Buffalo – Boston 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Minnesota 4:2 (kon.) | Washington – NY Islanders 3:2 (kon.)
Toronto – New Jersey 3:2 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Edmonton 2:7 (kon.) | Florida – Detroit 6:3 (kon.)
St. Louis – San Jose 1:3 (kon.) | Nashville – Philadelphia 3:6 (kon.) | Colorado – Dallas 3:4 (po pr.)
Arizona – Chicago 4:5 (po pr.) | Vancouver – Columbus 1:2 (0:1 po s.n.) | Los Angeles – Anaheim 2:4 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
2:4 (0:2, 1:2, 1:0)
Anaheim Ducks
Pátek 05.02.2016, 04:00 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    David Perron (ANA) (1 + 1)
    Ryan Getzlaf (ANA) (1 + 1)
    Hampus Lindholm (ANA) (1 + 0) (06:54:48)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 14:23)
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 230 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 25

    Anaheim Ducks: 24
     
    Celkem šest branek a pohledný hokej nám nakonec nabídlo utkání dvou kalifornských klubů. Anaheim Ducks většinu duelu měli střetnutí pod kontrolou, soupeře od poloviny zápasu prakticky nepustili do lepší možnosti dostat se do hry, co se týče skóre na výsledkové tabuli. Brankou na 1:3 sice ještě Kings oživili své naděje, ale na více už nestačili. Gól na 2:4 před koncem zápasu tak měl jen symbolický charakter, Anaheim Ducks si berou další vítězství a opět ukazují, v jaké pohodě v posledních zápasech hrají. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Konec zápasu.
    59:37 Alec MARTINEZ - 2:4
     
    59:37
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Pravděpodobně už jen symbolická trefa, ale přeci jen ještě alespoň malá radost pro fanoušky Los Angeles Kings. Kotuč byl už delší dobu v pásmu Anaheim Ducks, ti nyní malinko podcenili situaci a nechali volné hokejisty domácího mužstva před svou klecí. ALEC MARTINEZ se pak dostal ještě k dorážce kotouče za záda brankáře Gibsona. Kus černé gumy doskotačil do sítě jen tak tak, ale branka se počítá. Na body to ale pochopitelně Králům už v tomto zápase stačit nebude. Asistence: Anže Kopitar, Dustin Brown.
     
    59:06
    Poslední minutu třetí třetiny začínají s kotoučem na hokejce Ducks, ale jejich akce přes modrou čáru nevyšla, odpískáno postavení mimo hru.
     
    58:45
    Los Angeles Kings v plném počtu, je ale jasné, že nyní už jim zbývá jen hodně málo času na to, aby něco provedli s výsledkem.
     
    58:02
    Už začaly poslední dvě minuty základní hrací doby, Fowler poslal v závěru přesilovky svého týmu puk na branku, ten se ale odrazil do levého rohu.
     
    57:35
    O další vyhození kotouče od branky Enrotha se hned po dalším buly pokusil Vincent Lecavalier, ale jeho možnost skončila jen na hokejce soupeře.
     
    57:05
    Drew Doughty provedl velice dobrou práci a zařizuje podruhé v krátkém časovém intervalu vyhození pro Los Angeles.
     
    56:28
    Domácí se ale hned osvobozují vyhozením přes všechny čáry. Dá se očekávat, že Anaheim Ducks se za současného stavu a situace ani v přesilovce nebudou tolik tlačit na branku.
     
    56:22
    Další špatná zpráva pro Los Angeles, je tu totiž další oslabení pro Kings. Na trestnou lavici musí Tanner Pearson (LAK), jenž se provinil nedovoleným bráněním gólmana Gibsona.
     
    56:05
    Vyhození Rakella alespoň do středního pásma, to nyní bude Anaheimu pochopitelně stačit.
     
    55:29
    Marián Gáborík se dobře protáhl skoro až do zakončení, avšak právě lepší střela na branku už nepřišla.
     
