Buffalo – Boston 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Minnesota 4:2 (kon.) | Washington – NY Islanders 3:2 (kon.)
Toronto – New Jersey 3:2 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Edmonton 2:7 (kon.) | Florida – Detroit 6:3 (kon.)
St. Louis – San Jose 1:3 (kon.) | Nashville – Philadelphia 3:6 (kon.) | Colorado – Dallas 3:4 (po pr.)
Arizona – Chicago 4:5 (po pr.) | Vancouver – Columbus 1:2 (0:1 po s.n.) | Los Angeles – Anaheim 2:4 (kon.)
konec
Nashville Predators
3:6 (0:2, 2:2, 1:2)
Philadelphia Flyers
Pátek 05.02.2016, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním toho, že na dnešní utkání zavítalo 17 113 diváků se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc! (04:52:57)
     
    Do dnešního utkání zasáhli také dva čeští zástupci. Zatímco Jakub Voráček pomohl k výhře dvěma asistencemi, výkon jeho kolegy z obrany Radko Gudase kazí dvě vyloučení a celkem šest trestných minut.

    Československá stopa v utkání:

    Jakub Voráček (PHI) – 0+2, 2 střely, +3, čas na ledě 16:13
    Radko Gudas (PHI) – 0+0, 0 střel, +1, čas na ledě 19:35
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. CLAUDE GIROUX (PHI) – 2+1, 5 střel, +2, čas na ledě 20:27
    2. WAYNE SIMMONDS (PHI) – 2+1, 3 střely, +3, čas na ledě 15:15
    3. RYAN JOHANSEN (NSH) – 1+1, 2 střely, +2, čas na ledě 21:44
     
    K mému údivu mezi třemi nejlepšími hráči Steve Mason chybí. Třetí hvězdou zápasu se stal domácí Ryan Johansen, jenž obstaral jeden gól a jednu asistenci.

    Druhá pozice patří Waynu Simmondsovi a na nejvyšší příčce si podle médií z Nashvillu zaslouží být Claude Giroux.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 40 – 19
    Hity: 14 – 15
    Vyloučení: 2 – 6
    Trestné minuty: 6 – 14
    Přesilové hry: 1/7 – 1/3
     
    Skončilo utkání, které bylo dvě třetiny vyrovnané a v posledním dějství převážně v režii domácího Nashvillu. Jeho sok z Philadelphie dnes ovšem školil z efektivity a hlavní příčinou jeho vítězství je výborný výkon brankáře Masona.

    Nepochybuji o tom, že bude první hvězdou zápasu, přestože najdeme mezi jeho spoluhráči dva borce se dvěma zásahy a jednou asistencí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Domácí už drží kotouč pouze kolem branky Rinneho a čekají na závěrečnou sirénu. O vítězi je dnes jasno.
     
    59:18
    Brankář Letců se musel zvedat z ledu po další nebezpečné střele Nashvillu. Mrzet ho to ovšem nemusí, tato nedobrovolná koupel bude za dva body.
     
    58:27
    Kanadský brankář právě ukázal, že má dneska den. Po zaváhání hostující obrany se před ním zjevil osamocený Miikka Salomaki, jenž zamíchal pukem a poslal ho pouze do lapačky připraveného Masona!
     
    57:46
    Po vhazování se dostal do backhandového zakončení Fisher. Pokus třetího centra však ztroskotal na jistém Masonovi. Philadelphia má dnes jednoznačného hrdinu.
     
    57:18
    Letci sice drželi kotouč ve své moci, ale místo rychlého vyhození si situaci zkomplikovali a nabídli šanci Predátorům. Od modré čáry pálil Anthony Bitteto, jehož tvrdou střelu Mason pokryl.
     
    56:35
    Steve Mason opět pouze kontrolovat jeden z nepřesných pokusů Nashvillu. Tomu čas utíká velmi rychle...
     
    56:01
    Po krátké pauze se pokračuje vhazováním po pravici Masona. Buly vyhráli domácí, ale pásmo po pár vteřinách ztratili a musí se vracet až ke své modré.
     
    55:41
    Hra se pro změnu přesunula na útočnou polovinu Hekstolovi družiny, která se snaží vybojovat cenný čas. Puk na této polovině hřiště hostům pochopitelně vyhovuje.
     
    54:29
    Střeleckým pokusům Predators patří potřebná přesnost. Philadelphia navíc hraje ve velké pohodě, protože náskok tří gólů je v tomto čase velmi slušná.
     
    53:48
    Enormní snaha Nashvillu pokračuje. Domácí borci se snaží co nejrychleji odpovědět, aby závěr zápasu alespoň zdramatizovali. Zatím pálí pouze mimo tři tyče.
    53:11 Claude GIROUX - 3:6
     
    53:11
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Aby toho nebylo málo, Flyers znovu udeřili. Opět zafungovala ověřená spolupráce Jakuba Voráčka s CLAUDEM GIROUXEM (16). Šestá branka Letců navíc vypadala v podstatě totožně jako ta čtvrtá. Český útočník zavezl kotouč do třetiny a nabil na levou stranu svému kanadskému parťákovi, který propálil Rinneho – 3:6! Asistence: Jakub Voráček (33), Wayne Simmonds (16).

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 25. Johansen (Josi), 37. Järnkrök (Neal, Johansen), 51. Weber (Josi, Ribeiro) – 14. Read (Laughton, Schultz), 16. Schenn (Couturier, Gagner), 29. Simmonds (Laughton), 37. Giroux (Voráček), 53. Simmonds (Gostisbehere, Giroux), 54. Giroux (Voráček, Simmonds)


    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Weber (C), Josi, Ellis, Jackman, Bitteto, Ekholm – Neal (A), Johansen, Forsberg – Smith, Ribeiro, Järnkrök – Watson, Fisher (A), Arvidsson – Bass, Gaustad, Salomaki. Trenér: P. Laviolette.
    Philadelphia Flyers: Mason (Stolarz) – Gostisbehere, Del Zotto, Streit (A), Schultz, Gudas, Medveděv – Simmonds (A), Giroux (C), Voráček – Schenn, Couturier, Gagner – White, Bellemare, VandeVelde – Read, Laughton, Raffl. Trenér: D. Hakstol.

    Rozhodčí: TJ Luxmore, B. Meier – S. Cherrey, M. Shewcyk.

    Diváci: 17 113
    thejrc.org