Atlético – Eibar 3:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Las Palmas 2:0 (kon.) | Ath. Bilbao – Villarreal 0:0 (kon.)
Gijón – La Coruňa 1:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
0:0 (0:0)
Villarreal CF
Sobota 06.02.2016, 20:30 • San Mamés Barria, Bilbao • Španělská LaLiga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji Vám dobrou noc! (22:41:35)
     
    Zápas je u konce, Bilbao se s Villarrealem rozešlo smírně po remíze 0:0. První poločas tohoto mače nabídl pohledný a ofenzivní fotbal, k vidění byla řada pěkných fotbalových momentů a šancí. Na straně hostí nejvážněji už ve třetí minutě zahrozil Soldado, největší příležitost Bilbaa pak o pár minutek později měl Eraso, ale trefil pouze břevno. Druhý poločas toho měl s fotbalem společného opravdu pramálo, sudí Melero rozdal hned sedm žlutých a dvě červené karty, hráči obou celků se místo hry daleko více věnovali vyřizování si účtů mezi sebou. Jedinou gólem zavánějící možnost měl pár minutek před koncem Soldado, Athletic ale zachránil pohotový gólman Iraizoz.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Červená karta po 2. žluté
     
    90+4
    Oba týmy tento mač dohrají v oslabení, za hru rukou vidí druhou žlutou a následně tedy červenou kartu Daniele Bonera.
     
    90+2
    Žlutých karet je dnes opravdu požehnaně, dalším, kdo se na seznam hříšníků zapíše, je Iker Muniain.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty!
    90. Červená karta po 2. žluté
     
    90
    Na hřišti se tedy dějí věci! Williams nebezpečně sestřelil Castilleja, a protože už jednu kartu na svém kontě měl, je nucen předčasně se odebrat do kabiny.
     
    89
    Ani tentokráte to ale nevyšlo, pro balón si na hranici malého vápna vyběhl ve Villarrealu z francouzského PSG hostující brankář Aréola, který už nikam spěchat nehodlá.
     
    88
    Na stadionu se vydatně rozpršelo, mezitím domácí tým vybojoval další kop od rohového praporku. Jedna z posledních šancí na prolomení bezbrankového stavu.
     
    87
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Mikel San José, přichází Ander Iturraspe.
     
    87
    Žlutá ponorka zřejmě chce zvítězit. Jejich další akci započal Castillejo, který pasem téměř přes celou šíři hřiště oslovil Jaumeho Costu, jenž ihned vypálil, ale prostor mezi třemi tyčemi mnul.
     
    86
    K vidění je teď řada nepřesností od obou týmů, balón se po většinu času pohybuje okolo středového kruhu. Uvidíme, zda se týmy spokojí pouze s remízou, nebo budou chtít ještě rozhodnout ve svůj prospěch.
    84.
     
    84
    Zničehonic se mohl Villarreal ujmout vedení! Baptistão se svým průnikem ještě neuspěl, poté ale dostal míč k Suárezovi, jenž jej se štěstím zvládl prodloužit na Soldada, toho ale v dobré šanci vychytal výborný Gorka Iraizoz!
     
    83
    Laporte svým nákopem našel Merina, ten však pouze podtrhl mizérii domácího týmu a v naprosto jednoduché situaci nezvládl zpracování.
     
    82
    Ne, od obou celků už je to v samotném závěru hodně křečovité a pokud bychom se měli dočkat nějaké branky, považoval bych to za malý zázrak...
     
    81
    Z okamžité protiakce se povedlo zahrozit Williamsovi, který si počkal na ideální příležitost, poté přešel přes Costu a vypálil, ovšem Aréola zvládl dobře a včas zareagovat.

    Vojtěch Tůma

    Branky:

    Karty:   29. I. Williams (ATB), 41. San José (ATB), 60. Lekue (ATB), 68. Sabin (ATB), 90+2. Muniain (ATB) – 27. J. Costa (VLR), 40. Bakambu (VLR), 75. Soldado (VLR), 76. V. Ruiz (VLR), 77. Bonera (VLR)   90. I. Williams (ATB) – 90+4. Bonera (VLR)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 19:20.
    Athletic Bilbao: Iraizoz (C) – Lekue, Bóveda, Laporte, Balenziaga – San José (87. Iturraspe), Etxebarria – Susaeta (63. Sabin), Eraso (71. Muniain), I. Williams – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Etxeita, G. Elustondo, Iturraspe, M. Rico, Muniain, Sabin.

    Villarreal CF: Aréola – M. Gaspar, Musacchio (73. Bonera), V. Ruiz, J. Costa – J. dos Santos (78. Castillejo), B. Soriano (C), Trigueros, Denis Suárez – Bakambu (46. Baptistão), Soldado.
    Náhradníci: Barbosa – Antonio Rukavina, Bonera, Castillejo, Leiva, Baptistão, Hernández Cascante.

    Rozhodčí: Mario Melero – Manuel Torre, José Martínez

    Diváci: 40 941
    thejrc.org