    54:50
    Anaheim Ducks pro sebe získali i další kotouč na vhazování, přesto zůstali ještě nějakou chvíli kolem klece svého brankáře, kde se touš pohyboval.
     
    54:28
    Už se znovu hraje a Kings zkusili co nejrychleji pro sebe získat výhodu útočné třetiny. To se povedlo a Jeff Carter hned zakončoval. Pak ovšem puk sražený mimo hrací plochu a chystá se poslední komerční přestávka utkání.
     
    54:16
    Zakázané uvolnění Los Angeles Kings a teď už samozřejmě rozhodčí hru přerušit musí. Vhazovat se bude před gólmanem Enrothem.
     
    53:48
    Hra je poměrně dlouho bez přerušení, ani jedna strana se nyní nemůže dostat do lepšího střeleckého pokusu.
    Pittsburghu bude nějaký čas chybět Jevgenij Malkin!

     
    53:09
    Corey Perry to zkusil sám dvěma kličkami v mezikruží. Už si pomalu chystal puk bekhendem na zakončení, jenže nakonec mu touš sjel z hokejky.
     
    52:38
    Přesilová hra Los Angeles je minulostí, výsledek tedy zůstává stále stejný a čas do konce se krátí. Zdá se, že teď už to budou mít domácí hodně těžké.
     
    51:58
    Drew Doughty a jeho výborná střela z první, ale také Gibson byl zavčas připraven na své místě u tyčky, takže tento zásah pro něj nebyl žádný problém.
     
    51:30
    Už ovšem začala zkrácená přesilovka Los Angeles, Drew Doughty tradičně získal puk na modré čáře. Následná střela Mariána Gáboríka ale končí v náruči Johna Gibsona.
     
    50:58
    Aktivnější jsou zatím Ducks, takže Tyleru Toffolimu nezbývalo nic jiného, než nabrat kotouč na hokejku a poslat jej alespoň do středního pásma.
     
    50:31
    Počet hráčů na ledové ploše se ovšem srovná, protože Ryan Getzlaf (ANA) musí jít pykat dvě minuty za hákování. Budeme mít tedy možnost sledovat hru ve čtyřech mužích na obou stranách barikády.
     
    50:02
    Druhé vyhození Los Angeles v krátkém časovém sledu.
     
    49:35
    Perry a jeho kombinace s Rakellem, nakonec to byl domácí bek McNabb, kdo dokázal puk vyhodit pryč od zařízení.
     
    49:06
    A zase přerušení, teď už se ovšem bude vylučovat, a to na straně Los Angeles. Milan Lucic (LAK) se dnes na trestné lavici neobjeví poprvé, nyní inkasuje od hlavního rozhodčího zápasu menší trest za vysokou hokejku. A Ducks tak čeká další přesilová hra.
     
    48:58
    Tak to byla pořádná mela, která se nyní strhla na brankovišti Anaheimu. Byl to právě Dustin Brown, kdo jako první dorážel kotouč a pak už do brankoviště Gibsona padal jeden hokejista za druhým, přehled o puku jen těžko někdo mohl mít. Nakonec je z toho nové buly.
     
    48:42
    Dustin Brown chtěl také ukázat, jaký v něm vězí talent. Ale pak už se ke střele nedostal.
     
    48:08
    Alec Martinez a jeho rychlá nahrávka skoro ještě z obranné třetiny, ale před brankou Gibsona si Kings moc dobře nevedli, protože obrana Ducks pracovala rychle.
     
    47:46
    Zakázané uvolnění Anaheim Ducks. Jde vidět, že hosté nikam nespěchají a snaží se hlavně dávat pozor, aby nevznikaly trable před jejich brankou.
     
    47:39
    Hra se v posledních momentech často přerušuje a nyní další hvizd rozhodčího, protože kus černé gumy byl tečován někam pryč za mantinel.
     
    47:26
    Lapačka Enrotha si přesně našla kotouč plachtící vzduchem, také proto se za několik okamžiků bude znovu vhazovat v obranném pásmu Los Angeles.
     
