K. Vary – Pardubice 0:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 3:1 (kon.) | Zlín – Chomutov 4:1 (kon.)
Liberec – Mladá Boleslav 5:4 (po pr.) | Mountfield HK – Sparta 4:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 5:2 (kon.)
Vítkovice – Třinec 2:1 (po pr.)
konec
Mountfield HK
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
HC Sparta Praha
Neděle 07.02.2016, 17:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:36 Stanislav DIETZ - 4:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    59:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, nečekaným hradeckým hrdinou se stává obránce STANISLAV DIETZ! Sparta měla problém s přechodem modré čáry, a tak puk jen nedůrazně nahodila. Dietz ho vzal na hokejku a přestože ho jeden ze sparťanů před prázdnou klecí zpomalil, zastavit ho nedokázal a pak se už jen koukal, až se završí dílo pražské zkázy – 4:2! Bez asistence.
     
    59:04
    Rastislav Dej od modré čáry míjí prázdnou bránu!
     
    58:48
    Už je to tady znovu, Sparta hraje bez gólmana!
     
    58:24
    Sparta si vybírá oddechový čas.
    58:24 Jan BUCHTELE - 3:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    58:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ano, Sparta využívá power-play ke kýženému kontaktnímu gólu a pořádné drama je na světě! Rychlá rotace dovedla kotouč na hokejku JANA BUCHTELEHO, který ze zadní pozice mířil opravdu přesně! Ondřej Kacetl měl zcela zakrytý výhled a kotouč mu o tyčku propadl za záda – 3:2! Asistence: Jaroslav Hlinka.
     
    57:57
    Sparta si nebere oddechový čas, ale rovnou to zkouší bez brankáře. Šest na pět, poslední šance pro hosty!
     
    55:13
    A ti nyní uvidí přesilovku domácího týmu. Lukáš Klimek (SPA) po buly zbytečně napadl Briana Ihnačáka a oslabuje svůj tým na dvě minuty. Hrubost.
     
    55:05
    Dnešní utkání v téměř vyprodané FORTUNA aréně sleduje 6548 diváků!
     
    52:28
    Hradec to mohl potrestat gólem, ale Taylor zblízka vychytal Adama Courchaina!
     
    52:15
    Rudolf Červený z pravé strany nevyzrál na Taylora. Když pak stál před gólmanem v přerušené hře, Miroslav Forman ho tvrdě srazil k zemi, ale k údivu všech se nevylučuje.
     
    50:54
    Domácí se jenom brání a nestíhají. Ale teď možná budou mít dvě minuty snadnější práce, neříkám klidu. Vladimír Eminger (SPA) je vyloučen za podražení.
     
    50:20
    Tak tohle byl zákrok na vítězství ve Zlaté helmě! Tomáš Netík měl před sebou úplně prázdnou bránu, ale v té se zjevila lapačka Ondřeje Kacetla, která puk naprosto dechberoucím způsobem zastavila! Neskutečné.
     
    49:33
    Hrbas v přečíslení dva na jednoho nezpracoval prudkou přihrávku Jana Buchteleho.
     
    48:56
    Tak to je neuvěřitelné! Jeden ze sparťanů dorážel do prázdné brány, ale Kacetla zastoupili hned dva jeho spoluhráči, kteří zabránili jistému gólu! Byli to Karel Pilař s Jiřím Vašíčkem.
     
    46:26
    Courchaine místo vyhození namazal soupeři a Hradec se zuby nehty bránil v brankovišti! Gólovku Hlinky vytáhl Kacetl, dorážku z prostoru mezi kruhy zblokovali clonící hráči.
     
    44:03
    Hraje se nahoru – dolů, Hradec jel dopředu v přečíslení a dělovku Karla Plášila musel vytáhnout Taylor!
     
    43:18
    Hradec je kompletní. V závěru Kacetl vyrazil střelu od mantinelu, kterou dorážel Piskáček, jenže nedůrazně. Brankář vykopl puk betonem.
     
    39:19
    A tak měla velkou šanci zase Sparta, kolem své osy se otočil Marek Hrbas, ale Kacetl zasahuje!
     
    39:05
    Mohlo se to podařit Hlinkovi, ale Hradečtí se stihli vrátit. Do přečíslení pak uprchli Šimánek s Ihnačákem, ale nepřihráli si dobře!
     
    38:05
    Tresty jsou následující: Zdeněk Čáp 2+2 minuty, Robert Sabolič 2+2+10 minut a Jan Švrček 2+2 minuty, všichni za hrubost. Tomáš Mertl ovšem vyfasoval trest na 2 minuty za hrubost a na 5 minut a do konce utkání za faul kolenem. Dvě minuty se bude hrát čtyři na čtyři, potom přijde přesilovka Sparty.
     
