Vsetín – Poruba 4:6 (kon.) | Havlíčkův Brod – Chrudim 2:6 (kon.) | Havířov – Opava 3:4 (0:2 po s.n.)
Přerov – Uh.Brod 7:4 (kon.) | Litoměřice – Kobra 4:6 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:6 (1:4, 1:1, 0:1)
HC Chrudim
Pátek 05.02.2016, 18:00 • ZS Kotlina (kapacita: 4000) • Liga juniorů
Partner:
     
    Dámy a pánové, pro dnešek je to ode mne vše. Užijte si dnešní večer, ať doma, v práci, či s kamarády na pivku – stejně tak jako jeden můj nejmenovaný kolega v pivnici Posilovna. ;-) Hezký večer přeje a na počtenou se těší někdy příště Richard Wagner! (20:08:43)
     
    Osud dnešního zápasu jest zpečetěn. Chrudim oplatila Havlíčkovu Brodu debakl z domácího prostředí a rozhodla o svém triumfu již v první části. Ve třetím dějství sice měli domácí šanci na dramatizaci zápasu, ale tu jim vzal svým gólem po brejku Petr Koreček.
     
    Konec zápasu.
     
    59:16
    Vít Kekula si na jedné straně připsal bystrý zákrok lapačkou, na opačném konci hrací plochy si po závaru před svou brankou našel puk v lapačce Marek Peřina. A opět se to trochu jiskří.
     
    58:31
    Miloš Kalous vyslal ránu ostrou jako čili papričky v kebabu, ale trefil jen nohy bránícího hráče. Následně si po odpáleném puku vyjel až téměř na modrou Marek Peřina, jenž puk rozehrál do střední třetiny.
     
    58:07
    Následně byl po mumelu před prostorem Peřinových tyčí pořádný rozruch a opět padají tresty. A to na obou stranách. Za hosty jde ven Milan Machač (CHR) – 2+2 minuty hrubost a za domácí vyfasoval tentýž trest Lukáš Křížek (HBR).
     
    57:56
    Domácí se osvobodili od náporu Chrudimi a do samostatného nájezdu se tlačil Martin Polák, ale jeho brejk skončil tak, že mu ujel puk.
     
    56:56
    Na levém kruhu zůstal volný Milan Machač, který ale dobrou pumelicí minul zadní tyč. Dostal ale šanci na reparát, leč ránu od modré poslala na zadní mantinel pohotová vyrážečka Víta Kekuly!
     
    56:41
    Další potrestaný hráč padá na domácí stranu. Za sekání je vykázán David Bušek (HBR), který tak zastavil před branku si cestu klestícího Michala Haltucha.
     
    56:10
    Chvilku se kotouč tahal po středním pásmu, až ho z pravého křídla poslali domácí na branku. Gólman Marek Peřina si připsal pohodlný zákrok a podržel puk na hrudi.
     
    55:07
    Chrudim měla paradoxně větší tlak v oslabení, než v přesilovce. Nyní se domácím povedlo zavést puk před Marka Peřinu, který si pak stáhl kotouč pod lapačku. Neobešlo se to ale bez potyčky a za sekání je vykázán Václav Pilař (CHR) a za hrubost zase Martin Polák (HBR).
     
    54:16
    Vít Kekula si nyní připsal i zákrok. Po zakázaném uvolnění domácích se vhazovalo před jeho klecí a z pravého kruhu si na brankoviště sjel Petr Štěpánek, který ale jen orazítkoval betony.
     
    53:49
    Bruslařům se po nějaký čas vedlo držet kotouč v útočném pásmu, ne však kombinovat, až nakonec hostům došly nervy na pokraj propasti a odpálil puk ke Kekulovi.
     
    52:55
    Znovu letí ruka hlavního rozhodčího nahoru. Tentokrát ale pojede na trestnou lavici někdo z chrudimské ekipy. Za své počínání oceněn dvěma minutami Michal Haltuch (CHR) – faul kolenem.
     
    52:27
    Chrudimští tuto početní převahu zatím nehrají podle svých představ a domácí hráči drží puk daleko od svého gólmana.
     
    51:52
    Dvakráte se havlíčkobrodští hokejisté osvobodili dlouhým odpale kotouče až do prostoru, kterému kraluje Marek Peřina.
     
    51:26
    Závar před domácí brankou vyzněl lépe pro Víta Kekulu, který si i přes hroudu hráčů před jeho brankovištěm našel prostor puk schoval do výstroje.
     
    51:06
    Další ostrý souboj u mantinelu, který končí vyloučením. Musím říci, že tohle si mohl domácí hráč odpustit. V útočném pásmu po souboji u hrazení narval na manťák protihráče Jiří Drobný (HBR), který dostal trest na 2+10 minut.
     
    50:10
    Několik kotoučů letělo směrem k hájemství Marka Peřiny, ale pokaždé se stejným účinkem. Puky v pohodě sbírali beci hrající s orlem na prsou.
    Marken.cz

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 2. Drobný (Cejpek, Semrád), 22. Abbrent (Přibyl, Bancíř) – 3. Haltuch (Machač), 7. Haltuch (TS), 14. J. Polák (Gabriel), 19. Štěpánek, 26. Haltuch, 49. Koreček (O. Polák, Haltuch)


    BK Havlíčkův Brod: Adam (21. Kekula) – Bušek, Bancíř, Mendl "C", Semrád – Cejpek, Drobný, Jelínek, Kraučuk, Křížek, Motl, Abbrent, M. Polák, Přibyl, Kittler.
    Trenéři: Aleš Kraučuk a Petr Adam.

    HC Chrudim: Peřina (Cvrček) – Kalous, Burkoň, Machač, Pilař, Makovský, Koreček "C", O. Polák, Haltuch, Štěpánek, J. Polák, Solnička, Kmoníček, Gabriel, Janoušek.
    Trenér: Jiří Polák.

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Jaroslav Kuřítko, Tomáš Krejčí
    thejrc.org