    47:06
    Pomalu se blížíme konci první poloviny třetí třetiny, Drew Doughty si dělal zálusk na rozehrávku, ale tu nakonec sám pokazil ve středním pásmu.
     
    46:51
    Lapačka Johna Gibsona s klidem máchla po kotouči. Bude se vhazovat v obranné třetině Anaheim Ducks, avšak až po skončení komerční přestávky.
     
    46:38
    Fowler už rozehrával puk od vlastního zařízení, ale neměl moc místa, tak raději ještě počkal, než se mu spoluhráči vepředu nabídnou.
     
    46:19
    Zakázané uvolnění také na druhé straně, ještě předtím Bieksa poměrně tvrdě sražen u mantinelu, když se srazil se spoluhráčem.
     
    46:05
    Jeff Carter se na chvíli dostával skoro sám před Gibsona a už zakončoval, jenže hostujícího gólmana nepřekonal, protože minul pravou tyčku. Další možnost Kings neproměněna.
     
    45:45
    Nahozený kotouč až za domácí svatyni, to je možnost pro Kačery jak vystřídat.
     
    45:29
    Zakázané uvolnění Los Angeles Kings, hra se přesune před Enrotha.
     
    45:08
    Hraje se nyní hodně ze strany na stranu, to by mohlo více vyhovovat Ducks, protože čas ubíhá a hostující náskok zůstává stejný.
     
    44:38
    Santorelli a možná první větší šance Kačerů ve třetí třetině. Střela hokejisty Ducks ovšem skončila těsně vedle pravé tyčky.
     
    44:20
    Puk znovu někde mezi diváky, následuje tedy ještě jedno vhazování ve střední části hrací plochy.
     
    44:10
    Marián Gáborík dostal malinko prostoru na levé straně, také proto hned za modrou čárou pálil na klec Anaheimu. Jenže tento kotouč John Gibson v pohodě vyrazil ze svého brankoviště.
     
    43:35
    Toffoliho pecka z dálky byla pořádně rázná, avšak Gibsona překvapit nemohla, protože letěla více než metr vedle hostujícího zařízení.
     
    42:58
    Po novém vhazování před brankou Gibsona hned Ducks vyhazují přes všechny čáry. Ale zakázané uvolnění se nepíská, protože kotouč ještě někdo tečoval.
     
    42:15
    Milan Lucic provedl otočku kolem vlastní osy na levém kruhu a snažil se vypálit, ale jeho pokus skončil pouze na zadním mantinelu.
     
    41:38
    Zatím sledujeme na začátku třetí třetiny hodně poklidné tempo mače, ani jedna strana se zatím nikam netlačí, Kings ale budou potřebovat střely na branku.
     
    41:04
    Maroon za klecí Enrotha dobře zapracoval s kotoučem, potřeboval ovšem podporu spoluhráčů, aby vymyslel akci. A té se mu aktuálně nedostalo.
     
    40:35
    Toffoli a Muzzin si vyměnili puk ve středním pásmu, první zmiňovaný poté zkoušel unikat do zakončení, ale mu končí odražený mimo hrací plochu.
     
    40:09
    Jako první se kotouče na buly ve třetí třetině zmocnili hostující hokejisté, ti si ale dali s rozehrávkou na čas, protože neměli moc místa pro přechod.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Pomalu se blíží začátek třetí třetiny, ve které domácí Los Angeles nemá rozhodně jednoduchý úkol, bude muset dotahovat ztrátu tří branek.
     
    Střely na branku

    Los Angeles Kings: 13

    Anaheim Ducks: 22
     
    Máme za sebou i druhou třetinu utkání v Los Angeles, ve které padly hned tři branky. A hostující celek oproti úvodní periodě náskok ještě o jednu trefu navýšil. A to i přesto, že domácí hráči dokázal snížit na dvě trefy. Uvidíme, co nás čeká ve třetí třetině, je jasné, že s větším klidem do ní vstoupí hokejisté Anaheim Ducks.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Kesler ještě na brankovišti v dobré šanci, ale Enroth stačil na poslední chvíli puk vyrazit před sebe.
     