    38:05
    Tomáš Mertl netrefil hráče tělem, ale kolenem, a nevypadalo to vůbec dobře. Vrhla se na něj prakticky celá sestava sparťanů a Mertla přijel bránit Zdeněk Čáp!
     
    37:17
    Mohla! Lukáš Pech se obtočil kolem branky a naservíroval puk Marku Hrbasovi, jeho střela ale nebyla přesná a Kacetl ji udržel ve výstroji.
    36:29 Curtis HAMILTON - 3:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    36:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Druhý tým tabulky se ubránil a s koncem trestu vyrazil dopředu, což rezultuje v jeho první gól naděje! CURTIS HAMILTON zastavil hradeckou rozehrávku ve středním pásmu a uháněl po pravé straně. V pásmu byl víceméně sám, tak se rozhodl střílet a Ondřej Kacetl puk pouze ztlumil, černá guma se dokutálela za čáru a je to 3:1! Bez asistence.
     
    35:49
    Znovu Zdeněk Čáp, tentokrát stál mezi kruhy a přihrávku mu posílal Šimánek. Pravděpodobně ale v poslední chvíli znovu zasáhl jeden ze sparťanů, který zastavil gólovou šanci. Ještě tam byl volný Kudrna.
     
    34:24
    Tohle bylo ze strany hostů tentokrát úplně zbytečné. Chybovali v rozehrávce a když kotouč získal Dej, Tomáš Netík (SPA) ho seknul a podruhé míří k trestoměřičům.
     
    33:23
    Mountfield pokračuje v tlaku, na hokejku dostal puk Jiří Vašíček. Jenže Taylor měl čistý výhled a jeho ránu schoval do lapačky.
    32:52 Tomáš MERTL - 3:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    32:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové ve druhé třetině školí Spartu z produktivity a ujímá se už tříbrankového vedení! Hosté už byli kompletní, jenže na levé straně znovu nechali nehlídaného TOMÁŠE MERTLA. Ten po ideálním Kudrnově pasu bez váhání překonal svého nedávného spoluhráče z Medveščaku Záhřeb, který byl opět bezmocný – 3:0! Asistence: Jaroslav Kudrna.
     
    32:30
    V závěru přesilovky přece jen Bednář vypracoval šanci pro Tomáše Mertla! Ten střílel z prostoru mezi kruhy z první, ale Taylor zasahuje.
     
    30:39
    Rozlet pražského celku ovšem zbrzdí oslabení. Tomáš Netík (SPA) neúmyslně trefil vysokou hokejkou Zdeňka Čápa a u trestoměřičů si odpyká dvě minuty.
     
    29:48
    Hned po buly se k puku dostal před gólmanem Miroslav Forman, ale bekhendem ho ve stěžejní chvíli vůbec netrefil!
     
    28:01
    Navzdory velké aktivitě Jana Buchteleho putuje na trestnou lavici jen Brian Ihnačák (HKM) za sevření puku, to je velmi zajímavé rozhodnutí. Druhá přesilová hra pro Spartu.
     
    28:01
    Daniel Přibyl s Tomášem Netíkem měli obrovské šance v hradeckém brankovišti, už to vypadalo na gól, jenže puk nepřešel brankovou čáru! Kacetl ho nakonec zvládl zkrotit.
    25:32 Jiří ŠIMÁNEK - 2:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    25:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Zrovna jsem chtěl napsat, že okénka v hradecké obraně přispívají k šancím Sparty, když je tu nečekaný druhý gól domácího týmu! Adam Courchaine naservíroval puk na levou stranu, kam ze střídačky vtrhnul JIŘÍ ŠIMÁNEK. Byl tak rychlý, že o něm soupeři nevěděli, a z první poslal puk za Taylora! Ten se ani teď nestačil přesunout – 2:0. Asistence: Adam Courchaine, Tomáš Mertl.
     
    24:54
    Tomáš Netík poslal prudký pas na Daniela Přibyla před odkrytou klecí, Přibyl si ale s kotoučem neporadil.
     
    23:39
    Miroslav Forman nebezpečně dorážel na Kacetla, ale ten nepustil puk za záda! Další akce hostů byla zastavena úmyslným ofsajdem.
     
    21:04
    Od mantinelu dostal přihrávku volný Brian Ihnačák a z nebezpečné pozice střílel, Taylor zasahuje vyrážečkou!
     
    19:52
    První Čajkovského ránu schytal Pláněk, druhou před odkrytou klecí netrefil Miroslav Forman!
     
