Carlisle – Everton 0:3 (kon.) | MK Dons – Chelsea 1:5 (kon.)
konec
Milton Keynes Dons FC
1:5 (1:3)
Chelsea FC
Neděle 31.01.2016, 17:00 • Stadium mk, Milton Keynes • FA Cup • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Milton Keynes Dons FC v domácím prostředí prohrál s Chelsea FC 1:5, a s FA Cupem se pro tuto sezónu loučí!

    První poločas dnešního pohárového zápasu nabídl opravdu krásnou podívanou! Do zápasu vstoupila aktivně Chelsea, která měla již ve třetí minutě obrovskou šanci, avšak Costu vychytal Martin. Chelsea se dočkala až v 16. minutě, kdy se prosadil Oscar. Milton příliš šancí neměl, nicméně o pět minut později se podařilo srovnat Darrenu Potterovi. Chelsea následně pokračovala ve velmi dobrém výkonu, a do konce prvního poločase zkompletoval hattrick Oscar!

    Chelsea vstoupila do druhého poločasu aktivně, a již po desíti minutách druhé půle se z penalty prosadil Eden Hazard, pro kterého to byla první branka v této sezóně! Poté se ještě prosadil po přihrávce Hazarda mladý Bertrand Traoré, pro kterého to zase byla první branka v dresu Blues!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (18:53:23)
    Chelsea dnes předvedla velmi dobrý výkon, a druholigový Dons porazila vysoko 5:1!

     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje pouze jednu minutu nad rámec základné hrací doby!
     
    89
    Chelsea velmi dobře napadala na útočné polovině, a následný útočný nákop McFadzeana skončil u Garyho Cahilla. Chelsea kombinuje na vlastní polovině, a dnešní utkání se již pouze dohrává.
     
    88
    Willian je již na nohou, a odchází za postranní čáru. Mezitím Milton rozehrál, a začíná kombinovat na útočné polovině.
     
    87
    Willian se pokoušel projít vpřed po pravé straně, udělal kličku, avšak obránce Lewington mu přišlápl nohu. Brazilský záložník zůstává v bolestech ležet na zemi, a uvidíme, zdali dnešní utkání dokončí.
    Dvojice Oscar - Hazard měla dnes podíl na všech brankách svého týmu

     
    86
    Milton v samotném závěru vybojoval rohový kop, kterého se ujal střídající Williams. Jeho centr však příliš přesný nebyl, a obrana Blues dokázala míč odhlavičkovat do bezpečí.
     
    85
    Na pravé straně zakombinoval obránce Spence s Powellem, a druhý jmenovaný poslal centr do vápna. Obrana Chelsea byla však zformovaná, a dokázala míč odhlavičkovat!
     
    84
    Střídající Daniel Powell se vlastním fanouškům uvedl velmi dobře! Anglický záložník si dokázal udělat prostor na hranici vápna, a protlačil se i ke střele. Jeho přízemní pokus mířil do středu branku, kde stál připravený Courtois!
     
    83
    Chelsea svého soupeře po páté brance prakticky nepouští do hry, a sama kontroluje hru na vlastní polovině. Hráči Blues navíc při rozehrávce prakticky nejsou napadáni.
     
    82
    Střídání v týmu Milton Keynes Dons FC: ze hřiště odchází Samir Carruthers, přichází Daniel Powell.
     
    82
    Londýnský celek se opět usadil na útočné polovině, a o centr do pokutového území se postaral Ivanović. Obrana Miltonu si však dokázala poradit.
     
    81
    Exekuce následné standardní situace se ujal Willian, kterému se však ani tato standardní situace příliš nepovedla. Jeho střela mířila sice na branku, nicméně do prostoru, kde byl připravený Martin.
     
    80
    Chelsea kontrolovala hru na vlastní polovině. Následně poslal krásný pas Fábregas, kterým našel na levé straně Babu. Ghanského obránce následně poslal k zemi Spence, a Jonathan Moss mu uděluje žlutou kartu!
     
    78
    Další velká šance londýnského celku! Na levé straně zůstal zcela osamocený Baba, který mohl jít do zakončení, nicméně raději poslal přihrávku na Traorého, který mířil na přední tyč, avšak branku Martina těsně minul!
    Malý fanoušek si z dnešního zápasu odnese velmi cenný suvernýr

    Jan Havlovic

    Branky: 21. Potter – 16. Oscar, 32. Oscar, 44. Oscar, 55. Hazard (pen.), 62. Traoré

    Karty:   75. Walsh (MDN), 80. Spence (MDN) – 31. Terry (CHE)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:11. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:9.
    Milton Keynes Dons FC: Martin – Spence, McFadzean, Walsh, Lewington – Potter, Forster-Caskey – Carruthers (82. Powell), Hall, Murphy (67. Williams) – Bowditch (76. Maynard)
    Náhradníci: Williams, Hodson, Kay, Church, Powell, Cropper, Maynard

    Chelsea FC: Courtois – Ivanović, Cahill, Terry, Baba – Matić, Fábregas – Oskar (64. Willian), Loftus-Cheek, Hazard (64. Pedro) – Diego Costa (57. Traoré)
    Náhradníci: Begović, Zouma, Obi Mikel, Traore, Pedro, Willian, Azpilicueta

    Rozhodčí: Jonathan Moss – Nunn, Child (vš. Anglie)
    thejrc.org