Arnhem – Excelsior 0:0 (kon.) | Zwolle – Groningen 1:3 (kon.) | Eindhoven – Graafschap 4:2 (kon.)
Nijmegen – Alkmaar 0:3 (kon.)
konec
PEC Zwolle
1:3 (0:1)
FC Groningen
Sobota 30.01.2016, 19:45Nizozemská Eredivisie • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec zajímavého utkání dvou týmů, které si před dnešním duelem byly poměrně blízké v tabulce. První poločas sice herně patřil domácímu Zwolle, prosadili se ale hosté. A ti si pak více věřili. Hned na úvod druhé půle sice srovnal domácí fotbalista Thomas Lam, jenže na jeho zakončení hosté odpověděli dvěma přesnými trefami. FC Groningen tedy bere vítězství za všechny body a může se radovat. Tři branky na venkovním hřišti jsou slušný počin. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek soboty. (21:41:40)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Už se spíše dohrává a je jasné, že všechny body z tohoto zápasu si odnese Groningen. Především díky dobrému výkonu ve druhém poločase.
     
    90+2
    Ještě minimálně jeden volný kop pro domácí. Ze strany Zwolle to nevypadalo vůbec špatně, ale Nijland míč tečoval vedle pravé tyče.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty. To už samozřejmě není moc dlouhá doba. Je ale pravda, že se hraje převážně na polovině hřiště Groningenu.
     
    90
    Žlutá karta, kterou nyní uviděla domácí devatenáctka. Dekker tedy neodejde bez zápisu do zápasu, inkasuje právě tuto kartu.
     
    90
    Běží poslední minuta normální hrací doby, uvidíme, kolik rozhodčí nastaví minut. Ani takový čas už ale pravděpodobně nemusí stačit Zwolle na vylepšení výsledku.
     
    89
    Míč zkusil Bacuna rychle poslat směrem k domácímu brankáři. To se sice stalo, ale jen ho jednoduše vystřelil po zemi.
     
    88
    Jeden rychlý výkop Padta od branky teď malinko uklidnil hru a je jasné, že Groningen už nebude chtít hrát nic na náhodu, přesto se ještě snaží utíkat kupředu.
     
    87
    Dekker se snažil ještě získat šanci pro domácí na pravé straně velkého vápna, tam si ovšem nepočínal moc dobře. Dožadoval se ovšem ještě u rozhodčího volného kopu. A ten také přišel.
     
    86
    Hraje se nyní převážně ve střední části hřiště, kde se hra malinko kouskuje a teď domácí trenér dokonce v diskuzi s hlavním rozhodčím o předchozí situaci. Jeden z mužů Zwolle byl totiž podražen.
     
    85
    Menig se postupně dral do šance, ale těsně před pokusem o zakončení jej o míč obral protihráč a bylo po akci. Následně už mohl vykopávat Padt pryč od své klece.
     
    84
    Dlouhý výkop brankáře Padta, který nakonec skončila až na kopačkách jeho spoluhráčů. Je ovšem jasné, že Groningen se nikam teď hnát nemusí.
     
    83
    Další střídání ze strany domácího Zwolle. Schenkeveld si užije minuty na hřišti, na lavičku místo něj míří střelec jediné domácí branky Thomas Lam.
     
    83
    Střídání na straně Groningenu, přichází Bacuna, jenž nahrazuje de Leeuwa.
     
    82
    Konec klasické hrací doby se pomalu přibližuje a zatím se zdá, že Groningen má hru plně pod kontrolou. Menig to sice zkusil sám proti dvěma soupeřům, ale neuspěl.
     
    81
    Hra se nyní malinko zasekla před domácím zařízením, kde se dlouho diskutovalo s rozhodčím o volném kopu. Ten nakonec proběhl, ale Zwolle netrefilo branku.
     
    80
    Nijland to zkusil sám se střeleckým pokusem, ale byl moc daleko od branky na to, aby mohl pomýšlet na úspěch. Následně jeden z domácích borců sražen. Šlo o Lama.
     
    79
    Zwolle se ovšem nechce ještě odevzdat a snaží se posílat rychlé míče na polovinu soupeře.

    Martin Schwarz

    Branky: 56. Lam – 17. Sørloth, 62. de Leeuw, 77. Hoesen

    Karty:   18. Lam (ZWO), 90. Dekker (ZWO)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:12.
    PEC Zwolle: van der Hart – Marcellis (58. Becker), Lam (83. Schenkeveld), Bouy, van Polen – Brama (72. Dekker), Marinus – Ehizibue, Nijland, Mennig – Veldwijk.
    Náhradníci: B. de Jong – Thomas, Bruintjes, Evre, Schenkeveld, Dekker, Becker.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Lindgren, Payne – Maduro, de Leeuw (83. Bacuna), Tibbling – Linssen (70. Idrissi), Sørloth (24. Hoesen), J. Drost.
    Náhradníci: van der Vlag – Hoesen, Larsen, Idrissi, Bacuna, Veendorp.

    Rozhodčí: Higler – Bexkens, Sanders
    ocianews.com