    19:44
    Přesto se pak podařilo Pražanům navézt do brankoviště, nejaktivnější byli Buchtele s Pechem. Kacetl s obránci však nepřehlednou situaci ustáli.
     
    17:56
    Další důsledek už je pro hosty mnohem zajímavější – přesilovka! Rudolf Červený (HKM) je vyloučen za hákování Formana a Pražané mají velkou šanci srovnat.
     
    17:10
    A nápor Mountfieldu dál pokračuje. Před Taylorem zůstal nehlídaný Jaroslav Bednář, jenže skákavý kotouč netrefil podle představ a gólman tenhle souboj vyhrál.
    16:46 Jaroslav KUDRNA - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    16:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pamětník sezóny 1993/94 pod Bílou věží otevírá z přesilovky skóre zápasu! Domácí dlouho drželi puk na pravé straně, až přesunuli hru na druhou. Tam naznačil střelu Jiří Šimánek, aby kotouč vrátil zpátky na pravý kruh JAROSLAVU KUDRNOVI, který si ho zpracoval a pak poslal pod břevno marně skákajícího Taylora – 1:0! Asistence: Jiří Šimánek.
     
    16:05
    Danny Taylor si v rozehrávce zahrával s ohněm, nakonec ho málem obral Jiří Šimánek. Ale brankář to zvládl.
     
    15:38
    A je tady první přesilová hra zápasu. Za hákování je vyloučen Andrej Kudrna (SPA), hosté se budou bránit ve čtyřech.
     
    14:43
    Po souboji zůstává v rohu sparťanského pásma ležet Tomáš Bulík. Ostrým zákrokem ho trefil Petr Kumstát.
     
    14:25
    Na druhé straně zakončoval rychlou kombinaci Jiří Šimánek. Už neměl moc času a druhou tyčku přestřelil.
     
    13:52
    Parádní přihrávka zpoza brány směřovala před Kacetla na dva volné sparťany, ale hradecký brankář ji hokejkou pohotově vypíchl!
     
    13:05
    Roman Kukumberg se v situaci dva na dva nakonec rozhodl pro individuální řešení, a to byla správná volba. Vzduchem si prohodil sparťanského beka a také ze vzduchu smečoval těsně před Taylorem, ten ale udržel puk ve výstroji!
     
    06:54
    Jaroslav Bednář posílal od hrazení nabídku Rastislavu Dejovi, pro něj ale byla před nehlídanou brankou moc prudká.
     
    06:05
    V komeční přestávce přichází úžasné celostadionové choreo! Sektory na sezení mají v rukou lesklé kartony, kotel obří transparent s rokem 1926 a vchody do ochozů zakrývají znaky hradeckého klubu z jeho jednotlivých částí historie. Nádhera!
     
    04:35
    Mezi kruhy se k puku trochu šťastně dostal Adam Courchaine. Těžko se mu ale zpracovával a pohotový Taylor mu ho v klíčové chvilce vypíchl z hokejky!
     
    03:07
    Au! Emingerovo nahození trefilo do hlavy Zdeňka Čápa, který se svalil k ledu. Hradecký obránce naštěstí odjíždí na střídačku v pořádku a po svých.
     
    02:11
    A tak odpovídají hokejisté Mountfieldu. Vrátili puk dozadu na modrou čáru a táhlé nahození Karla Plášila cinklo o tyčku!
     
    01:23
    Mnohem nebezpečnější ale byla první akce hostů. Lukáš Klimek našel v přečíslení Curtise Hamiltona, ten to ale měl na druhou stranu, než by potřeboval. Zakončení z velkého úhlu už si Kacetl pohlídal.
     
    Ředitel extraligy Josef Řezníček právě předel generálnímu manažerovi Aleši Kmoníčkovi upomínkovou plaketu k výročí 90 let hokeje v Hradci Králové.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 17. J. Kudrna (Šimánek), 26. Šimánek (Courchaine, Mertl), 33. Mertl (J. Kudrna), 60. Dietz – 37. Hamilton, 59. Buchtele (Hlinka)


    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – Pláněk, Plášil, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Havránek, Hronek – Bednář "C", Kukumberg, Dej – Červený, Ihnačák, Courchaine – J. Kudrna, Mertl, Šimánek – Köhler, Knotek, Bulík. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Sparta Praha: Taylor (Novotný) – Eminger, Piskáček, Čajkovský, Švrček, Hrbas, Mikuš, Kalina – Netík, Přibyl, Buchtele – Hamilton, Klimek, Sabolič – Forman, Hlinka "C", Kumstát – A. Kudrna, Pech, Dragoun. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Šindler, Pavlovič – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 6548
    ocianews.com