Třinec – Pardubice 3:2 (3:2 po s.n.) | Plzeň – Olomouc 3:2 (2:1 po s.n.) | Chomutov – Vítkovice 3:5 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 1:6 (kon.)
Sparta – K. Vary 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 05.02.2016, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:08 Adam COURCHAINE - 5:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    56:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Mountfield využívá dvojnásobnou přesilovku a dneska skolí extraligového lídra na lopatky! Na Schwarze tvrdě dorážel Bedřich Köhler, ale brankář neměl kotouč pod kontrolou. Jako první si ho našel ADAM COURCHAINE, který neměl před prázdnou bránou potíže – 5:1! Asistence: Bedřich Köhler.
    36:24 Bedřich KÖHLER - 4:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    36:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Liberecká přesilovka má přesně opačný účinek, gól v ní střílí Hradec Králové, který vede už o tři branky! Rudolf Červený dojel puk ve středním pásmu a pílil dopředu, z úhlu trefil boční síťku. Kotouč ale dostihl za brankou, odkud ho vrátil BEDŘICHU KÖHLEROVI, a ten už neměl sebemenší potíže trefit prázdnou bránu – 4:1! Asistence: Rudolf Červený.
    32:48 Brian IHNAČÁK - 3:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    32:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom Hradec skvělou přesilovku využívá a poprvé utíká do dvoubrankového vedení! Třetí útok slezl z ledu a do hry šel druhý, dva Kanaďané pak prokázali, jak skvěle si rozumí. BRIAN IHNAČÁK si přiťukl s Adamem Courchainem a jeho zpětnou přihrávku zblízka zametl mezi Lašákovy betony, je to 3:1! Asistence: Adam Courchaine.
    26:29 Jaroslav BEDNÁŘ - 2:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    26:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    No a domácí si po ubráněném oslabení berou zpátky ztracené vedení! Pilařovu gólovku ještě Lašák skvěle vyrazil lapačkou, ale o chvíli později už se od něj štěstí odvrátilo. JAROSLAV BEDNÁŘ totiž nabízel puk na teč Kukumbergovi, ale zatímco on kotouč netrefil, dojíždějící Michal Bulíř ano a poslal ho svému gólmanovi mezi betony – 2:1! Bez asistence.
    19:53 Michal BULÍŘ - 1:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    19:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Pasivita v závěrečné minutě první části se Hradci vymstila, napadající druhý útok Liberce se sedm sekund před sirénou postaral o gól do šatny! MICHAL BULÍŘ získal kotouč a nádherně si přiťukl s Martinem Bakošem. Už už se zdálo, že na jeho zpětný pas Bulíř možná nedosáhne, ale zvládl to parádně a poslal puk přesně k bližší tyčce. Máme vyrovnáno – 1:1! Asistence: Martin Bakoš.
    07:03 Tomáš MERTL - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    07:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    No tak to je návrat, jak se sluší a patří! TOMÁŠ MERTL skóruje ve svém prvním domácím zápase po návratu z Kontinentální ligy a Hradec se ujímá vedení! Šimánkova ostrá rána z vrcholu kruhu minula klec, ale zpoza brány vrátil Kudrna puk kolem bližší tyčky právě hradeckému číslu 86, které okamžitě zakončilo za záda přesouvajícího se Lašáka – 1:0! Asistence: Jaroslav Kudrna, Jiří Šimánek.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 8. Mertl (Kudrna, Šimánek), 27. Bednář, 33. Ihnačák (Courchaine), 37. Köhler (Červený), 57. Courchaine (Köhler) – 20. Bulíř (Bakoš)


    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – Pláněk, Plášil, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek, Havránek – Bednář "C", Kukumberg, Dej – Červený, Ihnačák, Courchaine – Kudrna, Mertl, Šimánek – Köhler, Knotek, Bulík. Trenér: Vladimír Kýhos.
    Bílí Tygři Liberec: Lašák (37. Schwarz) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk "C", Plutnar – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Jelínek, Krenželok – Ordoš, Stránský, Vlach. Trenér: Filip Pešán.

    Rozhodčí: Hejduk, Mrkva – Frodl, Špůr.

    Diváci: 5572
    thejrc.org