    39:12
    Už běží poslední minuta druhé dvacetiminutovky, Ryan Getzlaf s Coglianem zkusili rychlý přechod nahozením a málem jim vyšel.
     
    38:52
    David Perron si udělal prostor ve středním pásmu, ale na modré čáře jej nakonec velice dobře zastavil připravené Luke Schenn. Ducks si tak musejí na šanci počkat.
     
    38:22
    Kings byli v postavení mimo hru, takže se nemohli vrhnout do útočného pásma. Tento přestupek pak na druhé straně odpískán Anaheimu.
     
    37:30
    Hampus Lindholm přemýšlel, zda vypálit od modré čáry, nakonec to ale neudělal, což ho následně mohlo mrzet. O kotouč totiž po menší chybičce přišel.
     
    36:58
    Další buly před brankou Kings proběhlo lépe pro domácí, přesto ještě měli Ducks šanci vypálit na branku. Střela ovšem přišla hodně pozdě.
     
    36:35
    Enroth sice nyní nemusel držet puk, ale raději hru přerušil, protože před ním bylo v posledních momentech hodně rušno.
     
    35:52
    Getzlaf si udělal prostor ve středním pásmu, pak poslal na pravou stranu na spoluhráče. Od modré čáry zkusil vypálit Jakob Silfverberg, avšak jeho pokus zblokován.
     
    35:13
    John Gibson dostal možnost, aby si zahrál s kotoučem za brankou. Rozehrál sice přesně na své spoluhráče, ti ale nebyli připraveni k tomu, aby hned vyrazili dopředu.
     
    34:39
    Už se po konci komerční pauzy znovu hraje, Ducks se usadil na okamžik v pásmu, ale brzy tam o puk přišli, takže na druhou stranu mohlo vyrazit Los Angeles.
     
    34:18
    Marián Gáborík se nečekaně zjevil na brankovišti Gibsona a chyběly jen centimetry, aby přesně trefil branku. Veliká šance pro Los Angeles Kings.
     
    33:48
    Pohotový zákrok Enrotha lapačkou, ale tohle byla pro gólmana Los Angeles poměrně snadná práce.
     
    33:28
    Milan Lucic zpátky na ledové ploše, určitě by rád odčinil svůj předchozí trest, po jehož skončení Kings inkasovali.
     
    33:02
    Ducks potřebovali vystřídat, tak nahodili puk daleko od svého zařízení, ale zároveň tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    32:36
    Po delší době se do šance vepředu dostalo také domácí mužstvo, jenže ke střele na branku nedošlo, protože puk od modré čáry od jednoho z obránců mířil hodně vedle.
     
    32:09
    Hra ve středním pásmu s kotoučem, konkrétně na puku Stewart, který se ovšem dostal jen do lehkého nahození. Enroth má puk v rukavici a raději jej podrží.
     
    31:25
    Perry a Kesler už se zase hnali do dalšího přečíslení, na poslední chvíli je dokázali domácí dobruslit, jinak už by z toho pramenily další trable pro Kings.
     
    31:04
    Už při hře pět na pět následuje komerční pauza.
    29:57 Hampus LINDHOLM - 1:4
     
    29:57
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Konec přesilovky zdánlivě nenápadný, ale velice dobře sehraný, co se týče počínání si týmu Anaheim Ducks. Už to vypadalo, že Kings vyloučení Milana Lucice zvládnou bez úhony, ale pak přišla velice dobrá pecka HAMPUSE LINDHOLMA z pozice, kde měl dostatek času na to, aby si zpracoval puk na hokejce a krásně jej namířil do svatyně Los Angeles. Hodně pěkná rána a Anaheim Ducks tak mají své vedení o tři branky poměrně brzy zpátky, což je určitě zase trochu více uklidní. Los Angeles se tedy musí snažit i nadále stahovat dostatečný náskok svého soupeře. Asistence: Ryan Kesler, David Perron.
     
