaye Keita.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Samuel Umtiti (Olympique Lyon), který nesmyslně dohrál brankáře a po právu vidí kartu. Na hrací ploše se více diskutuje než by se hrál fotbal, což vyhovuje domácímu celku.
     
    88
    Červenou kartu dostává Gilles Cioni (SC Bastia), jenž se proti soupeři rozeběhl jako uragán a trefil ho ve skluzu na obě nohy. Domácí krajní obránce musí předčasně pod sprchy a jeho celek čekají ještě perné minuty.
     
    87
    Centrovaný míč z volného kopu mířil na zadní tyč, kam si nabíhal Lacazette, jehož přihrávku pod sebe odvrátil jeden z bránících hráčů.
     
    86
    Olympique hru stále více otevírá a budou pro hráče v modrém vznikat šance na rychlé brejky. Jenže nyní se dopustili faulu a Lyon pošla další míč do pokutového území.
     
    85
    Lyon se sice snaží o překonání obrany soupeře, ten ovšem brání v deseti lidech a navíc se stíhá s přihrávkami přesouvat. Hostujícímu celku čas rychle utíká a nevypadá to, že by měl vyrovnat.
     
    84
    Olympique se sice dostal k autovému vhazování, ale od branky soupeře je ještě hodně daleko, jelikož vhazování přišlo na polovině hostujícího celku.
     
    83
    Zraněným hráčem je Sadio Diallo, který nechal pod sebou nohu, kterou si následně bolestivě přisedl, a tak je ošetření a místě. Domácí hráč už míří za postranní čáru a může se opět pokračovat ve hře.
     
    82
    Na zeleném pažitu zůstal ležet jeden z domácích hráčů, a jelikož měl hlavní sudí obavu o jeho zdraví, tak hru přerušil a dal pokyn lékařům.

    Michal Luxa

    Branky: 69. Brandão (Ngando)

    Karty:   27. Kamano (BSA), 67. Ngando (BSA), 75. Brandão (BSA) – 31. Tolisso (LYO), 89. Umtiti (LYO)   88. Cioni (BSA)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:18.
    SC Bastia: Leca – Cioni, Squillaci (C), Peybernes, J. Palmieri – Coulibaly, Mostefa – Kamano (66. Maboulou), Ngando (73. Diallo), Danic (90. Keita) – Brandão.
    Náhradníci: Hansen – Diallo, Raspentino, Keita, Maboulou, Benhaim, Chester Diallo.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Jallet, Yanga-Mbiwa, Umtiti, Morel – Ferri (46. Grenier), Gonalons (C), Tolisso – Ghezzal, A. Lacazette, Valbuena (75. Kalulu).
    Náhradníci: Gorgelin – Bedimo, Grenier, Darder, Rafael, Kalulu, Cornet.

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Moreau
    thejrc.org