K. Vary – Pardubice 0:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 3:1 (kon.) | Zlín – Chomutov 4:1 (kon.)
Liberec – Mladá Boleslav 5:4 (po pr.) | Mountfield HK – Sparta 4:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 5:2 (kon.)
Vítkovice – Třinec 2:1 (po pr.)
konec
Mountfield HK
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
HC Sparta Praha
Neděle 07.02.2016, 17:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:36 Stanislav DIETZ - 4:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    59:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, nečekaným hradeckým hrdinou se stává obránce STANISLAV DIETZ! Sparta měla problém s přechodem modré čáry, a tak puk jen nedůrazně nahodila. Dietz ho vzal na hokejku a přestože ho jeden ze sparťanů před prázdnou klecí zpomalil, zastavit ho nedokázal a pak se už jen koukal, až se završí dílo pražské zkázy – 4:2! Bez asistence.
    58:24 Jan BUCHTELE - 3:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    58:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ano, Sparta využívá power-play ke kýženému kontaktnímu gólu a pořádné drama je na světě! Rychlá rotace dovedla kotouč na hokejku JANA BUCHTELEHO, který ze zadní pozice mířil opravdu přesně! Ondřej Kacetl měl zcela zakrytý výhled a kotouč mu o tyčku propadl za záda – 3:2! Asistence: Jaroslav Hlinka.
    36:29 Curtis HAMILTON - 3:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    36:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Druhý tým tabulky se ubránil a s koncem trestu vyrazil dopředu, což rezultuje v jeho první gól naděje! CURTIS HAMILTON zastavil hradeckou rozehrávku ve středním pásmu a uháněl po pravé straně. V pásmu byl víceméně sám, tak se rozhodl střílet a Ondřej Kacetl puk pouze ztlumil, černá guma se dokutálela za čáru a je to 3:1! Bez asistence.
    32:52 Tomáš MERTL - 3:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    32:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové ve druhé třetině školí Spartu z produktivity a ujímá se už tříbrankového vedení! Hosté už byli kompletní, jenže na levé straně znovu nechali nehlídaného TOMÁŠE MERTLA. Ten po ideálním Kudrnově pasu bez váhání překonal svého nedávného spoluhráče z Medveščaku Záhřeb, který byl opět bezmocný – 3:0! Asistence: Jaroslav Kudrna.
    25:32 Jiří ŠIMÁNEK - 2:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    25:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Zrovna jsem chtěl napsat, že okénka v hradecké obraně přispívají k šancím Sparty, když je tu nečekaný druhý gól domácího týmu! Adam Courchaine naservíroval puk na levou stranu, kam ze střídačky vtrhnul JIŘÍ ŠIMÁNEK. Byl tak rychlý, že o něm soupeři nevěděli, a z první poslal puk za Taylora! Ten se ani teď nestačil přesunout – 2:0. Asistence: Adam Courchaine, Tomáš Mertl.
    16:46 Jaroslav KUDRNA - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    16:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pamětník sezóny 1993/94 pod Bílou věží otevírá z přesilovky skóre zápasu! Domácí dlouho drželi puk na pravé straně, až přesunuli hru na druhou. Tam naznačil střelu Jiří Šimánek, aby kotouč vrátil zpátky na pravý kruh JAROSLAVU KUDRNOVI, který si ho zpracoval a pak poslal pod břevno marně skákajícího Taylora – 1:0! Asistence: Jiří Šimánek.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 17. J. Kudrna (Šimánek), 26. Šimánek (Courchaine, Mertl), 33. Mertl (J. Kudrna), 60. Dietz – 37. Hamilton, 59. Buchtele (Hlinka)


    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – Pláněk, Plášil, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Havránek, Hronek – Bednář "C", Kukumberg, Dej – Červený, Ihnačák, Courchaine – J. Kudrna, Mertl, Šimánek – Köhler, Knotek, Bulík. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Sparta Praha: Taylor (Novotný) – Eminger, Piskáček, Čajkovský, Švrček, Hrbas, Mikuš, Kalina – Netík, Přibyl, Buchtele – Hamilton, Klimek, Sabolič – Forman, Hlinka "C", Kumstát – A. Kudrna, Pech, Dragoun. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Šindler, Pavlovič – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 6548
    ocianews.com