    29:38
    Výborný zásah Enrotha, hned nadvakrát se musel brankář Los Angeles vytáhnout proti forvardům Ducks, ale nakonec to zvládl, za což se mu dostává ovací publika.
     
    29:14
    Druhé buly už Ducks v útočném pásmu zvládli, ale puk před klecí Enrotha neudrželi. Corey Perry tak mohl pálit na branku jen z veliké dálky.
     
    28:46
    Tak přeci jen se vylučuje, a to na obou stranách barikády. Milan Lucic (LAK) dostává trest za hrubost, Josh Manson (ANA) potom za stejný přestupek. Pro Milana Lucice z Los Angeles ale trest navíc, takže z toho je přesilovka Anaheim Ducks.
     
    28:27
    Hra přerušena a Milan Lucic se vrhl po Mansonovi, zřejmě za nějaký nepříjemný zákrok na jednoho z hráčů Los Angeles, konkrétně Anžeho Kopitara, jenž byl Lindholmem sražen u mantinelu. Za tento zákrok se ale nevylučovalo.
     
    27:47
    Ducks si dali poměrně na čas se svým dalším přechodem do útočné periodě, ale nakonec se jim to přeci jen povedlo. David Perron tak umožnil spoluhráčům vystřídat.
     
    27:08
    Hraj se poměrně klidná pasáž druhé třetiny, pokud budeme porovnávat s předchozími momenty. Kesler si nyní najel na nahrávku na levý kruh, avšak puk na hokejku neobdržel.
     
    26:35
    Santorelli hned po další buly nahodil puk na branku, ten ovšem jeho spoluhráči tečovali špatným směrem.
     
    26:18
    Tanner Pearson se na druhé straně dostal ke kotouči tak, že z toho byl málem sám trochu překvapený. My se teď podíváme na komerční přestávku a po jejím konci hned pokračujeme.
     
    25:45
    Ducks opět za klecí domácí Kings, jenže teď se muži v oranžovém trikotu nedokázali vytočit zpoza branky tak, aby se dostali až ke střele na Enrotha.
     
    25:28
    Marián Gáborík si dělal zálusk na útok, ale místo toho se kotouče zmocnil Maroon a prověřil pozornost brankáře Enrotha. Ten si zatím od nástupu do brankoviště počíná dobře.
     
    24:48
    Už se znovu hraje a Gibson musel dávat pozor na kotouč nahozený z dálky. Ten sice nejdříve nevypadal nebezpečně, ale hodně plachtil vzduchem.
     
    24:30
    Nutno ještě podotknout, že po třetí inkasované brance Kings se do klece postavil Enroth, který vystřídal Jonathnana Quicka, jenž zmizel v kabině.
    24:15 Tyler TOFFOLI - 1:3
     
    24:15
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jenže velice brzy po vstřelení třetí branky Anaheimu tu je odpověď v podobě prvního gólu Los Angeles, které na využití své první přesilové hry v zápase potřebovalo jen několik málo vteřin. Na začátku celé akce stál pohotový obránce Drew Doughty, jenž nahodil puk od modré čáry a před brankou poté tečoval kus černé gumy letos výborný střelec TYLER TOFFOLI. Trenér Ducks si ještě nechal zavolat video, zda před celou akcí nebyli Králové v ofsajdu. Ale vše dle videa v pořádku, takže branka platí a my pokračujeme za stavu 1:3. Asistence: Drew Doughty, Anže Kopitar.
     
