West Ham – Aston Villa 2:0 (kon.) | Leicester – Liverpool 2:0 (kon.) | Sunderland – Manchester City 0:1 (kon.)
Arsenal – Southampton 0:0 (kon.) | Norwich – Tottenham 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Bournemouth 1:2 (kon.)
Manchester Utd. – Stoke 3:0 (kon.) | West Brom – Swansea 1:1 (kon.)
konec
West Bromwich Albion
1:1 (0:0)
Swansea City
Úterý 02.02.2016, 21:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! West Bromwich Albion sehrál se Swansea City vyrovnané utkání, a nakonec bere bod za remízu 1:1!

    První poločas dnešního utkání sice branku nenabídl, nicméně na obou stranách bylo k vidění mnoho šancí, a rozhodně jsme se nenudili. První velkou šanci měl hned ve druhé minutě Rondón, jehož hlavičku však Fabiański dokázal vyrazit. Na další velké šance jsme si museli počkat až v závěru poločasu, kdy ve velké šanci hlavičkoval nepřesně Dawson. Další velkou šanci Baggies měl Fletcher, nicméně ve slibné pozici mířil mimo. V závěru nahradil zraněného Song-junga Paloschi, který měl v nastavení velkou šanci, nicméně Fostera nepřekonal!

    Ve druhém poločase podařilo Swansea dostat do vedení zásluhou přesné trefy Gylfiho Sigurdssona. Velšský celek následně bránil svůj hubený náskok, a navíc mohl své vítězství potvrdit. Střídající Paloschi však ve velké šanci trefil tyč! Domácí se nakonec dočkali v nastaveném čase, kdy Salomón Rondón vystřelil pro svůj tým zisk jednoho bodu!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic. (23:02:30)
    Dlouho to vypadalo, že se Swansea bude radovat ze zisku tří bodů, avšak v nastavení vyrovnal Rondón!

     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí se ještě mohli dostat do zajímavého útoku, avšak průnik Berahina dokázal zastavit přesně načasovaným skluzem Britton.
    90+2. José Salomón Rondón - 1:1
     
    90+2
    West Brom právě vstřelil branku!
    Baggies se nakonec v samotném závěru dočkali, a zaslouženě srovnávají na 1:1! Dlouhý centr McCleana našel na zadní tyči Anichebeho, jehož hlavička nebyla ideální, a míč se dostal k Fletcherovi, jehož střelu ještě zablokoval Sigurdsson. Následně se míč odrazil do míst, kde se nacházel SALOMON RONDÓN, a ten již dostal míč do branky!
     
    90+2
    Obrovská šance West Bromwiche! Ve vápně se dostal míč k Dawsonovi, jehož následnou střelu však zblokoval Rangel na roh!
     
    90+1
    Baggies mají míč pod kontrolou na útočné polovině, nicméně se před dobře postavený obranný val Swansea nemohou dostat do vápna.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby, nicméně část domácích fanoušků to již nevydržela, a začínají předčasně odcházet ...
     
    90
    Střídající Berahino roztáhl hru na pravou stranu, kde se nacházel Dawson. Jeho následná přihrávka našla ve středu hřiště právě Berahina, jehož střela však mířila vysoko nad branku.
     
    89
    Na druhé straně šel domácí celek velmi rychle do útoku. Z levé strany odcentroval James McClean, jehož centr Swansea odvrátila pouze k Anichebemu, jehož následnou pomalou střelu v pohodě lapil Fabiański!
     
    88
    Swansea teď mohla potvrdit své vítězství! Naughton na levé straně krásně uvolnil Ángela Rangela, který postupoval do vápna, a následně poslal centr před branku. Do zakončení se dostal Paloschi, jehož střelu však zastavila tyč!
     
    87
    Wayne Routledge si při rohovém kopu narazil míč s Brittonem, a následně našel před vápnem Sigurdssona. Jeho následná příázemní rána však mířila mimo.
     
    86
    Wayne Routledge následně dostal další přihrávku, tentokrát na pravou stranu, kde odvedl hostující hráč výbornou práci. Routledge se pokoušel bránit Gardner, nicméně neúspěšně, a bude z toho rohový kop.
     
    85
    Swansea se však nebojí vyrazit také do útoku! Po levé straně táhl akci Labutí Naughton, který následně předal míč Routledgovi. Anglický křídelník jej však raději poslal zpět k obráncům.
     
    83
    Velšský celek kontroluje hru na vlastní polovině, a postupně se přibližuje dnešnímu vítězství!
     
    82
    Swansea provádí své poslední střídání v tomto zápase. André Ayew se pokoušel "tahat" čas jak jen to šlo, a hrál, že má být střídán nikdo jiný. Nakonec ho však Neil Swarbrick přesvědčil, a na místo ghanského útočníka přichází Jordi Amat.
    Gylfi Sigurdsson poslal svůj tým do vedení, a přiblížil Swansea zisku důležitých tří bodů

     
    80
    West Brom vybojoval rohový kop, kterého se ujal James McClean. Jeho přetažený centr našel v levé části vápna McAulyeho, který vrátil míč před branku. Olsson hlavičkou našel Berahina, jehož hlavička již směřovala mezi tři tyče, avšak Fabiański opět zasáhl!

    Jan Havlovic

    Branky: 90+2. Rondón – 64. G.Þ. Sigurðsson


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:8. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:13.
    West Bromwich Albion: Foster – Dawson, McAuley, J. Olsson, J. Evans (53. C. Gardner) – D. Fletcher (C), Sandro (69. Anichebe), Yacob – Sessègnon (62. Berahino), Rondón, McClean.
    Náhradníci: Myhill – Chester, C. Gardner, Anichebe, Lambert, Berahino, Pritchard.

    Swansea City: Fabiański – Rangel, F. Fernández, A. Williams (C), Taylor (59. Naughton) – Britton, Ki Song-jung (45+2. Paloschi) – Cork, G.Þ. Sigurðsson, Routledge – A. Ayew (82. Amat).
    Náhradníci: Nordfeldt – Amat, B. Gomis, Montero, Naughton, Barrow, Paloschi.

    Rozhodčí: Neil Swarbrick – Ledger, Salisbury (vš. Anglie)
    thejrc.org