New Jersey – NY Rangers 3:2 (kon.) | NY Islanders – Minnesota 5:3 (kon.) | Philadelphia – Montreal 4:2 (kon.)
Pittsburgh – Ottawa 6:5 (kon.) | Boston – Toronto 3:4 (po pr.) | Washington – Florida 2:5 (kon.)
Nashville – St. Louis 0:1 (kon.) | Winnipeg – Dallas 3:5 (kon.) | Colorado – Chicago 1:2 (kon.)
Edmonton – Columbus 5:1 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:6 (kon.) | Anaheim – San Jose 3:2 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
San Jose Sharks
Středa 03.02.2016, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Mezitím jinde...
     
    Tři hvězdy utkání

    Hampus Lindholm (ANA) (1 + 0)
    Ryan Kesler (ANA) (0 + 0)
    Tommy Wingels (SJS) (1 + 0) (06:44:36)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 3 střely na branku, čas na ledě 16:22)
     
    Dnešní utkání sledovalo 16 588 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 25

    San Jose Sharks: 32
     
    Tak to byl napínavý duel až do poslední vteřiny, kalifornské klání jak má být. San Jose Sharks si při hře bez brankáře a zároveň při přesilové hře vytvořili mnoho možností na vstřelení vyrovnávací branky. Frederik Andersen ale všechny možnosti stačil pokrýt. A právě on je jedním z hlavní strůjců dnešního úspěchu Anaheim Ducks. Většina gólů padla v prostřední části, to se slavilo na každé straně dvakrát. Naopak v závěrečných dvaceti minutách už se neprosadil žádný z hráčů, a tak Anaheim Ducks potvrzují svou dobrou bilanci v posledních zápasech a berou další vítězství. V tabulce si Kačeři znovu polepší. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Brent Burns ještě udržel puk v pásmu, pak právě tento muž vypálil puk na branku. Nechybělo moc a hostující útočníci málem dorazili puk až do sítě.
     
    59:15
    Joe Pavelski a Joe Thornton ve slibné šanci. První střílel a druhý dorážel, avšak Frederik Andersen zůstává ve třetí periodě nadále bezchybný.
     
    58:50
    Jedna střela a nahození za druhým létá na branku Andersena, ale všechny zatím pouze vedle. Ani dorážky zatím nejsou pro hosty ideální.
     
    58:25
    Už se tak stalo a San Jose Sharks hrají s prázdnou brankou a v šesti proti čtyřem!
     
    58:03
    Anaheim ale hned po buly vyhazuje. Dá se očekávat, že zanedlouho vyrazí Martin Jones pryč ze své branky.
     
    57:53
    Veliká šance pro San Jose Sharks dvě minuty do konce třetí třetiny. Vyloučen je za hákování Cam Fowler (ANA), teď čekají domácí muže těžké chvíle.
     
    57:35
    Braun a Thornton v kombinaci, hosté ale situaci v pásmu podcenili a právě proto také poměrně lacino přišli o kotouč.
     
    57:04
    San Jose Sharks aktivnější na puku, hosté by ovšem potřebovali více zakončení na klec soupeře, pokud chtějí pomýšlet na brzké vyrovnání výsledku na kostce.
     
    56:28
    Znovu Sharks a konkrétně Logan Couture. Ale ani jemu se nepodařilo trefit prostor mezi třemi tyčemi, pálil těsně nad úroveň branky.
     
    56:04
    Výborný zásah Frederika Andersena, který nyní podržel svůj tým, když se proti němu řítil do slibné možnosti Matt Nieto. Klidně mohlo být vyrovnáno, ale Andersen zatím sebejistý.
     
    55:50
    Už hra znovu pokračuje, hraje se s kotoučem ve středním pásmu. Jde vidět, že San Jose hodlá zkoušet co nejrychlejší rozehrávky.
     
    55:37
    Až nyní gólman Ducks vytahuje zákrok lapačkou, po střele DeMela z dálky po buly. Ještě jedna kratičká pauza a poté budeme pokračovat ve zbytku třetí periody.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 17. Rakell (Maroon, Perry), 25. Lindholm (Getzlaf), 33. Garbutt (Stewart, Manson) – 23. Zubrus (Burns, Martin), 34. Wingels (Donskoi, Vlasic)


    Anaheim Ducks: Andersen (Gibson) – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson, Despres, Vatanen – Perron, Getzlaf, Stewart – Maroon, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Garbutt, Thompson, Santorelli
    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Hertl, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Couture, Wingels – Karlsson, Tierney, Zubrus

    Rozhodčí: Joannette, Skilliter – Gibbs, Heyer

    Diváci: 16 588
    thejrc.org