    23:35
    Kings si ale nyní zahrají přesilovou hru, protože vyloučen je za hákování hostující Kačer Simon Despres (ANA). První početní výhoda pro Los Angeles v tomto střetnutí.
    22:41 Ryan GARBUTT - 0:3
     
    22:41
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tohle už mohou být veliké problémy pro Los Angeles Kings, kteří inkasují hned na začátku druhé třetiny potřetí a Jonathan Quick si nyní ani nesáhl na kotouč, protože střela do jeho klece byla výborně mířená. RYAN GARBUTT dostal do útočného pásma ukázkovou nahrávku, aby následně nabral puk na hokejku a našel místo, kde bylo hodně prostoru pro vstřelení kotouče. Opět chyba obrany Los Angeles, která zůstala zapomenuta někde vepředu. Je tu tedy ještě těžší úkol pro Los Angeles Kings. Jak si s tím domácí poradí? Asistence: Chris Stewart.
     
    22:28
    Dva na dva v obranné třetině Los Angeles, Perry se ovšem nedokázal prokličkovat až ke střele. A tak na druhé straně zkusil zahrozit Doughty.
     
    22:10
    Zakázané uvolnění Anaheimu, pokračovat se tak bude před klecí Johna Gibsona.
     
    21:50
    Právě Anže Kopitar získal pro svůj tým pásmo a zkusil se sám prosadit, jenže ještě byl moc daleko od branky, takže jeho střela měla spíše symbolický charakter.
     
    21:18
    Kačeři jsou stále více s kotoučem na svých hokejkách, ochránce domácí svatyně ale zatím nemusel předvádět svůj další zákrok. Pak už Kopitar vyvážel puk.
     
    20:55
    Los Angeles Kings kompletní, neinkasují tedy z tohoto oslabení. Na druhé straně hrací plochy pak odpískání Kings postavení mimo hru.
     
    20:26
    Přesto si musel Jonathan Quick připsat hodně těžký zákrok a teď zachránil svůj tým výborný zákrokem u levé tyče!
     
    20:06
    Na začátku prostřední periody ještě pokračuje zbytek přesilovky Anaheimu, ale ta už bude trvat jen několik vteřin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Blíží se začátek druhé třetiny, za chvíli budeme moci sledovat její úvodní vhazování.
     
    Střely na branku po první třetině

    Los Angeles Kings: 9

    Anaheim Ducks: 7
     
    Více už se toho v první třetině nestane, Anaheim Ducks ji nakonec vyhrají poměrem 2:0 a zatím tuto přesilovku nezužitkovali. Los Angeles rozhodně ve druhé části nečeká jednoduchá úloha s otáčením výsledku na kostce ve Staples Center.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Ještě Fowlerovo zakončení z úhlu, ale na jeho střelu měl Jonathan Quick připraven u své levé tyčky beton.
     
    19:01
    Stále ještě Anaheim Ducks nepřišli o výhodu útočného pásma, brankář i obrana Los Angeles se musí každopádně na sklonku první třetiny pořádně činit.
     
    18:35
    Hned po buly se snažil dobře vypálit Getzlaf, ten ovšem minul zařízení, po něm to ještě jednou zkusil Vatanen.
     
    18:17
    Ještě jedno vyloučení na konci úvodní části. Puk skončil za mantinel a přesilovou hru si zahrají znovu hostující Anaheim Ducks, dvě minuty za zdržování hry totiž dostane domácí hokejista Luke Schenn
     
    18:02
    Už běží poslední dvě minuty první dvacetiminutovky, za klecí Quicka Cogliano, který se snažil překvapit domácího ochránce svatyně.
     
    17:25
    Garbutt měl dostatek místa na kličku na levém kruhu, takže už nehledal žádného spoluhráče a šel rovnou bekhendem do zakončení. To se mu ovšem nevyplatilo.
     
    16:40
    Shore se dostal do dobré možnosti a Los Angeles se po delší době mohlo získat příležitost ke skórování, jenže John Gibson ještě stačil na poslední chvíli zachránit situaci na brankovišti.
     
    16:02
    Už nějakou chvíli fanoušci ve Staples Center nemohli sledovat střelu na branku, Ducks se přestali tolik tlačit ke Quickovi.
     
    15:18
    Ve středním pásmu stále silnější na puku Anaheim, ten se také snadněji dostává do útočné periody. Teď z toho ovšem zakončení na branku nebylo.
     
    14:25
    Kings se snaží aktivně odpovědět vepředu, ale zatím se jim vůbec střelecky nedaří.
    13:19 David PERRON - 0:2
     
    13:19
    Anaheim právě vstřelil branku!
    V početní nevýhodě sice Los Angeles Kings neinkasovali, avšak při hře pět na pět už se Anaheim opět trefuje a vypadá to, že hosté by nyní mohli získat dobrou psychickou výhodu, do které by je mohl tento zásah dostat. Čekalo se na to, zda si ještě domácí trenér nechá zavolat na video, protože Jonathan Quick byl při inkasování branky zasažen protihráčem. Avšak nestalo se a hra normálně pokračuje, gól tedy platí a Kačeři vedou o dva zásahy. Puk do klece Králů dopravil DAVID PERRON. Dost možná šlo o hodně spornou situaci. Asistence: Ryan Getzlaf, Josh Manson.
     
    12:45
    Los Angeles Kings v plném počtu, domácí první početní nevýhodu v utkání zvládli a už se znovu mohou věnovat útočení.
     
    12:08
    Alec Martinez dělal vše pro to, aby se mu podařilo získat puk za brankou a vyhodit jej pryč. To se nakonec stalo, ale až po několika dlouhých vteřinách.
     
    11:15
    Druhé vyhození Los Angeles v krátkém časovém úseku až za klec Johna Gibsona, první polovinu oslabení domácí parta zvládla celkem s klidem.
     
    10:35
    Přesilovka Ducks začala pro hosty velice dobře, hned se Perry dral do zakončení, jen těsně minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    10:12
    Po komerční přestávce budeme moci opět pokračovat, vhazovat by se mělo před zařízením Quicka, vyloučen je totiž Milan Lucic (LAK), jenž se provinil dle soudu rozhodčího krosčekem.
    08:59 Ryan GETZLAF - 0:1
     
    08:59
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Dočkáme se nakonec branky ještě v první polovině první třetiny tohoto utkání. Hra ze strany na stranu se musí určitě fanouškům obou klubů hodně líbit, více se teď ovšem radují ti anaheimští, protože jejich celek uniká do těsného vedení o jednu branku. Stačila jedna chybička ve středním pásmu a forvardi hostujícího celku si krásně vyměnili kotouč z levé strany na pravou, na dobrém místě pro zakončení potom stál RYAN GETZLAF, jenž mohl zaslouženě zvedat ruce nad hlavu. Uvidíme, jak bude na tento zásah reagovat Los Angeles. Asistence: David Perron.
     
    08:40
    Vincent Lecavalier prožívá velice dobré střídání, vyměnil si puk s Gáboríkem a pak sám zakončoval.
     
    08:02
    Corey Perry zpátky na ledové ploše v plné síle, když si ovšem najel sám dopředu, od nikoho nedostal kotouč, takže kalifornský klub se do šance nedostal.
     
    07:26
    Na druhé straně hrací plochy pak Dustin Brown v pokusu střelou zápěstím, avšak také on těsně míjí horní tyčku a nedaří se mu překvapit Johna Gibsona.
     
    06:55
    Už se znovu hraje, Rickard Rakell to nemyslel špatně, když to chtěl zkusit s nahrávkou spoluhráče z formace, ale dvěma forvardům Ducks sklouzl puk z hole.
     
    06:31
    John Gibson ukryl v pohodě puk ve své lapačce. A nás čeká první dnešní komerční přestávka.
     
    06:03
    Ještě jednou mužstvo v oranžovém trikotu na brankovišti Quicka, tentokráte ovšem brankář Los Angeles připraven vyrazit Puky. Ducks musejí začít zezadu.
     
    05:05
    Anaheim se usadil v útočné třetině a obrana Los Angeles měla co dělat, aby zastavila rozjeté Ducks. Hraje se hodně ze strany na stranu.
     
    02:02
    Milan Lucic měl dost místa ve středním pásmu na to, aby se dostal sám až do zakončení. Před brankou se pokusil o kličku, ale pálil vedle.
     
    00:58
    Jako první se dopředu pustili domácí hokejisté, ti se ovšem s kotoučem moc daleko nedostali, odpískán ofsajd.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick – Muzzin, Doughty, Martinez, Schenn, McNabb, McBain – Lucic, Kopitar, Brown – King, Carter, Toffoli – Gáborík, Lecavalier, Lewis – Pearson, Shore, Clifford

    Anaheim Ducks: Gibson – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson, Despres, Vatanen – Perron, Getzlaf, Stewart – Maroon, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Garbutt, Thompson, Santorelli.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, budeme sledovat klasickou bitvu Pacifické divize a lákavé klání mezi dvěma kádry, které se moc dobře znají. Proti sobě nastoupí rivalové Los Angeles Kings a Anaheim Ducks.
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (10 + 9)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu potkaly už v tomto kalendářním roce, hrálo se ovšem v Honda Center. Anaheim Ducks přivítali Los Angeles Kings u sebe doma, Králové v tomto mači porazili Kačery těsně 3:2.
     
    LOS ANGELES KINGS

    Rozjezd do sezóny nebyl pro dvojnásobného šampiona zrovna ideální, avšak Králové své výkony postupně stabilizovali a nyní se těší – už nějaký ten den – s prvního místa Pacifické divize. To samozřejmě nebude pro Los Angeles jednoduché obhajovat, přestože hráči v černobílých trikotech aktuálně mají na nejlepší pozici náskok slušných devíti bodů na druhé San Jose Sharks. Kings z posledních dvou utkání hned dvě zvládli vyhrát, to když si poradili poměrem 6:2 s Arizona Coyotes a ještě o dva duely dříve přehráli rivala San Jose Sharks v prodloužení. Kanadské bodování družiny z Hollywoodu převzal do své moci slovinský forvard Anže Kopitar (13 + 31), dobře doplňovaný mladým dravcem Tylerem Toffolim (22 + 15). Krále dnes rozhodně nečeká proti Ducks lehký úkol, hosté se vezou na velice dobré vlně klidu.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Hokejisté z Anaheimu si poslední dobou rozhodně nemohou stěžovat na své výsledky. A už vůbec ne, pokud budeme porovnávat se startem právě probíhajícího ročníku, kdy Kačeři prožili jeden z vůbec nejhorších možných startů do sezóny. Aktuálně se Ducks pohybují na třetí příčce Pacifické divize, se ztrátou tří bodů na druhé San Jose Sharks. Právě Žraloci byli zatím posledním vyzyvatelem Anaheimu, a to když se oba mančafty utkaly v Honda Center. Dlouho vyrovnanou bitvu nakonec Anaheim Ducks ovládli poměrem 3:2 a zapsali si další důležité dva bodíky do pořadníku. Anaheimští zvládli dotáhnout do vítězného konce všechny poslední čtyři duely, v nich předčili třeba Boston Bruins či Detroit Red Wings. Nejproduktivnějším hráčem týmu nadále zůstává Corey Perry (20 + 14). Čeká dnes na Kačery v Hollywoodu další úspěch?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 25. Toffoli (Doughty, Kopitar), 60. Martinez (Kopitar, Brown) – 9. Getzlaf (Perron), 14. Perron (Getzlaf, Manson), 23. Garbutt (Stewart), 30. Lindholm (Kesler, Perron)


    Los Angeles Kings: Quick (23. Enroth) – Muzzin, Doughty, Martinez, Schenn, McNabb, McBain – Lucic, Kopitar, Brown – King, Carter, Toffoli – Gáborík, Lecavalier, Lewis – Pearson, Shore, Clifford
    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson, Despres, Vatanen – Perron, Getzlaf, Stewart – Maroon, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Garbutt, Thompson, Santorelli

    Rozhodčí: L'Ecuyer, McCauley – Gibbs, Galloway

    Diváci: 18 230
    thejrc.org